Отговори
# 375
На мен пък ми стана мъчно за Ива. Аз все надявах че някак си в последния момент ще се разминат нещата. А и след историята с шефката и... Мислех си че и при нея нещата ще се случат по същия начин.
Иве, голям си оптимист, и определено зареждаш с добро настроение. Пожелавам ти операцията да мине успешно. А детенцето винаги се разболява когато мама липсва. Явно трябва да сте по често заедно и да си я гушкаш.  Heart Eyes

# 376
Иве, стискаме ти палци за един положителен завършек на всички изпитания! Аз също живея в София и ако имаш нужда от нещо, мога да ти съдействам, пращам ти телефона си на лични. Детето ще се оправи, няма да се шашкаш Laughing

Аз съм твърдо за секса в този момент, защото той е част от нашето себеусещане, че сме пълноценни хора Peace

essy70, стискам палци. дано да може да се случи в понеделник и да ти се маха от главата.

# 377
  • София
Здравейте момичета!
Пожелавам на всички прекрасна 2009 година с много усмивки и сбъднати желания!

Ива Николова, би ли обяснила какви изследвания ти правиха в онкологията и как точно установиха, че никъде няма разсейки?

И не разбирам защо не ти оставят яйчниците ако няма проблем с или около тях, защо е необходимо насилствено да тв вкарват в критическата?

# 378
  • around the world
Здравейте момичета!
Още веднъж искам да благодаря на тези от вас които ми писаха  и оказаха подкрепа. ( З а 24 часа  такива притеснителни мисли успяха да ми минат през главата #Crazy).
При мен развитието е следното. След около 5 часа чакане снощи късно доц. Попова успя да ме приеме. Новините за сега са обнадеждаващи Laughing. След дълъг и обстоен преглед  и ехо-граф доц. каза, че вероятно става дума за някаква по- сериозна инфекция. Разбира се ми взе и материал за ХПВ ДНК тест, с който трябва да се върна при нея и тогава ще може да каже по-точно какъв е проблема. Добрата новина е че бебчо е добре, няма и спомен  от проблемите с които се борих миналата година( ендометриоза, други видове кисти и миомен възел), но независимо какви са резултатите от ХПВ ДНК тестовете ще трябва да бъда наблюдавана всеки месец  в продължение на поне 6  месеца. Обясни ми че дори и тестовете да са положителни на този етап няма да се предприема лечение, за да не навредим на бебчо.
Може и да пропускам нещо или обясненията ми да не са много точни, но все още много се вълнувам.

# 379
Bueno, надявам се да си по-спокойна сега! Хубаво е, че лекарката е настроена да запази бебето. Предполагам, че ще ти направят биопсия, след като излязат резултатите от HPV теста (но без цервикално абразио, според мен е рисково при бременност?!), за да могат да видят какво се случва реално с клетките.

Надявам се бременността да ти повлияе положително на организма и дори да има лечение, то да е след един щастлив завършек на твоята бременност Simple Smile

# 380
  • София
Благодаря ти за покрепата, Serein! Наистина ме подгониха притесненията, но то е сигурно защото много наближи. Утре отивам и дано не се налага отлагане.
Но си права за секса - поне тогава не мисля какво ми предстои Embarassed Пък е без това след това не трябва за известно време Sad
Bueno, за доц.Попова съм чувала много хубави неща и съм радостна, че така са се развили нещата. Пък преглед всеки месец не е болка за умирачка - тъкмо и ти ще си по-спокойна. Стискам палци да се окаже нещо леко и незначимо! Praynig

# 381
Ива Николова, много се радвам че нещата се развиват добре  Hug Искам да попитам задължително ли е да се прави конизацията след цикъл?

# 382
Ива Николова, би ли обяснила какви изследвания ти правиха в онкологията и как точно установиха, че никъде няма разсейки?

И не разбирам защо не ти оставят яйчниците ако няма проблем с или около тях, защо е необходимо насилствено да тв вкарват в критическата?

И аз това искам да питам.
"Няма разсейки" е становище на базата на какво...?

Отрицателните черти са,че ... ще се лекувам за остеопороза.

А тук държа да поясня, че човек се лекува от нещо, само ако го има. А се обзалагам, че твоите кости не са остеопоротични и дори и да влезеш по-рано в критическата, както предвиждат лекарите, не е задължително да имаш (веднага или изобщо) проблеми с остеопорозата.
Най-много се "радвам" на лекари, които плашат пациентите превантивно...  Close Ако пиеш алкохол има опастност да си цирозираш черния дроб, но за това не предупреждават, нали?! Напротив, с радост си прибират бутилките, които им носят пациентите...
Свекърва ми е хистеректомирана в ранни години, сега е на 63 и няма остеопороза. Всичко може да се компенсира със силен дух и правилна хранителна диета.  Peace

# 383
Изследванията които ми правиха в Онкото са - снимки на дробове,бъбреци, скенер,пълни кръвни изследвания.Колкото до яйчниците и аз питах защо и тях ,докторката ми каза,че ако ги оставят сега в един по-късен етап,може след години,а може и след месеци те ще спрат да функционират и така или иначе ще ми създават проблеми, и ще трябва да съм под постоянно наблюдение,по изследвания,дали някъде няма да се развие някоя метастаза и така.Предпочитам сега да го преживея всичко на един път отколкото после пак да се мъча.
Кюбит а за остеопорозата,те не са ме наплашили и не са ми казали че непременно ще ги имам,но по принцип това са последтствията,това ще се установява след това и ако е наложително ще се лекувам с някаква хормонална терапия или там още незнам какво.Сега не съм се интересувала точно.Но при мен имаше наченки на остеопороза в ръцете още преди две години при едни профилактични прегледи на работа като ни гледаха на такъв апарат,който мери плътността на костите.Но тогава не му обърнах много внимание и така и не съм ходила по изследвания за това.
Знам,че не е задължително да я развия,това вече си зависи от организма.Имаше две жени с които лежах в болницата също  хистеректомирани,едната на 47г. възраст в момента е на 74,другата на 50год в момента е на 78.Едната имаше,а другата нямаше остеопороза,всичко е индивидуално.И двете ми казаха,че не са имали никакви проблеми с това,че са хистеректомирани толкова години.Едната даже беше и с една гърда,другата е отстранена заради рак.Та тези жени ми вдъхнаха много сили и се моля да доживея до техните години  Praynig.

Искам да попитам задължително ли е да се прави конизацията след цикъл?

Да задължително е  Peace

# 384
...тези жени ми вдъхнаха много сили и се моля да доживея до техните години  Praynig.

Няма да се предаваш.  Hug Аз все едно си бая, като луда баба, но всичко е в твоите ръце. Мисли позитивно и оптимистично. Светът не свършва. Имаш дете, за което да се грижиш, имаш близки до себе си. Млада си, взела си мерки. Да, тежко е, но не гледай на себе си като на белязана. Животът ти може да бъде прекрасен и след това... ако го поискаш.  Hug

# 385
Кюби дори и за миг не съм си помислила да се предавам,ще се боря със всичко само и само да съм жива и да се радвам на семейството си. Hug
На мен пък ми стана мъчно за Ива. Аз все надявах че някак си в последния момент ще се разминат нещата. А и след историята с шефката и... Мислех си че и при нея нещата ще се случат по същия начин.
Иве, голям си оптимист, и определено зареждаш с добро настроение. Пожелавам ти операцията да мине успешно. А детенцето винаги се разболява когато мама липсва. Явно трябва да сте по често заедно и да си я гушкаш.  Heart Eyes

Ани това е първия път в който се отделям толкова много от детето си,досега повече от няколко часа не съм я оставяла.Аз нямам в Русе кой да ми помага,бабите са далеч и си я гледам сама,заедно с тати разбира се.И може би затова сега е толкова трудно както за нея ,така и за мен. Hug.Но скоро всичко ще свърши и нещата ще се нормализират.Вярвам силно в това.

Последна редакция: нд, 11 яну 2009, 00:17 от Ива_Николова

# 386
Искам да попитам задължително ли е да се прави конизацията след цикъл?
Ива ти е отговорила с да, но не е  съвсем така. Добре е да се направи тогава, но не е задължително. Мен ме оперираха седмица преди датата, на която трябваще да ми дойде. Просто тогава имаше свободен час. Проблемът в този случай е единствено, че ако ти дойде ще има да се чудиш дали е това, или някакъв следоперационен кръвоизлив.При мен се случи точно така. Доста се бях притеснила, защото си беше потоп.

# 387
Благодаря за пояснението на dimana27 тъкмо се чудех каква роля има цикъла.Благодаря и на Ива за бързия отговор.Утре свършва отпуската на доктора ,но мисля да му се обадя в четвъртък надявам се да насрочи дата,цикъла очаквам към 21.

# 388
Доколкото знам почти всички операции и изследвания се правят след цикъл,защото тогава били по добри резултатите.Затова го казах,защото на мен винаги каквото и да са ми правили и изследвания и конизацията и сега операцията всички са ми казвали след цикъл. Hug

# 389
  • София
Момичета, днес ходих за епикризата.

Доц. Дянкова каза, че нямам повод за притеснение и че нещата при мен са били хваната в началото. Peace
Дано. Praynig
Ето го и самият резултата написан в епикризата:
Хистология: Конизационен материал-кондилом на многослойния плосък епител на порциото и в транзиторна зона с навлизане в цервикални жлези.
От биопсия: Папилом на ПВКУ с умерена койлоцитна дисплазия и ектопия.
PVCU-хипертрофично, лезия 1см.

Прегледа ме и каза че всичко се прибира и зараства нормално. Пита дали съм правила промивки с душ. Казах че, не съм знаела. Но тя твърди че имам някакво възпаление, което не е било лекувано преди и ми даде пак някакви хапове.
За секса-каза: "...Ами, от кога?! Ами от сега. Но с презерватив."  Grinning

Да ходя на профилактична цитонамазка след 3 месеца и за определяне на генотипа на ХПВто след 6м.
Ами това са новините от мен, момичета!

Желая на всички здраве и успешна седмица! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт