Отговори
# 315
Успях! да се свържа ...Simple Smile на какви неща се радвам, мале..та така-за края на февруари...но с целия си акъл не съм сигурна дали си казах номера на телефона правилно..понеже е нов, на някой случвало ли му се е да му се обадят за отмяна на час? защото сега естествено не мога да се свържа да питам какъв номер съм казала и пр. мн съм зле
случи ми се веднъж да ми се обадят / проф. нямаше да е на работа и ми се обадиха за друг ден /
ако имаш път към Токуда иди да си направиш карта / така ще имат всичките ти данни в системата си и няма нужда да ги казваш всеки път като си запазваш час /  Peace

# 316
Момичета, благодаря много на всички, които взеха отношение по въпроса за зацапването преди цикъл. Ще отида на гинеколог в Ямбол, ще видим какво ще ми каже. По принцип за цитонамазка и преглед след конизацията ходя при проф.Карагьозов-той ме оперира, но е още рано - каза ми да отида през м.април. Така че ще пробвам в Ямбол, дано имам късмет, лекарката е една от двете най-добри в града.

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 22:50 от olive19

# 317
Здравейте! Искам да попитам някоя от вас ако знае. Правих си профилактична цитонамазка. Излезе втора група, но има нещо в резултатите, което ме притеснява, въпреки, че гинеколожката каза, че няма нищо обезпокояващо. Някой знае ли какво означава "дегенерация на епителни клетки", клетъчен детрит+?

# 318
Marea_, досега не съм се сблъсквала с такива резултати от цитонамазка. Дегенерация в медицинската терминология значи влошаване, промяна на тъканта към по-нисък клас/по-малко функционална форма (http://en.wikipedia.org/wiki/Degeneration_(medical)). В случая дефиницията се отнася до тъкан.

Не мога да преценя какво точно може да се очаква, ако това се отнася до епителните клетки. Евентуално може да са промени в химическия състав на клетката, така че тя вече да не може да си изпълнява функциите?!

Относно клетъчния детрит - под детрит в биологията се разбират неживи части от органични материали: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%82.

Опитай се да коментираш резултатите с гинеколог. Може наистина да се касае за нещо нормално, временно и т.н.

# 319
Marea, пусни си микробиология заради тоя положителен тест за детрит. Обикновено това е гнездо от умрели клетки, върху което могат да се развиват микробиологични инфекции.
Колкото до дегенерацията на епитела, от там може да идва детрита. Т.е. клетки от епитела измират и става детрит.
Колко ти е ПАП-а?
Непременно се консултирай с друг лекар, според мен. Да ти погледне резултатите, да си каже мнението...

# 320
Здравейте! Искам да попитам някоя от вас ако знае. Правих си профилактична цитонамазка. Излезе втора група, но има нещо в резултатите, което ме притеснява, въпреки, че гинеколожката каза, че няма нищо обезпокояващо. Някой знае ли какво означава "дегенерация на епителни клетки", клетъчен детрит+?
Бих ти препоръчала да потърсиш още едно мнение, по-скоро обяснение от лекар. Аз понякога го правя в сайта на Майчин дом - Варна. Отговаря се за ден-два.
 Момичета, да стиснем палци за Ива, нали влезе в болницата.

# 321
Всеки ден и стискам палци , дано всичко мине добре за Ива  Praynig

# 322
Момичета, да стиснем палци за Ива, нали влезе в болницата.
задължително  Praynig

# 323
На двете ИВИ, които пишат в темата, Честит Имен Ден!  bouquet Бъдете много здрави!

И всички останали именници! Hug

# 324
Всеки ден и стискам палци , дано всичко мине добре за Ива  Praynig

и аз я мисля, дано всичко е наред  Praynig

daindi благодаря   bouquet

Почерпете се  Wink

# 325
 И аз постоянно мисля за Ивето.От сърце се моля за нея.
Момичета, да ви разкажа какво ми се случи тия дни.Когато бях на преглед миналия месец в София, док ме пита дали искам още болнични.Аз прецених, че не е лошо да си взема още месец, след като може.Обаче какво се получава.Док каза, че новия болничен трябва да ми го издаде личната лекарка.Отивам аз на 23.12 при нея, но тя казва, че само от онкодиспансера тук, във Варна може да ми издадат болничен за подобно заболяване.Хванах почивните дни и благополучно чак на 05.01. тая година, отивам в онкодиспансера.Ноооо, да не мислите, че така лесно се дава болничен. Mr. GreenЧакам в адски студ на регистратура, от там ме пращат в кабинет за да ме регистрират като онкоболна.От там пък ме пращат в друг кабинет, вече да ми напишат досие и да ме диспансеризират и да си получа болничния.Да, ама не.Там една злобара, като се разбесня, че то не можело вече, била съм закъсняла с времето, не можело да правя прекъсване от първия до втория болничен, защо не съм му направила ксерокопие, защо не съм отишла навреме,....Абе...Почувствах се като просяк унизена....Обаче не им се дадох.Та злобарата ме води в съседния кабинет при шефа на АГ онкологията.Обясни му ситуацията, и той човека като ме видя една такава кротка и смирена   Mr. Green Mr. Green ми каза да отида във вторник с един документ от местоработата ми, за да ми даде новия болничен лист.Да ама не.Трябвало да се явя и на някаква комисия.Днес беше въпросната комисия, на която се явих.

Та какво ме притесни.Когато влязох при докторите, 3-ма на брой+2 сестри, те ми разглеждаха епикризата.И единия док показва на другия един подчертан текст от епикризата, а именно този---->Х.Р.№3700 ІV-(1-9вкл.)-конизирана маточна шийка-Ca in situ с обвхващане на ендинични жлезни ходове, ovula Nabothi.Пита го как ще продължим и оня ми казва задължителни прегледи на максимум три месеца.Като се замислих после върху подчертаното, излиза така, че дисплазията в същност е обхванала и въпросните жлезни ходове.Те пък най-вероятно не са изрязани, и си седят болни по местата.Сдухах се разбира се, стана ми едно гадно и....в един момент се зачудих, за какъв дявол ми беше да ходя да се занимавам и да се ядосвам.Заради 30 дни болничен.Или си мисля, че като си заровя главата в пясъка ще са по-добре нещата....Май все ще има за какво да се замисляме от тук нататък......

Съжалявам, че изсипах настроението си тук, но не посмях да си кажа мислите пред никой от близките ми.

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ИМЕНИЧКИТЕ ОТ ТЕМАТА НИ.МНОГО ЗДРАВЕ И НАЗДРАВЕ.

# 326
Иве и Ива, с малко закъснение, но от сърце ви желая да сте здрави и късметлии.  Hug

Някой има ли телефона на Ива? Да ни ъпдейтне инфото, ако може. Кога ще е операцията? Днес? Утре?

Смехорана, твоята новогодишна картичка я получих,  Heart Eyes но от Боби не съм.  Confused
Благодаря и на двете ви, много сте мили и сте големи шпионки.  Joy

Олив, видях, че си изтрила чуденката за това как изглеждаме.  Wink
Аз може да не пиша често, но мойто зорко око следи всичко.  Joy
И аз съм се чудела. Айде показвайте се да ви видим.  Flutter

Пеперудка, сега прочетох какво си преживяла. Съчувствам ти за стреса.  spoko
Тия жлези така и не разбрах какви са и що са. И Боби пита за тях, и още някой...
Дисплазията сигурно ги е обхванала при теб тия жлезни входове, но от къде знаеш, че не са изрязани?  newsm78
Тия дни се занимавам с нещо друго, но при първа възможност ще отворя учебника да чета малко анатомия, че ми се губят жлезите там.  Embarassed
Дано всичко да е наред с теб!  Praynig

# 327
Здравейте ,престраших се накрая и аз да споделя.Този месец ми предстои конизация.Ето и моята история :по време на раждането ми казаха 4е имам полип и нищо повече,като се поразрових в нета и ми се изясниха малко нещата и бегом при моя гинеколог.той ми направи цитонамазка ПАП2 излезе това април месец и за всеки случаи ме прати на онколог в окръжна онкология до пета градска.Доктор Сарандев го нямаше(при когото ме пратиха)и ме прегледа друг(с колоскоп)Каза че нищо ми няма да си гледам живота и тн.... Отначало се зарадвах,но като се замислих звучи нелогично не може двама лекари да видят полип а този с уредите да не види нищо.Моя гинеколог ми взе биопсия на която пише:биопсия от цервикс с полипозен вид,кистично разширени слузни жлези.Късче от същата тъкан с възпалителни клетки в лумена жлези(тип"овула наботи") Доки каза че няма да я горим или нещо подобно а само ще я наблюдаваме не било страшно.И така си отдъхнах не сум ходила от тогава 7 месеца по доктори ,но миналия месец цикъла не ми доиде изобщо и отидох той за цикъла не каза нищо обаче се притесни че полипа бил нараснал и каза да отида пак в онкологията и тоя път да чакам Сарандев.Отидох Сарандев беше 1 ден отпуска ,но беше там и се съгласи да ме прегледа  пусна ми и цитонамазка която показа ПАП3А-Б и каза че е добре да се направи конизация за да се види в крайна сметка какво се случва.И сега чакам да се върне от отпуска и да говорим пак,но познайте какъв кошмар преживявам и какви сънища сънувам.

Последна редакция: чт, 08 яну 2009, 08:28 от mamaMiq

# 328
Пеперудке, не се ядосвай! И на мен ми се иска никога да не бях правила оная цитонамазка, но какво ли щеше да стане после...Не трябва да сме щрауси  Laughing ! Този, шефа на АГ онкото не е ли Узунов? Преди години съм ходила при него да ми гори раничка и съм чувала само добри неща, но мисля, че не оперира.

# 329
Ca in situ с обвхващане на ендинични жлезни ходове,

Пеперудке, в моята епикриза пише абсолютно същото. Лекарят, който ме оперира и тази при която ходя тук в Бургас казаха, че всичко е ок. Хубавото било, че са единични и били останали в изрязания конус, т.е. рязано е до чисто. Предполагам, че при теб лекарите са реагирали така, защото когато въпросните жлезни ходове станат много и опрат матката става рак. Абеее отървахме на косъм както казва моята докторка, но ОТЪРВАХМЕ  Hug Да ти кажа още имам моменти, в които се паникьосвам и си мисля разни глупости, но се старая да вярвам, че всичко свърши и съм добре. Последната ми цитонамазка обаче я правих септември и май е време за нова, а ме е шубее  Rolling Eyes

Момичета благодаря за пожеланията  Hug

Общи условия

Активация на акаунт