Отговори
# 390
  • София
Аз пак си мисля защо ще махат здрави яйчници / за случая на Ива Николова/.

Какви проблеми ще станат в бъдеще и сигурно ли е това?

И защо - защото няма матка ли ще се случат тези незнайно какви проблеми?

Чула съм, че при операции при проблемни яйчници гледат да оставят дори част от яйчника ако е възможно.

Все е друго като имаш женски хормони в организма, иначе жената се сбабичосва за отрицателно време.

Кюбит, ти какво мислиш?

# 391
kop4e-бравооо,радвам се че вс. е хванато в началото....а и секс можеш да правиш, Joyвече...еми кво повече,само здраве да има Peace
момичета ,аз ползвам  лубриканта GARRAGEENAN,но освен добрите отзиви ,прочетох и  не толкова добри...и сега  аз бях сигорна че спирам достьпа на вирус  в мен,чрез този лубрикант,ама знам ли? #Crazy newsm78някоя от вас ползва ли го?

# 392
  • София
BOBI1, kакви отрицателни отзиви си прочела за този лубрикант. Аз пък, когато писа, че си си го купила го проучих и си го купих и аз  Wink, сега ме хвърляш в смут.

# 393
Здравейте момичета!
Аз не съм толкова компетентна като някои от вас във форума,но и аз се присъединявам към упорстването на alpha beta и кюбит относно проблема на ива Николова. Не е ли много крайна мярка тоталната хистеректомия на млада жена при положение,че дори не е наложителна в момента. Знам,че Ива е изтормозена до краен предел от всичко,което се случва с нея, но дали пък да не направи още една консултация- при проф.Горчев в Плевен.Доста неща изчетох за него след като се сблъсках с гинекологичен проблем и аз миналата есен- през 2007г.
Аз лично направих три консултации в два града за да се съглася на конизация,пък за толкова сериозен проблем-не знам newsm78

Ако не се лъжа имаше и друго момиче така бързо оперирано радикално- Танина.нали тя беше започнала темата за ПАП 3Б.

Ох, не знам-всичко е толкова сложно, но като се има предвид,че нашите лекари обичат радикалните мерки-още една консултация няма да навреди.
Кюбит ти как мислиш.

# 394
Ох момичета какво да ви кажа,повярвайте ми и аз си ги задавам същите въпроси и съм в голяма дилема.Но менията при мен не са само от София,говорих пак и с моя гинеколог и той каза че и тяхното становище е такова.Нали си чаках решението на техния онкосъвет и те съвпадат.Нямам различни мнения.Хиляди въпроси се въртят из главата ми и наистина вече се обърквам много,но предпочитам да приключа със всичко сега ,отколкото след известно време да преживея всичко наново.Дано е за мое добро и да не сгреша  Praynig,пък ще видим какво ще стане.Доколкото на мен ми е известно,когато е отстранена матката,в един момент и яйчниците спират да функционират,кога никой не може да каже,това е индивидуално.Но не ми се живее в страх постоянно дали няма някъде дасе появи някоя разсейка.
Ужасно съм объркана и вече не съм сигурна кое е правилното и кое не.

# 395
иве,
спокойствие е решението и добри мисли,тук всяка от нас иска да напише нещо за да ти помогне,но ти  знаеш и сама преценяваш  на кое по койначин да погледнеш.сега сигорно си обьркана от толкова мн. разсьждения,но все пак лекарите са преценили и колкото и да се чудиме,те знаят защо ще е така.дай Боже да е наред всичко,ти си силна и вярвам че ще е наред. Hugкога ще си в софия?

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 16:26 от BOBI1

# 396
Момичета,според мен чопленето на този случай (диагнозата на Ивето) няма да доведе до нищо хубаво за Ивето.Нещата при нея са проверени достстъчно,при това от добри специалисти и коментара тук не е необходим.Обърквате  я още ,а в момента не от това има нужда ConfusedИзвинете ме ,нищо лично ,но според мен не е уместно да се продължава с въпроси и предположения Wink Ивенце,всичко ще се оправи и след 10 години.............разбрали сме се Hug

# 397
Момичета,според мен чопленето на този случай (диагнозата на Ивето) няма да доведе до нищо хубаво за Ивето.Нещата при нея са проверени достстъчно,при това от добри специалисти и коментара тук не е необходим.

Мимзи, за първото имаш право. Ще я объркаме и смутим още повече.
Но за второто не съм съвсем сигурна, че е така. Връщах се няколко пъти да чета назад и все не разбирам на какво основание е взето решението за хистеректормията. Или съм пропуснала, което също е възможно.

Алфа бета, Гала, Боби, и аз се чудя същото. Знам, чувала съм, чела съм, претърпели хистеректомия с по-лоши предшестващи изследвания от тези на Ива са ми казвали, че лекарите обикновено винаги гледат да оставят както се е изразила Алфа бета поне люспица от единия яйчник.

Ива, надявам се всички тези писаници тук да не те обиждат. Още по-малко да те разстройват. Надявам се всичко да приключи и да си добре.  Hug
Но каквото и да бистрим тук, няма да се промени становището на двете комисии. Аз просто искам да разбера обаче защо е такова?!

# 398
момичетааааааа,
хайде споделете нещо за тоя лурикант -CARAGEENAN....все пак за секса става вьпрос,за наше добро е.. JoyДа се мажеме ли ,или ..?оф ,искам да напише някоя дама ,оперирана  преди 2 години примерно която е ползвала този лубрикант и е здрава ,вьпреки всички видове секс ,които е практикувала през тия 2 години......има ли такава? newsm78

# 399
 Иве от мен само силна прегръдка и силно палцестискане  Hug Всичко ще е наред, ще мине и ще замине.

И аз съм на мнението на Кюбит и алфа бета, но не искам да я обърквам повече, а и все пак не съм лекар, сигурно не са го решили ей така безпричинно 

Боби, много ме кефиш, всеки път ме разсмиваш, а по повод на секса се сетих последния път като изревах на моята лекарка за зацапването преди цикъл и тя ми вика "Виж какво моето момиче, повече секс му е майката"  Joy и аз слушам и изпънявам сега като е казала  Embarassed

# 400
Боби, преди 2 години този лубрикант не се продаваше изобщо.  Peace Гаранция, че 100% предпазва от "обмяна" на ЧПВ няма.  yes Но дори и да го позлваш, и дори и да работи и да предпазва, нали знаеш, че ЧПВ може да се предаде и с кожен контакт, при търкане... Както и да е.
Не се задълбавай. Ако те прави по-спокойна - позлвай го тоя Карагенан. Ако ли - прави си секс на воля и да не ти пука.
Аз не ползвам нищо и не съм ограничила секса. Даже напротив.  Blush И продължавам да ви се чудя на акъла как се пазите някакви дълги месеци наред и после се почва едни уговорки...  ooooh! Мацки, стегнете се малко.  Flutter

# 401
Момичета, с търсачката не открих много за тест резултат ПАП 4, а моят беше такъв след една цитонамазка и съм се побъркала, имам едно секцио и един аборт в 5 месец по мед. показания. Но оттогава цикълът ми не е толкова обилен и е по-болезнен, затоа решиха да ми пуснат една цитонамазка и едно хормонално изследване за естрадиол.
Ето резултатите ми от Цибалаб: "ЦИТОНАМАЗКА: ПРЕОБЛАДАВАТ ГОЛЕМИ ГРУПИ ОТ АТИПИЧНИ КЛЕТКИ ОТ ЗОНАТА НА ТРАНСФОРМАЦИЯ,ОТГОВАРЯЩИ НА ПЛОСКОЕПИТЕЛНА ДИСПЛАСТИЧНА ЛЕЗИЯ, НАЙ-ВЕРОЯТНО CA SPINOCELLULARE IN SITU. НЕЗАБАВНО ДА СЕ ИЗВЪРШИ КОЛПОСКОПСКО И БИОПСИЧНО ИЗСЛЕДВАНЕ. РАР- ІV 05 01 2009 Д-Р ЙОРДАНОВА *"

А днес ходих при д-р Велев на колпоскопия в Шейново и той ми пусна оше една цитонамазка плюс ЧПВ тест и сега не ми остава друго освен да чакам резултатите до края на месеца, надявам се. Единств. успокоение ми е, че след като ме разгледа подробно каза,че няма основание за биопсия още и не изглеждало толкова зле, но трябвало да види и вторите изследвания...Не знам дори дали отидох на правилното място, но понеже там имаме позната и влязох веднага като си платих за всичките изследвания, разбира се( въпреки,че бях с направление, дори не знам дали тези изследвания въпреки това са от платените newsm78)

# 402
Mis-Demeanor   моя съвет е да се консултираш с онко гинеколог. На първа страница има координати на най-добрите /това според мен/. Дано от втората цитонамазка резултата е по-добър, но все пак си мисля че е добре да ти направят и биопсия ПАП 4 е сериозен резултат  Peace

# 403
Mis-Demeanor, аз бях с пап 4 и карцинома ин ситу. Не се притеснявай предварително.
Иди да ти направят колпоскопия, биопсия и контролна цитонамазка. Ако се повтърди диагнозата, ще те конизират. Нямаш причини за паника. Успех и пиши какво става.  Hug

# 404
Момичета,според мен чопленето на този случай (диагнозата на Ивето) няма да доведе до нищо хубаво за Ивето.Нещата при нея са проверени достстъчно,при това от добри специалисти и коментара тук не е необходим.

Мимзи, за първото имаш право. Ще я объркаме и смутим още повече.
Но за второто не съм съвсем сигурна, че е така. Връщах се няколко пъти да чета назад и все не разбирам на какво основание е взето решението за хистеректормията. Или съм пропуснала, което също е възможно.

Алфа бета, Гала, Боби, и аз се чудя същото. Знам, чувала съм, чела съм, претърпели хистеректомия с по-лоши предшестващи изследвания от тези на Ива са ми казвали, че лекарите обикновено винаги гледат да оставят както се е изразила Алфа бета поне люспица от единия яйчник.

Ива, надявам се всички тези писаници тук да не те обиждат. Още по-малко да те разстройват. Надявам се всичко да приключи и да си добре.  Hug
Но каквото и да бистрим тук, няма да се промени становището на двете комисии. Аз просто искам да разбера обаче защо е такова?!
При положение,че има насрочена операция и мненията на двете комисии съвпадат на 100% т.е операцията трябва да се направи не виждам смисъл да се обсъжда повече и четейки тук Ивето да се тормози допълнително!Според мен всички тук трябва да и пожелаем късмет и операцията да мине гладко и безпроблемно WinkВсичко ще се оправи СИГУРНА СЪМ това ! А Ивето трябва да е убедена и всичко ще е ОК Hug!

Общи условия

Активация на акаунт