Писана шейна минава, с декемврийски ЯНУАРЧЕТА мамите дарява

• 17 432
  • 296
  •   1
Отговори
# 225
Аз имам един ама много много тъп въпрос на който се чудя от доста време,как се слага да спи бебето по корем с главичката на една страна или по гръб пак с главичка на една страна.Еми уж четях книги ама точно това не го пиши и съм в чуденка  newsm78.

Хммм.... newsm78....моето първо раждане беше преди почти 6 години, но нямам спомен да съм слагала бебето по корем, предимно настрани, за да се избегне риска от аспириране, ако случайно повърне. Ама аз все пак не съм специалист, все пак само едно съм изгледала Simple Smile

# 226
Лелееее, имаме си още едно бебе Shocked

Sunrise, хайде да ви е честито!!!  bouquet

Мацки не ви четох подробно, гледам бая сте пописали Laughing

Аз съм добре, но от днес настава часът на истината. Вече не пия лекарства и сега ще видим без тях, кон боб яде ли и ще го бъде ли до 27-ми или ще се юрне моята мома да се състезава с младежите Thinking
Каквото и да става съм подготвена психически, вече съм в девети месец и ми е спокойно на душата. Снощи направих много подробен списък на всичко, което ще ми е необходимо в болницата. В четвъртък съм на тонове и след това ще ходим да купуваме нещата, които са ми необходими, но списъкът му връчих и разтълкувах на мъжа ми снощи та ако стане преди четвъртък нещо да знае какво да ми купува спешно.

Последна редакция: пн, 15 дек 2008, 15:36 от доня КОПРИВА

# 227
Здравейте пупи,сутринта докато видях кафенцето и кекса на Сиси за което и благодаря вие сте изписали 2-3странички Laughing,и сега докато ви изчета станах разногледа LaughingЧЕСТИТО НИ НОВО БЕБЧЕ НА МАМА СЪНТАЙС,ДА РАСТЕ ЖИВО,ЗДРАВО ЗА РАДОСТ НА МАМА И ТАТКО! smile3525 smile3525 smile3525Невенче ,добре дошла Hug с нетърпение ще чакам разказ и снимков материал на малката кукличка.Доника нормално е в това положение да се измаряме бързо и да ни се доспива рано Embarassed,аз някой път като легна да гледам вечер тв заспивам  в 7-8часа и после Shocked  EmbarassedВанила,не съм запозната кой знае колко ,но си мисля че трябва да спинкат настрани.За йонизатора нищо не съм чувала,ние в къщи ползваме обезвлажнител и го местим из стаите често ни се запотяват прозорците.И сега малко да ви се пооплача снощи така ме боля корема,нали бебка е още седалищно като започна да ми се стяга целият корем и по едно време като го пипам две топчици от двете страни #Crazy #Crazy #Crazyбеше застанала напреки сигурно се мъчи да се обърне горкото и така цяла вечер,но тая сутрин си я усещам пак да ме рита отдолу,явно няма достатъчно място да се завърти,но дано се обърне не ми се ще да ме режат.Хайде чао за сега че стана много дълго Hug

Последна редакция: пн, 15 дек 2008, 13:46 от desisladka

# 228
Лили, стискаме палци да удържиш фронта до 27-ми, че като гледам как са се разбързали тия бебоци....почва да ме хваща страх вече, че не съм си създала никакава организация....

# 229
Здравейте мацки  Laughing
Ей тези бебета не чакат Sunrice честито   bouquet
Аз се надявам че като пия магнерича ще устискам поне да е в новата година  newsm78, че с този ремонт ни трябват още 3-4 седмици за да се пренесем в оправените стаи  Mr. Green
И последно щом сме в болнични 45-дни преди раждане сме заварено положение нали  newsm78

# 230
Юхуууууу,запис и от мен!Още съм 2 в 1 ако някой се е притеснил за мен случайно Wink Joy

Пъро ЧЕСТИТО БЕБЕ НА СЪНРАЙЗ,МНОГО БЕЗГРИЖНИ ДЕТСКИ ДНИ И ДА СЛУША МАМА И ТАТКО!  bouquet

Добре дошла на Невенчето радвам се,че с куклата сте добре и ще чакаме снимки и разказ(цветен).
Горе-долу това пуспях да прочета,че тези дни едно пренасяне на багажи и чистене,та мога да се похваля,че снощи направихме сефтето с мъжо в новата къща.А от днес даже имаме и нет,кабелни,цифрови,а-у,та сега се кефя.Мислех,че няма да мога да спя като за първа нощ,че ми е някак чуждо още,но на тоя матрак,лелее никога не бях спала на латексов,такъв сме взели и за бебо и съм много доволна Peace Има още довършителни неща,но полека лека.Сега съм по-спокойна,че нещата се понаредиха и чакам бебо да се почви.
За прах взех вече Сано,но нищо още не съм прала с него.Нямам опит,нямам и представа дали ще е добър. newsm78
За козметиката чувала съм добри отзиви за Мустела,но не съм взела още.Това със зехтина и маста с невен,ще го имам предвид,но може да не ги ползвам постоянно.Тоще си покаже.
ЗА МАЙКИТЕ И СВЕКЪРВИТЕ #Crazy Охх лелееейй.Майка ми е доста млада и много разбрана и сме си приятелки.Имаме еднакви разбирания за нещата,а и тя много е патила от свекърва и постоянно месене,та гледа да седи на страна и с каквото може да помага душицата.Вижте за свекърватааааа,тя си е опасна работа Joy Много е готина,много я обичам,ама доста се меси и ако не си на нейното мнение натяква и мърмори,ама и с нея се справям.Да са живи и здрави всички.
За раждането в болницата,в която ще раждам подкрепят нормалното раждане,та и моето ще е такова,ако не се наложи нещо друго.
Хайде стига толкова,че голямо дрънкало съм.Вече имам нет и ще пиша редовно.

П.П. Ралче Heart Eyes Hug

# 231
Ей, че хубави новини чета!
Честито момченце на Sunrice! Да е жив и здрав и много усмихнат, а мама бързо да си възстановява!

Много бързо сте изписали вече почти цяла тема. Ама аз успях да ви прочета докато спи малкият.

vanilla80 на нас докторите в болницата ни обясниха, че бебето се слага на една страна (не изцяло по гръб и не по корем), като се сменят, един път наляво а другия път надясно. Той моят си се върти още откакто се е родил, но принципно това било правилото, че ако повърне, да не се задави.  

Гледам, че секциото обсъждате - аз особено след като родих вече разбрах, че по-добро от нормалното раждане няма. И освен това въобще не боли толкова, та тези които ги е страх, бъдете спокойни, нищо страшно няма. Все пак ако има предпоставки за секцио си е по-добре да слушаме докторите, че най-важното е и майката е детето да са живи и здрави.

Относно праховете за пране - аз тъй като нямах време да търся, пратих мъжа ми е той е купил Тео бебе и още един Бебе (Роса). За съжаление и в двата има фосфати, ама по нататък ще търся други.

В събота бяхме на контролен преглед, та ни казаха, че добре сме наддали. Нормално бебетата наддават 20-30 гр. на ден средно, а ние сме в този диапазон 110 гр сме качили за 4 дни откакто са ни изписали. Само че ме уплашиха, че коремчето му е малко големичко (каквото и да значи това  newsm78). Сега сме само на кърма и понякога малкият огладнява през 2 часа, а друг път през 3 часа и повече. Според докторката едва ли не трябвало точно през 3 часа да се храним и толкоз. А пък аз трябва да съм на строга диета.
Сега се счупвам да чета в кърмаческия какво да правя. Ама все различни мнения има по въпроса. Според някой трябва бебето да яде през 3 часа, а според други - когато си поиска, то само си знае. Аз реших да избера втория вариант.
А пък за диетата на кърмачките - та обобщено не трябва да се яде:
цитрусови плодове, тропически плодове (манго, киви, банани, ананаси), мъхести плодове, прясно мляко, риба, свинско, пилешко, ядки, бобови, зеле, моркови, тиква, яйца, кафе, шоколад, мед, какао, консерви. Та в общи линии - глад и мор  #Crazy. Само не разбрах има ли нещо, което може да се яде  newsm78. Май само хляб и сирене и кисело мляко. Особено сега зимата...
А някъде казват, че въобще пък няма такова значение за бебето, стига да не се прекалява с нищо и да се яде разнообразна храна.
Та направо съм в потрес. Кажете на кое да вярвам?
Иначе малкият е кротичък, само като е гладен мрънка. Дано все така да си остане.

Хайде стига съм се обяснявала засега. После пак ще пиша. А вие се пазете, че да изтраят и бебоците на топличко по-дълго.

П.С. Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора. Ама много сте бързи.

# 232
Честито синче на мама Сънрайз!
Видях, че някой вече е отбелязал събитието на първа страница. Браво!
Мами, благодаря ви за информацията за гащите.  Hug Вече звъннах и поръчах, за размера какъвто преценят, то сега съм 64 кг, та не знам. Къде се намира този Пигис в София?
 Бебчето се слага ту на лявата, ту на дясната страна да спи. Когато е будно, може и по корем, при по- силни колики.
Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 2 нови отговора.
Ей, голяма сила сме.

# 233
Лили мила дръж се. Малко ти остана. Аз също почвам сега да правя списък с всичко необходимо, но за бебо като се роди. Аз за мен ще пазарувам в петък. Както са се юрнали тия бебета рано рано знае ли човек кога ще дойде и неговия ред. Аз упорито се ровя в нета да търся най-изчерпателния списък с необходими вещи. Но те толкова пълни с излишни според мен неща, че доста отсявам. Айде до после  Hug

# 234

Честито на Сънраиз,да им е живо и здраво синчето!
Лили,стискай още малко ,и аз почти съм спряла лекарствата.
Мъжът ми се прибира другата седмица и съм много щастлива Laughing

# 235
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
Честито мъжле на Сънрайс!Нека и двамата са в отлична форма ,за да могат да се гледат! Grinning
Аз само да честитя и отивам да си полегна,че ме изръчка малкото годзилче Laughing Laughing Laughing
..Я,че се сетих нещо..вярно ли е,че на бременните им порастват краката,'щото аз проблеми с подуване нямам,а ботите ми ми стискат Shocked Shocked

Последна редакция: пн, 15 дек 2008, 14:30 от Zolla

# 236
Браво на Сънрайз-чЕСТИТО БЕБчЕ Heart Eyes Heart EyesДа са живи и здрави тримата с таткото да се гледат smile3525 newsm10         
Зола,аз от доста време минах на обувки 40-41 номер,а носех 39-явно освен бебчо,и аз раста във всички посоки Mr. Green   

# 237
Zolla, и аз имам същия проблем. Миналата година ботушите ми бяха доста широчки, сега едва влизам в тях и даже ми стискат.  ooooh!

# 238
А аз от 2 седмици живея с мисълта, че 16.11 е понеделник и съответно днес съм на лекар...и вчера се загледах нещо в календара и...ИЗНЕНАДА...явно утре съм на лекар  Embarassed

Мила barboran4e внимавай днес с цифрите...месеца е 12ти...не 11...днес сме 15.12, а утре 16.12...

# 239
Честито бебче на Сънрайз,да и е жив и здрав мъника

Общи условия

Активация на акаунт