Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са промените в законодателството относно отпуските за майчинство и болнични?
Какво представлява обличането на бебешки дрехи?
Какво представлява Държавен вестник и кога се публикува?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са промените в законодателството относно отпуските за майчинство и болнични?
Новото законодателство предвижда увеличение на отпуските за майчинство до 1 година, което важи за всички съществуващи ситуации, дори ако детето не е навършило 1 година. Майката трябва да се е осигурявала поне една година преди раждането. Освен това остава неясно как ще се изчисляват обезщетенията за майчинство, дали въз основа на дохода от последните 6 или 12 месеца преди датата на болничния или раждането. Текстът на законопроекта беше приет на второ четене, но все още не е публикуван в Държавен вестник.
-
Какво представлява обличането на бебешки дрехи?
-
Какво представлява Държавен вестник и кога се публикува?
-
Какви са препоръките за кърмене на бебето?
-
Какви са препоръките за избор на козметика за бебето?

Тези, които излизат в болничен тази година - т.е. всички януарки, ще получават 12 мес. 90 % от заплатата на база 6 мес. доход. Така е приет закона в петък още и вероятността за промени били супер минимални.

,реве ми се бях при доктора при който ще раждам питах го за празниците и знаете ли какво ми отговори,да съм ходила при дежурния екип
Аз ако получа такъв отговор може и до шефа на болницата да ида. Нямам думи.
днес,момичета това не е ли прекалено рано в 34г.с.-35г.с.могат ли да дишат самостоятелно бебетата и знаете ли колко кг. трябва да е бебето за да го изпишат от болница?Още един въпрос,аз ще раждам в провинцията при познат доктор,ако ми се наложи в София по спешност,недай си Боже-ще ми направят ли секциото което при мен е задължително(родовите ми пътища са тесни,заради липсващ прешлен на гръб.стълб в областа на кръстно-опашната зона и секцио от преди 2 год.)!!!!чудя се дали ще ми повярват,като документите са ми при док.в провинциятя!
Ох,извинете,ама съм напрегната нощес имах две много болящи контракции,чак се препотих,а утре живот и здраве пътувам за роднея си град,да оставам за раждането!целувам ви