Отговори
# 15
  • София
Изчетах темата два пъти и е твърде възможно тази докторка да е същата, която се занимаваше с мен когато постъпих по спешност в МД. Това беше в нощта на 27-ми срещу 28-ми май 2008г. Описанието отговаря на това, което си спомням – доста млада лекарка с дълга, черна коса. Аз бях в 33г.с. с много силно кървене. Имах контракции, бях получила разкритие. През нощта започнаха да ми изтичат водите. Доколкото ми е известно записите на сърдечните тонове на бебето бяха добри. В смяната тя беше с още един лекар. Не знам имената на никой от двамата. Бях с проблеми – лош кръвоток и изоставане на бебето с 3-4 седмици. Бях и на инжекции против кръвосъсирване. Нито тя, нито другият доктор разбраха от къде кървя, въпреки прегледите и разглеждането на цялата ми документация. Решиха да не ми правят секцио, а да ме оставят за сутрешната смяна. На сутринта, обаче, когато пристигна другият екип, аз вече бях спешна. На ехограф се установи, че плацентата ми е отлепена. Последва бързо секцио от новия екип. После неонатолозите ми казаха, че на бебето му е работело само сърцето, а всички органи и системи са му страдали от липсата на кислород. Така към първия голям проблем, който то имаше – дълго вътреутробно страдание поради лошия ми кръвоток, се е прибавил и втори голям проблем – че съм била цяла нощ със силно кървене. Даже педиятрите мислеха, че не съм била в болница през нощта. Бебето ми беше много увредено. Живя два месеца и почина.
Разбира се, може лекарката, за която става въпрос в тази тема да не е същата, която тогава беше на смяна. Но, на мен, въпреки това ми се иска да узная нещо. А то е следното: когато един гинеколог дава дежурство в родилното отделение и има спешни случаи, които остават за следващата смяна, какво прави след това лекарят, чието дежурство е приключило? След като пак отиде на работа на следващия или на по-следващия ден отива ли до родилна зала да се поинтересува какво е станало със проблемните случаи, които са останали за разрешаване от неговите колеги, които са били на смяна след него? Интересува ли се дали е взел правилните решения? Дали има  някакви лоши последици от това, което той е предприел? Или някои гледат да се измъкнат като оставят случая за другата смяна? Независимо дали става въпрос за майката или за бебето. Според мен е редно да се прави. Все пак става въпрос за човешки живот. Или това го правят само тези, които са по-съвестни?
Около месец след моето раждане една майка на недоносено бебе ми разказа как дежурният доктор, който бил на смяна когато тя трябвало да роди избягал за да не се занимава с нея понеже не знаел какво да прави. Положението се влошило и бебето било спасено чак когато дошъл дежурен лекар от ношната смяна. А ми като го е страх да взима решения да ходи в друга болница където няма да се занимава с бременни, които раждат преди 34 г.с. Или да не дава дежурства.
На тези мои въпроси при добро желание може да даде отговор и тази лекарка щом и тя дава дежурства, както прочетах по-напред в темата. Дори и да не е същата от моя престой в родилната зала на МД. Но се съмнявам, че ще го направи. Като прочетах повторно темата установих, че си е изтрила поста и номерът на GSM-а, който тя самата беше дала.

# 16
  • София
Аз  раждах  на  25 май  2009 г.  при  д-р  Мария  Атанасова, беше  много  внимателна  и  положително  настроен човек.Кординати  незнам,  обаче.Успех!Правилен  избор  за докторката.

# 17
ИЗВОД:ЖИВОТЪТ Е ТОВА КОЕТО НИ СЕ СЛУЧВА ДОКАТО КРОИМ  ДРУГИ ПЛАНОВЕ!
ДА,РОДИХ!ДА ,ЛЕСНО,БЪРЗО....И НЕ В МАЙЧИН ДОМ,И НЕ ПРИ М.А.
РОДИХ 20 ДНИ ПО-РАНО,И ТО В ПРОВИНЦИЯТА,В НОЩА ,СЛЕД КАТО СЕ ПРИБРАХ ОТ КОНСУЛТАЦИЯ ,НА ТАЗИ КОЯТО ТРЯБВАШЕ ДА МИ КАЖАТ ЧЕ ИМАМ РАЗКРИТИЕ,ЧЕ ВОДИТЕ МИ ПОЗЕЛЕНЯВАТ И Т.Н...ОТИДОХ В РОДИЛНОТО В 5.55ч....аВ 6.00 БЯХ РОДИЛА-С ЕДНА ДУМА СПРАВИХ СЕ САМА.ПРОБЛЕМА БЕШЕ ЧЕ БЯХМЕ 2,200КГ И ПОГЪЛНАХМЕ ОТ ЗЕЛЕНАТА ТЕЧНОСТ ,НО ЗА ЩАСТИЕ СЛЕД 10 ДНЕВНО ЛЕЧЕНИЕ СМЕ СИ ВКЪЩИ ЖИВИ И ЗДРАВИ...
  РАЗКАЗА НА  Jana Е УЖАСЕН.МНОГО СЪЖАЛЯВАМ,НО ВЯРВАМ ЧЕ ЩЕ СЪБЕРЕШ СМЕЛОСТ ДА НАПРАВИШ НОВ ОПИТ,ЗАЩОТО СИ ЗАСЛУЖАВА...
  И НЕ Е ВАЖНО ПРИ КОЙ,КЪДЕ.....КАКВОТО ИМА ДА СЕ СЛУЧВА-ЩЕ СЕ СЛЧИ.
ДА,И СПОРЕД МЕН СЪЩЕСТВУВА ПРОБЛЕМА С ВНИМАНИЕТО СЛЕД КАТО СМЕ РОДИЛИ.СМЯНАТА СВЪРШВА И ТЕ СЕ ПРИБИРАТ ПРИ ТЕХНИТЕ БЛИЗКИ,ПРИ ТЕХНИТЕ ПРОБЛЕМИ...ПОНЕ ИЗМЕЖДУ СЕСТРИТЕ НА БЕБЕТАТА СЕ НАМИРАТ НЯКОИ ПО-МИЛИ,ТА ЗА ТЯХ СЕ ГРИЖАТ.НАВСЯКЪДЕ Е ТЪКА.
 И ВСЕ ПАК ДАНО НЕСТАВА ВЪПРОС ЗА СЪЩАТА ДОКТОРКА,ЗАЩОТО АЗ ЩЕ СИ ОСТАНА С МИЛИЯ СПОМЕН ЗА МОЙТА СИ Д-Р МАРИЯ АТАНАСОВА,КОЯТО ИЗРОДИ ПЪРВОТО МИ ДЕТЕ.( за имената й съм сигурна,защото имам едно списание от преди 3 години с нейно интервю и снимки...)
   АЗ БЯХ ДОТУК МИЛИ МАМЧЕТА-НЕСМЯТАМ ДА РАЖДАМ ПОВЕЧЕ Stop
И ВСЕ ПАК  НИКОГА НЕ КАЗВАЙ НИКАГА! Simple Smile
  УСПЕХ НА ВСИЧКИ БЪДЕЩИ И НАСТОЯЩИ МАЙКИ!

# 18
Изкам да кажа едно голямо  БЛАГОДАРЯ на ДР Мариа Атанасова аз родих на 3 12 2009г при нея тази жена етакова слънце в цялата болница и наи важното коетое че тя има усет кам работата си което е много важно за неината професия мила,лачезарна  и прекрасен човек ДР Атанасова искрено ви БЛАГОДАРИА Heart Eyes

# 19
v momenta mojete da q otkriete v srqda ili 4etvartak v 4asten kabinet do mai4in dom tam preglejda        02-4154919 mariq atanasova az sa6to pri neq rajdax i sam stra6no dovolna mnogo dobar lekar e yspex

# 20
Попаднах на тази тема, тъй като има вероятност да раждам при д-р Атанасова и се поразрових. Моля, ако някой има отзиви за нея да сподели. Няма нужда да отварям нова тема. Предварително благодаря! Дано се включи някой.

# 21
Здравей Ноел, аз раждах при д-р Атанасова на 19.05.10 и съм много доволна от нея. Отидох по спешност в майчин дом с разкритие в 29-та седмица. Д-р.Атанасова беше дежурна, опитаха се да ме задържат до другия ден, но не стана. Смяната на докторката свърши в 19 часа, но тя остана докато родя, това беше в 22 часа. Доволна съм и от отношението и и в следродилно отделение.

# 22
# 23
Аз също родих на 12. август 2010г. моето момиченце Лаура в екипа на д-р Атанасова. Попаднах съвсем случайно при нея и изобщо не съжалявам. Страхотен лекар, много внимателна и добронамерена!!! Понеже ми беше първо дете, естествено страхът беше голям, а тя само обикаляше и ми повтаряше "Спокойно, миличка...". Много малко лекари вече обръщат внимание на емоциите ти, всички просто си вършат работата, а тя се опитваше да достигне до родилките, някакси с лично и мило отношение. Ще я запомня само с добро! Дано има все повече такива специалисти!   bouquet

# 24
Страхотна е тази лекарка! Едно БЛАГОДАРЯ и от мен!

# 25
Само да оставя едно мнение. Тази докторка е невероятна, едно голямо благодаря на нея и на целия екип. Дано има повече такива хора и специалисти като нея. Родих бързо за 3ч. без проблеми и усложнения, тя беше до мен през цялото време, наистина е страхотна  Hug

# 26
Ходила съм на прегледи при д-р Атанасова - наистина е много мила и лъчезарна Simple Smile и вдъхва спокойствие на бъдещите майки Hug Наскоро имах здравословен проблем и се чух с нея по телефона за консултация. Това, което направи хубаво впечатление, на мен и на мъжа ми, беше загрижеността й и молбата й да й се обадим отново, за да я информираме за състоянието ми, за което сме й много благодарни   bouquet   Hug
Аз съм бременна за пъви път и още се колебая къде да родя! Определено има голяма вероятност да избера д-р Атанасова! Това, което ме притеснява е, че съм чувала лоши неща за условията в Майчин дом. Ще съм много благодарна, ако някой сподели пресни впечатления за условията в Майчин дом, а също й още впечатления за д-р Атанасова! Ако ми отпаднат притесненията, свързани с условията в Майчин дом, определено бих избрала д-р Атанасова! Simple Smile

# 27
Условията изобщо не са лоши. Аз родих там и съм много доволна. От отношението, от екипа, от всичко. Условията са нормални. Не е лукс, но според мен е добре. Приемната си я представях и ми я описваха като нещо ужасно. Нищо такова. Съвсем нормална си е обстановката. А леглата в предродилна зала са много удобни. "Магарето", на което се ражда ме учуди, доста е архаично, но пък родих на него с 3 напъна, там откарваш 15-тина минути. Поне аз откарах толкова.  Grinning
Съжалявам, че първия път отново не се доверих на лекарите в Майчин дом, а родих в Тина Киркова и имах доста проблеми.

# 28
Благодаря ти, Noel Simple Smile може би ще се ориентирам към Майчин дом!
А за Тина Киркова не съм чувала хубави неща! Явно за съжаление са верни!

# 29
Д-р Атанасова е невероятен лекар. Аз имах удоволствието да родя при нея и повярвайте ми няма такова мило и любезно отношение, като специалист също е безупречна.Немога да намеря толкова силни думи за да благодара на д-р.Атанасова.Тя беше слънцето за мен в този толкова труден и болезнен момент , с няколко думи д-р. Атанасова е българската Майка Тереза. Тя е готова да помогне на всеки без да прави сметка кой колко ще даде.

Общи условия

Активация на акаунт