Разбира се, може лекарката, за която става въпрос в тази тема да не е същата, която тогава беше на смяна. Но, на мен, въпреки това ми се иска да узная нещо. А то е следното: когато един гинеколог дава дежурство в родилното отделение и има спешни случаи, които остават за следващата смяна, какво прави след това лекарят, чието дежурство е приключило? След като пак отиде на работа на следващия или на по-следващия ден отива ли до родилна зала да се поинтересува какво е станало със проблемните случаи, които са останали за разрешаване от неговите колеги, които са били на смяна след него? Интересува ли се дали е взел правилните решения? Дали има някакви лоши последици от това, което той е предприел? Или някои гледат да се измъкнат като оставят случая за другата смяна? Независимо дали става въпрос за майката или за бебето. Според мен е редно да се прави. Все пак става въпрос за човешки живот. Или това го правят само тези, които са по-съвестни?
Около месец след моето раждане една майка на недоносено бебе ми разказа как дежурният доктор, който бил на смяна когато тя трябвало да роди избягал за да не се занимава с нея понеже не знаел какво да прави. Положението се влошило и бебето било спасено чак когато дошъл дежурен лекар от ношната смяна. А ми като го е страх да взима решения да ходи в друга болница където няма да се занимава с бременни, които раждат преди 34 г.с. Или да не дава дежурства.
На тези мои въпроси при добро желание може да даде отговор и тази лекарка щом и тя дава дежурства, както прочетах по-напред в темата. Дори и да не е същата от моя престой в родилната зала на МД. Но се съмнявам, че ще го направи. Като прочетах повторно темата установих, че си е изтрила поста и номерът на GSM-а, който тя самата беше дала.