Тайната на дългата и здрава коса - 52

• 22 265
  • 304
  •   1
Отговори
# 105
Според мен здравината на косъма в дължината му зависи още от момента на формирането на плочиците. Дължината няма как да се направи по-здрава, тя е такава, каквато е поникнала. Качеството на косъма зависи от изхранването му .  Просто можем да ́и придадем по-добър вид. Аз лично намирам голяма разлика във вида на първите 20-тина см.дължина, гледано от корена надолу , които са изникнали и расли откакто правя маската. По-голям е блясъкът и се накъдря леко още в корените.
Не знам дали съм права в разсъжденията си, просто така мисля.

# 106
Благодарение на прочетеното в тази тема до голяма степен реших моя проблем с мазната коса.Става въпрос за използването на хума,но не за измиване на косата с нея,а за изплакване в края на измиването с хумена вода.И аз съм си мила косата с хума и резултата е плачевен-твърда като четина коса без блясък.С хумената вода обаче резултатът не е такъв,моята коса е права,тънка и бързоомазняваща се.След обливане ми става пухкава,с обем и се омазнява доста по-бавно.Някой беше обяснил тук как се прави водата,а именно разрежда с в топла вода хума,но количеството й трябва да бъде много малко,някъде четвърт чаена лъжичка на около литър вода.Като се разбърка водата трябва да изглежда леко мътна,но не и кална.Освен това е добре да се ползва финна хума каквато е например на Талодерма.Най-важното е да се намери точната пропорция вода-хума,защото в противен случай ще се получи обратния ефект на твърдата заплетена коса.

# 107
мис арк , разбирам... Thinking
Звучи логично това... Значи ако слагам маслата само в корените, ще има почти същия ефект, ако слагам и по дължината...
elinna , благодаря за този съвет, лично аз ще опитам още довечера, да видим какво ще стане.  Peace Освен това сме адашки  Hug.

# 108
мис арк , разбирам... Thinking
Звучи логично това... Значи ако слагам маслата само в корените, ще има почти същия ефект, ако слагам и по дължината...
elinna , благодаря за този съвет, лично аз ще опитам още довечера, да видим какво ще стане.  Peace Освен това сме адашки  Hug.
Дано да останеш доволна адашке,но само не забравяй-сложи много малко хума и разбъркай добре водата непосредствено преди обливане.

# 109
Ок. А после мога ли да я попия с кърпа или трябва сама да си изсъхне? Ама така много ще капе...

# 110
Ок. А после мога ли да я попия с кърпа или трябва сама да си изсъхне? Ама така много ще капе...
Може разбира се,аз винаги попивам.Абе действаш си както обикновено  Grinning

# 111
Добре де и аз да се оплача: Тъкмо косата ми придоби по добър вид от маските, подстригах я с около 10 см. и отидох на фризьор да ми поднови кичурите. Да ама тя реши да слага боя не само в корените, но и по дължината. В момента съм в изходна позиция, косата се къса, оплита и изглежда много изтощена. Гледам в корените косата, която израства е жилава и здрава, явно обаче русото прекалено я изтощава, а с тъмен цвят не ми отива (пробвала съм) и се чудя как да направя така, че косата ми да изглежда хем здрава, хем и да запазя сегашния цвят.

# 112
Здравейте отново,момичета!Известно време нямах възможност да ви следя,но сега съм пак сред вас.Имам запитване-какво мислите да маслата за коса на Eйвън?Вчера разгледах каталога и видях такова-с дива роза...Някакви отзиви?
Между другото...Минаха два месеца,а аз все още съм с черна коса  Cry Cry Cry Не се харесвам изобщо,а не знам това докога ще продължи  Cry

Последна редакция: вт, 16 дек 2008, 19:32 от Lexи

# 113
Здравейте! Продължавам с маската и вече съм на края с тривитаминола, като го приключа ще слагам стимуланти.
Мис Арк искам да те попитам колко често си подстригвала косата си през тази една година?  Найстина комплимента е страхотен който си получила и е доказателство за грижите към косата ти! Hug

# 114
Не се стърпях и си купих яйчен шампУУУ на Арома- Фреш. Отзиви... скоро. В следващият епизод.  Mr. Green

# 115
 Simple Smile Здравейте, аз съм мн. доволна от домашните "манджи"които напоследък често слагам на косата си, но ми се ще да пробвам и с триватиминола, досега не съм го ползвала.
  Има ли определена рецепта за него и колко често го ползвате, ако се прекали дали няма да навреди на косата /може би някъде назад в темите е коментирано, аз се порових, но да кажа частно не успях да видя /?

... и да се похваля от шампоана на Глис, отдавна не бях попадала на наистина хубав шампоан

# 116
На първата страница има отговор на всичките ти въпроси    bouquet

# 117
.... и отидох на фризьор да ми поднови кичурите. Да ама тя реши да слага боя не само в корените, но и по дължината. ....

Смени си фризьорката. Crossing Arms Hug

Даже аз, дето нищо не отбирам от боядисване, по дължината тонирам.

master333, Ходих в Красен стил за гореща ножица/пролетта/. Помня, че след процедурата най-късия ми пласт беше до горната част на ушите/. После ходих на друг фризьор /лятото/ и там ми отрязаха 2-3 см. И два пъти сама си рязах краищата/с по около 3 см./ с цел да махна филираното.
В момента най-късият ми пласт е точно до раменете.
Затова започнах да се замислям за една черта. smile3537

Последна редакция: вт, 16 дек 2008, 21:25 от [X] мис арк

# 118
В момента най-късият ми пласт е точно до раменете.
Затова започнах да се замислям за една черта. smile3537

Пак ли? Mr. Green

# 119
Ъхъ. Mr. Green
Спира ме само това, че е тооооолкова прозаична... Mr. Green
И половинът.

Общи условия

Активация на акаунт