Тайната на дългата и здрава коса - 52

• 22 266
  • 304
  •   1
Отговори
# 120
Е,щом има кой да те спира ще спя спокойно тая вечер   Mr. Green

# 121
black_ice,благодаря за подкрепата  Hug наистина се надявам след няколко месеца да спре да цъФти  ooooh!
Да се изфукам-взех си дървена четка за 1,50 лв  Mr. Green  Crazy
Игуанка,красива коса имаш  Flutter
Мис Арк,недей да режеш косата си Sad

# 122
 JoyНамерих своя снимка от преди 4 години точно/от изписването на малкия ми син/. Ще я обработя малко/лицето де/  и ще ви я пусна... Joy Когато бях бременна с него наистина ми беше много хубава косата. Не като с малката/снимка на гадната ми права и сплескана коса вече сте виждали/. Joy

П.С. Ето я:
http://i220.photobucket.com/albums/dd244/krasim/alis/-1.png?t=1229465101

П.П.С. Няма да я режа. Да не съм луда! Crazy

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 00:06 от [X] мис арк

# 123
Мис Арк, косата ти е много хубава. smile3525 Само за протокола - след това появи ли се косопад или друг проблем в следствие на бременноста?

MANDITKA, нали трябва да се подкрепяме. newsm03

Колкото до заглавието на темата, не бих искала да се сменя. Мисля, че (почти) всички, пишещи в нея ползват тривитаминол. Това е тайната. А другото са просто хитринки. newsm62

# 124
MANDITKA, откъде намери толкова евтина дървена четка, аз никъде не мога да намеря в малкия ни град - нито евтина, нито скъпа  Sad В момента ползвам пластмасова (всъщност винаги съм ползвала такава) и косата много се наелектризира с нея през зимата.
Мис Арк, наистина косата ти е чудесна. Сега като се замисля, си спомням че по време на моята бременност, косата ми определено е изглеждала най-добре. Но после какво чудо настана... Cry
Вчера си поръчах шампоана на Лореал за косопад, днес го чакам да пристигне и се надявам да остана доволна, че в момента ползвам на Ревалид и не мога да кажа, че има ефект от него.

# 125
Здравейте!
Стоя си аз с маската и за пореден път се ровя в инфото на първа стр. Прекалено ми е течна тази маска. Тече, цапа ми блузата и хавлията... Сложих и кисело мляко една лъжица. Мислех да я позгъстя с мед или жълтък, ама и без това дозата от 2 супени лъжици Тривитаминол и т. н. ми е голяма. На моята тънка и къса косица и полувината доза е много  Sad Сега се чудя следващия път, ако сложа хума, дали ще се посгъсти сместа. Вие пробвали ли сте и по лесно ли се задържа така маската върху косата?

# 126
mama-eli , аз не слагам нищо сгъстяващо в маската, само масла. Но нанасям с памучен тампон първо в корените, после малко по дължината и не тече. Просто смесвай съвсем малко количество и ако не ти стигне, тогава прибави още. Хумата ужасно много изсушава.
#Cussing out много ме е яд, вчера като се прибрах и видях, че не ми е останала хума за хумена вода.

# 127
Моята коса е мазна, така, че ще пробвам веднъж да видим колко ще изсуши. Явно прекалявам с количествата на съставките. Ще се поправя  Peace И без това полувината отива в мивката без да съм я ползвала  Confused Благодаря!   bouquet

# 128
Опитай да слагаш повече масла. И моята е мазна и ако я изсушавам, ще се омазнява още повече. Маслата, колкото и да е странно, регулират омазняването. Сега се се опитам да открия в една друга тема съвет за маслена баня на кожата на лицето, може би в известна степен е същото положението и с кожата на главата.

# 129
Мис Арк, косата ти е много хубава. smile3525 Само за протокола - след това появи ли се косопад или друг проблем в следствие на бременноста?

Ооо, да, не можеш да си представиш какъв! Ще потърся снимки от периода между двете бременности... Tired

# 130
Ами добре е да се прави след напарване на кожата (аз лично я правя след баня, защото ефектът е същия - отваряне на порите).
Нанасям обилно количество масло между дланите си и го стопявам (маслото от карите е твърдо на стайна температура) и след това с плавни масажни движения го нанасям по цялото лице, като се концентрирам върху проблемите зони. Масажът ми е много приятен и го правя поне 5-6 минути непрекъснато, като е хубаво през това време в помещението да е топло, за да не се втвърди отново маслото върху лицето. Почстването на лицето с масло е много стар метод и е подходящ и за хора с мазна/смесена/проблемна кожа, които са попаднали в порочния кръг на излишно омазняване - силни измиващи средства - още по-силно компенсиращо омазняване на кожата.  Peace Ефективността му се дължи на закона от химията, че "подобни разтварят подобни" - т.е. излишният себум се разтваря с помощта именно на масло. След като масажа обикновено постоявам няколко минути, като през това време потопявам много мека къпра (не хавлиена) в гореща вода. Изтисквам кърпата и поставям да покрие цялото лице, без търкане и разтриване Naughty  След като изстине кърпата се изплака обилно и повторно се накисва в гореща вода и се поставя върху лицето. Това се прави с цел Отваряне на порите и изсмукване на всичко отвътре. Обикновено слагането на топлата кърпа два пъти на мен ми е напълно достатъчно(защото кожата ми е суха напоследък), но при необходимост може да се направи и трети път - в зависимост как си чувстваш кожата  Peace

След като се направи три-четири пъти тази маслена баня/маска черните точки обикновено са напълно почистени и след това се ползва само с поддържащ/профилактичен ефект. Аз я правя отдавна (няколко месеца вече) и съм разредила до 5-6 пъти месечно и ми е абсолютно достатъчно. В интернет има много информация за този метод за грижа за кожата и най-често се препоръчват други масла (зехтин например), но чрез метода опит-грешка съм избрала за себе си като оптимално маслото от карите  Peace

Надявам се да съм била полезна, ако има други въпроси - насреща съм   bouquet

Естествено по кожата на скалпа няма черни точки.  Simple Smile

# 131
Ето три снимки с разлика от по една година:

---декември 2004 год., тъкмо съм родила

---декември 2005 година, все още имах косопад.

---ноември 2006 година, бременна съм в седмия месец. Косата ми е направо "разкошна" като за бременна... Sick Особено горе пътят ми е супер...Така си  остана и досега, между другото. Tired

# 132
 Hug мис арк, последната снимка наистина е  Tired... Моята изглеждаше така преди, без обем, когато беше дълга и не бях започнала маските. то не че сега е много по-различна де, но все пак има напредък...

# 133
Те тези снимки са направо за класация "АНТИ ПРЕДИ-СЛЕД".... Joy
Някой ако ги вижда без бели петна/тоест ако ми вижда лицето/ да пише, че да ги махна.

# 134
oblacheto hey, благодаря за съвета и за труда, който си си направила, за да намериш инфото   bouquet Има логика в цялата тая работа. Не си понасям косата, когато се омазни и айде под душа. Забелязах, че при първия студ кожата на лицето и скалпа ми реагира с повече омазняване  Shocked Аз защо си мисля, че студа изсушава  ooooh! То и при животните е така май, повече подкожна мазнина и по - мазна козина за по-топло и по-сухо... Да мине известно време на маслена терапия, да видим какъв ще е ефекта. Дано спре и косопада, чеее....  Tired

Общи условия

Активация на акаунт