Велико Търново и региона - благотворителна, предколедна

• 24 210
  • 297
  •   1
Отговори
# 210
и това е благотворителност!
http://www.borbabg.com/7.htm

стана въпрос преди време за тази инициатива,а съвсем наскоро чух,че много повече деца от институции биха могли да прекарват празниците в семейна срерда,ако бюрокрацията не убиваше ентусиазма на желаещите семейства.може би ДБМ трябва да подпомогне именно популяризирането на тази инициатива,защото дрешките и играчките,които събираме за децата от домовете не биха могли да направят Коледата така чудесна,колкото шанса да я прекарат в семейна среда Peace
Следващата седмица ще запитам в Търновският клон на Закрила на детето как стои въпросът, но до колкото знам, не е масова практика , защото това дете неможе да се вземе само за Коледа..а после...в семейства за празниците отиват обикновенно деца , които вече имат някаква емоционална връзка с въпросното семейство и връзката е постоянна ,а  вземането у дома-периодично.

И аз така си мисля, че децата трябва да имат предварително някаква връзка с даденото семейство. Иначе едно взимане по Коледа и после връщането на детето в дом би навредило на детската психика.
Деси, Коледата ще е чудесна, но след това? Когато върнеш детето в дома то няма ли да се почувства още по-изоставено и недостойно за семейната топлина , която сте му показали,че съществува, а то не може да я има...

о,аз изобщо не говоря само за Коледата,ами и за другите празници,за почивните дни.не знам колко от вас са наясно,но много от децата в домовете имат семейства,при които си ходят за събота и неделя,както и за ваканциите.има деца,които буквално са в дома като на общежитие.има една мярка за закрила на детето от възможността да изпадне от училище-т.е. детето е от малко село,само с основно училище.щом завърши 8 клас,трябва да се премести в друго училище в града.да,ама родителите не могат да го издържат там.и за да не прекъсне детето образованието си,озд го настанява в дом.
има деца,които са по-малки,имат семейства,но те не ги търсят или им идват на свиждане много рядко.това са здрави дечица,които по стечение на обстоятелствата са попаднали в дома.тях никой не ги взима за уикенда или празниците.и тук идва ролята на всички семейства,които желаят да поемат ангажимент към тези деца.
аз лично работя в системата на алтернативните социални услуги за деца и семейства.по времето,когато излезнах в майчинство,екипът ми започна да се занимава с обучението на кандидатите за приемни семейства.целта на тези услуги е точно превенцията на институционалното отглеждане на деца.така че говоря от опит,а не от добронамерен идеализъм Peace

# 211
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!!
Няма скоро според мен да има добър детски център в града, защото търсенето не е голямо, инвестициите са наистина огромни - и тук не говоря изобщо за играчки и оборудване /може би това ще е най-малката част от бюджета/, а за подходяща сграда или зала, качествени педагози и аниматори, които да предлагат наистина високо ниво на обслужване. В Търново няма кой да плаща достатъчно пари, за да съществува нещо подобно. За съжаление родителите повече държат на обзавеждане, играчки, лукс, а не на добри педагози или мед. лица, които не само ще гледат децата, а и нещо ще ги научат...И тук за съжаление пишат майки, които искат, ама не знаят точно какво искат... имат претенции ...всичко знаят и разбират... с големи претенции....ама поне от това, което чета покритие....??? май липсва.
честно да ти кажа,не че не ми липсва частна ясла или алтернатива на яслата,но в момента повече ме тормози това,че когато времето е студено,няма къде да заведа хлапето да играе.
и понеже съм от хората,които не само се оплакват и критикуват,а когато нещо им трябва,мъчат се да си го постигнат,ми ражда УМНАТА главица различни идеи Peace

# 212
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
Деси, след като има подобна програма е хубаво да се популяризира, толкова много хора ще откликнат  Stop тази разгласа трябва да се извърши от съответната институция!
Аз се запознах с приемни родители от Търново, но разговора нее за форума.

# 213
В предишните страници някой беше писал за хомеопат.Така и не разбрах кой е най добрия в търново.А някой може ли да ми каже колко е таксата при посещение?

# 214
При д-р Хаджиев първичният преглед е 50лв., а следващите- 30лв. За д-р Георгиев нямам идея, но ще ми е интересно да разбера.

# 215
Малииииииййййййй 50 лв.Тоя какво прави за тия пари? #Cussing out #Cussing outНа ресторант ли ще ме води? newsm78 За първи път чувам лекар да взима такава висока такса. ooooh!

# 216
tedi_vt_86 ,нашето семейство е абонирано за д-р хаджиев вече повече от година.лично моят опит показва,че все пак лечението при него излиза по-евтино  от антибиотичното,другите ползи няма да ги коментирам.

# 217
Теди, съветвам те първо да прочетеш малко за хомеопатичната медицина. Иначе няма как да стане. Ще си поредната майка, която "лекува" детето си с хомеопатия ама за всеки случай дава и АБ..
Влез във форум"Хомеопатия" - там ще научиш доста неща  Hug

# 218
Здравейте и да ви е честита Новата година!
Деси
пре ди няколко години и нашето семейство искаше да вземе детенце от дом /Страхилово/ за празниците. Изкарахме си куп документи-свидетелства за съдимост, медицински..., идваха да ни огледат апартамента от Социалните служби, но излезе заповед на социалната министърка за забрана и нищо не стана.Аз мисля, че когато едно дете се извежда от дома, то получава шанс да научи повече неща за живота отвън, среща се с повече хора, така че възможностите му за осиновяване или откриване на приемно семейство се увеличават.неприятният момент е връщането му в социалното заведение, но може би законът просто не трябва да разрешава еднократно или безразборно вземане на деца от различни семейства-трябва да има и друг вариант, след осиновяванията и приемните семейства, който да позволява извеждзанията на деца точно с цел социализирането  на детето.Иначе, ходим да ги видим  в домовете, все едно посещаваме зоологическа гладина.Някой от тези домове са в отдалечени села, и когато 16-годищни децата излязат от там, те тепърва се учат на елементарни житейски правила, дори в защитените жилища трудно се справят
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=165667.msg3233830#msg3233830
 Тук има интересна дискусия по темата...

# 219
Честита нова година!!!Много здраве и семейно щастие !!!  love001

# 220
При д-р Хаджиев първичният преглед е 50лв., а следващите- 30лв. За д-р Георгиев нямам идея, но ще ми е интересно да разбера.
И на мен ми се иска чуя мнение за д-р Георгиев.Няма ли такива ,които са го посещавали?
И не защото имам лошо мнение за Хаджиев , а ми се иска да имам право на избор.Даже до скоро си мислех,че няма друг хомеопат в града освен Хаджиев.

# 221
Верче, щом толкова настояваш, ще кажа:
аз първо ходих при Георгиев изписа на Марти 2-3 вида хомеопатични, като прегледа беше доста повърхностен за около 10 мин.основно мислеше да му прави ирисодиагностика, но на дете на 1год и 6 мес. е малко трудно и се отказа.......
От ходенето при  Хаджиев съм по- доволна изказванията му звучат по- професионални и логични.........до момента в които не ми каза, че Марти има атипична скарлатина, личната твърдеше, че е Бронхит, вкара го в болница с диагноза Пневмония, а се оказа, че е отит/при все че Хаджиев преглежда уши на всеки преглед/.От този момент не съм стъпала при него.И друго прегледа при Георгиев беше 10 лв, а при Хаджиев 40лв.Дано

# 222
Верче, щом толкова настояваш, ще кажа:
аз първо ходих при Георгиев изписа на Марти 2-3 вида хомеопатични, като прегледа беше доста повърхностен за около 10 мин.основно мислеше да му прави ирисодиагностика, но на дете на 1год и 6 мес. е малко трудно и се отказа.......
От ходенето при  Хаджиев съм по- доволна изказванията му звучат по- професионални и логични.........до момента в които не ми каза, че Марти има атипична скарлатина, личната твърдеше, че е Бронхит, вкара го в болница с диагноза Пневмония, а се оказа, че е отит/при все че Хаджиев преглежда уши на всеки преглед/.От този момент не съм стъпала при него.И друго прегледа при Георгиев беше 10 лв, а при Хаджиев 40лв.Дано

Много изчерпателен отговор Hug
 А,да знаеш дали Георгиев има мед.образование newsm78

# 223
Здравейте момичета, много отдавна не съм влизала при вас, но просто нямам време. Вече имам едно малко съкровище, което се роди на 25,11,2008 и то ми запълва времето и нямам минутка свободна.
Имам една молба към вас, моля ви да ми дадете координати на някой добър ортопед, който работи в поликлиниката и има ехограф. Ще съм ви много благодарна.

Честита Нова Година на всички, желая ви много сбъднати мечти и всичко най-хубаво през новата 2009г.

# 224
здравей ,  teodora 24  Hug

Да ти е честита малката госпожица - да ви радва и обича Simple Smile

за ортопед - казват че Йорданов е добър в поликлиниката - водих Дамян при него - има си ехограф- ама не знам защо още като го видя детето писна и през цялото време рева .

водих го и при Здравков - за него знам че преглежда в Невромедикс и то с доста добра техника , беше доста внимателен, но ми се стори че малко си притупа прегледа...

Общо взето няма лекар, за който да не чуеш нещо лошо и нещо  добро...

ние пък сме болни - за първи път ми се случва - висока температура, през нощта стигна 39 градуса  Shocked , сополи яко ....направо  ooooh! ...пием сиропи, капим 2 модела капки...дано тая нощ спинка  Praynig  . Доки каза че може да са зъби...ама знам ли  newsm78 
я кажете, ако е ефект от зъби - колко може да продължи това състояние?? Щото си ни е бяло отдолу , ама няма зъби , нито бабунки....

Общи условия

Активация на акаунт