Колко често сменяте спалното бельо?

• 19 254
  • 260
  •   1
Отговори
# 180
На мен лично това ми прилича на друга наша характерна черта, а именно подмиването. Няма да влезе човек да се изкъпе ами канчета, легенчета и забърсване с пешкирче  Sick

Знаех си аз, че ще се стигне до подмиването. И добре, че ме светна. Щото аз, след като ходя до тоалетна, се подмивам. Пък то трябвало всеки път да се къпя. А косата да си мия ли?

# 181
  • Разград
Сменям чаршафите и калъфките всяка седмица.

# 182
Когато сметна за необходимо да ги сменя, ги сменям, ако не съм спала три вечери в тях ,да няма да се прецакам пак да ги пера . За гладенето, да глади който иска, аз дрехите си не гладя ,камо ли чаршафите .

# 183
  • София
 Embarassed Embarassed Embarassed
Като ви чета  си мисля, че аз съм най- нечистоплътната в тоя форум hahaha
И мама и свеки са ми втълпили, че чаршафите се перат всяка седмица.
Душ се взема всеки ден, чорапите и гащите се сменят всеки ден, а ако има причини и два-три пъти. Всичко се глади.
Тия, дето ги сменят всеки ден или през ден, май искат да се докарат, а не светват, че може и смешни да станат. Пък и кой ли ще им повярва  hahaha
А може да имат домашни помощници, пък и да не работят. Знае ли човек ? В тоя ред на мисли може и през два часа, зависи колко пъти ще станат от леглото, да им сменят чаршафите.

# 184
  • София
Дори и да не работи някой едва ли ще си оползотворява времето със смяна на чаршафите през ден и то посред зима. Само да сметнем за семейство от 4 човека какво чудо става, а като се добави и гладенето... ПО цяла седмица само това трябва да се прави и пералнята нон-стоп да върти. Кому е нужно? А прането на дрехите къде и кога ще става?

# 185
  • някъде под слънцето...
Виждала сьм го тук в Испания,колкото и да не ти се вярва. Какьв е смисьла незнам,аз никога не сьм го правила,но май някой го беШе обяснил ,неЩо за акари ..... newsm78

Joy Били са българи  Joy

Аз сьщо сьм поживял из испанско и не сьм виждала някой да си трьска чаршафите. Аз и простряни чаршафи не сьм виждала де... Може и да не ползват (като елказалека) Joy
определено  не са българи.... зависи къде и колко си живяла в Испания
Трудно е да види6 пране на фасадите, за това се използва патиото.....(вътр6ния двор )

ПС. Добре че не пишат камериерки тука, за да (не) споделят как сменят чаршафи по 8 часа на ден. Wink
Работила съм в хотел тук... норматива за смяна на 4ар6афи  е 12 мин на едини4но легло и 18 на двойно легло(със поставяне на покривката, която е задължителна за нови гости)
В луксозните хотели за 8 4аса трябва да се оправят от 12(за суперлуксозни) до 18(ако леглата имат механизъм за повдигане) стаи, това озна4ава смяна на спалното бельо, кърпи, измиване и подсу6аване на банята( стени и под, вана, мивка биде, тоалетна огледала) избърсване на праха, зареждане на минибара, прахосмука4ка.... да се заредят баните с липсва6тите не6та , (тоалетни принадлежности)...
като след камериерките минават субгувернантите или гувернатата, за да проверят ка4етвото на работата им... дали не е останала някоя кап4ица по съклото в банята или  е спазена линията за обръ6тане на 4ар6афа, и  дали с вси4ко е ок

Последна редакция: нд, 28 дек 2008, 14:56 от sl

# 186
  • В къЩи.
ААААААААААА  Хули не сьм сьгласна,виж Бланка си е взела поука rotfImbo Joy

# 187
  • Пловдив
На мен лично това ми прилича на друга наша характерна черта, а именно подмиването. Няма да влезе човек да се изкъпе ами канчета, легенчета и забърсване с пешкирче  Sick

Знаех си аз, че ще се стигне до подмиването. И добре, че ме светна. Щото аз, след като ходя до тоалетна, се подмивам. Пък то трябвало всеки път да се къпя. А косата да си мия ли?
А косата не Naughty, в това време 1 път в седмицата, иначе може да настинеш.
sl, а за изтупване на чаршафите по хотелите нищо не казваш. Прави ли се в Испания или горките туристи акарите ги яли Simple Smile

Последна редакция: нд, 28 дек 2008, 15:27 от Linkata

# 188
  • някъде под слънцето...
не не се изтупват.. по принцип луксозните хотели закупуват матраци, с антиакарен състав...
а и 4ар6афите се сменят всеки ден...
а 4ар6афи и кърпи се носят на специална пералня, където се и дезинфекцират,   в пералнята и хими4еското към хотела се парат и гладят  само дрехи на клиенти, и униформите на персонала
това са стаи от хотела където работех
в този хотел са 12 стаи за 8 4аса
http://www.gran-melia-fenix.com/es/servicio-real/penthouse-suite-presidencial.php
тук са 14
http://www.meliamadridprincesa.com/es/habitaciones/habitacion-grand-premium.html
ту са по 18 за6тото леглата са с механизъм
http://es.solmelia.com/hotel/melia-avenida-america/fotos-madrid.htm
http://www.auditoriumhoteles.com/es/habitaciones/Auditorium/Auditorium.asp

изтупването през прозореца на покривки, (4ар6афи не съм виждала) 4етки за под и какво ли о6те не обикновено го правят баби4ките, и то в по крайните квартали.....

Последна редакция: нд, 28 дек 2008, 15:38 от sl

# 189

Щото аз, след като ходя до тоалетна, се подмивам.

Сега остана да споделиш в каква посока си бьршеш з.....а -отпред-назад или отзад-напред Sick

# 190
  • Varna
еи голямо заяждане се заяждате една друга:)какво нареждат някои сменянето на 1 2 дена на спалното белъо като видяхте обективната статистика на смяната на 4-7 дена.момичето направи темата за да отбележи тенденцията между вас,а не да се заяждате с тези които имат повече свободно време или които чистят повече..........'
"нямали си друга работа ами това ще правят"..........ЕМИ ВСЕКИ КАКВОТО ГО ВЛЕЧЕ.......
Намирате време да си врете носа по цял ден в форума,ама време за банята и смяна на чаршафите нямате.
Не трябва да се нападат хората които имат повече свободно време или желание за това,вапроса за личната хигиена си е личен и когато се споделя може да приберете ножовете,че имам чувството че ще се избием:))))))))) Shocked

# 191
  • T"A
Майка ми на нищо не ме е научила! Ей в този форум ще стана истинска домакиня. Ставам сутрин и сменям чаршафите. След това отивам да измия тоалетната с Доместос, търкам с Циф. Минавам през банята - да я измия и да се изкъпя. Пускам две перални и сушилня. Гладя. Пак се къпя. Ще пропусна храната, че не сме в този подфорум, ама и там отиват  3-4 часа. Отивам на работа. Прибирам се. Пера пердетата. Тупам покривката. Проветрявам чаршафите или направо ги сменям. Накрая влизам във форума, за да разбера кое не съм направила достатъчно добре. Хайде, лека нощ, че утре ще ставам рано. Имам да сменям чаршафи...

Този пост ме накара да се смея от сърце  Joy
B l a n k a, точно така, учи се... максимум ще те диагностицират като случай на OCD - ползата е, че дават рецепта за хапчета  Mr. Green

# 192
  • Varna
kremi това на снимката акари ли са newsm78 много са сладкииииииииии Grinning Laughing

# 193
kremi това на снимката акари ли са newsm78 много са сладкииииииииии Grinning Laughing

Виж какви пируети са научили из моите чаршафи.

п.с мравки са  Simple Smile

# 194
Акарите не са чак толкова симпатични, но и те са толкова активни в това отношение  Simple Smile.
Тук можете да ги видите как изглеждат (не е за хора със слаби нерви)  Mr. Green:
http://images.google.bg/imgres?imgurl=http://www.umweltanalytik. … 6hl%3Dbg%26sa%3DG

Общи условия

Активация на акаунт