Колко често сменяте спалното бельо?

• 19 243
  • 260
  •   1
Отговори
# 165
Знам, че това е друга тема и освен това имаше подобна, в която се развихриха разгорещени спорове, но чаршафите трябва да се тупат колкото се може по-често. Причината е, че в тях живеят малки акари, които се хранят с мъртва кожа и си я осигуряват като предизвикват дразнене, което ни кара да се чешем, а резултата от това действие е още мъртва кожа. Казвам това защото съм биолог по образование.
Що се отнася до тупането през балкона, аз живея в къща и тупам през моя балкон, в моя двор.

# 166
Поради факта, че е зима, гласувах на 2 седмици.
Иначе лятото , според зависи, случвало ми се е и през ден да ги сменям Peace

# 167
  • В къЩи.
Тръскам ги всяка сутрин през балкона... Simple Smile  Сменям ги веднъж седмично, а калъфките - на 2-3 дена.

Ей това с трьскането през балкона го има само по нашите земи ooooh! Не само чаршафите ,ами и покривките след хранене се трьскат така ooooh!
Не  е вярно newsm25

# 168
Всяка неделя.

# 169
  • Пловдив
Тръскам ги всяка сутрин през балкона... Simple Smile  Сменям ги веднъж седмично, а калъфките - на 2-3 дена.

Ей това с трьскането през балкона го има само по нашите земи ooooh! Не само чаршафите ,ами и покривките след хранене се трьскат така ooooh!
Не  е вярно newsm25
Къде другаде си го виждала? И какъв е смисъла на това мероприятие, освен ако нямате навика да закусвате в леглото?
На мен лично това ми прилича на друга наша характерна черта, а именно подмиването. Няма да влезе човек да се изкъпе ами канчета, легенчета и забърсване с пешкирче  Sick
По темата - веднаж в седмицата за мен е оптималния вариант. Ако имах домашна помошница бих ги сменяла всяка вечер, всички знаем какво е усещането да спиш в прани чаршафки, дори на следващата вечер според мен този ефект го няма.

Последна редакция: сб, 27 дек 2008, 21:22 от Linkata

# 170
На 3 дни ми се струва убийствено особенно през зимата, това значи нон стоп да имам един сушилник с чаршафи поради факта, че нямам сушилня. На 1 седмица смятам, че е ОК!
Все пак си взимаме душ преди сън-нали?

# 171
  • В къЩи.

Не  е вярно newsm25
Къде другаде си го виждала? И какъв е смисъла на това мероприятие, освен ако нямате навика да закусвате в леглото?
На мен лично това ми прилича на друга наша характерна черта, а именно подмиването. Няма да влезе човек да се изкъпе ами канчета, легенчета и забърсване с пешкирче  Sick
По темата - веднаж в седмицата за мен е оптималния вариант. Ако имах домашна помошница бих ги сменяла всяка вечер, всички знаем какво е усещането да спиш в прани чаршафки, дори на следващата вечер според мен този ефект го няма.

Виждала сьм го тук в Испания,колкото и да не ти се вярва. Какьв е смисьла незнам,аз никога не сьм го правила,но май някой го беШе обяснил ,неЩо за акари ..... newsm78

# 172
  • София
Акари,не- акари,нищо не би ме накарало да си изтупам чаршафите през прозореца.Покривката също,поради тази причина и не ползвам Peace (покривка,не чаршафи Blush) Laughing

# 173
Зимата веднъж седмично, лятото 2 пъти седмично. Калъфките по-често.

# 174
Виждала сьм го тук в Испания,колкото и да не ти се вярва. Какьв е смисьла незнам,аз никога не сьм го правила,но май някой го беШе обяснил ,неЩо за акари ..... newsm78

Joy Били са българи  Joy

Аз сьщо сьм поживял из испанско и не сьм виждала някой да си трьска чаршафите. Аз и простряни чаршафи не сьм виждала де... Може и да не ползват (като елказалека) Joy

# 175
  • В къЩи.

Joy Били са българи  Joy

Аз сьщо сьм поживял из испанско и не сьм виждала някой да си трьска чаршафите. Аз и простряни чаршафи не сьм виждала де... Може и да не ползват (като елказалека) Joy

не само чарШафите ,ами и изтривалката за обувки са си изтьрсвали вьрху ми smile3512,а сутрин на доста прозорци сьм виждала изкарани не само спалното бельо ,ами и вьзглавници,одела,юргани.....приготвени за тупане

# 176
Майка ми на нищо не ме е научила! Ей в този форум ще стана истинска домакиня. Ставам сутрин и сменям чаршафите. След това отивам да измия тоалетната с Доместос, търкам с Циф. Минавам през банята - да я измия и да се изкъпя. Пускам две перални и сушилня. Гладя. Пак се къпя. Ще пропусна храната, че не сме в този подфорум, ама и там отиват  3-4 часа. Отивам на работа. Прибирам се. Пера пердетата. Тупам покривката. Проветрявам чаршафите или направо ги сменям. Накрая влизам във форума, за да разбера кое не съм направила достатъчно добре. Хайде, лека нощ, че утре ще ставам рано. Имам да сменям чаршафи...

# 177
Оф, отдъхнах си, че поне една истинска домакиня, Бланка, се разписа в тази тема.
(Знам, че също така глади чорапите, колосва яките и пръска бельото с лавандулова вода; но не иска да ни притеснява.)
Девойкатата, дето просто сменя сутрин и вечер, сигурно вече си изгриза ноктите от яд.

ПС. Добре че не пишат камериерки тука, за да (не) споделят как сменят чаршафи по 8 часа на ден. Wink

# 178
Всяка седмица-и калъфки и чаршафи! Peace

# 179
Сменям всяка седмица(даже си имам и ден за смяна в понеделник Joy,че тогава каката е на предучилищна сутринта,и мога на спокойно да си изчистя).Лятото тук не става чак толкоз топло,но като сме си в БГ,сменям на 3-4 дена....че то там не се живee през ноща бе #Crazy,потиш се като  Sick

Общи условия

Активация на акаунт