СПОНТАНЕН АБОРТ/ИЗВЪНМАТОЧНА БРЕМЕННОСТ

• 91 401
  • 851
  •   1
Отговори
# 255
Линел, аз имам един мисед и още след него си направих изследвания. Оказа се, че съм с Хашимото и високи НК клетки. С подходяща терапия, сега имам момиченце. Така че, аз поне лично, не бих си спестила парите и бих направила изследвания. Ако не ги бях направила, сега щях да съм с два миседа, вместо със здраво дете. Късмет и успех, каквото и да решиш! Peace

Мерси за бързия отговор. С какви по-точно изследвания ти откриха това Хашимото? С антифосфолипидните ли? Сега като чета симптоми " Първоначалните симптоми са: стягане в долната част на шията и понякога затруднено гълтане. При опипване жлезата е по-плътна, леко или умерено увеличена. В по-късен период се появяват типичните симптоми на понижена функция: лесна уморяемост, световъртежи, замайвания, отслабена памет, шум в ушите, сърцебиене, промени в пулса, обилни изпотявания, наддаване на тегло, чупливи нокти, сутрешна подпухналост, мускулни крампи и др. " аз имам поне 5 симптома  Shocked Така че обезателно ще ги направя.

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 14:24 от Linnel

# 256
  • в сърцето на един мъж...
На мен ми пуснаха ТСХ, ТАТ и МАТ, така го откриха. А за НК клетките ми правиха кръвни изследвания в клиника "Малинов". Трябва да намериш добър ендокринолог и той да ти погледне стойностите след това.

# 257
Здравейте, мили момичета! Явно отново изпадам в онези  #Cussing out състояния на отчаяние  Embarassed Минаха точно 6 месеца от махането на тръбата с извънматочна и мислех, че ще се възстановя психически - ама нее... Бяхме в клиника по стерилитет, казаха ни, че сме за ин витро, записаха ни в един списък, пуснахме спермограма, ЛХ, ФСХ, пролактин и естрадиол (в норма), направих цветна снимка (задоволителна пропускливост на останалата тръба) -  и до тук. Чакаме. Какво чакаме и аз не знам вече. Всъщност чакаме да заработи програмата, за безплатните опити. Но на последният преглед докторката ме пита - какво правим - почваме ли стимулациите. Аз седя и я гледам овчи. Тя пак ме пита, и аз пак така - с неразбиране мигам. А ми, казва ми тя "...Аз не мога да гарантирам, че тази програма някога ще заработи...". Насълзиха ми се очите, защото вярвах. То е ясно, пари ще съберем рано или късно, обаче все ми се струва, че някъде нещо пропуснахме. Нали имам още една тръба, нали все пак е с някаква пропускливост, нямаше ли вариант за някаква терапия - с лекарства или с нагревки, или с НЕЩО  Cry. Само тези ли изследвания трябваше да пуснем? Какво пропуснахме в цялата бъркотия? Дайте идеи, момичета, моля ви! Просто съм дълбоко убедена, че нещо не сме направили до край. Простете за дългият пост  Embarassed Благодаря!

# 258
Мила Ilitaaa    Cry Cry Cry от моята операция мина година вече но и аз не мога да го преживея психически  Cry Cry Най-красноречив е факта че сега тепърва ще  започвам с всички нужни изследвания.Досега нямах смелостта да го направя а и желание можеби от страх  CryИ ми се струва че и при нас варианта ще е инвитро

# 259
Ilitaaa ,
тест за проходимост на останалата тръба направихте ли? Какви са резултатите?
Изчакайте резултатите от спермограмата и тогава ще помислите отново. За начало - опитай се да се успокоиш. Ако тръбата е пропусклива и СГ - добра, можете да опитате по естествен път няколко месеца. Стискам палци всичко да се подреди при вас! Hug
Елси,
прегръщам те! Ще се справиш! Не спирай да вярваш! Heart Eyes

# 260
Да, и спермограмата е добра и ЦС е с горе-долу добър резултат (задоволителна). Но още не са ми направили теста за хламидии, защо трябва да си самоназначавам изследвания  Tired Elsinor Какви изследвания ще правите? _Hope_ Мила, нали знаеш за успокоението - до следващият цикъл...пак надежда, пак трепет, и после пак си на земята.. месец след месец...  Hug Hug Hug

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 17:11 от Ilitaaa

# 261
Ilitaaa,
зная, но трябва да опиташ да си върнеш живота. Аз изгубих две години в депресии. Няма смисъл. Мечтата е важна, но трябва да живеем все някак до момента, в който тя се осъществи. Сега се радвам на ежедневието си. Излизаме често, забавляваме се. Живеем същият онзи чудесен живот, който беше преди. Продължаваме с плановете за дете, но не на всяка цена!
Внимавайте да не се изгубите някъде по пътя, защото, вглъбени и устремени към целта, често пропускаме много неща, дори любимите хора! Peace

# 262
Ами ако ти кажа че нищо не съм правила още  Sad Единствено тест за хламидии който за радост е отрицателен.Сега първо ми предстои среща с Д-р Александров и предполагам ще последват хормони цветна снимка спермограма и незнам още какво.
Мила Hope много си права - аз бях в такова състояние и смея да твърдя че още съм в него  Cry

# 263
  • Варна
Да, и спермограмата е добра и ЦС е с горе-долу добър резултат (задоволителна). Но още не са ми направили теста за хламидии, защо аз трябва да си самоназначавам изследвания  Tired Elsinor Какви изследвания ще правите? _Hope_ Мила, нали знаеш за успокоението - до следващият цикъл...пак надежда, пак трепет, и после пак си на земята.. месец след месец...  Hug Hug Hug

Ох, миличка.То случай със случай еднакви знаеш че няма.Пък и кои сме ние да ти даваме съвети какво да правиш.Живота си е твой и никой по-добре от тебе не може да почуства нещата. Ние можем само да даваме и споделяме мнения. И да си плачем заедно тука разбира се. Сега аз като се върна назаде, съжалявам че не съм направила инвитрото преди 3 или 4 години, а ги загубих в изследвания и празни надежди че ще се получи ей така,с някакво лечение. Бях като тебе, с една извънматочна, махната тръба, другата уж ставала,ама нъцки.Ето че скоро точно тя ми причини втората извънматочна. Да бях я махнала и нея навремето. ooooh!Но това си е за мене естествено. Но за изгубените години с изследвания наистина много ме е яд.То не бе Хашимото, не бяха НК клетки и накрая какво. Без да ги лекувам тия двете от инвитрото си забременях.Е, пих един месец Селен, ама не че ми помогна .Само дето се бях психирала че с тия болести никога няма да забременея.  И задух имах и сърцебиене и всичко за хашимотото.Сега всичко ми мина да ти кажа.Никакви симптоми нямам на Хашимото вече като родих, което ми подсказва че внушението си е е....о   м......та.

# 264
...Пък и кои сме ние да ти даваме съвети какво да правиш.Живота си е твой и никой по-добре от тебе не може да почуства нещата. ....
Ох Пуки, права си  Hug  Това което ме тормози най-много е, че съм пропуснала някое от изследванията или процедура, която би могло да е в помощ. Непрестанно чета вашите истории, но рядко пиша, защото ме боли с всяка една от вас. Изживявам всичко отново. Радвам се, че си по-добре   bouquet
_Hope_ А с теб, мила, със сигурност сме се видели на протеста пред НДК  Hug

Последна редакция: чт, 19 мар 2009, 18:03 от Ilitaaa

# 265

_Hope_ А със теб, мила, със сигурност сме се видели на протеста пред НДК  Hug
Там бях, да.  Hug Що хора изпогазих с количката...Имах извинение все пак - никога не бях бутала количка, та не преценях добре габаритите.  Laughing

# 266
Здравейте, мили момичета. Дойде и моят ред да попълня тъжния лист на извънматочнитe.
Преди 3 дена ми се наложи да изчета цялата тема и наистина съм безкрайно благодарна на всички, които са споделили тук историите си. Информацията е безценна !
За мен - накратко - моята история е 1 : 1 с тази на krassimiteva отпреди 1 месец.
Когато за първи път отидох на преглед, бях с кървене от 16 дена. Болки имах от 3-4 дена, но не силни, а по-скоро като менструални, ниско долу. ЧХГ-то показа 192, а видеозонът - киста на ляв яйчник и "нещо" в дясната тръба с размери 29 мм x 16 мм. Потърсих мнението на двама специалисти тук. И двамата бяха категорични, че може да бъде ембрион, но може да е и кръвен съсирек, защото размерите са много малки. Тук докторите предпочитат да се презастраховат и при съмнения за извънматочна бременност следва хоспитализация, която аз досега на 2 пъти отказвам с надеждата ЧХГ-то само да почне да пада и да не се стига до метотрексат.Praynig Hо снощи беше 197, няма увеличение на размерите на тялото в тръбата, а болките ми изчезнаха напълно.
Мисля си, дали пък не е възможно да е спонтанен аборт, а не извънматочна ? И ако да, то каква може да е причината за кръвен съсирек в тръбата ? Ако някои има информация по въпроса, да пише.
Предупредиха ме изрично ако започнат болки, гадене или световъртеж, веднага да отивам. Това е засега. Следващото ЧХГ ми се пада утре вечер, така че пак ще пиша. Ако, все пак, се стигне до метотрекcат, и за неговите странични ефекти ще ви разкажа.
Маrpen, относно кюртажа, доколкото знам, кървенето зависи много от това в коя седмица си била, така че сигурно в малките седмици може и да е възможно.
Стискам палци на всички момичета за бързо възстановяване след неприятните случки и ви пожелавам успех в правенето на бебета, не падайте духом и не губете вяра, защото след всяка зима идва и пролетта !!!  Hug

# 267
  • Варна
Слънчев лъч.Мисля че не би могло да е съсирек вместо ембрион и ЧХГ да расте, макар и минимално. Пиши и утре как ти е ЧХГто и вече за метотрексата ти трябва да решиш, защото вече си прочела че си има последствия и след него за съжаление. Ако нямаш деца, може би по-добре е да отидеш на лапароскопия.Незнам.Така смятам.

# 268
 Sad Отваряйки тази тема  гледам страниците,които се увеличават  и си пожелавам да няма още момичета с тази болка!Успех на всички ви и справяне с онова в гърдите,което пълни очите със сълзи! Praynig Бъдете силни момичета ,много силни !

# 269
Пуканка, благодаря ти за отговора.  fadein fadein Слава богу, ЧХГ-то падна на 128. Има надежда, продължавам да се боря със собствени сили засега. Малко назад в темата май че Скарлет беше писала, че кръвeн съсирек в тръбата мoжe да e резултат от отлепване на плодния сак от тръбата. Звучи логично, а дали би могъл да се разнесе без метотрекcат, все пак ? smile3547

Общи условия

Активация на акаунт