Бавят ли ви майчинството?

• 41 037
  • 594
  •   1
Отговори
# 480
Всичко зависи май от това,кога счетоводителят е внесъл здр.осигуровки,ако не се лъжа.
Много точно казано  Peace
Досега 3 пъти са ми бавили майчинството и то се заради НОИ.

# 481
аз сам дала декларация и чакам.Добре,че мъжа ми работи newsm78

# 482
  • Пловдив
този месеца Нап имаха проблеми със системата и вероятно това бави допълнително -от 2 до 7 някъде изобщо не им работеше

# 483
  • плевен
този месеца Нап имаха проблеми със системата и вероятно това бави допълнително -от 2 до 7 някъде изобщо не им работеше

Може би и затова на мен в сайта им излезе на 07.10 че ще имам майчинство на 08.10.В смисъл никога не е излизало предния ден,а поне 3-4 дни по- рано

# 484
Мили момичета,чета Ви от доста време и повечето от Вас пишат "майчинство",което според нас е вярно,но според НОИ е болнични.Болничните те ги изплащат по друг ред/в началото на всеки месец/.Е,повечето пъти,де.А самото майчинство започва след като си подадете декларацията,че ще си гледате детето до навършване на 2 годишна възраст.Тогава вече момента с плащането е друг.От НОИ чакат счети да ви внесе данните в регистъра на НАП и не знам си още къде и след около 10 дни,вие евентуално си получавате парите.Казвам евентуално,щото тези данни счети не може да подаде по-рано от 15-то число/за да съм точна подават се от 15-ти до 20-ти/,и по груба сметка някъде около 30-то число си получавате парите за предходния месец.И до тук е добре,нали?!Ама не съвсем,защото ако нещо някъде се обърка,пари при нас -тц.И чакаш..
Извинявам се на всички на който съм се сторила по-груба/и то преди сутрешното кафе/,но да си знаете,за да не ви изненадат неприятно някой ден.
 Hug

# 485
Болнични се водят първите 135 дни, следващите до 410-ия се води отпуск по майчинство.

# 486
Аз утре ще взема пари най накрая . От 4 месеца не съм взимала добре, че съпруга ми работи  и получава заплата редовно

# 487
А нали декларацията за майчинство (от 135 до 410 дни), когато я внесат от счетоводстото, също трябва да се отраз в страничката на НОИ в графата Справка за представени в НОИ документи за обезщетения и помощи от ДОО, статус на обработка и изплащане?

# 488
  • София
terry78, би трябвало  Peace Поне аз съм проверявала.

# 489
Благодаря ти, tonkabonka! Значи ще следя  Simple Smile

# 490
  • София
Аз пак не съм получавала майчинството си.Последно взех август месец,но със счетоводителката не се обичаме  много и си мисля, че не ми подава документите нарочно.

# 491
Аз пак не съм получавала майчинството си.Последно взех август месец,но със счетоводителката не се обичаме  много и си мисля, че не ми подава документите нарочно.
Е, хубава работа! Егати непрофесионализма. Защо не се оплачеш на работодателя ти?

# 492
Здравейте момичета знае ли някоя колко време след внасянето на първия болничен (45 дни до термина) го  превеждат. Говоря за идеалния вариант, при който счетоводителката е благоволила да го внесе.

# 493
Зависи дали ти започва от първо или от двайсто число например.

# 494
Започва от 19 октомври

Общи условия

Активация на акаунт