Супа топчета?

  • 13 522
  • 30
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 387
Момичета, споделете вие как правите супа топчета и най-важното с каква застрайка!

# 1
  • София
  • Мнения: 1 341





Аз не я застройвам - слагам малко готварска сметана/ пр.мляко/ топено сирене ( 2 триъгълници).

# 2
  • София
  • Мнения: 5 394

1 яйце и малко повече от половин кофичка кисело мляко от 3,6% ми е застройката.
Иначе я правя с картофи, а не с фиде  Peace

# 3
  • Мнения: 626
Застройката с прясно мляко, иначе не с фиде а с ориз  Peace

# 4
  • Мнения: 1 798
Застройвам с жълтък и лимонов сок.

# 5
  • Мнения: X
За топчетата смесвам каймата с малко чубрица,чер пипер и ориз,оформям топченца и ги оставям в тавичка с малко брашно на дъното.Като са готови всички топчета разтърсвам тавата напред-назад няколко пъти да се овалят топчетата в брашното и ги пускам в тенджерата с вече кипнала вода.Добавям картоф,лук и морков на малки кубчета+ ориз. Застройвам с яйце и кисело мляко,след като е готова и съм изтеглила тенджерата от котлона.

# 6
  • Мнения: 5 001
Омесвам каймата с чубрица,лук,ориз,черен пипер.Оформям топчета,които потапям в брашно и пускам във вряща подсолена вода с корени за супа(лук,морков,целина,пащърнак).Накрая слагам 1-2 картофчета и малко фиде.
Застройвам с варена застройка. Оставям да отлежи.

# 7
  • Мнения: 27 523
Ето така аз я правя:  Simple Smile

Супа топчета

# 8
  • Тайна, майна
  • Мнения: 235
Последния път се измързелих и вместо да въртя топчета, поразмразих лекичко каймата в МВ-то, нарязах я с ножа на кубчета и така ги пуснах в супата.
Аз слагам морков, чушка, картоф, кромид - всичко това нарязано на ситно. Фиде не обичам, а напоследък вместо ориз слагам 2-3 лъжици овесени ядки (много внимавам с тях `щото кипи и гоня супата по печката). Застройката ми е с яйце и кисело мляко. Онзи ден беше яйце и течна сметана, че имах отворена кутия - да я използвам. За варената застройка обикновено ме премързява.
След застройката, докато е още гореща, слагам бучка масло и много пресен магданоз.
"Мирише и изглежда фантастично!" - рече любимият. Simple Smile Като яде от нея призна, че и на вкус също.

# 9
  • София
  • Мнения: 1 414
В малка съдинка слагам 1 яйце,1ч.ч. кисело мляко,2с.л. олио,1с.л. брашно,малко сол,разбърквам хубаво и слагам на котлона.Като започне да се сгъстява се долива с черпака от бульона на супата,като непрекъснато бъркам,и така, докато се напълни съдинката,после внимателно изсипвам застройката в супата...Това е!

# 10
  • No Line On The Horizon
  • Мнения: 2 740
Задушавам една глава лук и няколко моркова. Добавям 2 литра вода. След като заври слагам 3-4 картофа, които са ситно нарязани. След като поврат малко се слагат топчетата. Подправям със сол, вегета, черен пипер. Застройвам със сметана.

Топчетата ги правя така: http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/SOUP/garnishes/recipe_1410.php, само че с телешка кайма, 400 гр. за това количество.

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 16:15 от fros

# 11
  • област Софийска
  • Мнения: 1 720
Топчетата: 250 гр. кайма, малко ситно нарязан лук, един белтък, малко ориз и подправки. В малко олио задушавам глава лук, настърган морков и нарязана чушка. Като омекнат зеленчуците, добавям вода и 1 телешко бульонче. Като заври водата, пускам оваляните в брашно топчета, нарязан един или два картофа и по-нататък фиде на око. Посолявам на вкус и слагам черен пипер. Като стане готова, застройвам с жълтъка от яйцето, на което съм взела белтъка за топчетата+1-2 с.л. кисело мляко. Накрая поръсвам със ситно нарязан магданоз. Става чудесна плътна супа! Топчетата стават много хубави.
Миналата седмица се изхитрих и направих топчетата от едни изостанали в хладилника ми кебапчета. Обаче бях веднага разконспирирана от щерката, която не пожела да яде от супата, която иначе и е любима, защото топчетата не били хубави като друг път.

# 12
  • Мнения: 221
Каймата с подправки и ориз. За супата морков настърган, лук, чушка, домат настърган и настърган картоф за плътност. Кубче пилешки бульон, подправки по желание. Застройката само жълтъка с прясно мляко. И накрая ситно нарязана целина.

# 13
  • Мнения: 534
За топчетата :500гр кайма,1 яйце,1/2 ч.ч. ориз,чубрица,чер пипер,накрая ги въргалям в брашно,за да не се разпаднат.Когато нямам време и не ми се занимава 0,500кг карначета,нарязвам на малки парченца и запържвам,за да не се раздробят.Слагам лук,моркови,зелена и червена чушка,картоф,задушавам малко.доливам бульона ,ако е с кайма,като заври слагам топчетата,до сваряването.Намалям да  ври съвсем леко.Застройката я правя с 1 яйце,1/2 к. кисело мляко,може и малко лимонен сок или оцет.

# 14
  • Мнения: 22 867
От доста време я правя порецептата на Бордовски, невероятно вкусна се получава.

Общи условия

Активация на акаунт