Супа топчета?

  • 13 524
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
  • софия
  • Мнения: 2 140
Използвам готварска сметана 2 с.л. вместо застройка.

# 16
  • Мнения: 769
Това е моят вариант  Hug

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 19:28 от nordina

# 17
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Вече като мине месец-два и с нетърпение очаквам новата тема за супа топчета  hahaha Joy

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=423628.msg12272250#msg12272250
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=405733.msg11566832;topicseen#msg11566832
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=388039.msg10855671;topicseen#msg10855671
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271389.msg6669199;topicseen#msg6669199

Аз я правя така :
http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/SOUP/meat_soup/recipe_1432.php

и никога не застройвам, защото предпочитам каквото е вътре в супата  да ми радва окото.   Whistling

# 18
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Ами млади майки -нови ентусиазки Laughing
Аз с ориз в средата на топчето с фиде и със застрйка.

# 19
  • Мнения: 940
От доста време я правя порецептата на Бордовски, невероятно вкусна се получава.

И аз установих, че това е моят начин Simple Smile

# 20
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
В малка съдинка слагам 1 яйце,1ч.ч. кисело мляко,2с.л. олио,1с.л. брашно,малко сол,разбърквам хубаво и слагам на котлона.Като започне да се сгъстява се долива с черпака от бульона на супата,като непрекъснато бъркам,и така, докато се напълни съдинката,после внимателно изсипвам застройката в супата...Това е!

това ли се води варена застройка?

# 21
  • Мнения: 205
да това ,аз само че я правя с прясно мляко.

# 22
  • Мнения: 5 001
В малка съдинка слагам 1 яйце,1ч.ч. кисело мляко,2с.л. олио,1с.л. брашно,малко сол,разбърквам хубаво и слагам на котлона.Като започне да се сгъстява се долива с черпака от бульона на супата,като непрекъснато бъркам,и така, докато се напълни съдинката,после внимателно изсипвам застройката в супата...Това е!

това ли се води варена застройка?
Това е! Перфекто става...

# 23
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
В малка съдинка слагам 1 яйце,1ч.ч. кисело мляко,2с.л. олио,1с.л. брашно,малко сол,разбърквам хубаво и слагам на котлона.Като започне да се сгъстява се долива с черпака от бульона на супата,като непрекъснато бъркам,и така, докато се напълни съдинката,после внимателно изсипвам застройката в супата...Това е
това ли се води варена застройка?
Това е! Перфекто става...

ммм, ще се пробва. Аз обожавам супи, но моите диванета мразят супЕР топчета  ooooh! Ще я пробвам застройката в друг вид супа.  Grinning
Иначе аз застройвам супер банално. Само с разбито яйце. И често го пресичам  Blush

# 24
  • Мнения: 205
МИ тя и тази може да се пресече,за това само с жълтък.

# 25
  • Мнения: 5 001
Шани  Hug
"СупеР топчета" ми хареса  hahaha hahaha hahaha Моя племенник вика на супата "Супа-Гол"....Защото обича футбола  Mr. Green

А така с варена застройка никога нищо не се пресича,даже и при претопляне....

# 26
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
А така с варена застройка никога нищо не се пресича,даже и при претопляне....

свеки е голяма майсторка на пилешки супи.
Та тя прави следното... В хода на готвенето на супата, размива 1с.л. брашно в малко студена вода и това нещо го прибавя към супата.
Тя също застройва само с (цяло) яйце ( и евентуално малко лимонтузу), но твърди, че за да се получи добре и да не се пресече яйцето, трябва да е разбито зверски добре (в нас е разбивала с пасатора, като не е могла да открие миксера). И наистина, 'Фатката е в разбиването. И в темперирането, де.
Но аз нямам нерви в излишък. И си действам бързичко.  Crazy Обаче пък готвя вкусно  bowuu  chef

# 27
  • Варна
  • Мнения: 1 553
Супа топчета (в един сливенска механа много се смяха на името " супа валчета " ) приготвям по традиционния начин като към края  я застройвам с пасирани картофи(които се свяряват в супата) и яйце. Става много вкусна .
И определено когато всичко е разбито добре става много по-добре. Peace

# 28
  • област Софийска
  • Мнения: 1 720
Когато застройвам само с жълтък, никога не ми се е пресичала супата. Иначе преди, когато застройвах с цяло яйце, съм имала случаи да се пресече.

# 29
  • Мнения: 45
дълго време използвах ориз,но мисля че с фиде  се получава по-добре.
слагам картоф наполовинки да ври,когато се сфари го намачква,дава гъстота  на супата.
морков на ренда,кромид.
застройка правя от кисело мляко и яйце. може и жълтък и оцет,но ми се вижда рехава,при условие че не използвате брашно.
 поръсвам с чер пипер и пресен магданоз.
когато се използва цяло яйце може да се получи пресичане на белтъка.също и когато се подгрява такъва супа пак се пресича белтъка. затова някои домакини приготвят застройката без белтък. при мен е различно,понякога слагам само жълтък,друг път не.

Общи условия

Активация на акаунт