раждали скоро в Торакс Пловдив?

• 30 353
  • 115
  •   1
Отговори
# 60
Много благодаря на всички за хубавите пожелания!Раждах секцио при д-р Патишанов,планирано и доста по-рано от термина/17 дни/,но бебка даваше зор да излиза.Голямо шубе ме гонеше преди това защото съм раждала вагинално и всичко неизвестно винаги плаши.Раждах с епидурална упойка/д-р Джаров/.В моята стая имаше едно маме,което роди с пълна заради страха от случващото се и трябва да ви кажа,че и беше много гадно после.Първо трудно излезе,после я бяха поодраскали на трахеята/от интубацията/и като се закашляше няма да ви казвам какви болки са в корема.При мен също си имаше гаднички неща,но винаги съм твърдяла,че на мамчета ,на които предстои не се разказва.Горе главите,всичко минава. newsm10Сега остава да се възстановя надявам се без проблеми и с две ръце тогава ще кажа Торакс.За клиниката-отлични условия/поне за мен ,защото първия път бях в такава мизерия,че тук ми се видя рай/Хигиена на перфектно ниво,персонала са много внимателни и постоянно са около родилките и бебетата,не отказват съвети ако питаш,обясняват и показват.Може да си искате детето при вас,може и да го дадете в детската, за да се наспите.Ако имате посетиел горе има кафе,давате бебето на акушерките и спокойно се виждате с дошлия.Ако не сте раздвижена/първите два дни/ пускат таткото в стаята при вас.Не носите абсолютно нищо,всичко се дава от там.Едно петънце от кърма да има на нощницата веднага я сменят.Храната си я избирате по меню,носят я в стаята и я отсервират.Не дават да ви се носи храна отвън.Друго не се сещам засега ако искате вие ме питайте.Присъствието на таткото на раждането/ако го желае/ не се заплаща допълнително.Памперси се харчат на поразия,не оставят бебетата в дискомфорт.  ylinfant

# 61
  • Пловдив
Riga благодаря,че си отделила от времето си за нас.Аз ще раждам при Велевски.Искам нормално.Ти срещала ли си се преди това с анестезиолог да си говорите за епидуралната?.Аз мисля да си направя една такава предварителна среща,а и Велевски също ми предложи така да направим.И без това не съм виждала родилното там.Първо бебче ми е.Засега не ме е страх.Подготвила съм се за ужасни болки,а пък каквото дойде. #Crazy Също така искам много да кърмя.Обясняват ли ти как да кърмиш? Трябва ли да си нося помпа за кърма? Май много въпроси станаха Hug Hug Hug

# 62
В Торакс ми казаха,че нямат "отворени врати",но ме пуснаха да разгледам.Казаха,че като се влезе в деветия месец може да си направи жената консултация с анестезиолога.Това е хубаво защото ако имаш някакви алергии ще те посъветват да си направиш тест към тези ,с които те работят.Отделението е приятно и нестресиращо като интериор/пак зависи и от настройката на човека,де/Обръщат много внимание.Аз като родих след мен имаше същата вечер още три раждания/две от тях нормално/ и понеже не чух нито стон от родилките,акушерката ми каза"Ние работим така,тук не боли Wink"Бяха с епидуралки.Ако ти кажат,че изобщо не боли,изобщо не вярвай,НО не се подготвяй за страшни болки.Боли,ни с всеки изминал ден все по-малко,постоянно дават обезболяващи.Обясняват за всичко,което ги попиташ/за кърменето най-много/Помпа си вземи задължително за доизцеждане,иначе се вдига температура ако задържаш.Докато кърмиш/в началото количеството е много малко/ ще те приболява матката,но това е нормално и задължително,за да се свие.Пиеш много течности,там ти дават постоянно сок от ябълка и мин.вода,не те оставят с празна бутилка.Изобщо не се притеснявай,особено ако раждаш нормално без проблеми,ще се възстановиш много по-бързо от секцираните.Първото ставане може да ти прималее,но акушерката е до теб и те държи.Никой не се кара или да дава зор по-бързо да действаш,не ти казват,че се лигавиш ако те боли.СПОКО!

# 63
  • Пловдив
krems82, да допълня аз за кърменето. Наистина обясняват много и насърчават, но се придържат към схемата "хранене на 3 часа и дохранване с АМ", а за да се получи с кърменето, възможно най-отрано трябва да се слага детето колкото се може по-често на гърдата и да му се дава да суче винаги, когато поиска. Имай го това предвид!

# 64
  • Пловдив
Рига  Hug Hug Hug
Ама защо ще му дават АМ? аз нали ще го кърмя.Бебето нали ще си е при мен?

# 65
И аз да подкрепя krems82 , аз родих нормално,с епидурална упойка. От една страна не е хубаво да няма никаква болка,защото аз не усещах напъни (исках 2ра упойка, анестезиолога ме посъветва да не слагаме,ама аз съм си за бой ) ,най - много ме болеше последните 5-6 минути,защото действието на 2рата упойка започна да отминава. Също искам да кажа че акушерката много ми помогна,постоянно ме разсейваше,да не мисля за това че изпитвам минимални болки и да не искам 2ра упойка. Говорихме си като приятелки,тя ми показваше снимки (от телефона) на детенцето и ,говорихме си за раждането и всичко това докато бях в родилна зала. Тази жена в продължение на 3 часа ми държеше ръката.  bouquet  А за кърменето е неприятно това че се придържат към хранене на 3 часа с една пауза в 3 часа сутринта. Но предполагам че ако им обясниш че държиш само да кърмиш,ще те разберат. Пожелавам леко раждане и здраво и хубаво бебе на финала.  bouquet

# 66
Защото в началото нямаш кърма,а ylinga е права,че колкото по-често се слага на гърда толкова по-бързо слиза кърмата.Обаче в повечето родилни домове наистина е такава практиката режим на три часа,нощем само вода/едно кърмене се прескача/.Така идва по-лесно за възрастния,а на поискване командва детето.Моята бебка сега е на неин си някакъв режим близък до този на три часа,но аз не я будя ако спи хубаво само и само,за да яде.За АМто там дават хубаво мляко,не се притеснявай,правят го в пропорции такива,че да не се засища на 100% детето и то си търси кърменето.Това няма да ти попречи да кърмиш изцяло после,както и на режима който искаш да си създадеш.Проблемът в дохранването е,че бибите на шишетата са с по-големи дупки и като им тече по-лесно в устата после ги мързи да сучат и се нервят.Ще ти дам идея-вземи си две биби с размер S и си ги слагай на шишенцето,което ти носят.Няма да ти откажат да ги стерилизират.Докато стерилизират едната с другата ще ядете и така.За бибките стават най-обикновенните защото повечето им шишенца са Камера.Като наклониш шишенцето да капе бавно,а не да тече.

# 67
  • Пловдив
Благодаря ви мами  Hug
Това че прескачат едно хранене в 3 ми харесва. Peace Иначе ще искам да си го кърмя естествено,но имам доверие и на специалистите там.Дано всичко мине успешно с раждането пък ще се справя с това кърмене.После и аз ще ви разказвам  Hug

# 68
# 69
  • Пловдив
riga , честита ти дъщеричка и от мен!   bouquet

И естествено, големи благодарности за информацията, която си ни предоставила. За нас е важна, благодаря още веднъж  Hug

Кремс, наистина в "Торакс" нямат т.нар. ден на отворени врати - аз един ден още март месец отидох и ме разведоха наоколо - много чисто и свежо ми се видя. Смятам даже и с анестезиолога да се срещна скоро- не знам дали е само един или са няколко, но това ще го доуточним може би с моята докторка след 01.05 - тогава ще имам повече впечатления и аз и ще разкажа нещо повече за предварителния разговор с анестезиолога.

# 70
а Някой Раждал скоро там би ли написал цените на секциото и нормалното раждане..........благодаря

# 71
  • Пловдив
Аз скоро мисля да родя там  Grinning
Цените са 700 лв нормално и 950 секцио.Включват всичко.Отиваш да раждаш само с четка за зъби и твоя козметика.Така ми казаха миналата седмица

# 72
722лв е нормалното. 22 лева са кръвните изследвания. На повечето родилки ги пускат.

# 73
момичета д-р патишанов в торакс ли равоти сега?

# 74
  • Пловдив
Аз мисля,че работи и в Торакс и в Център Европа до гранда

Общи условия

Активация на акаунт