Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 21-та тема

• 78 702
  • 363
  •   1
Отговори
# 150
Ох най накрая да се доредя и аз да сваля снимки и да седна на компа Flutter
Зеленчукова супичка с пиле

Яйца на фурна с гарнитура каквото има

Гювечета с колбаси и серена

Салата краставици, царевица и рулца от раци

Чушки бюрек на фурна

Никулденския шаран изглежда като пържен, но е печен на фурна

И хлебче с кисело мляко в машинката

Не мога да измъкна максимума на новото фото и това си - уж четох ама.....Снимам на автоматичен макрорежим и без светкавица.Дали така трябва newsm78 за по ясни снимки идея си нямам.
Срам ме е да питам при фотографите Sick

# 151
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Красимира, остави моите рецепти...
твоите сладки и къщичката са убийствени  Hug

нашата вечеря:
оризови макарони със зеленчуци, сушени домати и горски гъби

# 152
Тая тема ухае на Коледни сладки Grinning

От мен хляб по рецепта на Джейми Оливър:

Короната, но следващия път ще я оставя да втаса и се пече в тава, че много разлята стана:

И за вечеря едни бъркани яйца с шунка и гъби:

# 153
Milika,  Hug

smily_5q, няма да сбъркаш със свинското, да знаеш! Wink За нашата къща вече  е любима рецепта! Grinning

Гелева, вярно е че е много вкусна супичката, а и е чудесно разрешение на проблема: "Яде ти се шкембе чорба, ама няма шкембе!" Wink Laughing

ianushkaa, ето линк към рецептата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=306475.0. Аз лично го правя за 3 път и провал не съм имала. На вкус е чудесен, а и е много лесен за правене. Преди няколко месеца беше подробно обсъждан във форума! Peace Grinning

О, Бъни, на чушки бюрек не мога да устоя! Peace

Милена@, хлябът на ръка ли е месен или в машина? Ще дадеш ли рецепта, моля? Hug

# 154
yagodka, ще дам рецептата за хляб, ако ти ме светнеш за това свинско Wink Шегувам се Hug
След малко ще я пусна, а хлябът е правен в машина за хляб.

# 155
yagodka, заповядай Hug

Хляб (Джейми Оливър)
100 г. Грис
400 г. Брашно
2 ч.л. морска сол
325 мл. не много топла вода
1 опаковка суха мая (7 г.)
2 ч.л. кафява захар

За машина за хляб: Продуктите се слагат в машината за хляб според указанията на фабриканта. Пече се на програма  ‘бял хляб’- голям хляб.

Ръчно месене:
Смесват се брашното, гриса и солта. Прави се кладенче и се слага и се сипва половината количество вода, маята и захарта. Разбърква се и се изчаква да маята да шупне. Замесва се постепенно с брашното, добавя се и останалото количество вода и се меси до получаването на тесто.
Поръсва се повърхността на тестото с брашно, поставя се в купа и се покрива с фолио. Оставя се да втаса на топло място, докато си удвои обемът.
След това за около 30 сек. тестото се 'бие' за да излезе излишният въздух. Придава се форма на хляба и се оставя да втаса втори път. Пече се в предварително загрята фурна на 230 градуса за около 25- 35 мин. За да се разбере дали хляба е опечен, се вади от формата и се 'чуква' по обратната страна. Ако звучи кухо, значи е опечен. Ако не, слага се обратно във фурната и се доопича.
Хлябът се охлажда напълно върху решетка преди да се разреже.

# 156
Милен@, записвам си и аз тази рецепта за хляба, че тъкмо се чудех утре какъв да го правя Wink. А кой е господина newsm78? И още нещо - не виждам дадена мазнина в рецептата. Нарочно ли е?

yagodka, детенце много добре се е справило с фотото по-горе Peace. На някои хора просто отвътре им иде Peace.

# 157
Момичета, много вкусотии тук Peace
Няма да изброявам поименно за всички вас
Милика, много благодаря!

При нас от обяд, вечеря не съм готвила Rolling Eyes
Чеснови свински пържоли с топено сирене

Двойно шоколадови кейкчета

и вътре  Wink

Хубава вечер!

Последна редакция: сб, 20 дек 2008, 23:34 от esy

# 158
esy , страхотни са кексчетата , особено разчупеното !   Heart Eyes

# 159
Благодаря, Диди! Hug Hug

# 160
polin_a, ми няма мазнина в рецептата, а и в повечето ми рецепти за хляб в машината за хляб няма  33uu

esy, тия кейкчета изглеждат страшно апетитно Heart Eyes

# 161
  Здравейте момичета!

Аз се поизгубих малко , поради факта , че се заловихме с един непредвиден ремонт и време за снимки и качване нямах , но всички вие сте показали безброй красиви и вкусни неща, не сте се спряли за секунда  Hug  bouquet

Вчера половинката имаше рожден ден и успях да направя снимки на това , което бях приготвила за гостите:

_ Салата-торта на pep-4o- много вкусно нещо! Определено обра овациите! Pep-4o  bouquet
  Кошнички с пълнеж от морски дарове
 Мексиканска салата с пилешко месо, сирене Чедар и дресинг от авокадо, отново рецепта на Йоли от Гответе с мен. В момента не ми се отваря сайта и утре ще пусна линкове към рецептите Sad
 Картофено-рибни кюфтенца
- Питка
 И едва успях да снимам малко от барбекюто , направо от скарата се консумираше Laughing

# 162
  Ето и софрата наредена Laughing

# 163
   И последно- Меденките , които най-после успях да украся Crazy
   И с това се отчитам за времето когато липсвах ooooh!
   Спорен ден на всички кулинарки!

# 164
  • София
Dina767 , да ти е жив и здрав мъжът.   bouquet Страхотни неща си приготвила.  Hug
esy , пържолките са изкушаващи, но кексчетата...нямам думи да опиша какво изпитах, като ги видях. eat

И аз да се представя с едни мини панетончета, които приготвих снощи.

Общи условия

Активация на акаунт