Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 21-та тема

• 78 902
  • 363
  •   1
Отговори
# 270
  • NL
Ами аз съм малко по-далечко и Сифимел нямаме тук.Здраве да е,за адет е все пак.Като искаме пухкава и мека на Нова Година с мая Wink

# 271
Сега забелязах, че не си в Бг. Embarassed
Ами не знам, по-сигурно с мая, да  Peace

# 272
Милика, кафявия цвят може да е от кафявата захар Wink
На мен питката ми се изпече чудно и не миришеше на сода, най- важното. Обикновено содената пита, освен че не е вкусна, мирише и на сода. Тази на Еси много ми хареса и смятам другата година за Бъдни Вечер отново да я спретна Grinning

# 273
Честиа Коледа на всички!
Ето и частот трапезата не бяхме в къщи ,но масата е подредена от дъщерите и не съм снимала питката,която правих ,но беше много вкусна.

Весели празници!

# 274
Весела Коледа   bouquet Бъдете живи и здрави и повече усмивки   bouquet При нас заваля и първия сняг

# 275
Честита Коледа и Честит празник на именниците! Бъдете здрави, усмихнати и се обичайте! Peace

Тук е имало среднощни посещения май...  Grinning Пък аз си мислех, че всички са на трапезата и въобще не ми хрумна да намина. Rolling Eyes  Laughing

От всяка показана маса, лъха уют и топлина...  Личи си, че всяко ястие е приготвено с много любов! Hug

Ето и нашата трапеза на Бъдни вечер: боб, сарми с лозови листа и ориз, питка с мая и паричка, лютеница с праз, кисело зеле, маслини, тиквеник, ядки, плодове и червено вино:

Последна редакция: пт, 26 дек 2008, 13:26 от yagodka

# 276
 Здравейте момичета!!!

Честито Рождество Христово! Желая на всички вас и семействата ви много здраве , мир и спокойтвие в домовете ви , късмет и успехи във всяко начинание , а на тези които ще стават мами- най-здравите красиви и бебенца!

Трапезите , които сте приготвили са прекрасни , красиви и вкусни- но най-вече си личи с колко любов сте ги приготвяли!

yagodka,arte_mida47 ,Milika ,Esy,Krische,Милен@,- пълнят очите и сърцата вашите гозби!

Пълнени чушки с булгур и гъбки                                                       Зелеви и лозови сърми с ориз стафиди и орехи

Питка                                                                                               Тиквеник

Боб в гърне

И не на последно място да ви се похваля , че днес , точно на Коледа станах леля на прекрасно момиченце- Александра!

# 277
Дина, Hug честито ти малко същество, пък макар и не твое. Знам как се радвах, когато сестра ми раждаше, особено пък с втория мъник, който е на 10 месеца и го чакам след малко да се разщъка в къщи Peace

Много ми харесва погачата ти. С много мерак е правена. Аз да си призная не влагам такъв в содена питка. Не ми идва от вътре. Друго си е тесто с мая. Меко, нежно, топло, гладко, живо, растящо, цъфтящо пред очите ти. Размазвам се от кеф като го пипап. И този мирис на мая... Laughing Мен това ми действа магично. Аз затова и много се кефя на Умбра, защото с нея имаме подобни усещания по повод хляба Peace

И тия чушки много цветно игриви. Да не са с маслини. И да не са, сега се сещам, че това е идея, пълнени чушки с ориз и маслини. Защо до сега не ми е хрумвало newsm78 да се чуди човек. Ако са с маслини наистина, ще ти благодаря ако намериш минутка след голямата шетня да споделиш.

Аз понеже съм в очакване на мойте гости и всичко вече е готово, та си джиткам из любимия форум Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Арте мида и Ягодка и при вас е много уютно.

Толкова е мило, с всички тези снимки, показващи обичта ни момичета. Това е невероятно позитивно, щастлива съм, че съм част от този форум. С вас, няма как да му е кофти на човек, дори и да не е на празнична вълна, пък ако е....... съвсем еуфорията и удоволствието се умножават по колкото мами шетащи из виртуалната куФня Joy Joy Joy

# 278
Момичета, Честита Коледа!
Ягодка, Артемида, Дина, толкова апетитно................  bouquet
Дина, да ти е жива и здрава племенничката, родила се на този свят ден!  bouquet

Днес е  празник, а нашият обяд беше ето такъв   chef

Салата айсберг

Шпиковано лимоново ярешко бутче

Картофи с бира, розмарин и пармезан

Сладки

Десерт-Ябълково руло
 bowuu

# 279
   Крисче, Еsy- Благодаря ви от сърце!

Крисче направо ме омая с всички тези определения за тестото Laughing Hug
   Чушките не са с маслини, само украсата е маслини , но наистина сега ме е яд , че не ми хрумна , но нищо- другия път- чудесна идея. Иначе моите са с ориз и булгур (50:50), пресен лук, гъбки и 2-3 лъжици лютеница.
   А сърмите са с ориз орехи и стафиди.

Esy - толкова красива и изящна аранжировка на трапезата  bouquetА за ястията няма смисъл да казвам... само да се възхищавам!
  Моята половинка днес беше на работа и мие мързелувахме с малкия. Довечера ще сме на гости и ще ме поглезят- най-после и мен!
  За дечицата съм направила ето тези торбички:

А забравих май да покажа и сладките Grinning

# 280
Ние празнувахме в нас с приятели Бъдни вечер и на масата имахме -
лятна манджа,постни лозови сърми,печени чушки с праз,гъби с ориз,тиквеник,картофена салата,домати и краставици салата,орехи и питка с паричка.
Снимки на всичко не успях да направя.

Последна редакция: чт, 25 дек 2008, 20:04 от Pety

# 281
Честито Рождество Христово на всички! Здраве, мир и благоденствие в дома Ви!
Малко от нашата трапеза през празничните дни:
Пълнени чушки с ориз, боб и стафиди:                                Лозови сърми с ориз:

Питка за Бъдни вечер:                                                      Китарката...  Grinning

Короната на Котка вече ни е любима рецепта, даже направих 2:
Първата корона:                                                               Парченце от нея:

Втората корона /със сусам/:                                             Парченце от питката:

И тук приключих със снимките - скапа ми се мобилния - за втори път губи говор и картина, после сам си тръгва, ама не знам кога ще реши .  #Cussing out Иначе имаше меденки, кекс, тиквеник и пълнена печена кокошка...Здраве да е.
Парата от питката се падна на мен  newsm44
Весели празници на всички !  Tada

Последна редакция: пт, 26 дек 2008, 12:25 от nela_66

# 282
Леле , какви трапези сте снимали - разкошни !   bouquet Аз се изложих със снимките - изобщо няма такива ! От толкова приготовления , накрая паднах възнак изморена !  Confused Тази вечер бяхме на гости и днес успях да украся АКК , да замеся една питка и да наредя сладките и добре , че беше дъщерята , че иначе изобщо нямаше да се справя !  ooooh! Мисля , че това ще ми е последната такава Коледа , предпочитам да ходя на именни дни !  Mr. Green

Снимките са отвратителни , защото изобщо нямах време за аранжировки и направо щраках със светкавицата :

# 283
И аз ще кажа  леле Диди това АКК ли е?Как ще го разрежеш?Такава красота!Нямам думи.
За закуска палачинки приготвени от половинката.

# 284
  • Някъде на път....
Красота, красота, красота!
Честита Коледа, приятели! Hug

Ето и моитя ястия в последната седмица:

Мариновани пилешки крилца със задушени картофки и порцийка

Пак и отново - Баница с праз и царевица и Кюфтета с доматен сос

Общи условия

Активация на акаунт