Бързат вече ЯНУАРЧЕТА да станат Коледарчета...

• 17 927
  • 290
  •   1
Отговори
# 255
Честита Елиа на Мим! Много щастливи моменти от тук насетне и бързо да минат тези две седмици болничен престой!

Малко извън бременната тема, но пък в коледната: направих днес традиционни коледни сладки. Традиционни за по-западните общества, демек джинджифилово, канелени, карамфилови, че и с индийско орехче. От един сайт, дето публикувах преди време. Наистина станаха точно такива, каквито си представях като вкус, малко външният вид не е за 6-ца, но пък е от сърце. Сега мирише едно коледнооооооооооо...

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 13:47 от Lang

# 256
Честита дъщеричка на Мим, да расте и хубавее и скоро с мама да се гушкат    bouquet

Мюрвет, и аз това викам, първите в списъка нещо се ослушваме или по-скоро бебоците Simple Smile При мен има развитие - 1,5см имам разкритие, шийката ми е центрирана, но още не напълно изгладена. И аз хем искам да раждам, хем ме хвана малко страх Simple Smile

# 257
Лено, аз говорих с Бойка Иванова в поликлиниката до Малък градски театър. Тя е за изключителното кърмене, късно захранване, хомеопат и голяма душичка. Но не знам как ще ти е разстоянието. Иначе виж в кърмаческия има тема за такива педиатри и можеш да си избереш оттам.  Hug

# 258
  • У вас,че да видиш хубуу ли е!
zozima поликлиниката в която работи Бойка Иванова май е 17-та,ако не се лъжа!Ако наистина е читав педиатър да взема да ида и аз,защото,ще ми е доста близо!И аз не съм намерила педиатър и също държа да не блъска детето за щяло и нещяло с антибиотици...

# 259
Привет сладурки!!! Hug

Връщам се от тонове, засякоха 2 по яки(според мен болезнени) контракции, но док. каза, че не са опасни, но да внимавам и да лежа. Каза също, че е нормално вечер да се обострят и да става страшно, важното е да не са регулярни. Каза да не се притеснявам да звъня дори и по празниците, голяма душичка е, той по Коледа уж не е в график, но явно е поел раждания и ми каза, че всеки ден ще е там(това във връзка с това, че на 25-ти или 26-ти пак ще ходя на тонове за последно и ще може да ги види). Чак ми домъчня за него защото просто са го побъркали по празниците, а по Нова Година си дава дежурства...това се казва отговорен лекар Peace
Не ме е гледал за разкритие, не знам защо newsm78

Купих си за болницата еднократни гащи, еднократни подплънки за кърмачки и силиконови зърна на Авент. Тръгнах и козметика за беба да купувам, но започнах да се колебая между Бюбхен, Хип и Себамед и накрая нищо не купих....оплетох се яко...и сега се чудя какво да бъде newsm78
Отделно, тук от вас разбрах, че зимно бебе не трябва с олио да се маже, а с крем, но и в Штъркел и в аптеката ми казаха точно обратното, че олиото е по-подходящо за зимата защото загрява детето. Аз с Калоян съм ползвала бебешко олои, лятно бебе и проблем не съм имала с кожата му. Незнам вече какво да си мисля и какво да купувам  newsm78

Мим, честита ти мома, Елия е много красиво име, бързо да се възстановяваш, а беба бързо да наддава ти пожелавам!!!  bouquet

Жени, моите най-искрени съболезнования за баба ти! По въпроса с погребението...бременна на погребение няма място, както и родилка, а близките ти би трябвало да те разберат.

На мен ми става все по-трудно вече, направо ужас...болките като се изправя са кошмарни, така ме натиска бебето, имам усещането, че ме прерязват много ножчета...

Нищо, важното е, че обратното броене започна ОСТАВАТ ОщЕ САМО 9 ДЕНА ДО РАЖДАНЕТО!!!

# 260
  • София
Копривке, олиото, поне това, което продават, нямало овлажняващия ефект... И че само в БГ се мажели бебетата с олио...така казаха на лекцията, не държа да съм права Joy Щото и аз го мажех Хриси с олио все се тюхках, че му е суха кожата, а то откъде било...Оправихме го със синия крем на Нивея...
До после, че загорих манджата...

# 261
  • Варна.....
Честито и от мен на Мама Мим   bouquet , бързо да се възстановяват и прибират вкъщи за Коледа.
На консултацията ми дадоха списък с нещата за болницата и са включени дрехи за бебето- хавлия, камизолки, ританки, и т.н. Това е в АГ- Варна. Аз пак там раждах, ама преди 9 години нищо на искаха за бебето, освен един пакет памперси. Споделете ако имате впечатления отпоследните година- две, или пък ако някой ви е казвал нещо.
Евжени, не ходи, няма да я върнеш жената, а само ще се натовариш допълнително.
А моят бебок на консултацията в понеделник, според доктора е 3100, а и още има да расте детето. как ви се радвам като ви виждам лентичките с оставащи дни....... Като си помисля че имам месец и повече, ама ктвото такова, бебоците да са добре.

# 262
МАЦКИ, Я КАЖЕТЕ, КАКЪВ БЕШЕ МЕХЛЕМА ЗА МАЗАНЕ НА ЗЪРНАТА ПРОТИВ РАЗРАНЯВАНЕ, КОЙТО МОЖЕ И БЕЗ ИЗМИВАНЕ. ДЕВОЧКАТА В АПТЕКАТА НЕ МОЖА ДА  ме информира адекватно, имаха Гермастан, но той задължително се измивал хубаво ми каза тя... newsm78

# 263
  • София
Този на Авент не се мие със сигурност, за Лансиноха не знам...Ама то така или иначе си се миеш преди кърмене...аз затова си се доверих пак на Гермастана.

# 264
Този на Авент не се мие със сигурност, за Лансиноха не знам...Ама то така или иначе си се миеш преди кърмене...аз затова си се доверих пак на Гермастана.

Да бе принципно е така, но доколкото съм разбрала(поправете ме ако греша), гермастана трябва мнооого старателно да се измива защото освен всичко друго много нагарчал на бебето ако не е измит добре... newsm78

Аз с Калоян не съм се мазала с нищо и това не го знам...силиконовите зърна ме предпазиха достатъчно добре тогава...

# 265
Аз не съм се мазала с нищо. вит. Е е без измиване.

# 266
Лансинох е този дето не се мие. Аз от сега се мажа с него, пък да видим дали ще помогне...

# 267
Мюрвет, имам вит. Е на капсулки, които като ги спукам отвътре изтича течността, това дали става?

Лено, каква е цената на Лансинох-а и по аптеките ли се продава?

# 268
Копривке прости за невежеството ,но какво представляват тези силиконови зърна и от къде мога да си ги купя, а също така и еднократните подплънки за кърмене?

# 269
Копривке, по аптеките се продава, ако го нямат трябва да могат да го поръчат. Цената на малката тубичка е около 11-12 лева, но е много малка, около 10 гр., а голямата - 56 гр. е около 20 лева (бременният ми мозък не помни точно Simple Smile) Аз си взех от голямата. Тъй като сега е по-хладно, кремът доста се втвърдява в тубичката, та аз го нагрявам под нощната лампа или между пръстите си като го изтискам, преди да го размажа.

Зозима, благодаря bouquet, по-далечко ми е ама ще я имам пред вид, ако нещо го закъсам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт