Бързат вече ЯНУАРЧЕТА да станат Коледарчета...

• 17 927
  • 290
  •   1
Отговори
# 270
Tais Praynig Praynig Praynig да ми пратиш на личния списъка за АГ,че аз имам за Окръжна ама нали се промениха нещата,че днес се рова в нета за този списък.С кой доктор си се уговорила аз говорих с д-р Георгиев.

# 271
Ралче,съвсем спокойно можеш да пиеш Осцилококцинум,понеже аз цяла бременност с него се лекувам.Питала съм много пъти док и да ти кажа добре ми действа.Като усетя,че тръгвам да се разболявам-по 3 дози на ден през 4 часа и за 1-2 дни съм ок,е съответно с много лимони,мед,чай. HugДа се оправяш бързо ей.

# 272
Ехаааа още едно бебе!!

Честито бебче на Мим, бързо да наддава, а Мим бързо да се възстановява и много скоро да се гушкат!!!   bouquet

Минавам само на бързо да кажа на всички здрасти и отивам да гладя бебешки дрешки   ylinfant

Да ви се похаваля утре ще си посрещам бъдещия татко newsm76, беше в командировка цели 2 месеца  cry

Чаоо и весел ден на всички!

# 273
Момичета, имате ли идея на каква стойност приблизително е списъка за бебето без едрите неща - количка, легло, кошара.
Че яз досега правих някакви сметки и ги докарах до около 450лв newsm78

# 274
  • София
Момичета, имате ли идея на каква стойност приблизително е списъка за бебето без едрите неща - количка, легло, кошара.
Че яз досега правих някакви сметки и ги докарах до около 450лв newsm78
Ами зависи от къде ще пазаруваш newsm78 Wink

# 275
 Тези сметка не съм я правила, но нищо, банката със сигурност я е направила вместо мен. През януари освен бебче, ще си имам и дебело писъмце от тях.

Странни хора са това банкерите, аз никога не им пиша, а те на всеки 3 месеца ми пращат по едно дъъъълго писмо. Забелязала съм подобна тенденция и при мобилните оператори, но те са още по-досадни - всеки месец ми пишат. Колко мъка има по света!

Да си призная опитвам се да се абстрахирам от такива сметка, защото в 9-тия месец не трябва да се стресираме.  Sunglasses

# 276
Копривке прости за невежеството ,но какво представляват тези силиконови зърна и от къде мога да си ги купя, а също така и еднократните подплънки за кърмене?

http://family-bg.com/prX_554.htm?products_id=554

Ето това си купих, на Авент, на същата цена от Штъркел Peace

Слагат се на зърното и понеже прилепват като втора кожа, бебето може да суче през тях без да ти разранява зърното

Еднократните подплънки са за сутиена за кърмачки(или обикновен, какъвто плзваш) и като се наквасят с кърма вместо да переш, хвърляш.
Тях ги взех 25бр. за 2.50лв., пак от Штъркел!
Имаше и на Чико, но на тройна цена, а на мен ми трябват за болницата основно.

# 277
сега се събудих от следобедна дрямка, ох че добре ми подейства.
Доня, точно за тези говоря, след кърмене си мажиш зърното и отгоре слагаш подплънката, после без да бършеш кърмиш. хем не ти залепва зърното, хем ти е мазничко. освен това аз си приготвях чаша с преварена вода и вътре си слагах памучни тампончета, с тях си бършех зърната преди кърмене, във водата може да се сложи и сода бикарбонат. содата неутрализира средата и не позволява размножаването на микроорганизми.

# 278
Лансинохът и кремчето на Мустела не се измиват Peace
аз преди кърмене пръскам с термалната вода на Авен,както и след това,после мажа с кремче и подплънката.първо ползвах на Нук,а после бях взела някакви евтини,но бях крайно недоволна от тях Sickтози път нещо ме мързи да се мажа предварително Rolling Eyes,а със силиконовите зърна хич не можах да се справя и затова се цедях...
иначе вече си боядисах косата,направих си ноктите и утре ако ми кажат,че имам разкритие,съм подговтена Heart Eyes
почти изпрах всичко на бебето,но малкоме мързи с гладенето Embarassed,но леко-полеко и това ще свърша.

# 279
Здравейте тумбачета  Hug
Мим Честита ти дъщеричка   bouquet и бързо да наддава  Hug
Жени съжалявам за баба ти
Рокси как си ? Стискам палци  Praynig
Аз вчера бях на преглед, незнам при вас магнерича спира ли контр при мен пак ги има, но вече не им обръщам съвсем внимание, питах да го спирам ли, казаха да го пия до нова година и после вече каквото стане, бебчо е 2400  Party и мен за разкритие не са ме гледали  newsm78 кога по принцип е първият преглед за разкритие ?  newsm78

# 280
и аз се чудя за разкритието. аз бях днес на доктор и тя ми каза - няма такова нещо да те гледат, освен ако нещо проблеми не си имала  newsm78 , та отказа. много интересно, в изследването ми за урина се казва че имам бактерии, а в секрета - че не са засечени. докторката ми изписа нещо дето еднократно се слага - като тампакс тампоните - и това е - струва има-няма 20лв. както и да е, тя много неща ми изписваше дето добре че не ги вземах - желязото - не съм вземала а ми е 118, което е нормално за родилка, магнерича - не съм го вземала - ръцете ми изтръпват,  но крампи нямам, а контракциите - нали са си подготвителни.
най - накрая се оказа че плацентата ми се е вдигнала, ще се ражда нормално, дано в процеса да не се налага рязане, но така ми стана хубаво. за таз нищо не ми е казвала, защо ли?  newsm78
иначе беба е мн добричка - обърната на ляво, главата вече е паднала надолу, та дишам по лесно, само дето на единия бъбрек ми подпира и боли, ама нейсе. диаметърчето на главичката е 92мм - като по книга за г.с-те ми.
днес съм щастлива.
пожелавам ви такива чувства от сега до края на бременността.
и аз чувам, че вит Е е мн добър за зърната. аз сега ще подготвям с гармастан, но като родя мисля с вит. Е да мажа.

лека вечер. аз готвя индийско днес, ако някой се зарибява, а и за каквато и да е кухня - много як сайт - с ВИДЕО - http://www.videojug.com/ пишете си в сърча и е готино, че поглеждаш как го правят точно - дори за суши има идеи, а на моя любим все му се иска да направи сам. а там е яко показано.

# 281
Копривке, и аз ползвам Гармастан като Доника. Струва 14 лв- 20 гр. В упътването пише, че при кърмене се нанася след всяко хранене и преди всяко следващо се измива хубаво. Може и само с вода. Наистина се отмива лесно поне от ръцете ми. Констатирах го вече, тъй като всяка сутрин и вечер си правя масажчета от по 5-10 мин.
За силиконовите зърна- спасили са една моя колежка от неистови мъки, така че и аз ги имам предвид. Само се чудя дали да ги купувам предварително. newsm78
Киша, почистването на гърдите с термална вода и тампон ми допада. Колко струва водата между другото? В книгата на Христо Михов "Грижи за бебето и малкото дете" пише, че може да се използва и преварена вода точно както е го е написала Мюрвет.  Peace

# 282
Днес най-после стигнах до детската борса в Хаджи Димитър. Много неща харесах и купих. Доста са добри материите. Много съм доволна. После и в Джъмбо откарах 2 часа... за коледни подаръчета. И не ми се тръгваше от там. Май пак ще ходя.  santa2 Сега се сещам, че не съм си купила още спален комплект за бебето. И колко ще ми трябват 2-3???? И да попитам за пъпчето какво да купя?

Последна редакция: чт, 18 дек 2008, 19:15 от alex222

# 283
Това че не е правен ваг. преглед е голяма грешка. За това много жени или раждат преждевременно или правят аборт в ранни седмици. На видеозон моята шийка си е била още от началото 3-4см, което е нормално, според лекаря от ЗК нямаше нужда от серклажа, да ама другия лекар ме беше проверил и имах 1-2см разкритие по същото време, и какво щеше да стане, щях да пометна още в 4-я месец и щях да влезна в статистиката.  Naughty

# 284
Изцедих се и седнах малко пред компа. Да взема да разкажа моят случай с раждането....

Нали 2 дни поред ходих все при моя АГ, защото усещах, че нещо не е наред. Първия път заради болезнени контракции. Погледна ме за 1 мин (след 2 часа чакане) на видеозон и каза, че всичко е ОК. На следващия ден аз вече с паднала тапа. Пак чакане 2 часа, през които ми се схвана и гръб и кръст. Прегледа ме по най-груб начин и реши, че имам гъбички. Изписа ми някакъв вагинален крем и ме прати по живо по здраво  #2gunfire
На следващия ден ме започват контракциите болезнени от 5ч сутринта. Изпих едно хапче и пак легнах. Да ама не се спи - болка. Но аз си викам, не се засилват, значи е добре (нали дотогава оня "доктор" все ме уговаряше, че си въобразявам). Да ама минават час-два-три не спира. Стегнах аз набързо багажа и решавам да тръгна за болница и да ги уговарям да ме вземат насериозно вече и да ме приемат за задържане. Реших да тръгна за Майчин дом, все пак ако нещо наистина не е наред и хайде към 10.30ч пристигнах благополучно все още с контракции.
И там о изненада! Отивам в приемно отделение и попадам на едни заключени врати и жив човек няма. Изчаках си аз 20-30 мин докато видях някакъв човек. И се почна, той отиде да търси портиера, ама не го намери. После се появи втори човек и така докато намерят портиера. Е обажда се той в приемното и се появиха две акушерки. Обяснявам аз каква е ситуацията и те "Ами вие не трябва тук да идвате, а горе в патология"  #Crazy Хайде със все багаж се замъкнах из подземията в този МД да намеря патология. Почаках и там докато с епояви някой и накрая вече към 12ч ме прегледа една лекарка и само каза "Олеле, ама тя е с 5 см разкритие и главата вече е слязла. Бързо в родилното". Хайде пак с багажчето на рамо и долу от където тръгнах. Е там вече действаха адекватно и за нула време ме приеха, записаха документи и хайде на легло.
В общи линии за 1 час ми се засилиха и контракциите и хоп в 13.55ч моят малък мъж изплака Simple Smile Добре че изплака, че се притесняваха дали дробчетата са достатъчно развити.

Самото раждане не е страшно, и контракциите са поносими като болка (все пак аз обиколих толкова много места без да ме е боляло). Родих без упойка. Със самото напъване не можех да се справя. Не ми даваха и да се поизправя, а легнала не ми идва да се напъвам  Laughing Скачаха ми малко по корема, овикаха ме, че нищо не правя (ама аз ги надвиквах с писъци  Laughing ) И то не толкова от болка, колкото от страх Simple Smile Но за 10-15 мин всичко свърши. Правиха ми ревизия на матката, но не е толкова страшно, колкото съм чувала. Поносимо е. Така че не се плашете Wink И шиенето не боли (после само е трудно да се седи на д-то, но и това минава за няколко дни). Като цяло раждането не е страшно и наистина пожелавам на всяка от вас да и мине толкова бързо и не много болезнено   bouquet
 Възстановяването след нормално раждане също е леко и бързо. Поне аз за 3 дни се чувствах много добре. Сега всеки ден пътувам от вкъщи до МД да разпитвам за малкия и  не ми  тежи (въпреки че пътя ми е около 45 мин с метро, трамвай и ходене пеш). Така че ви пожелавам и бързо възстановяване  Hug

Може би е хубаво да си избрал екип, за да се избегнат такива неприятни неща като при моето приемане в родилно и да не ви размотават. Следете си контракциите и всички признаци. Една жена най-добре може да прецени, че раждането идва. Докторите явно не винаги  Close

Извинявам се, че стана дълго  Rolling Eyes
Само положителни мисли и наистина не се плашете. Природата си знае работата Wink

Общи условия

Активация на акаунт