86 идеи за Коледни изненади в САЩ

• 23 135
  • 290
  •   1
Отговори
# 150
Споделям и аз това, което Виктория е казала. С българите е като с всички човеци; с някои кликваш, с други не. Бих се радвала, ако детето има бълг. връстници, с които да практикува бълг. език, но няма... 

# 151
Цени обаче не смея да коментирам, защото не беше скоро.

О, и аз тая цена само като ориентир я написах с уговорката, че е от преди година и 4-5 месеца.  Peace

# 152
  • usa
за мен има разлика между общуване и приятелство. с никого не се насилвам да поддържам близки контакти, но нищо не ми пречи веднъж-дваж в тримесечието да се събера с хора, с които ме свързва най-вече общия ни бг произход. естествено познавам и много бг, с които дори общата родина не може да ме накара да се срещна втори път, но стига да не са мошеници, пълни малоумници, отявлени расисти и комплексари, нямам нищо против да прекарам 2-3 часа с българи. разбира се ако те имат същото желание. защото след предишния ми пост се сетих, че и девойките имат едно момиче на тяхната възраст, бащата дори работи вече 8-9 години заедно с моя мъж, но поради някаква причина семействата не контактуват. не поради липса на опити от наша страна, хората просто не кооперират и това е Thinking... всеки си има своите разбирания, на сила никого не можеш да накараш да комуникира.

# 153
кюбит, блажка, мерси за бързите отговори Hug забравих да кажа на баща ми, че му трябва, та сега в последния момент използвам часовата разлика да намеря офиси. мерси.

да се дооточня- аз не избягвам контакти с българи, просто тук няма много, а с тези, с които случайно се запознахме не станахме близки, въпреки,че и двете семейства са ми симпатични. знам, че в новата работа на мъжа ми, има българка, ще е интересно да се запозная с нея...

# 154
  • Добрич
Бенсън, ако вече не е късно - Ние си направихме такава преди да дойдем. Ползвахме Армеец. Бях търсила много инфо и понеже тази компания я препоръчваха, направихме там. За два месеца на човек излезе около 100 лв. Peace

П.П. Забравих да кажа, че успях да изгледам "Маймуни през зимата". Много тежък филм, но ми хареса. Ники, мерси, че го сподели.   bouquet Да, определено има много допирни точки с румънският, но на мен ми дойде една идея по-тръпчив.

Последна редакция: пн, 22 дек 2008, 00:05 от kadrokosa

# 155
Ако има някаква българска сбирка, обикновено ходим. Приятелството е друга тема.
анет да ме поправи, ако съм я разбрала грешно, но ми се струва, че имаше предвид не доколко имаме приятели българи и чувстваме някого близък, само защото е българин, а за създаването на чувство за комюнити у децата.
Днес сутринта например децата имаха клас в руското училище - ами драго ми стана. Дед Мороз имаше (така си му казват), Снегурочка, разлепени новогодишни честитки (не коледни, защото има и евреи там), някакво празненство в едната от стаите, едно такова празнично беше и в същото време некомерсиално, предаващо традицията и спомена. Сигурна съм, че малките русначета са го усетили (надявам се и моите покрай тях, поне донякъде, аз от руснаците там не се дърпам).

# 156
Хм, може и да не съм разбрала оригиналния въпрос на Анет. Не ходя на бълг. сбирки.  Не познавам  мн. бълг. около мене, но и да си призная не съм търсила.

Ще пътувам, така че да искам да пожелая Весела Коледа на всички!!

# 157
блажка,да,баш; аз приятели имам много малко,тук физически може би един,та хич не ми е това идеята, и да-не зависи дали са бг или не. Говорех за "общност" заради децата,място на к сурвакането,Бъдни вечер,Великден и пр би било споделено с връстници със сходен произход..колкото до езка-и да се съберат бг деца те не говорят бг,поне тези на к аз съм била свидетел,подобна амбиция изобщо нямам.

# 158
Пикси, весело изкарване и на теб. Дано останеш доволна от круиза ( ако не бъркам за Коледа го бяхте планували  Wink )

При нас има много българи...твърде много бих казала  Wink. Не винаги ми е приятно да общувам с тях, но понякога се налага, няма начин. При мен ситуацията е по-различна, защото като дойдох вече си имаше съставена среда и аз ща не ща трябваше да се задоволя с нея. Иначе мои приятели си нямам тук за сега  Cry , нито Бг,  нито други.

Някой може ли да ми даде идея за подарък, но да не е играчка за момче на 18 месеца. Заринат е с играчки и ми се иска нещо по-различно, но не се сещам какво би се котирало  Thinking .

# 159
  • Добрич
Clairette , може да му вземеш някаква образователна книжка с първите думи например, или с животни.  Grinning Другото, което ми хрумва е пъзел, но май е още малък за това.  newsm78 Сетих се и още нещо - порцеланова чаша, купичка, чинийка, лъжичка, виличка с подходящи детски мотиви.  Wink Допълвам - пластелин или моделин, бойчки, маркери, моливи, пастели, скица. Другото, което и на детето евентуално би му харесало е интересни домашни пантофки.  Grinning

Последна редакция: пн, 22 дек 2008, 04:25 от kadrokosa

# 160

При нас има много българи...твърде много бих казала  Wink.

Някой може ли да ми даде идея за подарък, но да не е играчка за момче на 18 месеца. Заринат е с играчки и ми се иска нещо по-различно, но не се сещам какво би се котирало  Thinking .

1. аз както си мисля, че няма много българи в Тексас, да не се окаже, че има цяла колония Laughing

2. ЕйДж е на 19 месеца и е много трудно да му харесам нещо. може би персоналайзед книжка с името му (май в Потъри Барн кидс има), аз му купих една книга от Икеа с континентите и държави, с дебели страници, много му харесва да я разглежда, но е само $12, не знам дали искаш нещо по-луксозно.

http://www.potterybarnkids.com/shop/b/toys-gifts/books/index.cfm

също и това ми харесва- става и за игра и за прибиране на книжки:
http://www.oompa.com/baby-toys/item/POBBOR/Pkolino-Book-Buggy-Or … %20Buggy%20Orange

о,да пантофките могат да се котират мн. добре, мойто дИте постоянно влачи наши чехли и обувки, а на едно гости си нахлузи принцесините чехли на малката домакиня и никой друг не се докопа до тях през цялото време Simple Smile

къдрокоса, мерси, ще дам всичките агенции на баща ми и той да си избере.
мерси също и за линка на лични, след празниците ще разгледам по-подробно.

Пикси, весело изкараване!

# 161
Бенсън, по повод аватара ти ... сигурна бях, че го гледах скоро у дома, същия, но сега вече се сетих колко ми хареса филма "Контрол".

# 162
  • Boston, MA
Вчера бяхме на рожден ден на 5 годишна госпожица, Дани й отне тиарата и цяла вечер беше с нея на главата  Grinning.

Ние сме разглезени по отношение на българите - нашите са все приятели, от гимназията, от университета, децата ни са горе-долу на една възраст и всеки уикенд и празник сме заедно. С по-голямата българска общност рядко се събираме, но пък в Бостън има изобилие - да си избираш.

Приятни пътешествия на пътуващите! (завиждам леко).

# 163
Бенс, Къдрокоске благодая ви за идеите. Книжките са супер, но единия подарък ( вече налице) е фотобук и няма да е подходящо. Пантофките и приборите за хранене много ми харесаха като идеи, може би едно от двете ще вземем, стига да намерим, че не съм виждала до сега.

Бенс, за Остин нямам идея как стои въпросът с българите. Но тук са наистина много. Единственото място където общувам с други националности е колежа  ooooh!. В метроплекса има поне 1000 българи, може и повече да са.
Оп, ето имат си група в Остин http://dir.groups.yahoo.com/group/bg-austin/?v=1&t=directory … ec=dir&slk=12

# 164
Сбирките по принадлежност (не по симпатичност!) помагат на общности като арменската, еврейската и тн да съществуват и да просперират именно заради подкрепата, която си оказват  Peace

хората просто не кооперират и това е Thinking... всеки си има своите разбирания, на сила никого не можеш да накараш да комуникира.
като чета темата и мнозинството изказвания по нея, заключвам, че явно не сте им симпатични  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт