86 идеи за Коледни изненади в САЩ

• 23 132
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
Един прекрасен румънски филм да препоръчам, на когото му се гледа: "4 месеца, 3 седмици и 2 часа":
http://www.imdb.com/title/tt1032846/
Става въпрос за аборта на едно момиче в Румъния през 1987г. - аз не знаех, че абортите там са били забранени и толкова сурово преследвани от закона. И съответно до какви унижения и нехуманност води тази забрана.
Много реалистично чувство за времето тогава (който си го спомня) - със студентските общежития, страха от разпределение, разговорите на по-възрастните, стилът на обслужване, страхът да си сама навън в тъмното, безрезервното женско приятелство, толкова познати неща ми възкръснаха.

# 136
Много реалистично чувство за времето тогава (който си го спомня) - със студентските общежития, страха от разпределение, разговорите на по-възрастните, стилът на обслужване, страхът да си сама навън в тъмното, безрезервното женско приятелство, толкова познати неща ми възкръснаха.

Тогава може би ще ти хареса "Маймуни през зимата" - български филм.

# 137
  • Добрич
Привет!
Блажка, гледах този филм може би началото на есента и заставам зад всяка твоя дума! Филмът е страхотен и тъжен, но и безумно реалистичен! И аз го препоръчвам!  Peace
Ники, не съм гледала този бг филм, но ще го направя! Мерси за препоръката!  Wink Като каза бг филм се сетих, че последният такъв, който гледах беше: "Откраднати очи". Много, много ми хареса!  Peace
[sfkbfk] , Анет е дала много хубав линк и няма защо да повтарям и аз!  Wink
Анет, сега където живеем има около 25-30 бг семейства и все едно сме си в БГ.  Laughing Това, което описваш е и за мен болно.  Confused
sipirumi , бързо оздравяване!  Peace
Мирче-Немирче , страхотно весело чувство лъха от картичката ти! Много ми хареса!   bouquet
MVK , радвам се, че вече се оправяте!  Peace

# 138
Един прекрасен румънски филм да препоръчам, на когото му се гледа: "4 месеца, 3 седмици и 2 часа":
http://www.imdb.com/title/tt1032846/
Става въпрос за аборта на едно момиче в Румъния през 1987г. - аз не знаех, че абортите там са били забранени и толкова сурово преследвани от закона. И съответно до какви унижения и нехуманност води тази забрана.

Блажка, аз го гледах преди няколко месеца и се възхитих от съвсем същото. Наистина е съвършен филм.

# 139
За БГ тук си имам  едно правило -ако  не бих контактувала с този човек /семейство  в БГ значи не бих контактувала и тук .Не се оставям да се подведа само от факта че някой е Българин.
Да -за Елла може да е по добре да контактува с БГ дечица (просто заради езика) но не мога да се водя само от това ,просто няма как да се сюрна да образувам приятелчета на детето или мен  базирано на факта че се говори БГ реч. Neutral Face
та мисълта ми е анет че щом така се получава значи има защо ,важното е че децата си имат приятечета и ги събираш с тях ...независимо каква националност са.

Мирче-Немирче...ти ли ги правиш тези картички ?! много вечела картичка

къде да го търся този румънски филм ?  много искам да го гледам

Бенс...събирате ли багажа/и мен това ме чака скоро /  кога тръгвате към ТХ ?

# 140

В нетфликс!

# 141

Аз от библиотеката си го взех.
Ники, мерси за предложението!

# 142
  • usa
събирате ли се бг комуна по Коледа/големи празници? Аз направих един плачевен опит да събера бг деца на Коледно парти у нас,пълен провал и липса на интерес. Има си наука през какви вълни минава емиграц.общност,но тук след няколко поредни години на сбирки и ентусиазъм хората се събират (или дори не се често) в все по-тесен кръг.Мъка ми е че водя америк.дружки на ния по зоо,светлини,строим джинжърпред къщи и пр при наличие на поне 3 бг деца на тази възраст,но май само аз имам подобни терзания тук newsm78

не знам дали комуна е точното определение, но се събираме, да. вчера например се събрахме 9-10 жени в олив гардън да отбележим коледа. такива женски мероприятия си правим периодично, мъжете са по-мудни и ако решим да правим семейни такива, е неорганизируемо... с децата е по-сложно. от моите само даниел има едно девойче приятелче на неговата възраст, момичетата нямат връстници. но пък даниел е много близък с лили и ги събираме редовно с повод и без повод. днес плануваме да ги водим да се пързалят с шейни, да видим дали ще се организираме.

и на мен ми хареса 4 месеца, 3 седмици и 2 часа. очудих се колко общи думи имат бг и румънския език.

# 143
При нас бг комуната се събира на Великден на една ливадка от доста години... има и БГ ресторанти, където се пие и пуши...
На мен ми стигат контактите с няколко бг мами извън горепосочените 2 места...

# 144

Децата с к играят ния и стеф  и не са бг съвсем не са от сем които са ни близки,съвсем различна черга сме,но децата се разбират чудесно;чудех се защо това не се случва с бг деца и родителите им,причина има съвсем очевидно,само мисъл споделих.

Последна редакция: нд, 21 дек 2008, 21:06 от anette1104

# 145
  • WA, USA
Тук се събират българите по всички големи поводи и когато идват поп-фолк звезди. Ние не ходим, има доста хора които не държа да познавам и асоциирам със, както и поп-фолка не ми е слабост.
Често се събираме с две български семейства, но за съжеление няма деца на възрастта на Иво. Едното семейство роди преди 3 месеца, а другото ще ражда всеки момент, така че след година-две може би ще има по-добра възможност за игри.
Споменах ли че в новата градина сме интернационлна сбирка- афро-американче, бг, испано-американче и еврейче:) Моето говедо не общува много с тях, но е влюбен до уши в 6-годишната дъщеря на жената, която го гледа. Не знам какъв е този афинитет към по-големи момиченца. Crazy

# 146

Бенс...събирате ли багажа/и мен това ме чака скоро /  кога тръгвате към ТХ ?

организирам, преподреждам, ще опаковам след Коледа дневната и кухнята, спалните мисля утре. Всичко е готово само да се сложи в кашони, на 1-ви сигурно ще товарим и на 2-ри ще се тръгва, зависи от Ю-хоул кога е първия им работен ден след НГ.
Вие намерихте ли нова къща? Пак ли в Атланта?

Иначе мисля по въпроса за бг контакти тук като теб Peace
--------------------
ВЪПРОС- някой правил ли си е здравна застраховка за туристическо пътуване(от БГ до тук)? Какви са цените ориентировачно? Мерси!

# 147
benson, преди година и няколко месеца си правих като дойдохме тук. Исках да имам някаква застраховка поне първите 2 месеца. При едни "престъпници" (за мен всички застрахователи са такива) Алианц за 2 месеца с осигурен асистанс и всякакви екстри, които ми предложиха още ми струваше някъде към 60 евро.
Избрах тях, защото съм имала вземане даване в Германия и бях останала доволна.

За контактите с българи в чужбина съм на твоето и на вики мненията. Изключения не съм правила.

# 148
benson, преди година и няколко месеца си правих като дойдохме тук. Исках да имам някаква застраховка поне първите 2 месеца. При едни "престъпници" (за мен всички застрахователи са такива) Алианц за 2 месеца с осигурен асистанс и всякакви екстри, които ми предложиха още ми струваше някъде към 60 евро.
Избрах тях, защото съм имала вземане даване в Германия и бях останала доволна.

Ние също от тях правихме преди няколко години застраховка за майка ми. Имат бюра на много места в България.
Цени обаче не смея да коментирам, защото не беше скоро.

# 149
Весели празници от мен и много усмивки ви желая  Simple Smile

Последна редакция: пн, 22 дек 2008, 02:51 от Niki1

Общи условия

Активация на акаунт