"Колко е студено вече - Март не е далече"

• 14 048
  • 301
  •   1
Отговори
# 135

Някой беше питал за курса за бременни- ходя в поликлиниката  на "Понеделник пазара"-мисля,че беше Първа.... Embarassed

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 16:34 от Елиша

# 136
Ехооо, здравейте на всички!
Дали има едно свободно местенце тук за мен и моето мартенско бебче?! Blush

# 137
Честит празник на всички,които празнуват днес! Да ви е живо и здраво името,и вие покрай него!

Добре дошли на новите мами!

veselina_s_p,честит ви нов дом! Да си го подредите с много топлина и много поводи за радост да имате в него!  bouquet

Благодаря на всички,които се включиха с инфо за ТК. Peace Общо взето за 3г.не са се променили нещата.Мен по-скоро ме интересуваше финансовата страна,но каквото-такова.Твърдо си бях решила да раждам там.

Момичета,не се втелясвайте толкова за условията,в края на краищата ще сте там за няколко дни и ще сте под такива емоции,че няма и да си спомняте какво сте яли,камо ли как е миришело в болницата. Laughing И за какво ви е във всяка стая тоалетна,не забравяйте че първите дни почти няма да можете да ставате и съответно да си седите на дупето,та ще ви се иска прави да пишкате.Съвсем не е такава навалица за WC-то. Stop Аз бях в стая с 5 момичета/докато чакахме да се освободи Вип се сближихме в реанимацията и когато вече имаше свободни места всички в купом се отказахме и заедно ни настаниха в обикновенна стая/.Та м/у нашата и съседната стая имаше мивка с тоалетна(за душ не си спомням) и толкова жени веднъж не се сбутахме ,така че споко.Мисля че по-важното е неонатологията да е добра,с добри специалисти, отколкото да очакваме някакъв лукс за нас.Всеки ден сутринта минават на визитация и винаги можете да си зададете въпросите към главната сестра или зав.отделението.Почистват се стаите всеки ден,нощници също не са ми отказвали за смяна,че като тръгне кърмата.. Crazy
А,забравих една подробност-циганките са събрани в отделна стая/стаи,няма вероятност да се омешат. Simple Smile
Клизмата въобще не  я усетих като ми я направиха,катетъра и той,с тази разлика че малко ми пристърга като на сухо,но беше за секунда-две.Спиналната ми я поставиха вече лежейки ка операционната,бях с контракции и само успях да кажа"контракция" ама много бързо че не се траеше и анестезиолога каза"спокойно,изчакваме я да мине и после вече ще се отпуснеш"ей,няма такова блаженство след 12-часови контракции на сухо/бяха ми изтекли водите/.По едно време ми се и доспа зверски,викам си егати излагацията да проспа най-важния момент,после обаче така ме разтресе,че си бях захапала показалеца да не би да се прехапя-така неестествено ми тракаше ченето,но анествзиолога ми каза,че това е от упойката и действително по-късно отмина.От поставянето на спиналната до изваждането на Дари мина не повече от половин час,после "се ражда" и плацентата/не помня-май ми я показаха/,зашиха ме и четири човека с доктора ме тропнаха от носилката в леглото на реанимация.После пак е "забавно"-започваш за си възвръщаш чувствителносста от кръста надолу,и съответно идва и болката,която аз най-силно усетих на другия ден като дойде старшата да ме изправи да седна,и после направих първите няколко крачки/2-3м./до мивката в стаята.До тук ок,ама нали трябваше и да се върна  Crazy викам"няка ми столче,нещо,количка.. Тя се смее и вика"почини събери сили и леко-леко та обратно. ooooh! И така със всяка от нас в реанимацията,другите момичета и те ми даваха кураж,та от гледна точка на подкрепа на някой който е в същото положение,мисля че реанимацията и после обикновенните стаи са незаменими! Не мога да си представя да съм в една стая с някоя вечно ревяща,охкаща и оплакваща се,на която и звънят през две минути или прииждат посетители. Stop Ако ми се падне такъв модел,ще помоля да ме преместят,честно.
Скоро четох и за ражданията в Токуда-приемат по всяко време и без уговорка,но само ако си платиш към 1500лв.на момента,иначе те пращат по живо по здраво.Там вече можем да говорим за екстри-всяко бебе има сестра,която отговаря за него,в стаята има персонална тоалетна с душ кабина и биде.На тоалетната седалка има сензори и можеш да си я затоплиш,да не би да ти измръзне д-то. Crazy За бебетата се използва само Клоран козметика,или Мустела.Памперси и кърпички-на Памперс естествено,но всичко е реклама разбира се.Храната на родилките е като меню,и доколкото разбрах имат договор с фирма за кетъринг и си поръчваш каквото предлагат. Както се казва,за всеки влак си има пътници.. Money Whistling
Орносно таткото и присъствието му на раждането,тамън тези дни си говорихме с моя,че бих искала да е до мен или поне някъде наблизо.Имам горчив опит първия път,закарва ме той до ТК и се бяхме разбрали на никой да не казва/като родя и всичко е наред ще има време да се хвали/.Няколко часа удържа,и на другия ден привечер му се обаждам и викам какво ста,къде си а нашия почерпил се и вика ми тука сме се събрали в ... и със... бабуваме.. Shocked #2gunfireлеле...леле.. #Cussing out да не ви разправям между контракцийте какво го направих,даже беше останало едно момиче да ражда от стаята/всички други до сутринта родиха/ и тя като ме чу вика"стига си му крещяла,пази си силите" и верно права беше,но се почувствах предадена някак си,и до ден днешен не пропускам да му го натякна!Поне като сме се разбрали нещо,да го спазва-какво ще ми се черпи за нероден Петко и ще ми "бабува"!А и е казано-жената докато не роди,ни се бие тъпана ни се черпи-има време и за това! Naughty Затова-сега със мене-ако не в залата,отпред до входа,ааама ха! Crossing Arms

Много дълго стана,ама ме върнахте назад и изплуваха доста неща та реших да споделя.

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 16:43 от БОДЛИВКА

# 138
БОДЛИВКА той и моя мъж планираше нещо подобно, още като ме оставив родилното и да започват с масите и пиенето, но малко му падна ентусиазма днеска като го изненадаха, че е момиче  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Дори скоро като говорихме, че ще трябва да си направи списък на гостите и продуктите за масата и той ми се тросна, че това си било негова грижа и от мен се искало единствено да родя и да му се обадя колко кюфтета да ми задели и да ми донесе  #Crazy #Cussing out МЪЖЕ .... Crossing Arms
ivelina   чакам Аzi да си дойде, от три дни ми се губи в скайпа и сигурно са тръгнали, трябва да е някъде в триъгълника Германия-Турция-България , така че скоро ще е, надявам се преди нова година да успеем да се видим ...

# 139
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
 Embarassed  не разбирам и не подкрепям такива мъже  #2gunfire
все повече оценям какво съкровище си имам у дома  Heart Eyes

edit: За мъжо е голяма трагедия, че му се налага да работи в чужбина и е категоричен, че почивните дни ще си е в София при мен. Даже 300 пъти ме пита дали съм добре, че да ме остави за седмицата.

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 17:33 от vesel4e

# 140
  • Варна
Ауууу да,и аз като ви чета и се възмущавам,как е възможно... #Cussing out  да изчакат да родите пък тогава да черпят.
Да ми е жив и здрав моя мъж,толкова е добричък и внимателен,че чак се дразня някой път като хукне да помага на поредния който иска услуга от него....

# 141
мойто мъж даже се майтапеше, че ще ме прати с кумата да раждам, пък той и кума да си пият Joy Ама на дали ще стане така. Като го знам как се разплака на сватбата, със сигурност и 24часа ще седи пред родилното за да си види бебката.

Да ви се похваля- имам си елха Joy Вече ми е коледно и весело.

# 142
  • София
poli+ , да не си била на ужасния първи етаж в Шейново?  Rolling Eyes Направо нямам думи за него - от реанимацията, с която ги дели една врата, все едно се влиза в място по-старо с години. Дано са го ремонтирали.
За poli+ незнам, но лятото на 2005г. аз бях точно там. Голяма мизерия след току що ремонтиратното предродилно и реанимацията, но го преживях. И аз се моля сега вече да е ремонтирано.
 Мен не ме е боляла главата след секциото. Най-кошмарно ми беше, че не мога да си видя бебето докато съм в реанимация, а и не можех да заспя и тези 24 часа ми се сториха много дълги. Сведение за бебето и на мен само веднъж ми дадоха - анестезиолога, който предния ден ме беше консултирал, като застъпи на смяна дойде да ме види и той ми каза, че Ники е добре и каква му е кръвната група.
 ivelina, тук във форума съм чела за доста мами родили нормално при седалищно предлежание. На мен с Ники си ми бяха казали, че ако не се обърне (и той беше седалищно) няма начин да раждам нормално, но аз съм с тесен таз, късогледа, ниска, а и той беше 3.50кг. та всичките тези неща накуп наложиха секциото.
 Добре дошла и на verginia Hug, че съм я пропуснала одеве
 Накрая да се похваля - купих си книгата "Близо до бебето" на Василена Доткова. Разбрах за нея от форума и днес като я видях си я взех. Книгата е за родителство в хармония с природата. Сега остава само да намеря време да я прочета.

# 143
  • София
 veroniki , четох за тази книга в някое от бебешките списания. Къде я продават - по книжарниците има ли я? Или някъде специално се търси?
ЕЛг, честита елха!  Grinning Аз мислех, че съм от последните, които я украсиха - в неделя го направих  Simple Smile , пък то имало и още.
Бодливка, това за циганките в друга стая го бях чувала и за Шейново, но в нашата стая имаше 2 (от 5 жени)  Simple Smile Не че са ми пречили, дори беше по-забавно с тях  Laughing
Ехооо, здравейте на всички!
Дали има едно свободно местенце тук за мен и моето мартенско бебче?! Blush
Добре дошла и от мен!  Grinning Пиши подоборности - кога се чака, какво е бебчето  Heart Eyes

# 144
Добър вечер дами!

Ние снощи бяхме на банкет с мъжо и днеска още релаксирам!Толкова се изморих ....Но пък беше много хубаво и забавно!

Elg --Честита ти елха!Хайде вече ,че празниците наближават! santa2  madnoel People Santa Close-mas: Nature Snowman Nature Snowman

Бодливка--Аз също бях в Шейново !Условията са поносими /поне според мен/В нашата стая нямаше ромки и всичките 4 жени бяхме първескини!Но не мисля ,че сега ако има от тази народност ще ми пречи!
Колкото до --клизмата---Също смятах ,че ще е най-неприятното нещо, но се оказа ,че няма нищо страшно !
За присъствието на таткото--още в началото казах че ще е ес мен и мнението ми не се е променило!100% ще съм по спокойна!
welcomeДобре дошла на  verginia welcome--Пожелавам ти много положителни емоций с нас!Дай повече инфо за теб и бебо! preggo

Честит празник на всички,които празнуват днес! Да ви е живо и здраво името,и вие покрай него!

Ми май няма друго засега по-късно пак ще се включа!

# 145
и аз искам нашия тати да е с нас,дори и докато раждам,но като му пуснах едно клипче на което раждат и той не можа да го изгледа-станало му гадно,а аз се надявам на него да снима  Joy какви чувствителни мъже само  Tired

# 146
  • Варна
За Шейново да допълня че и в моята стая имаше циганка,но честно казано да е жива и здрава и дано скоро има бебе,едиствено тя се беше усетила че нещо не е наред с мен и че твърде дълго не излизам от упойка та извикала док да ме види.... Да е жива и здрава,беще слизала и до долу ,да каже на мъжа ми какво се случва ,че той милия не беше мръднал почти денонощие от оградата и незнаеше какво се случва с мен. Та всичко си в до човека кой какъв си е....
Аз неискам да е при   мен таткото,но без да му казвам го попитах преди време ,а той каза: не че нещо ,но няма да издържа да те гледам как се мъчиш....   Hug  Така че няма да е с мен по взаимно съгласие.
Добре дошла на verginia   Hug  много нови майки супер

# 147
момичета не знам дали е редно,но все пак всички имаме нужда да видим какво ни очаква  #Crazy
ако някой не е влизал сайта-мисля че ще му стане интересно  Party
http://pregnancyvideos.googlepages.com/

# 148
Здравейте мили мамита. Тези дни не съм писала ама  немога да се вредя от мъж ми той е в отпуска от 12.12 до 12.01.09 и направо незнам как ще се договорим newsm78 #2gunfireДобре дошли на новите мамита  HugИмам си елха newsm44

# 149
  • София
Добра вечер от мен  Hug Честито на именничките   bouquet И добре дошли на новите мами  Hug

Добре, че бяхме повечко на Отворените врати, да си допълваме, я колко неща не съм написала  Embarassed  Hug

Nagaina, пробвах течен препарат именно Фрош и не бях доволна, затова съм на прах. Може би не съм уцелила партида, знам ли  Whistling

TaniaR, много съм ти задължена за подробното описание за секцио по предписание, ей сега ще кажа и защо.

За клизмата и катетъра да кажа и аз, че, да, не е приятно, ама само толкова, не боли или нещо подобно.

Днес бях на преглед и за първи път слушахме тоновете на Буболечко. Малко ме стреснаха, защото дълго време не ги намираха, наложи се докторът да гледа с ехографа разположението и така ги намери. Добре са (144), ама Буболечко е решил, че с дупето надолу му е най-готино и не се е обърнал. Докторът рече, че и тази седмица може да се обърне, а после вече по-рядко ставало. И за диоптрите се изказа, че над 4 препоръчвали секцио, за да не се повишат (т.е. не само за налягането). Така че може и аз да се окажа секцио, ама то има време, де. Има случи, дето в последния момент се обръща бебето и не се настройвам. Каквото - такова.

Иначе вече съм почти решила за ТК без избор на лекар и без ВИП стая, па каквото сабя покаже за нормалното и секциото. Да ви кажа, че като реших (почти) и едно такова ми олекна.

Приятна вечер  Hug

Общи условия

Активация на акаунт