Прах за пране и омекотител за дрехи

• 212 250
  • 767
  •   1
Отговори
# 495
Здрасти, банда! Брех, да му се невиди, тъкмо реша, че съм открила темата, и се оказва, че това е  друга тема за пране. Следя основно Дедо и guess who . Писах преди седмица, че от споменатото магазинче на Патриарха съм си купила много хубав гел за пране, обаче не помня името му . Е, прочетох го и го пиша - Weiber riese. Много съм доволна. Не прочетох да сте писали за него, но темите за препарати за пране са наистина няколко. И омекотител си купих, пак от там - Kuchelweich. коколино, де! Вече втори си купих. Върши страхотна работа.

# 496
Къде точно се намира на Патриарха това магазинче?
И колко струва коколиното и ваизериизето?

# 497
Къде точно се намира на Патриарха това магазинче?
И колко струва коколиното и ваизериизето?

Срещу студио *Ерголайн*, това е между *Раковски* и Попа, горе-долу по средата на този участък. *Свежест за вашия дом* - така се казва. Коколиното - 6 лв. , Вайзерийзе - 14 лв.

# 498
И аз да допълня за ориентир Grinning - ако се върви от Попа, посока Раковска, магазинчето е от типа клек-шоп и е от лявата страна на булеварда. Преди беше на самата Раковска, но го преместиха. Цените не са особено ниски (дори са високи според мен), но пък има разнообразие Peace.

# 499
Някой може ли да ми каже какво количество се слага от омекотителя сано, понеже си купих икономична опаковка а тя тяма капачка

И превод на български ли няма?! Ми... те /който ти го е продал/ са за Комисията за защита на потребителите #2gunfire

Не който го е продал, а този който го е внесъл и го разпространява/ и не смо за КЗП , а и за РИОКОЗ/.
А, за съжаление, не мога да помогна - не използвам омекотител сано.
Въпросното сано е в мека опаковка , защото се води пълнител за двълитровата туба и няма как да има мерителна капачка, но в превода пише, че се сипват 100 мл. ако не греша. Такаче купуваш си туба от 2 л. и след това пълниш с меките опаковки. Peace

# 500
# 501
Gues who, какво не ми хареса...обичам като изпера дрехите и те да миришат на прано, този Скип някак не ми пасна, но не съм сигурна дали няма пак да го пробвам, защото след течния Персил/който мирише хубаво/, може и с ппредубеждение да съм подходила. От коя държава е не мога да кажа, изхвълих опаковката, но мога да видя ако има пак такъв при нас, то от къде е бил.
За коя държава НЕ трябва да гледам? Wink

# 502
Здравейте,
От скоро живея в Русе и си търся прах за пране Сано Максима, той е израелски и в София перяхме детските дрешки само с него, но тук не мога да открия такъв. Някой да знае къде мога да намеря такъв? Ще съм много благодарна, ако можете да ми дадете някаква инфо, защото обиколихме вече половината град, но без успех Smile

# 503
Течен REX и Silan Parfume Pearls ,но даже няма нужда от омекотител и ароматизатор,Рексът мирише много хубаво  Heart Eyes

# 504
  • 1st floor
Аз пък открих , че Персил Гел ми пере доста хубаво дрешките... Peace...даже съм по-доволна от него, а преди ползвах  Ариел от Турция...Купих го на промоция , заедно с два кг прах Персил/нея още не съм я отворила, дано и тя е хубава/...

# 505
Момичета, Дедо,  съжалявам ако е обсъждано, но да си питам аз ... Wink
(обещавам, като заспят децата следобед, да се върна назад да почета)
Не мога да попадна на омекотител. Ленора е с нетраен аромат. Сега смених Силан със Семана, но нищо не омекотяват гадините. Кърпите ми са като рендета...
Не, че не спестявам от пилинг, като си бърша лицето с тях, ама нали ... Mr. Green
Нещо ново на пазара, за което не знам?
И достъпно, имам предвид широко разпорстранено, че с тез две човечета не мога много да се отдам на издирване и пазарене.

# 506
Момичета, Дедо,  съжалявам ако е обсъждано, но да си питам аз ... Wink
(обещавам, като заспят децата следобед, да се върна назад да почета)
Не мога да попадна на омекотител. Ленора е с нетраен аромат. Сега смених Силан със Семана, но нищо не омекотяват гадините. Кърпите ми са като рендета...
Не, че не спестявам от пилинг, като си бърша лицето с тях, ама нали ... Mr. Green
Нещо ново на пазара, за което не знам?
И достъпно, имам предвид широко разпорстранено, че с тез две човечета не мога много да се отдам на издирване и пазарене.

В удобните места за пазаруване, супермаркетите, няма да откриеш нещо различно от пробваното.
Иди в темата за течните перилни, там коментираха момичетата ново магазинче в Бургас.
Имало немските омекотители Кушелвайх и Софтлан.
Синият Софтлан  е с много дълготраен аромат, несравним е. Цена - около 5 лева за литър или 4 за 750 милилитра. Не е недостъпен.
Аз обаче имам наблюдение и върху нещо друго - много зависи и от цикъла на пране на машината. Един и същ омекотител слагам в две различни машини. С една мирише до откат, с другата - нищо особено. Лошото е, че същото е и с омекотяването, на което държа повече.

# 507
Дедо има много правилни впечатления. Омекотяването много зависи от пералната машина и от начина, по който третира дрехите. По мощните премятания с кратки паузи и по-малко количество вода (обикновено при програма памук) изпират добре, но могат да направят хавлиите като шкурка. Например, в упътванията на Miele пишат, че ако има проблем с груби дрехи след пране, да се натиска бутон за допълнително добавяне на вода или да се пуска деликатен цикъл.
Отделно си зависи и от перилния препарат (и правилното му дозиране), и от твърдостта на водата, и от самата материя на хавлиите. Имам едни кърпи за ръце, които за нищо на света не можеш да омекотиш каквото и да правиш. Те за това са и за ръце де.

Иначе за омекотяване имам много добри впечатления от Коколино/Кушелвайх/Комфорт/Кажолин/Робин/Снагъл (оня с мечето, на Юниливър), Вернел (на Хенкел) и Ленор (на Проктър).

# 508
  • Бургас
Кърпите ми са като рендета...

Същия проблем имах и аз, какво ли не сменях като омекотител. Докато не си взех сушилня и кърпите ми сега излизат мекички и пухкави - да ти е кеф да ги докосваш  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 14:50 от Pagocт

# 509
Използвам Persil и съм много доволна. Омекотител спрях да ползвам, защото много силно миришат дрехите след това на него, дори и да сложа малко.

Общи условия

Активация на акаунт