Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са новите промени в Закона за държавната помощ за майките?
Как се кандидатства за еднократната помощ от 600 лв. при раждане на дете и каква е общата сума за еднократно подпомагане на раждането на дете?
Какви са промените в Закона за държавната помощ за студентки с деца?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са новите промени в Закона за държавната помощ за майките?
Промените в закона предвиждат, че майките на близнаци до 2-годишна възраст ще получават месечна помощ от 100 лева за всяко дете. През първата година от майчинството майката на близнаци ще може да получава 90% от заплатата си и месечни помощи от 100 лева за всяко дете. През втората година от майчинството тя ще получава обезщетение за отглеждане на дете в размер на минималната работна заплата, която през 2009 г. е 240 лева, и по 100 лева на всяко дете месечно.
-
Как се кандидатства за еднократната помощ от 600 лв. при раждане на дете и каква е общата сума за еднократно подпомагане на раждането на дете?
Еднократната помощ е 600 лв. за второ дете, а за първо дете е 250 лв. Документите се подават в местната дирекция "Социално подпомагане" според постоянния адрес на родителите. След като получите акта за раждане на детето от кметството, посетете социалната служба по местоживеене и подайте молба за получаване на помощта. За да кандидатстват за еднократната помощ от 600 лв. за второ дете или 250 лв. за първо дете, трябва да подадат документи в местната дирекция "Социално подпомагане" според постоянния им адрес. Седмица след раждането, отидете до кметството за акта за раждане на детето и след това подайте молба за получаване на помощта в социалната служба по местоживеене.
-
Какви са промените в Закона за държавната помощ за студентки с деца?
-
Каква е сумата на еднократната помощ за раждане на дете?
-
Как се подават документи за еднократна помощ при раждане на дете?

и от утре съм почивкаааа
И аз вече съм му отпуснала края отвсякъде
Вечерта когато бяхме в Пловдив когато се събудихме през ноща жадни отворихме една стъклена бутилка Девин.Мъжо отпи,подаде я на мен и стори ми се,че ме лъхна миризма на сварени яйца,но в просъница отпих една глътка.Ужасна вода!!!!!!!Мирише на яйца,има гаден вкус и малки парцалчета вътре.Ужас!!!!!И като се притесних да не съм навредила на бебо по някакъв начин.Успокояваше ме,че отпих само една глътка,за сметка на Златко,който беше изпил половината бутилка вече.От тогавя нямаме никакви проблеми,но много ми е интересно от какво се е получило.Отворихме втора стъклена бутилка на същата фирма и там нямаше никакъв проблем.Мислех да си я нося тук в Бс в ХЕИ,но вече почти се е изпарила миризмата в нея.Какво ли пихме????????

При коя докторка ще раждаш в Токуда?Между другото преди два месеца моя приятелка роди там по естествен път след секцио преди 2,5 години.На мен пък др.Кирякова ми каза,че жена,която няма настройка за нормално раждане не трябва да се притиска за такова...т.е. причина за второ секцио(първото ми е преди 3,5 год) би била само евентуалната ми липса на настройка за раждане по естествен път..
и слънчев ден
!!!
.