Попитай Козметичката

• 81 366
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Не разбрах кой крем е препоръчителен и от козметик ли трябва да се третира кожата или в началото може и в домашни условия?
кожата трябва да се третира от медицински козметик с професионална лечебна медицинска козметика.да не се изстисква лицетоза да не се разнесе бактерията.

# 121
Благодаря на Йори и sen_si за отговорите  Grinning
Това с химическия май ще го прескоча - малко рисково ми звучи.
А какви са тези подготвящи процедури преди пилинг- нещо от рода на стандартно почистване или...? И последен въпрос - ориентировчна цена на билков пилинг?
Йори ти къде практикуваш (Ако си от София)?
Хубав и усмихнат ден на всички от мен  Simple Smile
хубаво е лицето да е добре почистено преди пилинга.цената на билковият пилинг е около 450-500 лева-ако е качествен.в тази цена се включва и козметиката която ще бъде ползване по време на излющването за поддържане.

# 122
Здравей Йори, имам голям проблем с капилярите по лицето - много са - по цялата повърхност на носа и към бузите ми има вече.
Преди една година ходих  в Борекс на процедура с лазер N-Lite V - с жълта светлина. След процедурата бях една седмица със синини по лицето. Капилярите изчезнаха може би за месец и после пак се появиха Sad((((

От скоро ходя на процедури с лазер IPL i200 , от който не ми стават синини и капилярите се скриват. Досега съм правила 3 процедури, като последната е преди около 4 месеца.  НО ОТНОВО СЕ ПОЯВИХА , ЧЕ ДАЖЕ И НОВИ

Постоянно се мажа с кремчето на Авене за капиляри ( може би вече 1,5 год). Нямам розацея, но това ще ме съсипе.

Моля те за някакъв съвет

това с лазерите е голяма грешка,но ти е нямало как да знаеш:(
има нови апаратури за фотоподмладяване.аз лично работя с PULSAR.и резлтатите са наистина много добри-капилярите изчезват без да се появят отново.относно кремовете-препоръчвам ти медицинска козметика от по-висок клас.задължително трябва да използваш продукти за куперозна кожа.

# 123
Здравейте и от мен!
Поздравления за темата;чудесна е!
Много е удобно когато имаш възможност да попиташ специалист и да ти бъде отговорено и най-вече помогнато!
Изчетох цялата тема на един дъх че много се интересувам от новите "чудеса "за разкрасяване и поддържане на хубава;чиста и свежа кожа.
Аз имам един или няколко въпроса      newsm53 
Кожата ми е много суха;на 34 год. забелязах и първите  бръчици които са ми се получили под очите и по челото а когато се усмихна е направо ужас;имам и едно малко петно на едната скула от второто раждане.По принцип имам черни точки но не е нещо фрапиращо (малко по носа и брадичката).Тъй като сама си гледам децата и няма кой да ми помага не мога да ходя на козметик редовно(а много ми се иска да можех )затова сама си почиствам лицето в къщи.Последният път когато ходих на козметик(преди 1-2 месеца) момичето ми сложи накрая подхранваща маска с действие около 20 мин.и после ми каза че лицето ми направо е било "гладно"за подхранваща маска защото я е поело цялата
и сега въпросите
-какво би ми препоръчала за подхранване на много суха кожа в моята възраст
-или какви процедури да си правя при възможност да се добера до козмет.студио
-с какво да си почиствам лицето вечер(защото пяната и тоника още повече ми изсушават кожата)
-какво би ми препоръчала за моят тип кожа и години като дневен;нощен и около очи(най-вече около очи)
-а ако може и ФДТ да ми препоръчаш и дали може да се нанася около очите
Оле май много взех да питам ама какво да направя имам си проблем smile3511
С две думи записвам се да следя темата

Първо-забрави за пяната за миене.Ако кожата ти е наистина суха,а не изсушена в горните слоеве на епидермиса от продуктите които използваш.
Второ-препоръчвам масаж на лице за поддържане на еластичността и след това подхранваща терапия (хидратираща през лятото,но не и през зимата)
Bioderma  имат прилично добра серия за суха кожа Atoderm-може да я опиташ.Вземи си тоник и крем,а преди това си мий лицето със хладка вода-нито студена нито топла.
относно фон дьо тен-а около очите-простив съм-има коректори за тази цел.
аз лично препоръчвам пудра пред фон дьо тен,защото не запушва порите.

# 124
И аз да се присъединя към хубавата темичка,за която благодаря на Йори  bouquet Искам само да питам,кожата ми е нормална,на 29години съм,мисля да взема аквалия термал на Виши,серума и кремчето.Ок ли е за мен и по принцип?Досега съм ползвала различни кремчета на Лореал.

# 125
Искам да попитам и за разликата между кремовете за суха и дехидратирана кожа. Как да разбера каква е кожата на лицето ми - лятото е нормална, но сега зимата след като я измия с гел или пяна започва да ми опъва много, все едно се цепи, сърби ме на места, май повече по бузите.

сърбите и се цепи защото я изсушаваш допълнително с тези гелове и пяни.започни да си миеш лицето само с хладка вода,след това си слагай тоник и накрая крем.

# 126
И аз да се присъединя към хубавата темичка,за която благодаря на Йори  bouquet Искам само да питам,кожата ми е нормална,на 29години съм,мисля да взема аквалия термал на Виши,серума и кремчето.Ок ли е за мен и по принцип?Досега съм ползвала различни кремчета на Лореал.
по принцип не би трябвало да имаш проблем с този крем и серум,но все пак всичко е индивидуално.ако кожата ти е по-чувствителна би могла и да изпиташ известен дискомфорт.но като цяло мненията относно Vichy са противоречиви.Има хора на които им понася а има и такива които не харесват продуктите.

# 127
сега да отговоря за подкожните косми-мажете се с крем Kerapil на LED. отзивите са много добри.

# 128
за болезненото или безболезненото почистване на лице-ами какво да ви кажа-аз лично съм за почистването в дълбочина с козметични терапии като преди това лицето е добре почистено механично (т.е. чрез изстискване на комедоните).

# 129
относно стриите-има хиляди препарати които декларират че премахват и заличават стрии-но истината е че те не се премахват.Стрии се премахват единствено оперативно.има възможности и апаратури с които биха могли да бъдат заличени до дадена степен,но не и премахнати.

# 130
аз имам чиста кожа по принцип .. проблема ми е когато ми излезе някоя пъпка,4е след това остава червен белег ... и се чудя с какъв крем за белези да се мажа..или пък да ида на някаква терапия?? Thinking
Thinking

# 131
аз имам чиста кожа по принцип .. проблема ми е когато ми излезе някоя пъпка,4е след това остава червен белег ... и се чудя с какъв крем за белези да се мажа..или пък да ида на някаква терапия?? Thinking
Thinking
Joy не можах да се стърпя, съжалявам за спама Joy
black_mamba , съжалявам, не се обиждай. Просто ми стана много смешно. Толкова много противоречия в две изречения...Дано откриеш решение за проблема на безпроблемната си кожа Simple Smile

# 132
ами според мен това ,4е ми излиза 4ат пат някоя пъпка (например когато съм в цикъл) не значи,че не може да ми е чисто лицето нали ..поне според мен... нямам подкожни пъпчици  Thinking

# 133
Благодаря за информацията!

# 134
Thinking
Joy не можах да се стърпя, съжалявам за спама Joy
black_mamba , съжалявам, не се обиждай. Просто ми стана много смешно. Толкова много противоречия в две изречения...Дано откриеш решение за проблема на безпроблемната си кожа Simple Smile

Всъщност този проблем е много често срещан особено при светла кожа. До колкото знам червените петънца остават поради липса на колаген, но нека специалистите се изкажат.

Аз искам да попитам Йори - Има ли ефикасна терапия против торбички под очите?

Общи условия

Активация на акаунт