Попитай Козметичката

• 81 376
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
здравейте.да отговоря сега:
1.за широките пори-при тях лицето трябва да се почиства редовно при козметик от комедоните,след това да се прави терапия за свиване на порите и по възможност да се избягва употребата на фон дьо тен.по-добре да се използва пудра:)
2.за капилярите-има апаратура по-напреднала от електрокоагулацията.нарича се фотопомладяване при IPL системите за фотоепилация (не лазер)-и при последните поколения IPL  системи не се получават пигментации след процедурата-т.е. няма ограничение за сезона.Има и поддържаща козметика за куперозна кожа-различните марки медицинска козметика имат серии за този тип кожа.
3.относно пилингите-преди да се пристъпи към пилинг-химически,билков или какъвто и да е друг,кожата трябва да е подготвена-т.е. трябва да са направени няколко подготвящи терапии при козметик.

# 106
Здравейте, искам да попитам дали и как трябва да се третира проблема кожа с пъпки, избили на хормонална (яйчникова киста) основа? Трябва да се изчака лечението на първичния проблем и тогава да се боря със следите по кожата или мога да започна още сега? Мерси много.

И още нещо - кой крем препоръчвате най-много за смесена, проблемна кожа, без горна граница на цената?
с лекуването на вътрешният проблем би могло да се третира и кожата-външно,но имай пред вид че докато не се възстанови хормоналният ти баланс проблемът с кожата ще го имаш.

# 107
Не разбрах кой крем е препоръчителен и от козметик ли трябва да се третира кожата или в началото може и в домашни условия?

# 108
Благодаря на Йори и sen_si за отговорите  Grinning
Това с химическия май ще го прескоча - малко рисково ми звучи.
А какви са тези подготвящи процедури преди пилинг- нещо от рода на стандартно почистване или...? И последен въпрос - ориентировчна цена на билков пилинг?
Йори ти къде практикуваш (Ако си от София)?
Хубав и усмихнат ден на всички от мен  Simple Smile

# 109
  • София
Като споменахте фон дьо тен, грешка ли е нанасянето му в зоната на очите или не? Забелязвам, че много хора си прикриват "сенките" с фдт, включително и аз. Да не се "сбабичосам" на млади години Joy

# 110
Здравей Йори, имам голям проблем с капилярите по лицето - много са - по цялата повърхност на носа и към бузите ми има вече.
Преди една година ходих  в Борекс на процедура с лазер N-Lite V - с жълта светлина. След процедурата бях една седмица със синини по лицето. Капилярите изчезнаха може би за месец и после пак се появиха Sad((((

От скоро ходя на процедури с лазер IPL i200 , от който не ми стават синини и капилярите се скриват. Досега съм правила 3 процедури, като последната е преди около 4 месеца.  НО ОТНОВО СЕ ПОЯВИХА , ЧЕ ДАЖЕ И НОВИ

Постоянно се мажа с кремчето на Авене за капиляри ( може би вече 1,5 год). Нямам розацея, но това ще ме съсипе.

Моля те за някакъв съвет

# 111
Здравейте и от мен!
Поздравления за темата;чудесна е!
Много е удобно когато имаш възможност да попиташ специалист и да ти бъде отговорено и най-вече помогнато!
Изчетох цялата тема на един дъх че много се интересувам от новите "чудеса "за разкрасяване и поддържане на хубава;чиста и свежа кожа.
Аз имам един или няколко въпроса      newsm53 
Кожата ми е много суха;на 34 год. забелязах и първите  бръчици които са ми се получили под очите и по челото а когато се усмихна е направо ужас;имам и едно малко петно на едната скула от второто раждане.По принцип имам черни точки но не е нещо фрапиращо (малко по носа и брадичката).Тъй като сама си гледам децата и няма кой да ми помага не мога да ходя на козметик редовно(а много ми се иска да можех )затова сама си почиствам лицето в къщи.Последният път когато ходих на козметик(преди 1-2 месеца) момичето ми сложи накрая подхранваща маска с действие около 20 мин.и после ми каза че лицето ми направо е било "гладно"за подхранваща маска защото я е поело цялата
и сега въпросите
-какво би ми препоръчала за подхранване на много суха кожа в моята възраст
-или какви процедури да си правя при възможност да се добера до козмет.студио
-с какво да си почиствам лицето вечер(защото пяната и тоника още повече ми изсушават кожата)
-какво би ми препоръчала за моят тип кожа и години като дневен;нощен и около очи(най-вече около очи)
-а ако може и ФДТ да ми препоръчаш и дали може да се нанася около очите
Оле май много взех да питам ама какво да направя имам си проблем smile3511
С две думи записвам се да следя темата

Последна редакция: сб, 20 дек 2008, 20:56 от didiani

# 112
И аз имам такива малки капилярчета на скулите, точно на наежната кожичка под очите.Появиха ми се след раждане вследствие на напъните и не са изчезнали. Като сложим и тъмните кръгове под очите от постоянното недоспиване...съм заприличла на  #Crazy #Crazy Sick Sick. По принцип съм с чиста безпроблема кожа, но се чудя каква процедура за освежаване, избистряне на тена и почистване все пак да си направя??? newsm78 newsm78

# 113
Искам да попитам и за разликата между кремовете за суха и дехидратирана кожа. Как да разбера каква е кожата на лицето ми - лятото е нормална, но сега зимата след като я измия с гел или пяна започва да ми опъва много, все едно се цепи, сърби ме на места, май повече по бузите.

# 114
На мен лично капилярите ми се заличиха като си
направих кислородна мезотерапия(Йори сигурно
е запозната).Много съм доволна.Освен това финните
бръчици се изгладиха,кожата ми се хидратира и
тена на лицето ми се изравни.

Последна редакция: пн, 22 дек 2008, 10:26 от Тути

# 115
аз имам чиста кожа по принцип .. проблема ми е когато ми излезе някоя пъпка,4е след това остава червен белег ... и се чудя с какъв крем за белези да се мажа..или пък да ида на някаква терапия?? Thinking

# 116
Аз също имам въпрос   
ходя на козметик където лицето се почиства с един уред наподобяващт ,, игла за плетене неа една кука,, НАИСТИНА  лицето е почистено всяка поричка на лицето боли разбира се но има ефект НО мисля че това е голям стрес за кожата
А пък ходих няколко пъти и при друга козметичка която залага повече на козметиката    масажите и работи безболезнено като изляза от салона сам много свежа но пък след 10 дни все едно не ме чистила
Въпроса ми е кое е за предпочитане първото което е болезнено и ефикасно и наистина ли е товкова голям стрес за кожата или пък второто където няма стрес но няма и много голям резултат а пък ми е и много скъпо  за да има ефект  трябва да ходя през10 дни по 55лв са 165лв месечно
Моля за съвет

# 117

Здравейте и от мен! Hug

Искам да попитам - как бих могла да отстраня подкожните пъпчици на триъгълника? Thinking
 Ползвам епилатор и веднъж месечно бръснач, но въпреки това пак ми се появяват. ooooh!
Искам да подчертая, че използвам и ексфолиант преди да се епилирам
 Обмислям все по-често да се подложа на фотоепилация, но все не намирам среме да си потърся добър козметик в Бургас. baby_neutral
  Ще се радвам някой от Бургас да ми помогне да си намеря добър козметик.  bouquet

# 118
Аз също имам въпрос   
ходя на козметик където лицето се почиства с един уред наподобяващт ,, игла за плетене неа една кука,, НАИСТИНА  лицето е почистено всяка поричка на лицето боли разбира се но има ефект НО мисля че това е голям стрес за кожата

И на мен ми почистват лицето с такъв "уред"наистина боли;но козметичката ми каза че само така могат да се премахнат черните точки изцяло и да не се появят толкова скоро.Аз съм доволна от това почистване има ефект

Последна редакция: пн, 22 дек 2008, 18:18 от didiani

# 119
Аз имам въпрос относно използването на епилатор-има ли вреда за кожата при постоянно използване, и ако да каква? newsm78  bouquet
ами получават се подкожни косми,които се изразяват в пъпки:(

Благодаря за отговора Hug  bouquet Някой ми беше казал,че веднъж в год,трябва да се прави кола малка на третираните участъци,а не да се епилират космите постоянно с епилатора,това вярно ли е? Thinking Много се радвам,че има такава полезна тема  bouquet Признателна съм на,Йори! Hug Искам да попитам за стриите взможно ли е в домашни условия да се заличат,поне малко и ако е възможно как? newsm78 Още веднъж едно голямо БЛАГОДАРЯ за Йори!   bouquet

Последна редакция: пн, 22 дек 2008, 19:10 от Принцесата

Общи условия

Активация на акаунт