Попитай Козметичката

• 81 729
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Йори и аз имам въпрос: до колко пъти на ден е уместно да се мие лицето с измиващ гел? Улавям се, че понякога се вманиачавам и дори без да съм слагала грим си мия лицето по 3 пъти на ден с гела  Embarassed дали не му отмивам някакви естествено защити, особено зимата? Благодаря ти!   bouquet

# 706
Здравей,Йори.Преди ти бях писала за белечета от неправилно изтисквани пъпки.Имам такива по гърба отскоро.Ходя на солариум,но не съм съвсем сигурна дали ще изчезнат когато се изпека хубаво,затова те моля да ми предложиш крем или някакъв продукт,който да премахне белезите.Благодаря предварително Simple Smile

# 707
Благодаря ти, Йори   bouquet

# 708
Здравейте, доста приятна тема! И аз искам да попитам нещо. Има ли някакъв крем или серум за стимулиране растежа на веждите? Моите дълго време са почиствани и отгоре и сега искам да сменя формата, но има места където не поникват. Благодаря  bouquet

# 709
Здравей и поздравления за темата!! Много е полезна!   bouquet

Явно повечето сме с проблемни кожи. Аз от доста години имам акне. След като бях обиколила всички дерматолози, специалисти и бях измазала всичко на пазара, намерих един страхотен лекар в дерматологичната клиника на медицинска академия. Мазах се с нещо 1 месец - да се успокои кожата и после ми направи пилинг с 2% някаква киселина (забравих името) за махане на белезите и бях като нова след това!!! Не можах да повярвам направо. Това беше преди 3 години. Сега съм на 25.
Проблема е, че все още ми се появяват нови пъпки. Не толкова колкото преди, но ги има. Постоянно се мажа с лечебния лосион Acne Out но имам чувството, че никога няма да минат.
Ходила съм няколко пъти при козметички да ги питам за съвет и те веднага ми предлагат пълен пакет с всички възможни процедури, които предлагат, а не нещо, което ще ми разреши проблема.
Можеш ли да ми препоръчаш добри и съвестни козметички/дерматоложки, при които като отида ще ми предложат конкретно решение според проблема, а не да се опитат да ми продадат всичките си процедури?

Мерси много!!

# 710
йори, аз искам да попитам на всички кожи ли масажът влияе добле? няма ли опасност  при суха, много чувствителна и тънка кожа да се получи обратен ефект като разтягате например?
мерси!

ако масажът е направен правилно,и от професионалист не би трябвало да се получават нежелани ефекти.масаж не се препоръчва когато има розацея и когато има възпаления по кожата.

# 711
Йори и аз имам въпрос: до колко пъти на ден е уместно да се мие лицето с измиващ гел? Улавям се, че понякога се вманиачавам и дори без да съм слагала грим си мия лицето по 3 пъти на ден с гела  Embarassed дали не му отмивам някакви естествено защити, особено зимата? Благодаря ти!   bouquet

злоупотребяваш и то много.ако все пак измивният продукт е съобразен с типа на кожата ти би било добре да се миеш сутрин и вечер с него.

# 712
Здравей,Йори.Преди ти бях писала за белечета от неправилно изтисквани пъпки.Имам такива по гърба отскоро.Ходя на солариум,но не съм съвсем сигурна дали ще изчезнат когато се изпека хубаво,затова те моля да ми предложиш крем или някакъв продукт,който да премахне белезите.Благодаря предварително Simple Smile

честно да ти кажа след като ходиш на солариум,има някакъв шанс да се уеднакви тена след известно време,но за процедури по заличаването на белезите с оглед на това че използваш солариум са меко казано непрепоръчителни и със сигурност няма да имат желания ефект.

# 713

злоупотребяваш и то много.ако все пак измивният продукт е съобразен с типа на кожата ти би било добре да се миеш сутрин и вечер с него.

Благодаря за отговора; все пак да попитам, по 2 пъти е нормално, така ли?

# 714
  • Бургас
Кожата на лицето ми е, склонна към невродермити и имам розацея, която се проявява при рязка смяна на температурата. Зимата-суха кожа, ползвам Nachtkerzen балсам на Dr.Theiss, а лятото кожата се омазнява, ползвам Биодерма или Авен, съответно и слънцезащитен крем с фактор 50.
Какви козметични процедури са подходящи за моята кожа (като изключим, парната баня) и на колко време?

# 715

честно да ти кажа след като ходиш на солариум,има някакъв шанс да се уеднакви тена след известно време,но за процедури по заличаването на белезите с оглед на това че използваш солариум са меко казано непрепоръчителни и със сигурност няма да имат желания ефект.
Благодаря.А когато спра да използвам солариум,мисля че има избелващи кремове за повърхностни петна,лично аз съм ползвала един но не се сещам името му,мисля че беше нещо като "Мелабел"Можеш ли да ми препоръчаш някакъв Simple Smile

# 716

сподели все пак каква ти е кожата и какво точно използваш за измиване.

# 717
Кожата на лицето ми е, склонна към невродермити и имам розацея, която се проявява при рязка смяна на температурата. Зимата-суха кожа, ползвам Nachtkerzen балсам на Dr.Theiss, а лятото кожата се омазнява, ползвам Биодерма или Авен, съответно и слънцезащитен крем с фактор 50.
Какви козметични процедури са подходящи за моята кожа (като изключим, парната баня) и на колко време?

със сигурност ли е диагностицирано че имаш розацея?
питам за да бъда максимално прецизна в отговора си.

# 718
Кожата ми е нормална или смесена, не мога да преценя. В Т-зоната понякога леко се омазнява, понякога пък съхне и малко ми опъва, но не изпада в крайности чак  Rolling Eyes. А иначе, ползвам това Simple Smile 

# 719
Кожата ми е нормална или смесена, не мога да преценя. В Т-зоната понякога леко се омазнява, понякога пък съхне и малко ми опъва, но не изпада в крайности чак  Rolling Eyes. А иначе, ползвам това Simple Smile  

Йори и аз имам въпрос: до колко пъти на ден е уместно да се мие лицето с измиващ гел? Улавям се, че понякога се вманиачавам и дори без да съм слагала грим си мия лицето по 3 пъти на ден с гела  Embarassed дали не му отмивам някакви естествено защити, особено зимата? Благодаря ти!   bouquet
[/quotзлоупотребяваш и то много.ако все пак измивният продукт е съобразен с типа на кожата ти би било добре да се миеш сутрин и вечер с него.

според моето скромно мнение това е продукт за мазна кожа и използвайки го често ти изсушаваш кожата -нещо което не е необходимо.честно казано защо не пробваш,продукт,който е за нормална към смесена кожа.

Общи условия

Активация на акаунт