Попитай Козметичката

• 81 582
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
може ли да кажете някой хубав ексфолиант за лице? някое хубаво кремче за лице? изобщо от кои продукти за лице сте доволни?
Препоръчвам ти да ползваш тоалетни трици за ексфолиране на лицето Peace Наистина почистват и ексфолират кожата по-добре от който и да било ексфолиант/скраб, който съм ползвала! Кожата след тях става страшно мека, мъртвите клетки са премахнати, почиства добре черните точки и обновява кожата. Ако си с мазна кожа смеси триците с малко водичка до получаване на каша, ако си със суха кожа можеш да ги разбъркаш със зехтин или някакво друго масло по твой избор. А бях чела, че за суха кожа май по-подходящи са пшеничните трици. Аз ползвам черешови и кестенови и съм много доволна и от двата вида. А за крем трябва да уточниш каква ти е кожата - нормална, суха, мазна, смесена...?

# 436
И аз бих искала да се включа с въпрос към Йори.
На лицето имам смесен тип кожа ,с който все някак се справям,но гърбът и ръцете -ужас-в черни точки ,от време на време гнойни пъпки и мноого белези  и места,на които белезите са изчезнали и са останали петънца без пигментация.Особено зимата ,когато кожата ми изсветлява е много  грозно-нямам равен тен ,а съм петниста.Искам да се оттърва от тези белези и да имам стимул да спра да се чеша,стискам,човъркам и каквото и да е...стигнах до решението  -химичен   пилинг(обикновен си правя редовно в домашни условия-няма ефект с белезите) мислиш ли ,че ще има ефект?каква е цената за такава голяма площ?моля,препоръчай ми нещо! Praynig

Последна редакция: пн, 01 фев 2010, 13:39 от katetoworks

# 437
Здравей, Йори!
На 34 години съм, но имам назолабиални бръчки, козметичката ми каза, че още не са чак толкова фрапиращи за попълването им с филър, но мен лично адски ме дразнят. Искам да те попитам какъв серум и крем мога да ползвам за тези бръчки, защото козметичката ми много си пести думите и при всичките ми въпроси отговаря уклончливо.

здрасти.преди да прибегнеш до филъри,което не е толкова лошо (зависи все пак дали наистина са големи бръчките или просто само теб дразнят) има различни козметични терапии,а също и апаратура,с която да се въздейства за стягането на кожата и стимулацията на колагена.относно крем или серум или и дветеспоред мен основната грижа се прави в козметичният салон,а козметиката у дома е за поддържане на ефекта след определената терапия.

# 438
Да попитам и аз. На 27 години съм и кожата ми е суха. През лятото може да не се мажа с нищо, но през зимата обезателно трябва да слагам крем. Най-проблемна е зоната около устата и бузите, а също и челото (понякога). Напоследък забелязвам, че се появяват и бръчки... (около очите и по челото.
Въпросътх ми е какви кремчета да си взема. Насочила съм се към среден клас козметика. Ако може направо и имената им, че се обърквам кое е за зряля кожа и кое не!
И много благодаря!
като цяло сухата кожа се състарява по-бързо от другите типове кожи и поради тази причина трябва след 25 годишна възраст да се полагат повече грижи,независимо от сезона.
относно кремчетата-не мисля че трябва още от сега да се насочваш към кремове за зряла кожа.през лятото ти препоръчвам хидратиращи  кремове за лицето и задължително със слънцезащитен фактор,а през зимата нека кремовете да са такива,които изграждат предпазен филм от вятър и студ,ако ще използваш тоник преди крема нека да е без алкохолно съдържание.и задължително си вземи крем за околоочите

# 439
И аз бих искала да се включа с въпрос към Йори.
На лицето имам смесен тип кожа ,с който все някак се справям,но гърбът и ръцете -ужас-в черни точки ,от време на време гнойни пъпки и мноого белези  и места,на които белезите са изчезнали и са останали петънца без пигментация.Особено зимата ,когато кожата ми изсветлява е много  грозно-нямам равен тен ,а съм петниста.Искам да се оттърва от тези белези и да имам стимул да спра да се чеша,стискам,човъркам и каквото и да е...стигнах до решението  -химичен   пилинг(обикновен си правя редовно в домашни условия-няма ефект с белезите) мислиш ли ,че ще има ефект?каква е цената за такава голяма площ?моля,препоръчай ми нещо! Praynig

честно да ти кажа не съм сигурна дали някой би се наел да ти направи химически пилинг на тялото.а и не виждам смисъл в това.има различни апаратури,с които се премахват пигментации точно от твоят тип.

# 440
  Не съм Йори,но да кажа ,че това не са бръчки,а гънки и според мен ефекта от крема или серума ще е минимален.
  Но нека специалиста се изкаже. Simple Smile Peace

bouquet

# 441
честно да ти кажа не съм сигурна дали някой би се наел да ти направи химически пилинг на тялото.
   Опитен дерматолог би го направил!Това го знам със сигурност. Simple Smile Peace

# 442
Йори ,кога се препоръчва пилинг ,за какви проблеми по точно на кожата на лицето ?

# 443
Да попитам и аз. На 27 години съм и кожата ми е суха. През лятото може да не се мажа с нищо, но през зимата обезателно трябва да слагам крем. Най-проблемна е зоната около устата и бузите, а също и челото (понякога). Напоследък забелязвам, че се появяват и бръчки... (около очите и по челото.
Въпросътх ми е какви кремчета да си взема. Насочила съм се към среден клас козметика. Ако може направо и имената им, че се обърквам кое е за зряля кожа и кое не!
И много благодаря!
като цяло сухата кожа се състарява по-бързо от другите типове кожи и поради тази причина трябва след 25 годишна възраст да се полагат повече грижи,независимо от сезона.
относно кремчетата-не мисля че трябва още от сега да се насочваш към кремове за зряла кожа.през лятото ти препоръчвам хидратиращи  кремове за лицето и задължително със слънцезащитен фактор,а през зимата нека кремовете да са такива,които изграждат предпазен филм от вятър и студ,ако ще използваш тоник преди крема нека да е без алкохолно съдържание.и задължително си вземи крем за околоочите
Много благодаря, Йори! Пожелавам ти много успехи!
ПП: И само да попитам - козметиката на Клиник струва ли ти се подходяща? Или Есте Лаудер е по-добра?

# 444
  • Бургас
Здравейте!
Йори,да те попитам?
Кожата ми е нормална,да чукна на дърво без белези,пъпки,разширени пори.Използвам хидратиращи кремчета и околоочен такъв.На 28години съм.
На колко често трябва да се почиства лицето при козметик?
Въпроса ми е провокиран от това,че чух едно изказване на дерматолог,който каза,че парната баня е препоръчителна на 3-4месеца.
Аз ходя накозметик на месец иполовина,за почистване.
Благодаря!

# 445
Йори здравей и от мен!
Моите питания са относто трайно обезкосмяване с elos технологията , защото прочетох положителни отзиви, но още събирам мнения Embarassed Става въпрос за косъмчета по скулите вследствие употреба на медикамент. На 30 години съм и имам и пигментни петънца, за които аз реших, че е подходящо фотоподмладяване с елос технология- сподели мнението си. Също бих искала твои координати- ако нарушаваме идеята на форума, може и на лични. Много благодаря  bouquet И последно мнение за медицински център Медефект- благодаря  bouquet

# 446
честно да ти кажа не съм сигурна дали някой би се наел да ти направи химически пилинг на тялото.
   Опитен дерматолог би го направил!Това го знам със сигурност. Simple Smile Peace

не става въпрос дали някой би го направил а дали си струва да го прави при положение че има по-модерни и ефикасни методи и апаратури. Simple Smile

# 447
Здравейте!
Йори,да те попитам?
Кожата ми е нормална,да чукна на дърво без белези,пъпки,разширени пори.Използвам хидратиращи кремчета и околоочен такъв.На 28години съм.
На колко често трябва да се почиства лицето при козметик?
Въпроса ми е провокиран от това,че чух едно изказване на дерматолог,който каза,че парната баня е препоръчителна на 3-4месеца.
Аз ходя накозметик на месец иполовина,за почистване.
Благодаря!
почистване на лицето е хубаво да се прави всеки месец.напаряването на лицето като част от процедурата "почистване на лице" е абсолютно полезна част,освен че способства за отварянето на порите озонидите които са част от парата както и активният кислород действат допълнително бактерицидно и бактериостатично на кожата.

# 448
И много благодаря!
Много благодаря, Йори! Пожелавам ти много успехи!
ПП: И само да попитам - козметиката на Клиник струва ли ти се подходяща? Или Есте Лаудер е по-добра?

Estee Lauder лично според мен:)

# 449
Йори, искам да те попитам за 2 единични косъма на лицето какво ще ми препоръчаш? Много ли е рисковано, ако ги махам периодично с пинсетата, горе долу на месец, месец и половина? Има ли риск да се появят още като тях?

Общи условия

Активация на акаунт