Попитай Козметичката

• 81 696
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
Нали споделих за пилинга на дерматолога,който не ми повлия добре.Козметичката ми каза още нещо,над което се замислих Thinking
че пилингът на дерматолозите е прекалено силен(май беше 70% newsm78)а такова нещо тя не приема като правилно,необходимо и полезно за кожата.Пилингите ,които правят козметиците са с 30%( ако не се лъжа newsm78)и той е напълно достъчен и щадящ за кожата.
Та въпроса ми е кое е по-добре,кое е едновременно щадящо и подобряващо състоянието на кожата  силния пилинг от дерматолог или по-лекия такъв от козметик  newsm78(да знам дали търся друг лекар или направо на козметичката ми да се доверя).И кой пилинг(козметичен )е най-добър за подобряване на кожата с акне и белези от него?
Мерси за отговора  bouquet

# 271
  • В приказките.........Пловдив
Не ми отговорихте на въпроса за кремовете, но се надявам поне да ми препоръчате подходящ продукт за доста разширени пори те са предимно по бузките ми.Как да се преборя с тях? newsm78

# 272
  • в зоната на здрача
Йори ,
аз имам друг вид въпрос.Виждам,че си от София.
Искам да стана козметичка. Wink
В друга тема прочетох за Институт по козметика"Европа".
Искам твоето мнение за него или пък да ме насочиш някъде другаде където се провеждат курсове.
Благодаря ти предварително.. Hug

# 273
Дано не съм объркала темата,но моля да ми препоръчате крем за лице,който някакси да повдига контурите на лицето,в смисъл имам фини бръчици,но не се забелязват толкова,проблема е по-скоро,че сякаш лицето ми леко се е "отпуснало". Дано съм се изразила правилно.Благодаря предварително!

# 274
Здравейте! И аз се записвам за полезни съвети Simple Smile.

# 275
Йори, бих искала да те помоля за съвет: искам да си купя крем за лице на Биодерм, но се чудя какъв точно. Кожата ми е смесена с множество разширени пори и черни точки и челото ми е много мазно. Много си дехидратирах кожата и започна много да се лющи. До скоро използвах гел на Виши - Нормадерм, тоник на Клийнианс и един много лек хидратиращ крем на Нивеа. От 2-3- дни ползвам пяна на Виши за чувствителна кожа (от нея съм много доволна), тоник на виши за суха и чувствителна кожа. Мислех да си взема крема на Биодерма - матиращия, но се чудя дали е подходящ за сегашното състояние на кожата ми. Моля те дай ми някакъв съвет.

# 276
Поздравления за хубавата тема!

Имам и аз един въпрос. Имам си домашен апарат на Philips за масажиране на лицето, с няколко накрайника, който обаче не ползвам, основно по две причини:
1. Чувала съм, че масажът на лицето разтяга кожата и тя загубва еластичност. Мисля си, че може би такава опасност има при непрофесионално направен масаж. И това естествено е свързано с основния ми въпрос:
2. Как да масажирам: кръгови движения по челото, по бузите изтеглящи навън или греша? Трябва ли да нанасям специален масажен крем преди процедурите? Колко време седмично мога да го ползвам, без да си навредя?

когато масажът е направен от професионалист,правилно и качествено няма опасност от вредни влияния върху кожата.но в домашни условия не ви го препоръчвам-тогава може да се стигно до разтягане и отпускане на кожата.
Според мен съветите на йори са професионални и винаги на място. А пък и дамските списания са пълни с какви ли не съвети, както и мрежата, така че ми се струва по-вероятно сляпото им спазване да навреди повече, отколкото съвет към всеки един проблем индивидуално. Подкрепям темата newsm10

# 277
Здравей Йори,
аз искам да те попитам защо при използването на определен крем се получава "кир ефект"?
за определен крем ли става въпрос или........ моля кажи марка и крем който си използвала и се е получил такъв ефект.
Ами става въпрос за кремче на Нукс,всъщност пробвах 2 и от 2-та ми се получи този Кир ефект.Смяташ ли че може би ми идват тежки и не са за мен?
и все пак не ми казваш нищо конкретно.за каква кожа е този крем?ти каква кожа имаш.с каква цел си го използвала?

# 278
Здравейте, аз също имам въпрос- какъв пилинг или друга терапия е подходящ за нормална кожа с малко разширени пори и белези от шарка? Ходих при един дерматолог, утре ще посетя втори, да сравня мнения, но искам да чуя и вас Simple Smile На ясно съм, че няма да се заличт, но ми обещаха да се "повлияят", вярно ли е това? Отделно от 3 месеца ми излизат големи пъпки, пълни с прозрачна течност и много, много бавно завяхващи.... много се надявам да получа отговор
според мен в момента не петната са ти проблем,а тези пъпки.потърси помощ за тях.за пълното заличаване на б елезите има много и разнообразни терапии.

# 279
Дано не съм объркала темата,но моля да ми препоръчате крем за лице,който някакси да повдига контурите на лицето,в смисъл имам фини бръчици,но не се забелязват толкова,проблема е по-скоро,че сякаш лицето ми леко се е "отпуснало". Дано съм се изразила правилно.Благодаря предварително!
Аз да си повдигна малко въпроса

# 280
Здравей Йори!
Бих искала да разбера какво ти е мнението за един лосион, който козметичка ми препоръча да си направя в домашни условия, но на мен ми се струва прекалено хард съчетание. Става въпрос за равни части кислородна вода 3%, камфоров спирт и салицилов спирт. С този лосион ми препоръча да третирам лицето си всеки ден.

П.С. Съжелявам ако някой вече е задал подобен въпрос и не съм го видяла   bouquet

интересно защо тя не ти е приготвила лосиона?!по какъв повод ти е препоръчала такъв лосион?за акне или ...

Акне е силно казано, по-скоро ми е склонна към омазняване кожата и предразположена към поява на пъпчици, а също така и с червени петна тип белези вече

лично за мен това е стар и отречен метод.освен че ще изсушиш а може и по-големи поразии да си нанесеш по кожата не мисля че ще имаш добър ефект.по-добре използвай матиращи кремове за мазна кожа.

# 281
Аз да си повдигна малко въпроса
благодаря че си го повдигаш въпроса защото и аз понякога пропускам без да искам.кажи на колко години си и какво използваш в момента.каква ти е кожата като тип?

# 282
Здрасти,Йори!Ще споделя проблема си,който се състои в нещо като пъпки(не са точно най-често срещаните).Едните са по брадата и са с бял връх,виждам го,но не е "набъбнал" и релефен,не може да се изстиска.Ужасно много са.Добре,че се виждат само като си "изпъна" брадата.Другите гадости-на носа,но само отстрани на ноздрите.Тук не виждам пъпка,не я и усещам с пръсти,но знам,че има нещо нередно(ако мога така да се изразя,защото е леко зачервено и кожата не изглежда чиста.Челото ми не изглежда равно като бузите,има нещо като съвсем миниатюрни неравности сливащи се напълно с цвета на кожата(същата работа е и отстрани на коса).За да се отърва от всички тези неща имах неблагоразумието да изолзвам прекалено агресивни продукти,които повлияха зле на непроблемните участъци на лицето ми(бузите),на които също започнаха да се появяват пъпки.Купих си крем за нормална кожа,въпреки,че по мое мнение моята е смесена,но го направих с идеята да възстановя нормалния и баланс и да се справя със сухотата,породена от агресивните продукти.Но пък ми дойде тежък.Хидратиращия,който имах-още повече.Кожата ми никога не е изглеждала по-зле от сега.Моля те,кажи ми какво да правя.Взех си агресивните продукти с надеждата да се справя с проблемите около ноздрите и брадичката,но не се получи.След почистване несъвършенствата са по-добре,но след време възвръщат предишното си състояние.Какъв крем да си взема?Хидратиращите правят кожата на бузите много мека,но в същото време ми лъсват от тях,а и не са подходящи за останалата част от лицето.Какъв крем за смесена кожа да си взема,който хидратира достатъчно и се справя с моите проблеми?Има ли изобщо такъв?Моля те,кажи ми!Ексфлирането колко често да го правя?Да се мия ли ежедневно с ексфолиращ гел или нещо "по-меко"?

като цяло мисля че въпреки неравностите не трябва да си миеш лицето ежедневно с излющващи гелове.прави го 1-2 в седмицата.пробвай с кремове които регулират себума,но да не са със изсушаващ ефект и по възможност да е медицинска козметика.не ти препоръчвам VICHY или GARNIER.опитай продуктите на LED.

# 283
Нали споделих за пилинга на дерматолога,който не ми повлия добре.Козметичката ми каза още нещо,над което се замислих Thinking
че пилингът на дерматолозите е прекалено силен(май беше 70% newsm78)а такова нещо тя не приема като правилно,необходимо и полезно за кожата.Пилингите ,които правят козметиците са с 30%( ако не се лъжа newsm78)и той е напълно достъчен и щадящ за кожата.
Та въпроса ми е кое е по-добре,кое е едновременно щадящо и подобряващо състоянието на кожата  силния пилинг от дерматолог или по-лекия такъв от козметик  newsm78(да знам дали търся друг лекар или направо на козметичката ми да се доверя).И кой пилинг(козметичен )е най-добър за подобряване на кожата с акне и белези от него?
Мерси за отговора  bouquet

аз лично съм против химическите пилинги.препоръчвам билков пилинг,но разбира се всичко трябва да е под медицински контрол и да се използва подходящата козметика по време на излющването.

# 284
Йори, бих искала да те помоля за съвет: искам да си купя крем за лице на Биодерм, но се чудя какъв точно. Кожата ми е смесена с множество разширени пори и черни точки и челото ми е много мазно. Много си дехидратирах кожата и започна много да се лющи. До скоро използвах гел на Виши - Нормадерм, тоник на Клийнианс и един много лек хидратиращ крем на Нивеа. От 2-3- дни ползвам пяна на Виши за чувствителна кожа (от нея съм много доволна), тоник на виши за суха и чувствителна кожа. Мислех да си взема крема на Биодерма - матиращия, но се чудя дали е подходящ за сегашното състояние на кожата ми. Моля те дай ми някакъв съвет.

принципно за това което ми описваш не виждам защо да не пробваш с крема на биодерма Sebium Mat или Sebium Creme,но изполвай преди  да нанесеш крема-Sebuim H2O.

Общи условия

Активация на акаунт