Да живеем в хармония със себе си - дискусия - 2

• 35 130
  • 465
  •   1
Отговори
# 330
Да, мисля, че малко в повече ми идва това, че сама гледам Нико. Но, както е казала Ескориал, не искам да е другояче. Не мога да изляза наглава дори с баща му да не му говори по определен начин, да не се държи с него като с бебе, а като с равен човек и пр. А какво остава за баби и други помагачи ooooh! Майка ми живее близо до нас и идва, когато ние с мъжа ми излизаме, но това е рядко и за малко.
Искам да се възпитам себе си как да се държа с детето и откакто се е родил, той ме учи на страхотно много неща. Не съм очаквала, че така ще се променя, благодарение на детето си. Имам интереси в момента, за които преди изобщо не си и помислях, нещата, от които сега се интересувам, преди съм иронизирала и дори презирала....Странна работа!
Така че това време, което прекарвам с детето си, е изключително пълноценно за мен. Благодарна съм за него.
Но чисто физически ми идва явно в повече недоспиването, грижата за дома изцяло, пазаруване и носене на бебето в слинг (вече е много голям и тежък) и други такива неща, да не ги изреждам, знаете ги всички  Mr. Green А и май ми липсва живият контакт с повече хора. Никога не съм била особено екстровертна, но през последните години доста успешни приятелства и контакти създадох и доста научих от хората, с които общувах и сега ми липсва да ги виждам редовно. А и умишлено не искам да се срещам много-много с майки с бебета, защото не искам темите за разговор да са все за захранване, запек/разстройство, детски болести, пелени и пр. Разхождаме се с Никола винаги сами, избягваме клъстерите от майки в парка Simple Smile
Ескориал, мъжът ми е живял повече от 10 години в Канада и има канадско гражданство (сега скоро и Никола ще стане канадски гражданин), та се чуваме често с негови приятели и роднини в Канада и като казват каква е студена и гадна зимата там....Представям си какво ти е! Tired

# 331
  • ул. "Мечтание"
Гадно е, че не можеш да разчиташ особено много на таткото!  Rolling Eyes

Леле, аз ако на моя мъж не можех да разчитам, не знам просто! Такава симбиоза сме с него в отглеждането на малкия!

И на мен ми липсват социални контакти. Ама повечето ми познати и приятелки изпонародиха деца и изкукаха тотално! Две нормални приказки не мога да си кажа с тях. Само за бебетата си говорят. Да не говорим, че разбиранията ми за отглеждането на едно дете са коренно различни от техните и съвсем не се вписвам!  ooooh! Само ме дразнят с тъпотиите си!  Tired

Евридика   remybussi

# 332
Ескориал,завиждам ти за хармонията благородно Simple SmileАз  съм на етапа,който описваш-дже деца,домашна помощница и две баби наблизо,чак ме е срам да кажа,че не се справям EmbarassedХодя и на работа по три часа де,това поне ми е оправдание за пред хората Laughing
Лилибон,интересна гледна точка поставяш....склонна съм да се съглася от личен опит Confused
Аз ще се повторя,но защо не пробвате киноа само с броколи и карфиол,после малко зехтин...Виан го яде и пее Laughing

# 333
И аз си гледам детето сама и се радвам, че е така. Дори намирам време и да поработвам. Мисля, че си зависи от детенцето и режимът, който то си създаде. Макар че сега точно ми е доста натоварено, а Дидинка вади горните зъбчета, но се справяме някакси. А отскоро и татито много ми помага, не мога да се оплача. И то не само с детето, разходките, а и с готвене, простиране и др. такива.

Днес взех и аз киноа и просо, но още не съм го предложила на Диди. Мисля първо аз да ги опитам  chef. Други идеи за рецепти?

# 334
Аз ще се повторя,но защо не пробвате киноа само с броколи и карфиол,после малко зехтин...Виан го яде и пее Laughing
Или със спанак, както вече по-напред и това се предложи. Днес това ще готвя. Simple Smile Евридика, явно си била изморена, пък може наистина да не ти е допаднала комбинацията. Защо не. Аз като не съм в кондиция и нямам желание, изнервена съм, бързам, винаги стават буламачи. Дори и вече изпитани неща. А претендирам, че готвя хубаво и добре.  Wink

Аз също си гледам сама децата. Т.е. помагача е мъжът ми. И в БГ и тук. Макар че в БГ живяхме 2 години преди да заминем с майка му, изобщо не съм я търсила за помощ, защото не обичам друг да ми се бърка в дисциплината и възпитанието.
Сега, на моменти ми идва малко в повече, въпреки че Маги ходи на градина, но не се оплаквам. Simple Smile

Фрост, много си директна в изказванията.  Joy

В Канада си е малко депресарско с тоя студ, но аз гледам да не му се давам. Simple Smile Свиквам с него и го игнорирам.

# 335
Аз обичам студа. Но в Канада не ме искат  Joy
Ще ставам леля.  Grinning Това малко ми осветява деня днес, макар че вчера голям рев му изревах  Laughing
Дано всичко да е наред и да се радваме на племенниче през септември.

# 336
Еовин, не плачи Hug Супер, че ще си имате бебе в семейството Grinning
Вери, да, подозирам, че просто нещо не бях на кеф и затова не стана манджата с киноата. Ще опитам пак да я сготвя, ще добавя сушени зеленчуци за мен после и дано стане!
Фрост, аз разчитам на таткото (ако за мен ставаше дума, че не мога да разчитам много на бащата), но той излиза в 8 сутринта и се прибира в 8 вечерта, когато аз вече къпя детето и го приспивам. През нощта също не може да ме отменя, просто няма как с безбройните нощни кърмения и изпишквания.
През уикенда ми помага с гледане на детето и с домакинска работа, но ние уикендите гледаме да не се занимаваме с домакинството, а да излизаме извън града и да ходим някъде тримата и така Simple Smile Чуден ми е таткото, не го давам! Flutter
Аз напоследък съм се размислила и разчела за рейки...Гледах и един сайт с някакви рейки мастери в БГ, но нито един не си харесах от тях. А вие нали бяхте говорили преди, че ученикът и мастерът трябва да си допаднат, да се намерят...Та май ще чакам да си намеря рейки мастера и няма да бързам.

# 337
Еееееех, Евридика като те чета, все едно аз съм ги писала тези неща:) И аз смятам, че дъщеря ми е най-големият ми учител - тотално преобърна живота ми - за добро:)
Наскоро си мислех колко несправедлива съм с нашия татко - по цял ден търчи, води и взема каката от градина, а аз искам като се върне да поеме малкия, за да си почина...
И ние гледаме уикендите да сме навън, всички заедно...През седмицата и аз ходя сама като кукувица с бебето. Ти къде живееш? Може да се виждаме да си кукаме двете от време на време;)

# 338
Момичета,
да си призная честно тези зимни месеци и на мен ми се отразиха
сякъш със студа се разпадна хармонията,колкото и крехка да е била
ако взема на всички постовете и го напиша в един би могъл да се получи и моя разказ
без грижата за малките деца,защото вече съм я отминала
но пък казват големи деца-големи грижи и аз така с насмешка гледах на това,когато бяха малки
уви всички са били прави
напоследък често се замислям как живея и усещането ми е,че не съм на вярната сцена
гледам се отстрани как се качавам сутрин и слизам вечер,играя в постановка,режисирана от мен ама нещо не като преди
може би да съм осъзнала някои грешки и сега виждам едни последствия,които трудно се опитвам да променя,променяйки нагласата си

Киноа слагам най-вече на салати,особено много го харесвам с едни зелени листенца,които у нас рядко ги има по магазините,но съм ги яла в Германия
тук се нарича корн салата
киноа,доматки,корн салата,магданоз,копър и други подправки-това ми е любимата
даже съм решила да си намеря семенца и да си гледам такива листенца-много са крехки
иначе съпруга ми го прави със задушени зеленчуци като го слага най-накрая,защото бързо се сварява-например тиквичка и морков,задушени в палмово масло/или кокосово/ с лютиви индийски подправки

# 339
Пете, не ми говори за лютиви индийски подправки, обожавам ги! Ама не мога сега да готвя по този начин, че нали и детето опитва от нашите манджи. А ако не съм сготвила за нас, аз опитвам от неговите, а баща му се спасява поединично Joy Благодаря ти за идеята за салата с киноа!  bouquet
Кажи защо ти е криво на теб, защо не си на вярната сцена, какво липсва?
При мен, въпреки леко мрачните настроения и умората напоследък, преобладава усещането, че на по-вярна сцена никога не съм се качвала и по-смислена постановка не съм играла! И, пак да кажа, "виновник" за това е детето ми. На друго място бях писала, че от 2-3 години много силно исках дете. По разни причини не се случваше, но, честно, благодарна съм, че се случи сега. Ако се беше случило по-рано, незнам доколко зряла бих могла да бъда за такова преживяване.
От вчера ми се е загнездила в главата една идея - за приемна грижа за изоставени бебета  Cry Ужасно тъжно ми става само като си го представя това. НО знам, че това решение трябва да бъде обмислено изключително внимателно. Много хора, струва ми се, се впускат да правят някакви такива алтруистични неща, само за да се бият в гърдите колко са готини и да се омайват от собственото си благородство и какви са "пичове", позволете ми така да се изразя. А всъщност нещата опират до много сериозни обрати в отношенията и трябва много да се помисли и да се вземат предвид много фактори, преди едно такова решение.

# 340
  • ул. "Мечтание"
Фрост, много си директна в изказванията.  Joy

Тъй я, лошава съм!  Mr. Green И си сърбам попарата след това!

Винка, честито ти племенниче!  Hug

Евредика, извини ме! Нещо не съм доразбрала както трябва! Tired  (нещо много често почна да ми се случва Rolling Eyes) Радвам се, че имате такива прекрасни отношения!  Heart Eyes

Аз си имам един рейки мастер, ама ми е на другия край на България! Толкова искам да си го видя, че съм се затъжила (с него сме много стари приятели). Той ме навиваше преди за рейки, да ме инициира и прочие, ама тогава нещо не ми се нравеше. Само дето сега искам, ама сме далече и няма как!

Тия дни, синчето ме прави на крива и щастлива! По цял ден мрънка, реве, тръшка се, почти не се заиграва, иска в мен непрекъснато, ама всъщност не иска... имам чувството, че не знае какво иска... Или аз не знам какво иска! И много ми се сдухва деня така!  ooooh!

# 341
Фрост, кажи сега, моля, прилагаш ли някои от принципите на разделното при детето, защото в другата тема няма да се разберем.  Wink

# 342
  • ул. "Мечтание"
А, аз писах тогава само за кашите, че ги давам отделно.

Иначе, не спазвам много, много разделното хранене на малкия. Най-вече защото му купувам готови пюрета. И някои комбинации понякога не мога да ги избегна (примерно месо с картофи, спагети със шунка и подобни). Кашата я давам отделно, само каша. Аз си му правя елдата и овесените ядки, тях ги давам също отделно от други храни. Следобед плодово пюре и нищо друго. Когато мине на обща храна мисля да спазвам повече принципите на  разделното хранене, мисля, че са много подходящи за дете. Не знам как точно ще стане де! Но поне мисля това, да давам плод отделно, на достатъчно разстояние от други хранения, да си го спазвам.
Скоро ще му въвеждам млечните продукти и се чудя доколко е удачно да комбинирам сутрешната му каша с извара или сирене.

И като сме заговорили за това, да ви питам, какви марки сиренце и извара бихте ми препоръчали за бебока? За жалост домашни не мога да си набавя. Същия проблем имам и с месото. Искам аз да му правя месните пюрета, но не смея, че не знам какво месо точно да му вземам.  Rolling Eyes То и по тази причина заложих на готови пюренца, които уж са Био! С надеждата контрола да е наистина по-голям и наистина да са Био.

# 343

Скоро ще му въвеждам млечните продукти и се чудя доколко е удачно да комбинирам сутрешната му каша с извара или сирене.
Според РХ не е удачно. Имам една приятелка, която го спазваше и спазва при нейните деца. Тя дава овесените ядки със стафиди, орехи, канела, лен, сусам, мед.

За другото не мога да помогна.

# 344
  • ул. "Мечтание"
Абе и аз така знам и ще го измислям сега къде да му ги слагам. Вероятно в някое пюре. Макар че сигурно не пречи и така да си ги яде. Ще го измисля де.

Общи условия

Активация на акаунт