Австралийско-Новозеландска Коледа (2-ра поред тема)

• 25 122
  • 288
  •   1
Отговори
# 105
Къде изчезнаха всички други?

Тука сме си  Hug Моят бебчо вече слиза надолу и ме гъделичка. И се премести отдясно наляво. Абе много умен тоя бебчо, спазва всички инструкции  Heart Eyes Надявам се да спази и последната, да изчака още малко  Hug

# 106
  • Там някъде......
Благодаря ти mili46!Ние си моята приятелка си комуникираме пак на английски,но аз ползвам една програма за превод.Тя не превежда точно ,но само се схваща смисъла и затова се обърнах към вас за да съм сигурна на 100 процента,че превода ще е точен за да ме разбере и да не си оризили крема!Още ведняж Ви благодаря за помоща и че отделихте време да ми помогнете!  bouquet

# 107
rikk, значи наближава и бебчо се подготвя Grinning Hug Душичка малка и тя иска свят да види  Heart Eyes . Аз доколкото знам, в 9-я месец може да е по всяко време и няма проблеми да е малко по-рано. Но в крайна сметка, както се разберете с него  Grinning .

момиче от провинцията, хубаво е като ползваш такава програма да използваш съвсем прости, кратки и точни изречения, за да получаваш по-добър превод.

МАЙКА, Калина, какво стана с вас в НЗ?????

АЛФИ, вие как сте? Оправи ли се пъпчето?

38с днес, утре дават по-горещо  Crazy

# 108
Ние се оправихме с пъпчето, явно наистина си е било нещо нормално, ама аз много се шашкам за всичко. Днес ходих се теглихме и се оказа, че за последната седмица сме качили само 30 грама. Аз се чудех защо той постоянно плаче а то бил гладен милия  Rolling Eyes Той миналата седмица почна много да плаче и аз тогава пак го водих, само че си беше качил тогава към 100 грама и сестрата ми каза,че са колики. Сега купих малко формула и от утре ще почна да давам по малко. Дано само наистина това да ни е проблема.  Ще кажа другата седмица как вървим  baby_neutral

# 109
rikk, значи наближава и бебчо се подготвя Grinning Hug Душичка малка и тя иска свят да види  Heart Eyes . Аз доколкото знам, в 9-я месец може да е по всяко време и няма проблеми да е малко по-рано. Но в крайна сметка, както се разберете с него  Grinning .

Разправят, че било добре да е все пак след 38 седмица (аз съм по средата на 36). Макар че то божа работа, защото не се знае кога е било зачеването и всички тия оценки са приблизителни, пък и всяко бебе си е различно. Но аз още ходя на работа, пък и не съм изпрала бебешките дрешки още  Embarassed Така че ще почака една две седмици.  Hug

ALFI, а иначе суче ли човечето?

# 110
Охххх, с това кърмене.. имам такива лоши спомени ooooh! Завиждам най-благородно на успелите и на тези, за които е било взаимно удоволствие. В тази връзка, според мен колкото подготовка и знания трябва да има за раждането, толкова трябва да има и за кърменето.

АЛФИ, само бъди стриктна с указанията за правене на формулата.  Дано човечето бъде доволно и се успокои.  Hug

рикк, ти до последно ли ще си на работа?

# 111
Момичета, здравейте Simple Smile

Тук съм, чета ви и стягам багажа. То не остана  Hug

Сори, че не пиша много, но не ми остава време.

Алфи, един съвет ще приемеш ли от майка неуспяла с кърменето на първото дете и успяла при второто:

1. Кърми на поискване, на час, на два, по цяла нощ. Сложи бебето да спи при теб и го кърми докато си лежите. Кърми всеки път като се разплаче.

2. Вземи си бирена мая, разбрах че я има там при вас. Пий по 2 хапчета три пъти на ден. Полезна е и за теб и за кърмата.

3. Пий много много течности, предимно вода. Потърси чай за кърмачки (има на Хип в Европа) и също така си пийвай биричка. Не прекалявай с прясното мляко и соковете, освен ако не са току що изстискани. Внимавай с алергените, избягвай продукти с консерванти, мед, фъстъци. Избягвай и тежки храни като бобените изделия заради коликите.

4. Давай двете гърди на всяко кърмене, като винаги започваш от тази която си дала последна на предишното кърмене.

5. Не давай адаптирано мляко ако наддавате. Изчакай още малко. До към 40 ден кърмата се нормализира и после нещата се оправят.

6. При вас има ли хомеопатични лекарства. Има едно което е за увеличаване на лактацията Рицинус Комунис 5CH. Пие се три дни сутрин и вечер по 5 таблетки, т.е. смуче се.

Мили, може ли да те помоля да ми кажеш дали примерно вашата лекарка може да я ползваме и ние като сте толкова доволни от нея  newsm78 Че на Алекс ваксини имат да се правят, консултации. И въобще момичета как са консултациите при бебета в Оз newsm78 Има ли възможност да отидеш примерно на платен преглед при лекар или специалист и много ли е скъпо  Thinking

Рик, на теб леко раждане и здраво бебче Simple Smile Следя с голям интерес развитието при вас  Hug

Ами това е от нас засега Simple Smile Целувки и да сте здравички  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 112
рикк, ти до кога ще работиш? Аз работих до 36-та седмица и родих 38-ма. Моя съвет е да си починеш малко ако можеш, защото после няма. Аз сега си мечтая да се наспя, или поне да поспя 6 часа без прекъсване.  Praynig Денис иска да суче постоянно. Аз мислех, че вече ме използва за биберон и много му се бях ядосала, пък то каква била работата.
Ритка, мерси за съветите, аз част от тях правя и сега, а останалите ще ги включа още днес. Аз говорих и със специалист по кърменето. Тя ми каза да изцеждам мляко един час след като съм кърмила. Това щяло да увеличи млякото. Каза ми и за хапчета, ама не знам защо не ми предписа такива. Ще я питъм другата седмица.
Благородно завиждам на всички майки, които кърмят без проблем. За мен това е нещо като мисията невъзможна  Sad Още от парвия опит почнаха мойте мъчения. Имам плоски зърна, та затова се кърмим с някакъв силиконов накрайник, той върши работа, ама си е една голяма грижа, да го стерилизирам и т.н. а и човечето поема много повече въздух заради него. Сега и млякото ми е недостатъчно... Sick То специалиската по кърмене ми каза, че било много важно да си почивам, е да ама кога?  newsm78 То да не си мисли, че аз не искъм да се наспя  #2gunfire Не знам, много съм му набрала на това кърмене, не стига, че се чуствам като крава, ами няма и резултат  #Cussing out Да живее изкуственото мляко  Peace

# 113
Ох, АЛФИ, все едно за себе си чета с това кърмене.   ooooh! С първото бебе ревях от болка всеки път когато трябваше да я кърмя. Така ме беше огризала, че кървях повече отколкото имах кърма. Правех си подготвителни масажи, топли душове и какво ли не, но не се получи. Иначе е истина, че колкото повече даваш на бебчо да сучи, толкова повече се насърчава лактацията. Чувствах се постоянно подтисната от мисълта, че не се справям с това толкова "естествено" занимание! Направи каквото смяташ за добре, но в никакъв случай не допускай да се чувстваш виновна ако не успееш.  Hug Кърменето трябва да е удоволствие и за бебето и за майката.

ритка, тези дни си мислех за теб и за това как времето лети. Колко ли ти е напрегнато сега. Но щом се качите на самолета всичко ще си дойде на мястото.
За лекарката нямам нищо против да ти дам координати, но едва ли ще ви се пътува всеки път 20 км в едната посока, за да идете на лекар, при положение че около вас ще има поне 2-3 медицинска центъра на разстояние по-малко от километър. Тук има много малки медицински центрове по кварталите и в тях се извършват рутинните прегледи. Както писах и преди, за да идеш при специалист се изисква писмо от личния лекар. Хората тук не тичат за било и не било при специалисти. Преглед при специалист може да е от 100 до 150-200 $ на частно. Ако чакаш за специалист в болница, ще ти бъде безплатно, но се чака с месеци. За имунизациите може да се ходи и на места, организирани от общината на определени дати, където се извършва само имунизация от квалифицирани лица или при личния лекар. Интересувай се също и за Family Centre във вашия район. Това е място, където бебетата се водят за мерене, теглене, оценка на развитието и т.н. (нещо като консултации) на определен период от време до навършване на 4 години. Там ще ти дадат книжка за бебето, в която се запсиват резултатите от консултациите и имунизациите. Ще ти е необходима за детска градина, училище и т.н. От там организират и Mother's group - малки групи майки с бебета на една възраст. Събират се, обменят опит, информация, ходят заедно на детски центрове и на ротационен принцип се събират по къщите. Ще имате доста неща да свършите в началото, но така е при всяко начало. Grinning Hug

# 114
Мили, мерси много за информацията  Hug Аз от България ще нося едни имунизационни листа, подпечатани от нашия педиатър с имунизациите на децата. Дано да свършат работа  Thinking Това за групите е много важно предполагам, още повече че ще ми бъде важно като възможност за контакти  Hug

Алфи, нищо че зърната са плоски, ще се оформят постепенно Simple Smile Относно кърменето, толкова малко бебе не може да те ползва за биберон или поне не може да го измисли. Просто още не се е нормализирала лактацията и е гладно човечето. Има няколко такива периода, първия е до 40 ден. Има и медицински лекарства които увеличават лактацията, но не ти споменах за тях защото е хубаво да ги предпише лекар. Такова е Церукала, което всъщност лекарство е против повръщане. То въздейства на мозъка, като увеличава отделянето на хормона пролактин, който пък хормон всъщност отговаря за лактацията. Пие се по схема: 3 дни по 3 пъти по 1 на ден, 3 дни по 2 пъти по 1 на ден, 2 дни по 2 пъти по 1 на ден и 2 дни по 2 пъти по 1/2 на ден. Иначе моят син сучеше на час, максимум на 2 часа до към 6-7 месец, но разликата е в това че ако в началото сучеше по 30 минути, после започна да се нахранва за 3 минути Simple Smile А тази нощ го храних например 4-5 пъти, но вече го правя спейки  Hug

Както и да е, не се притеснявай. Опитай се да кърмиш максимално, ако двете страни имате желание, но не го взимай навътре ако нещо не стане Simple Smile

Целувки мацки  Hug

# 115
Аз вече съм в края на 36 седмица, тази седмица няма да работя повече, другата три дни и това е планът засега. Освен ако няма промяна в плана, защото снощи цяла нощ имах яки контракции. Не родилни (явно  Laughing), но много интензивни. Иска ми се вече да си остана вкъщи, пък и вече май намериха кой да ме замества.

# 116
Привет!
Наминавам само да ви "видя" и да проверя дали случайно бебчо на Рик не е избързал  Hug Heart Eyes
Наш тати болен.
Скоро ще пиша пак.

# 117
Ritka,  днес ми предписаха хапчета за увеличаване на млякото. Предписа ми Matilium  по схема 2 таблетки 4 пати на ден за седмица, после 2 таблетки 3 пъти на ден за седмица, 2 таблетки 2 пъти на ден за седмица, и накрая 1 таблетка 2 пъти на ден за седмица. Каза ми, че това било лекарство против припадъци и страничния му ефект бил, че повишавало лактацията. Каза ми и аз да си реша дали искам да го пия или не. Та аз сега още се чудя. Малко странно ми звучи що за хапчета предписват. А и ми каза, че ако не се изпомпвам след всяко хранене може да хвана мастит  #Cussing out Sick Та малко ме е страх да не стане от трън та на глог. Някой пил ли ги е тези хапчета?

# 118
Алфи, Мотилиум ли искаш да кажеш?  newsm78
Знам, че е много ефективно и познавам хора пили го. Не се отклонявай от схемата обаче  Peace

защо не си купиш кантарче, аз все се притеснявах, че не му стига на моето дете, и като си взех кантарче се успокоих - теглих преди и след всяко хранене и така разбирах колко е изял. Така правих почти 6 месеца и да ти кажа, всеки ден си ядеше сходно количество и имах база за сравнение. Толкова бях свикнала, че накрая можех да кажа колко яде и аз колко 'произвеждам' във всеки момент на деня дори и без да го тегля  Laughing
И аз имах много проблеми, но пък като се нагодите, е много релаксиращо и приятно, почиваш си. Заслужава си усилията Hug

# 119
Привет!
Наминавам само да ви "видя" и да проверя дали случайно бебчо на Рик не е избързал  Hug Heart Eyes
Наш тати болен.
Скоро ще пиша пак.

Не е. Само се шегува засега  Laughing Mr. Green
Ние пък днес бяхме на курса по активно раждане, който беше много приятен. Heart Eyes

Тук пак започва да става топло, надявам се да е временно.

Вашият тати не беше ли скоро болен?  Confused

Общи условия

Активация на акаунт