Австралийско-Новозеландска Коледа (2-ра поред тема)

• 25 111
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
Та се замислих, ако нещо се случи вечерта или през нощта къде трябва да си закарам бебето, или трябва да викам линейка?

Аз на твое място веднага бих тръгнала към Имърджънсито. Но не вярвам нещо да стане. Спокойно.

Да кажа и за Рик, относно упойката... Нали всъщност в основата на домашното раждане е стремежа всичко около излизането на бял свят на детето да стане по максимално естествен, спокоен и безстресов начин, което (поне според мен) изключва разни упойки ... и допълнителни интервенции. Рик ще каже най-добре.

# 91
МАЙКА Hug По въпроса за смелостта бях писала един пост в предната тема, да не се повтарям. Simple Smile Може да го прочетеш.

ALFI идеята на естественото, активоно раждане в домашна обстановка е, че общо взето не ти трябва упойка... Simple Smile Само спокойствие, добро здраве, увереност, и силна връзка със себе си и бебето. Simple Smile

Тоя басейн се пълни цяла вечност... отивам да го пробвам  Heart Eyes

# 92
ALFI, поинтересувай се от семейния ви лекар или потърси в интернет къде около вас има медицински център, който работи до късно вечер и през почивните дни. Провери дали не можеш да се обаждаш и на семейния ви лекар в извънработно време. Интересувай се и за телефонни номера на различни организации (медицински сестри, помощ за майки на новородени, център за отравения и т.н.) и си ги лепни на видно и лесно място, най-добре до телефона (да не дава Господ, но в такива случаи човек се панира). Поне при нас във Виктория има денонощни телефони, на които можеш да се обадиш за съвет при здравословен проблем. Има и телефони за родители с бебета. Естествено, ако положението е лошо, отивате в спешното на най-близката болница или се обаждате за линейка.

# 93
rikk, приятно плацикане!  Grinning

# 94
Беше страхотно  Heart Eyes

Гледахме "Походът на императорите" на свещи в басейна и обяснявахме на бебчо за раждането...

Доста бързичко изстива водата, явно ще си трябва доливане. Иначе плацикането е много вдъхновяващо.

Явно топлата вода наистина отпуска контракциите, защото изобщо не ги усещах докато бях в басейна (а постоянно имам подготвителни контракции, особено по това време вечер, понякога доста силни).

# 95
... на свещи в басейна и обяснявахме на бебчо за раждането...

Hug Heart Eyes Hug

# 96
При нас с пъпчето всичко е наред, явно прекалено много се притеснявам. Аз още не мога много да свикна с тукашното здравеопазване. Аз вчера първо се обадих на педиатъра, да искам час и секретарката му ми каза, че не можело така, трябвало първо да минем през GP-то и тогава ако имало нужда, после звънях в детския център и те ми казаха, че имали часово чак за другата седмица, направо нямам думи. А пък аз не съм много сигурна до колко GP- то разбира от бебешки болести. Гледах и от болницата са ми дали един куп ненужни телефони, но не и нещо за моя случаи. Дали са ми телефони за организации за борба с домашното насилие, за депресия и тем подобни. Ще питам другата седмица в детския център за съвет. Иначе аз не съм много фен медицинските центрове дето работят до късно. На мен веднъж ми се наложи да отида късно вечерта в неделя и чаках над 2 часа да ме приемат. А тогава нещо ме беше ухапало по крака и той се поду и почна много да сърби  и аз си мислех, че е нещо отровно и ще се мре. В крайна сметка и доктора се чуди какво и ми каза, че със сигурност не е отровно щом все още съм жива и добре  Grinning.

# 97
Алфи, радвам се, че бебчо е добре и всичко с пъпчето е наред.
Повярвай ми, ако има нещо0 наистина спешно, и особено ако е за бебе, няма да чакаш 2 часа в спешното!  Peace

# 98
АЛФИ, ще и свикнеш на системата, не е толкова лоша.  Hug Просто ние сме свикнали на различно. Тук GP-тата вършат много повече неща от това, на което сме свикнали в БГ. GP-то може да ти следи бремеността, при GP-то си водиш бебето/децата на преглед и за имунизация, GP-то ти прави цитонамазка и преглед. GP-то може да извършва и малки оперативни интервенции: на мен така са ми шили разрязана пета и са ми изрязвали бенка. GP-то може да ти вземе кръв за изследвания. Изобщо от GP-то започва всичко и са с доста широк спектър на действие.
Специалистите са само за наистина сериозни проблеми и за да идеш при специалист се изисква нещо като направление от GP-то, което се състои в писмо, което обяснява историята на заболяването, състоянието ти, какви мерки са били предприети, лекарства, резулатити от направени изследвания, снимки и т.н.
От 8 години сме при една и съща лекарка цялото семейство. Познава ни доста добре здравословното състояние, следи за промени, знае кое с какво да свърже. Децата са израснали с нея: в кабинета и се чувстват като у дома си, не се страхуват, имат и доверие и те.
Харесва ми, че не трябва да предвидя един ден, за да ходя при различни специалисти за различно естество проблеми и да ходя в лаборатория за изследвания.Всичко е на едно място - при нея.
В БГ сме свикнали да тичаме на УНГ като ни заболи ухо, на гинеколог за цитонамазка или ако имаме оплаквания, на педиатър - за дете и т.н.
Това, което не ми харесва тук, че обикновено се чака с дни за GP, освен ако не идеш в един от тези денонощните центрове и не почакаш там 1-2-3 часа. За специалист се чака понякога с месеци. Ако обаче наистина случаят е спешен, разбира се веднага ще те приемат в спешното.

Виж какво намерих специално за теб  Hug Heart Eyes http://www.bubhub.com.au/serviceshelplinesnsw.php Погледни телефоните на различните организации малко по-надолу на страницата Simple Smile

# 99
  • Там някъде......
ЗДравейте мами!Иска м да ви попитам някоя от вас може ли да ми преведе една рецепта от български на английски понеже съм много зле с английския ,а трябва да я изпратя!Благодаря ви предварително!Тя е само няколко реда!Ако някой поема ангажимента нека ми отговори и аз ще я напиша

# 100
Мили, мерси за линка, има наистина много полезни телефони  и линкове.
Напълно съм съгласна с теб, че в много отношения тукашната система е много по- добра от нашата. Първия път когато GP-то ми взе кръв бях много очарована. Направо не можах да повярвам колко лесно може да бъде Simple Smile Просто още май много треперя на Денис и искам за всяко нещо да го види педиатър, ама скоро ще свикна Simple Smile

# 101
АЛФИ, напълно разбираемо, че се притесняваш!  Hug При първо дете е така - не знаеш кое е нормално, кое - не, не знаеш какво да очакваш, нямаш опит и т.н. А и всеки родител иска най-доброто за детето си! Така че те разбирам  Heart Eyes Hug.  Аз и сега си се шашкам.

Преди година и половина Кейт започна да се оплаква внезапно от болки в коляното. Мислехме, че се ударила и ще мине от само себе си. Да, обаче след няколко дена взе и да куца. Беж при GP-то. Предвиди, че сигурно са болки от растежа или че има възпаление на тазобедрената става - и двете нормални за деца на нейната възраст и неща, които минават за седмица-две. Ходихме на рентген - нищо. Обаче детето продължаваше да си куца. Аз, както винаги, се разрових на интернет за информация и прочетох най-ужасните диагнози за деца с такива симптоми. Страшно много се бях уплашила, рев и чудеса. Отидох пак при GP-то. Каза ми същите неща, които и преди, но понеже ме видя в какво състояние съм, ни каза, че можем да идем в Royal Children's Hospital, където веднага ще я види специалист. Така и направихме. Същият ден и направиха пак рентген и сцинтография. Слава Богу, видяха само леко възпаление на тазобедрената става, което отмина след няколко дена. Т.е. стана точно така, както ни беше казала GP-то.

Преди 2 седмици малката се буди 3 нощи подред плачейки от болки зад едното коляно. Не че пак не се шашнах, но поне имах опита с Кейт и не съм тичала по болници. Grinning

Та така.. какво ли още ще има да препатиме, за какво ли още има да се притесняваме. Но това е да бъдеш майка. А и както казва татко: "Така се остарява.".

момиче от провинцията, дай да я видим тази рецепта.

Къде изчезнаха всички други?

# 102
  • Там някъде......
Здравейте!Искам да изпратя на една моя приятелка австралийка  от нашето нишесте за крем но не знам как да и го обясня как да го приготви ,затова се обръщам към вас!Ето следните изречения които ви моля за превод:Слага се 1 литър прясно мляко на котлона.Когато е готово се прибавя  захар на вкус към млякото при непрекъснато бъркане.Отделно разтваряме крема с малко вода, и него прибавяме към млякото и захарта.Непрекъснато се разбърква на котлона до сгъстяване на крема след което е готов за консумация като се разсипе в чаши или се залее върху бисквити и се направи като торта.Оставя се да се охлади   bouquetБлагодаря ви предварително момичета!Надявам се да ми помогнете,това е рецептата за нашето нишесте с което ние готвим бисквитената торта.Но аз от нея разбрах,че в Австралия нямали такова нишесте

# 103
  • Там някъде......
Тоест,че се приготвя крема при постоянно варене.

# 104
момиче от привинцията, вие на какъв език си комуникирате с твоята приятелка австралийка?

Ето превода:

In a non-stick deep pan (or pot) bring to the boil a litre of milk. Stir in some sugar (as much or as little as you like).
In a bowl mix the pudding with some cold water and stir well. Pour the mixture into the pan with the hot milk and continue to stir with the heat on.
When the pudding has thickened enough pour it into cups or small bowls.
You can also make a cake by pouring the pudding over layers of biscuits.

Общи условия

Активация на акаунт