Австралийско-Новозеландска Коледа (2-ра поред тема)

• 25 097
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
rikk, казваш вече си готова за раждането Simple Smile пробвахте ли басейна? А защо така си отслабнала? Да не би да е от жегите? Все пак, щом се чувстваш добре, не би трябвало да има място за притеснение.

Предполагам съм отслабнала, защото си изчистих диетата от водозадържащи неща, като сол, захар и млечни, защото в  един от горещите дни ми се бяха подули глезените. Най-вероятно загубеното тегло е вода. А може и кантарът да е грешен  Peace За всеки случай вчера изядох несметно количество агнешко, като гледам и днес така ми е тръгнало с един вълчи апетит  Mr. Green

Басейна го надухме, сега търся "нетоксичен" маркуч  Rolling Eyes Трябва ми още ножица за пъпната връв и да си дошия пелените. И май това е всичко. Чувствам се много добре и много спокойна, правя гимнастика, дишам и медитирам, доколкото мога. Чета книги, но вече съм във фазата, в която всичко ми е много познато и ми се струва, че чета едно и също. И все пак винаги откривам по нещо ново  Hug

Днес като гледах на линийката, диаметър от 10см не е всъщност толкова малък, колкото си мислех, но каквото - такова  Hug

# 76
Доколкото ми е известно, в Нова Зенландия са по-строги. Но като цяло ако не носиш нищо органично (включително пръст по обувките), си ок. Всякакви храни за изпът се изяждат  Grinning или изхвърлят при слизане от самолета. Дървени неща по-добре избягвай.

За храната специално да кажа, че фабрично опакована храна не е проблем.
Аз си нося редовно солети, вафли, кроасани и т.н. любими на Томи сладости. Показвам ги на влизане в страната и нямам никакъв проблем.

Мили, Тази жена ще го гледа от 6/01 до 22/01, с изключение на уикендите, разбира се. После аз си взех два дни, после имаме Лонг уикенд, след това тати си взе една седмица., после пак аз няколко дни и така ... Той е доволен там, а и те живеят до моята работа и ходя да ги виждам по обяд, ако не са нанякъде...

Рик, с теб сме, мила. Как се чувстваш?
А този "нетоксичен" маркуч не идва ли при теб заедно с басейна?

# 77
Доколкото ми е известно, в Нова Зенландия са по-строги. Но като цяло ако не носиш нищо органично (включително пръст по обувките), си ок. Всякакви храни за изпът се изяждат  Grinning или изхвърлят при слизане от самолета. Дървени неща по-добре избягвай.

За храната специално да кажа, че фабрично опакована храна не е проблем.
Аз си нося редовно солети, вафли, кроасани и т.н. любими на Томи сладости. Показвам ги на влизане в страната и нямам никакъв проблем.

Мили, Тази жена ще го гледа от 6/01 до 22/01, с изключение на уикендите, разбира се. После аз си взех два дни, после имаме Лонг уикенд, след това тати си взе една седмица., после пак аз няколко дни и така ... Той е доволен там, а и те живеят до моята работа и ходя да ги виждам по обяд, ако не са нанякъде...

Рик, с теб сме, мила. Как се чувстваш?
А този "нетоксичен" маркуч не идва ли при теб заедно с басейна?

Онзи ден имахме гости - с три дечица - момиченце на 10години, и две момченца - на 5 и на 8. Голяма веселба настана в басеина  Heart Eyes Не е истина децата колко много обичат водата. И детенцето на приятелите ни от Мелбърн, дето ни бяха на гости, от целия престой тука и ходене къде ли не, най-много се кефеше на басейна. Обаче не е истина и колко са палави. Първо решиха да чистят басейна и започнаха да го четкат с една четка за дъно, с доста дълга дръжка и по мое мнение доста неудобна за употреба, ама на тях им беше забавно. После някак си разглобиха паяка (това, дето ходи по дъното и обира боклуците). Девойката ми помете двора ентусиазирано  Mr. Green После младежите успяха по някакъв начин да ми разглобят дъмбелите  Shocked и да тичат сума ти време с железата  ooooh! Направо ми събраха очите. Но най-сладки бяха като се залепиха за корема ми и да се радват на бебчо  Heart Eyes Момиченцето каза - аз много искам да съм бременна и ще забременея веднага, щом порастна  Laughing Това го казвам по повод на твоята приятелка, с 4 деца ми е трудно да си представя каква веселба е  Laughing Grinning

Иначе аз се чувствам прекрасно. Тъкмо се записах на един курс по "active birth", докато си браузвах из нета. Мъжът ми нещо се е спекъл малко, ама, както обяснявам на хората обикновено, с малко повече бой ще се оправи  Mr. Green Маркучът не идва заедно с басейна, а тук по магазините продават само градински маркучи, за които четох, че отделяли разни частици и бла-бла... всъщност започвам да се замислям дали да раждам във водата, може би е по-добре да родя отвън, а басейна да го използвам само за първата фаза, за облекчаване на контракциите  newsm78 Трябва да помисля още малко.

# 78
Мъжът ми нещо се е спекъл малко, ама, както обяснявам на хората обикновено, с малко повече бой ще се оправи  Mr. Green

Рик, какво точно го притеснява? Това, че ще раждаш у дома или изобщо фактът, че раждането наближава?

# 79
Мъжът ми нещо се е спекъл малко, ама, както обяснявам на хората обикновено, с малко повече бой ще се оправи  Mr. Green

Рик, какво точно го притеснява? Това, че ще раждаш у дома или изобщо фактът, че раждането наближава?

Мисля, че и той не знае Wink Най-вече го притесянва неизвестното...

# 80

Мисля, че и той не знае Wink Най-вече го притесянва неизвестното...

Разбираемо Simple Smile Стига да не ти донесе допълнителни притеснения по време на самото раждане, че едва ли ще ти е до това.
Моят мъж при първото раждане промени звук и картина щом го облякоха в болничните дрехи за операционната зала. Сестрата държи ръката ми и ми говори мили думи, аз роня сълзи неутешимо. Питам я: къде е мъжът ми? А тя ми отговаря: направихме му чай, че не се чувстваше добре.  Crazy Mr. Green Joy Като дойде беше бял като платно.
Та в този дух, верно, че ти ще вършиш основанта работа, но е хубаво ако е адекватен и ти помага с каквото е необходимо.

Аз, да си призная, не бих се решила на такова раждане. Пожелавам ви всичко да мине така както искате и очаквате!

# 81
Разбираемо Simple Smile Стига да не ти донесе допълнителни притеснения по време на самото раждане, че едва ли ще ти е до това.
Моят мъж при първото раждане промени звук и картина щом го облякоха в болничните дрехи за операционната зала. Сестрата държи ръката ми и ми говори мили думи, аз роня сълзи неутешимо. Питам я: къде е мъжът ми? А тя ми отговаря: направихме му чай, че не се чувстваше добре.  Crazy Mr. Green Joy Като дойде беше бял като платно.
Та в този дух, верно, че ти ще вършиш основанта работа, но е хубаво ако е адекватен и ти помага с каквото е необходимо.

Аз, да си призная, не бих се решила на такова раждане. Пожелавам ви всичко да мине така както искате и очаквате!

Ще се освести Wink Днес го гледам след последния ни разговор разглежда книжки с небивал интерес Wink Даже предложи да се разменим - той да чете "бебешка литертура", а аз да му обяснявам формулите (дето бях обещала преди два месеца  EmbarassedLaughing Hug Той си е такъв - нещо като му е терсене мрънка, мрънка, ама като стане време да се действа, няма по-съсредоточен и адекватен от него. Ама му трябва малко предварителна мотивация да излезе по-лесно от Матрицата.

Утре сме на лекар сутринта.

# 82
rikk, ще очакваме само хубави новини след прегледа.  Hug

ALFI, гледам при вас се е разхладило. Успявате ли да си наваксате със сън сега?

Калина, не си писала скоро, какво ново при вас?

МАЙКА, беше споменала, че планувате идване до Австралия. Скоро ли ще е?

# 83
Да, вчера беше направо страхотно, наспахме се и събрахме малко сили. Даже и на разходка ходихме, че то преди това при 40 градуса хич не ни се излизаше. Само сега гледам, че пак се показва това слънце. Това лято направо се сварихме, миналото само валя при нас, а това само жега  #Cussing out Във вторник беше към 41 градуса, даже климатика не можа да смогне да ни охлади.  Embarassed
 Rikk на теб кога ти е термина, знаеш ли дали е момче или момиче? Аз чак сега загрях, че ти ще раждаш в къщи, пожелавам ти всичко да мине леко. Мен много ме беше страх преди раждането, беше ме страх от болката най- много, ама всичко мина много леко. Ние сме с теб   bouquet

# 84
Терминът е на 6.02, потвърден така да се каже от последния ултразвук.

Днес бяхме на лекар - всичко е цветя и рози, само малко ми беше паднало кръвното (100/60), сигурно защото не се бях наспала и не можах дапия достатъчно вода сутринта.

Бебчо е момче, поне двама независими специалисти така рекоха. Ама и момиче да се роди, няма да го върнем (аз много исках момиченце, може би следващото Simple Smile)

Мен не ме е страх въобще, чакам го с нетърпение и много се вълнувам. Днес най-сетне си купих и маркуч, само дето не става на чешмата, ама ще му измисля някакъв преходник...

Леле, 40 градуса си е сериозна работа  Shocked

# 85
Радвам се, че всичко е наред. И моето кръвно беше ниско почти през цялата бременност. Доктора ми каза, че това било ок, и нямало от какво да се притеснявам и си пиех кафенце да си вдигам малко кръвното Simple Smile
И аз исках момиченце и бях малко разочарована като ми казаха, че е момче. А сега не мога да си представя да е момиче, толкова си го обичам и харесвам  Hug  Следващия път ще се потрудим за момиче  Heart Eyes

# 86
При нас за другия вторник-сряда дават 38с  sweating Ще ходим по басейни и библиотеки, детски и търговски центрове. Два дена все ще ги изкараме някак.

rikk, остава сега и басейна да напълните и да го пробваш. Какво ли блаженство ще е да се разположиш в топлата вода.

ALFI, a ти ходиш ли на Mothers' group?

# 87
Радвам се, че всичко е наред. И моето кръвно беше ниско почти през цялата бременност. Доктора ми каза, че това било ок, и нямало от какво да се притеснявам и си пиех кафенце да си вдигам малко кръвното Simple Smile
И аз исках момиченце и бях малко разочарована като ми казаха, че е момче. А сега не мога да си представя да е момиче, толкова си го обичам и харесвам  Hug  Следващия път ще се потрудим за момиче  Heart Eyes

Моето не е ниско, беше си все към 120/80, но днес явно нещо...

mili46 Довечера мисля да пробваме басейна  Heart Eyes

# 88
Бре много нещо сте изписали.  Hug
Рик, стискам палци и се вълнувам много при мисълта, че ще "познавам" лично майка, раждала в дома си. Аз не смея, но изпитвам страхопочитание към смели майки, като теб ... та дори малко не ми се вярва, че човек доброволно ще си остане у дома да роди. Да не забравиш после да "докладваш"  Wink
Мили, не мислим, да идваме скоро, не в големите жеги. Като се разхлади тогава. Най-рано есента, а може и по Великден. Ще видим. Никак не понасям големи жеги. Тук рядко достига 25 градуса напоследък.

# 89
Във вторник за първи път ще ходя на Mothers' group. Дано да е интересно и да се сприятеля с някоя майка от околията, че да ходим заедно на разходки, че сега ми е малко скучно сама.
Днес на моя дребосък пъпчето прокърви, то пъпчето му падна преди седмица и изглеждаше добре, ама днес като гледам малко кръв и много се шашнах и бързо се обадих на тати да се прибира и да ни кара на лекар. Отидохме при GP-то и тя каза, че било съвсем нормално, още зараствало и затова. Даде ми нещо, с което да го мажа по два пъти на ден два дни. То май- го даде, колкото да не е без хич Thinking. Та се замислих, ако нещо се случи вечерта или през нощта къде трябва да си закарам бебето, или трябва да викам линейка? В България знам, че ги карат по болниците, ама тук?
Рик, просто от любопитство, ти като раждаш в къщи можеш ли да раждаш с някакъв вид упойка или ще си раждаш напълно естествено? И кой ще дойде у вас, само акушерки ли или и лекари? Просто въобще не съм запозната как става да раждаш в къщи, само знам, че го има като вариант.

Общи условия

Активация на акаунт