Австралийско-Новозеландска Коледа (2-ра поред тема)

• 25 133
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
Бебчо вече наддава добре и не плаче толкова, само че това се дължи на формулата дето му давам, а не на мене Sad Нещо хич не ми върви с това кърмене, сега пия и някакви огромни дози хапчета и се помпам след всяко кърмене и пак няма кой знае колко мляко, даже не мога да кажа че въобще е повече от преди хапчетата. Днес пак говорих със специалистката  по кърменето и според нея сега пък помпата ми не била хубава Twisted Evil Вика да съм си наемела някаква за по $3 на ден или да си купя една на Aven или Medea. И сега много се чудя, те тия помпи са над 200$. То да я купя, ама да знам, че ще я ползвам  newsm78 Проверих за тези дето  ги дават под наем, те давали само помпата за $3, а аз трябва да си купя накрайника и бутилката, коти стрували около $60. Та не си струва и да наемам Crossing Arms Направо не знам какво да правя, то май вече на инат кърмя  Thinking
Утре ни обещаха буря и сега с нетърпение я чакам  Praynig
Марчето, как издържате там? Ние миналата година април месец ходихме на екскурзия в Queensland и беше ужасна жега, направо не ми се мисли какво е през лятото  ooooh!
Мами, какво сте планували за Australia day?
Както предполагате, ние отново ще си стоим в къщи с малки разходки наоколо.

# 166
АЛФИ, не се тормози с мисли като тези: " само че това се дължи на формулата дето му давам, а не на мене "! Бебето ти е здраво, наддава, по-спокойно е  и всичко това се дължи на теб и на твоите грижи и обич!!! Правиш най-доброто, което можеш, за детето си! Това е важно! Не се сравнявай с другите, не сравнявай и бебето с другите. Затова сме индивиди!  Hug Heart Eyes Трудно ти е, сами сте с мъжа ти (и ние бяхме и сме така), уморена си. Дай си малко почивка и не се самообвинявай. 
За помпата не мога да ти дам съвет. Опитвала ли си на ръка?

За Куинсланд проблемът не е толкова много в горещината; едва ли става повече от 33-34с. Но комбинирано с влага - повече от некомфортно.
При нас утре ще бъде разкош - около 24с. По това време обаче другата седмица едва ли ще ми е до пускане на компютъра.

Нищо планувано нямаме за понеделник. Мъжът ми е на работа. Може да заведа децата на парада в ситито и после заедно да се приберем. А вечерта ще спазим традицията за барбекю полято със студена бира.  Mr. Green

# 167
Алфи, в ebay помпите на медея и авент могат да се намерят много по-евтино.
Иначе мисля, че имаш някаква вътрешна съпротива срещу кърменето, изразяваща най-общо в мислите ти "не става и това си е". Не знам каква е причината за нея, но не е добре да се тормозиш. Ако не искаш да кърмиш, просто не го прави....
Иначе на мен една акушерка ми каза, че било по-добре да се цеди на ръка, ама знам ли...  newsm78

# 168
И аз да кажа привет на всички ви   Hug
Тук е жега (ама не като по вашите земи де). Тати и Томи са на плаж с една тумба дечурлига. Той е вече отпускар (тати де Simple Smile ) и Томи е много щастлив. Тук сега е Лонг уикенд - празник на града. Снощи се изпонатръшкахме голяма БГ група на един плаж да гледаме празничната заря, която беше просто невероятна. Децата полудяха от кеф. Играха, бесняха в тъмното на плажа. Томи си скъса чисто нов панталон ... абе въобще ... купон. След това едното момченце дойде у нас на слийпоувър и така ... Радост голяма!!!  Grinning
Сега домакинствам, а довечера сме на барбекю.

# 169
Момичета, здравейте от Австралия Simple Smile

Имам спешна нужда от помощ. И бебето и малката са болни. За бебето бяхме взели антибиотик предварително за всеки случай и сега се оправя лека по-лека.Обаче сестра му е доста зле, снощи ми направи ларинго спазъм. Исках да ви питам къде мога да заведа децата през почивните дни на лекар и как мога да купя антибиотик за Мая без лекарско предписание newsm78

Дано отговорите бързичко че яката сме я закъсали  Sick

Heart Eyes

# 170
Ритка, Добре дошла  Simple Smile
Почти всички медикъл центрове работят през почивните дни. Има и дежурни, които работят до късно, съдейки по това, че е 7 часа вече. За съжаление аз съм в Сидни и не не знам къде в Мелбърн има медикъл центрове. В Сидни има във всички шопинг центрове. Ако отидете до някои и е затворен, поне тук има надпис с телефон и адрес на най- близкия работещ до късно, но пак казвам това е в Сидни, предполагам, че е подобно и там, но не съм сигурна. Лошото е, че ако нямате меди каре карта още ще трябва да си платите прегледа и понеже е събота и неделя и празници ще е по- скъпо. Антибиотик до колкото знам не може да купиш без рецепта Thinking. Пиши къде си в Мелбърн, може някоя мама да знае къде наблизо има медикъл център.  newsm78 Дано да не е нищо сериозно и да оздравеете бързо.

# 171
Ритка, добре дошли!  Hug
Чак сега сядам на компютъра и виждам какво си писала. Дано сте намерили днес лекар! Определено има работещи медицински центрове събота и неделя. Както е писала АЛФИ, и да са затворени, на врата има бележка кой е най-близкия център, който работи през почивните дни. Ако не можете да намерите център, отивате в най-близката болница в спешното - но там се чака с часове. Друго място, където веднага ще ви обърнат внимание, е Royal Children's Hopsital в ситито. Антибиотик без рецепта не може.
Ако вашите приятели не познават района и не могат да ви ориентират, просто почукай на вратата на съседите и ги попитай дали знаят за медицински център, който работи събота и неделя. Обясни им ситуацията. Повечето хора тук биха реагирали съвсем адекватно!
Как можаха децата да се разболеят със самото пристигане! Да не би да са лепнали нещо при пътуването? Или просто от промяната на климата?

Стискам палци бързо да оздравявате, че имаш сигурно и много за разказване!  Hug
Пиши как сте.

МАЙКА, при вас купонът както винаги тече!   bigdance2

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 13:29 от mili46

# 172
О, Ритка миличка!  Rolling Eyes
Намерихте ли медицински център? Как са децата?  Heart Eyes
И аз знам, че антибиотик, без лекарско предписание, никой няма да ви даде.
Ние последния път, Томи като беше болен, разсипахме антибиотика и отидох с полупразното шишенце в аптеката, но отказаха да ми дадат същия антибиотик, без рецепта.

Мили, купона тече, да. Преди малко се върнахме от барбекю с приятели. Мъжете спинкат, а аз съм седнала с една купа череши пред компа и хрупам. Как са твоите сладурки?

Алфи, юнака добре ли е?

Рикк, гушки на тумбака от НЗ  Hug Heart Eyes Hug Искам и аз бебе вече май.

Последна редакция: сб, 24 яну 2009, 15:33 от МАЙКА

# 173
Здравейте милички Simple Smile

Вируса си го донесохме от Европа. Бебока се разболя още в София и така. Каката го лепна от малкия разбира се Simple Smile

Купихме си Melway и да е жив и здрав тоз който го е създал този каталог. Невероятна работа върши. Сами си обикаляме целия град с него Simple Smile Ходихме до Детската болница, чакахме 3 часа но се оказа че е много тежък вирус и въпреки трагичния вид на малката и факта че в момента е с 40 градуса температура всъщност нещата не са толкоз зле. Просто трябва време.

Иначе сме добре, напазарувахме за дома. Свикнахме с обърнатото време и обратното движение.

Целувам ви засега и благодаря на всички ви  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

П.С. Момичета от Мелбърн. Пуснете една ЛБ с телефони ако искате. Ще се радвам да се чуем и видим скоро  Mr. Green

# 174
Ритка, браво на вас.
Ще оздравеят скоро, но е нормално да степритеснени.
Иначе за вирус съм убедена че не са ви дали антибиотик.

# 175
ритка, радвам се, че сте стигнали до лекар и сте се успокоили  Hug. Не е лошо обаче тази седмица да се поинтересувате къде около вас са медицинските центрове, кога работят, къде ви е най-близката болница, аптека и т.н. Предполагам от там ще могат да ви дадат и координати за Family Centre за бебето. Или от Меdicare. Бързо ли ще ви излезат здравните карти?

Разкажи за пътуването. Как мина? Доволна ли си от сингапурските авиолинии? Децата как го понесоха? Каката сигурно ви заспипва с въпроси това или онова защо е така. Доволни ли сте от жилището?

От тук пишещите май само аз живея в Мелбърн. Ще ти пратя телефона ни.

Мацки, извадихте ли австралийските знамена за утре?  Grinning

# 176

Какъв е повода?
Тук е празник на града.

# 177

Какъв е повода?
Тук е празник на града.

Australia Day!
Тук, като всяка година, ще има парад, който започва пред общината и продължава до South Bank. А там вече - пикник, естради, канута по реката, гледане на тениса на огромни екрани, бира и барбекю - типично по австралийски. Тази година ще пропуснем - не ми се пече на слънце сама с децата. Ще използвам да пооправя у нас, че от утре настават жегите и не се знае до кога ще продължат.

# 178
Здравейте, мамчета!!

Честити ви празници по австралийско и оукландско. Ние пък миналия понеделник празнувахме денят на Уелингтън.

Вече забравих, че съм била отпуск и ми се иска още почивка  Mr. Green

Задочни прегръдки за всички ви  Hug

# 179
Честит празник  Hug
Ние тримата днес се разходихме малко по харбара и беше много хубаво. Сложихме татоировка на бузата на малкия змей и се скъсахме да го снимаме  bowuu Абе позабавлявахме се малко.

Общи условия

Активация на акаунт