Паническо разстройство-част 2

• 197 302
  • 912
  •   1
Отговори
# 90
Аз вече намам ПА от около две години.Причината за отключването на ПР при мен беше внезапна загуба на близьк човек.Нямаше как да премахна причината,просто се научих да вярвам и да мисля по друг начин.Всичко е вьв мислите...

# 91
Здравейте, напоследък се чудя, тези от вас, които не получават вече ПА(или получават много рядко), премахнали ли сте причината, която ви е тревожила?
Питам, защото аз имам инсулинова резистеннтност, като ям, 2-3 часа след това в повечето случаи ми пада кръвната захар, и съответно пак трябва да хапна нещо. Пия хапчета, но процеса е дълъг, а аз съм се психясала на тази тема и оттам ми започна тревожността и ПА в едно със следродилната депресия, нея мисля, че я преодолях, но това с кр. захр не мога и не мога. Някой има ли съвет как да се справя Sad
? TOWA S INSULINOWATA RESISTENTNOST - DOKAZANO LI E. TOWA E EDIN OT SILNITE ANABOLNI HORMONI NO SE POWIQLWA DOBRE OT REDICA HRANITELNI DOBAWKI. 6TO SE OTNASQ DO KONKRETNIQ TI WYPROS, PRI4INITE SE PREMAHWAT - PRIEMAIKI GI, KOGATO 4OWEK SE NAU4I DA PIEME NA6TATA(OBSTOQTELSTWATA ZA SEBESI ILI ZA DRUGITE) TE WE4E NE OKAZWAT TOLKOWA NEGATIWNO WLIQNIE WYRHU NEGOWATA PSIHIKA! PRIEMANETO E NE6TO MNOGO TRUDNO WINAGI 4OWEK E NEDOWOLEN OT SEBESI OT DRUGITE, I SE MY4I DA SE PROMENI, AKO PRIEME SWOQ NEDOSTATYK, POWEDENIE - KOETO MEJDUDRUGOTO NE E ZADYLJITELNO DA E TAKOWA I ZA DRUGITE, TOI PO BYRZO USPQWA DA SE ADAPTIRA KYM SREDATA - MNOGO PRIMERI W OBASTTA NA FERTILNOSTTA, "MAIKI OSINOWILI DECA, ZA4EWAT SLED TOWA SYS SOBSTWENI DECA". I KUP DRUGI NE6TA !!!!

# 92
Да, доказана ми е инсулиновата резистеннтност Sad
Ами уж си обяснявам, че не е кой знае какво, на 2-3 часа да хапвам по-малко, за да поддържам инсулина на постоянно ниво.
Обаче явно тази зависимост, в случая от храната, ми се отразява, макар и подсъзнателно и като дойде време за хранене, ако не мога веднага да хапна, се започват паниките, или световъртежите Cry
кръговрат.  #Crazy
Може би, всичко започна от това, че в началото ми прималяваше, а не знаех от какво, бях сама с 2 месечно бебе. Докато ми направят изследвания и се разбере явно се наплаших и така си остана.
И другото, което исках да питам, някой пил ли е шлемник байкалски, и дали е останал доволен, четох за него и се чудя newsm78

Последна редакция: пн, 12 яну 2009, 20:32 от MINKA

# 93
Да, доказана ми е инсулиновата резистеннтност Sad
Ами уж си обяснявам, че не е кой знае какво, на 2-3 часа да хапвам по-малко, за да поддържам инсулина на постоянно ниво.
Обаче явно тази зависимост, в случая от храната, ми се отразява, макар и подсъзнателно и като дойде време за хранене, ако не мога веднага да хапна, се започват паниките, или световъртежите Cry
кръговрат.  #Crazy
Може би, всичко започна от това, че в началото ми прималяваше, а не знаех от какво, бях сама с 2 месечно бебе. Докато ми направят изследвания и се разбере явно се наплаших и така си остана.
И другото, което исках да питам, някой пил ли е шлемник байкалски, и дали е останал доволен, четох за него и се чудя newsm78
Sega, neznam dali zae6 no insulina e edin ot nai silnite anabolni hormoi, kakwo oaza4awa towa, ako ima6 jelanie, moje6 da naprqwi6 prekrasna figurka sys fitne ili kalanetika, 6to se otnasq do hapwaneto, neznam dali nqkoi ti e obry6al wnimanie na hranitelniq rejim, neznam kakwa e to4nata pri4ina da towa nezna4itelno otklonenie s insulita no e wajno za men ako iska6 da pomogna po nqkakyw na4in, neka si zdama wyprosa taka, sled kato edq6 niwata na insulina se wdigat rqzako ili sa w ramkite na normata, kakato pti t.nar neboleduwa6ti hora. wajno ne6to  et towa uto4n4nie t.e ima nali4ie na hiperfunkciq na jelzata predi ili sled hranene, wajno uto4n4nie? kayw ti e rysta, i tegloto ? krywno nalqgane ? orientirowa4no ?, obi4a6 li soleno, liuto, sladko, potqt li ti se kranicite?, orusqwane na kranicite, topli studeni.. ... Simple Smile - sled kato mi prati6 towa moga i da se opitam da ti obqsnq kakwo da hapwa6, no ima i drug na4in za sprawqne s problema, aminikiselini - hranitelni dobawki za sportiski ( ima podhodq6ti preparati koito deistwat dobre na endokrinata sistema, imam opit s edna dewoika s ryt 150 i 72 kg, na 26 godin w permanentna menopauza), no mnogo dobre precizirani za opredeln period ot wreme, sy4etani sys fizi4eski rejim, ima i o6te edna alternatiwa, da si poigra6e sys syznanieto i da se opita6 da powliqe6 na misleneto, a ot tam i na disfunkciqta. Poslednoto misq e nai dobre no ti trabwa dobyr u4itel . Simple Smile uspe6en den za sega. 6lemni baikalski-dobyr fitopreparat, no ne mislq 4e 6te re6i problema ti, drugoto koeto e sled opredelen period organizam swikwa s priemaneto mu i postepenno efekta it6umqwa, no ima slu4ai w koito e dobyr - silen stres skratko wremetrsene na draznitelite, ne e podhodq6t, za hora za koito se iziskwa powi6ena koncentraciq - 6ofiori, piloti, ma6inist, lica koito rabotqt s reje6ti majini. no towa pak e strogo indiwidualno

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 09:01 от Bonart

# 94
  • Габрово
Bonart, чудесно е, че искаш да помогнеш със съвети. Интересно ми е да ги чета, но моля те пиши на кирилица. Голяма мъка е да ти чета постовете.
Благодаря!

MINKA, моето мнение е, че мозъкът ти се е "научил" да реагира така. Когато ти падне кръвната захар подсъзнанието ти реагира и започват симптомите, независимо дали искаш или не. Трябва да се настройваш и да мислиш, че няма да ти стане нищо. Имай под ръка винаги нещо за хапване. Този режим на често похапване и по малко освен това е много здравословен  Peace.
На мен също сравнително често ми пада кръвната захар знам колко е неприятно усещането, но с един бонон нещата бързо се оправят.
Теб те е изплашила неизвестността около прилошаванията ти и това, че си била сама с бебето. Какво ще стане с него ако припаднеш? Мисли, че това вече е зад гърба ти имаш диагноза и лечение, знаеш как да се справяш с положението, че владееш нещата.   

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 10:08 от ivap

# 95
  • Лондон
Ако някой е пил АСЕНТРА моля да сподели мнение.Вярно ли ,че се отслабва от  асентрата?

# 96
Здравейте ,аз страдам от ПР вече 7 години ,на периоди е пия лекарства оправям се и сега от известно време гадните кризи се завърнаха тъкмо преди 4 месеца спрях лекарствата пих Ксетанор година и малко,но баща ми почина внезапно и всичко се възвърна.Сега не знам на къде ,страх ме е от тия лекарства да не ми навредят за напред ,Понеже съм в София от три години и тук нямам лекар ,може ли някой да ми препоръча добър психо терапевт да работи близко до кварталите Младост за да мога да ходя ,че съм с малко детенце и не мога да ходя до другия край на София!Моля нека психо терапевта да е добър а не като повечето да гледат само парите!

# 97
Здавейте!Моята история е дълга,но ще се опитам да я разкажа максимално кратко.Всичко започна лятото на 2003г.,когато ме оперираха по спешност от извънматочна бременност.Тази операция остави много траен отпечатък у мен.Две години не смеех и да си помисля за дете.Тъкмо се поуспокоих и...случаят се повтаря отново-втора извънматочна(2005Г.).Това ме заби тотално,започнах да изпадам в кризи,депресивни състояния,бях на Транксен,Деанксит,Ципралекс и какво ли още не.Позакрепих се малко и зимата на 2006г. се подложих на ин витро процедура,за съжаление без успех.Преживях го сравнително спокойно.Пролетта на 2007 правих трансфер на замразени ембриони-пак нищо.Изкарах 6-месечен курс на лечение с Ципралекс и Ривотрил(в началото)и от  тази пролет съм"чиста".Сега в края на месеца ми предстои нов ин витро опит.До вчера бях много спокойна и ентусиазирана,но отново взе да ме лови параноята.При мен става въпрос за хипохондрия,просто решавам,че ме боли нещо(а болка наистина има,но мисля,че е чиста психосоматика)и се почва едно обикаляне на лекари,самопоставяне на най-страшни диагнози ,абе-ужас.Почти винаги,след множество изследвания се оказва,че ми няма нищо и лека полека мирясвам до следващия път.Сега съм се концентрирала върху белия дроб и ми минават какви ли не мисли.Ходя на психолог и там се чувствам добре,но като се прибера отново ме връхлитат страшните мисли.Боря се и ще продължавам да се боря за преодоляване на това състояние в името на детенце.Трябва да се справя,няма как!Извинявам се за дългия пост,дано не съм ви отегчила.Ако има някои със сходна история,моля да сподели!Приемам всякакви съвети за измъкване от това състояние.Желая на всички здраве,спокойствие и късмет!

# 98
Бонарт, аз качих 20 кг от бременността(при ръст 162 бях 86кг, сега съм 75 Embarassed), за 8 месеца свалих 11кг, изключих захарта, тестените, някои меса, с две думи всичко вкусно Grinning, пия метформин. Единственото ми движение засега е разходките с количката, даже сега и те намаляха. Трябва да наблегна на спорта, знам, ама ме притеснява да не ми падне захарта като тренирам по-интензивно, много съм смотана...Ако знаеш какви аминокисилини да пия...
А това с мислите, пробвам се, даже си купих разни книги, ама трудна работа...
Ivap, Bonart, благодаря за отзивчивостта   bouquet

# 99
Бонарт, аз качих 20 кг от бременността(при ръст 162 бях 86кг, сега съм 75 Embarassed), за 8 месеца свалих 11кг, изключих захарта, тестените, някои меса, с две думи всичко вкусно Grinning, пия метформин. Единственото ми движение засега е разходките с количката, даже сега и те намаляха. Трябва да наблегна на спорта, знам, ама ме притеснява да не ми падне захарта като тренирам по-интензивно, много съм смотана...Ако знаеш какви аминокисилини да пия...
А това с мислите, пробвам се, даже си купих разни книги, ама трудна работа...
Ivap, Bonart, благодаря за отзивчивостта   bouquet

mnogo sym samotna ? ..... kakwo 6te re4e towa.... nakayw otkiu4wa6 faktof, t.e sama si naistina ili proto se 4uwstwa6 sama, no imate tatko?

# 100
не самотна, а смотана  Simple Smile
А нивото на инсулина след натоварване (изпива се 75гр глюкоза) 2 часа след това трябва да е 25, а моя беше 62. След 5 месеца, от 62 спадна на 48. Захарта засега е в рамките.

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 15:19 от MINKA

# 101
не самотна, а смотана  Simple Smile
А нивото на инсулина след натоварване (изпива се 75гр глюкоза) 2 часа след това трябва да е 25, а моя беше 62. След 5 месеца, от 62 спадна на 48. Захарта засега е в рамките.

Uf 4e sym kateri4ka zadrqmala!!!! :)da ne se izrazq grubo. da towa za keot mi gowri6 se nari4a obremenqwane sys glikoza ili glikozaharen profil... sega niwoto na inolina ili na nivoto na krywanta zahar w ml/mol, wajno uto4n4nie Simple Smile, bi trawbalo da e niwoto na krywnata zahar. ednoto e hupfunkciq a drugoto hiperfunkciq .....  ???????? wse pak klikozata e byrz wyglehidrat koto me nawejda na misylta 4e e hiperfunkciq na glezata 

# 102
Да, хиперинсулинемия

# 103
Здравейте, отдавна не бях писала.Нали уж се бях подобрила , бях по - добре.Но днес какво ми стана не знам. ПР се възвърна с "пълна сила" .Едвам успях да сляза до магазина, имах чувството ,че всеки момент ще припадна. До като се прибера цялата се разтреперих. След малко трябва да ходя да взимам големия от градина , въобще не знам как ще стане това.Така се ошашках. И само си мисля как ще стигна до там, каква е жега вътре в градината и как докато го чакам да излезе ще се разтреперам пак цялата. Ох , какво ми стана пак? Преди да ми  дойде по принцип съм по нервна , но чак пък толкова от мнооооого отдавна не е било. Сега ще мисля как да ходя до градината , а довечера ще се отчета .

# 104
Krisis и аз вчера бях в същото състояние. Ей така изведнъж ми стана лошо. Беше вечерта към 18 часа. Започна да ми се вие свят, разтреперех се, на сърцето ми стана лошо. Премерих си кръвното беше ми добре, даже малко ниско. Незнам какво става......Вече съм на по-малка доза Ципралекс, мислих че вече ще съм по-добре, а то какво става....уф....дано само не се върна в същото състояние от преди 5 месеца  Sad

Общи условия

Активация на акаунт