Паническо разстройство-част 2

• 197 338
  • 912
  •   1
Отговори
# 135
И при мен е така, световъртежите са ми най-неприятната част #Crazy

# 136
И при мен е така  ooooh!

# 137
И при мен.Сякаш губя почва под краката си,но..... ще се справим Peace

# 138
При мен няма световъртежи, само едно вътрешно напрежение и едни гадни мисли, които ме побъркват  Sad 

# 139
При мен няма световъртежи, само едно вътрешно напрежение и едни гадни мисли, които ме побъркват  Sad 

ака , плюс сърцетуп и още по гадните мисли, как това напрежение ще доведе до допълнителни хрони;ни заболявания ... хипохондрия ужас  Sad

# 140
  • Около света и у нас!

Мила тогава защо ще спираш Cipralex-а, щом все още ги имаш тези симптоми?

# 141
защото не са постоянно, сега се появиха защото изследванията които направи приятеля ми са лоши, има доста завишени нива на холестерола и триглицеридите и му се повишава кръвното налягане. Мисля че това е причината. Дори и с ципралекс и без него при притеснение винаги ще ми става така   Cry

# 142
защото не са постоянно, сега се появиха защото изследванията които направи приятеля ми са лоши, има доста завишени нива на холестерола и триглицеридите и му се повишава кръвното налягане. Мисля че това е причината. Дори и с ципралекс и без него при притеснение винаги ще ми става така   Cry

За приятеля ти променете хранителния режим, спорт , йога , много те;ности и да избягва напрежението. Ако моежете излизайте на разходка вместо да гелдате ТВ. УСпех  Hug

# 143
здравей t pavlova, аз наистина се справих.При мен кризите започнаха изведнъж през 1995 г. и мисля , че ги предизвика един силен стрес, който преживях месеци преди това.Години наред ги "затъпявах" с лексотани, защото всички лекари ,до които се допитвах ми правеха стандартните прегледи и решаваха , че съм физически здрава...........физически да  , но аз не се чувствах добре..........имах световъртежи, сърцебиене , вдигах кръвното си налягане, устата ми пресъхваше, дори започнах да преглъщам трудно храна.........и така минах през кабинетите на ендокринолог, кардиолог и дори на ортопед , защото един ден ръката ми се поду...........мисля че съм загубила редица години и нерви в лутане да открия какво ми е.Но истинския ад започна след като родих първото си дете-няма да обяснявам в подробности какво съм изпитала, само ще ти кажа , че стигнах до самоубийствени мисли и само вярата ми , че това е грях ме спря-. Бях в състояние на "абсолютна лудост" , не исках да живея , не намирах смисъл в живота, страхувах се, че няма да се справя,"пълен ад" и това продължи 5 месеца , а аз вече имам дете и семейство..........чувствах се толкова виновна-че се чувствам зле. Първия лекар ,при когото отидох ми изписа серопрам, но това не ме оправи, следващият се обърна към сероксата,но прибави към него и ривотрил.В началото /подчертавам , че моето състояние тогава беше много зле/започнах с два ривотрила -сутрин и вечер и един сероксат, ривотрилът е коварно лекарство-трябва да се намаля внимателно преди да се спре окончателно, но слава богу аз нямах проблеми с ъс спирането му.Първите седмици вземах 2-а ривотрила, но ми действаха доста засъняващо и сама ги намалих на 1 и половина, после на всеки 2-а месеца ги намалях с четвъртинка............и така го спрях изцяло, но сероксата продължих да пия  и след това, а после започнах да вземам по половинка/минималната доза е едно/т. е. пия го под мин. доза и се чувствам добре.Много се притеснявах да нямам проблеми през втората бременност като спра да го пия, но...........природата си знае работата,родих , известно време кърмих и непосредствено след това  пак започнах да го вземам, защото усетих някаква тревожност-а при мен вече е страх лозе пази, тогава обаче започнах с половинка ривотрил и един сероксат и всичко беше ок,махнах ривотрила за 2-3 месеца и сега си пия сероксата.Не се плаша, че ще го пия до края на живота си -искам да живея пълноценно,а итой не действа като антидепресантите-не те унася и успокоява за няколко часа , а просто те води до нормалното биохимично състояние на организма ти , а от там и на психиката ти.Вярно е, че при мен нещата се установиха от опит, а не с изследвания, но факт е, че още 3-ма души около мен се справиха по същата схема, Wink Winkне се отчайвай ще се справиш,сега знам , че не вярваш и аз бях така, но ще успееш

# 144
Знае ли няклой освен шоколада, кое подобрява нивото на серотонин? кои пресни плодове , зелен;уци и други храни?
За светлината и разходките на открито, сауната , както и за спорта сме наясно ... в основни линии това е ле;ението при нас , но се ;удя въкои храни е добре да се набляга?
Другия ми въпрос е , понеже не намерих подробности, а само споменаване в уикипедия  , как влияе серотонина на сексуалността?

# 145
  • Около света и у нас!
Знае ли няклой освен шоколада, кое подобрява нивото на серотонин? кои пресни плодове , зелен;уци и други храни?
За светлината и разходките на открито, сауната , както и за спорта сме наясно ... в основни линии това е ле;ението при нас , но се ;удя въкои храни е добре да се набляга?
Другия ми въпрос е , понеже не намерих подробности, а само споменаване в уикипедия  , как влияе серотонина на сексуалността?

Относно подобрението  на серотонин са ми казвали, че бананите са подходящи  Peace

# 146
шоколад, банани, кафе,захар, разбрах за някои видове гъби? кои?

Последна редакция: вт, 20 яну 2009, 12:08 от jabata_dil

# 147
И пак да питам:
Случва ли ви се понякога да имате болки в сърдечната област?

# 148
И пак да питам:
Случва ли ви се понякога да имате болки в сърдечната област?
На мен ми се случва да ,а напоследък и по надолу ,няма да ви казвам какви диагнози си поставям вече  Tired .

# 149
  • Лондон
Цитат:
Диетолозите съветват да се увеличи приемането на следните продукти – “антидепресанти”:
- мазни видове риба;
- пилешко и пуешко месо;
- говежди черен дроб и червено постно месо;
- морски продукти;
- яйца;
- мляко и млечни продукти;
- зеленчуци (чесън, моркови, чушки, домати, грах, целина, зеле, марули, спанак, броколи, магданоз);
- плодове (цитрусови, банани, киви);
- бобови култури (боб и леща);
- кафяв ориз, пълнозърнест хляб;
- ядки и сушени плодове;
- горчив шоколад.

Хормонът възниква от аминокиселината л-триптофан в различни тъкани на тялото, включително и в мозъка. Освен че изпълнява функцията на преносител на нервни импулси, той играе важна роля в процесите на кръвосъсирването и в дейността на храносмилателната система.Серотонинът има и друг ефект - намаляването на телесното тегло. Още в края на 80-те години бе потърсена връзка между серотонина и разстройствата в храненето. Освен това твърде високите нива на хормона в кръвта водят до намаляване на концентрацията и отслабване на паметта.
Дълбокото отчаяние, импулсивността и агресивността са свързани с на¬маленото ниво на серотонин в орга¬низма. Серотонинът се образува от триптофанова аминокиселина.
Захарта помага на хода на триптофана до мозъка и добавя серотонин към него.Неслучайно се казва, че „човек може да изяде тъгата си". Триптофановите аминокиселини се съдържат най-вече в месото, млякото, но са най-обилни в бананите и ананасите. Приемането на въглехидрати съ¬действа за по-бързото придвижване на триптофана до мозъка, защото той наред с останалите аминокисели¬ни е принуден да се състезава по пътя си.

Общи условия

Активация на акаунт