Съпруги,чиито мъже пътуват по суша - 6

• 67 751
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
  • Malgrat de mar

Аз не го учих в БГ , че мислех , че ще съм приходяща. Mr. Green

И ми се чудеше на мен  Mr. Green Mr. Green

Ние днес сме ваканция,безпричинна.Много учили децата...Нищо че и на 13 сме пак  ваканция.А от 22 свършва училището тук/да свършва ,че с това прибиране и водене сутрин и следобед каталясах.
От сега си представям  безкрайното плажуване  Whistling
Добре дошли на новите!  bouquet

# 436
Емили, а как стоят нещата с детските градини при вас? От майка ми знам, че всяко дете трябвало задължително да е записано на детска градина, дори и да не я посещава.

# 437
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Еми , ма са съм първа кипра - ученичка.  Joy
Малко остана и бегай плаж , че ида.  Laughing

Яничка , трябва да преведеш всички документи на теб , децата ,
само това знам , натам Еми да помага.  Peace
Поне ще ти е съседка.  Grinning
А аз съседка на 8-10 км. от вас.  Wink

# 438
  • Malgrat de mar
Детска градина е периода до 3 годишна възраст,и са платени .Държавната е 140е ,за часовете от 9-12 и от 15-17ч.храната се заплаща отделно и е 6.50е на ден.Тук на столова остават само деца,чиито родители работят/това са още 140е на месец и не всеки може да си го позволи/Всяко оставане извън тези часове са заплаща по 36 е на месец за всеки час/36е за един час по-рано сутрин,36е за един час по-късно на обед,36 е за един час след училище,или инцидентно 7 е на час/Частните са според посетените часове ,но много по-скъпи.Подаване на молби за класиране става между 26.04 до 6.05.За частните, не знам.
Училището започва на 3 год възраст и  е задължително.Графика му е същия.Ако е държавно е безплатно,ако е получастно се заплаща до 100е на месец.Тарифите за допълнителните часове и столова са същите.От 6 г възраст започват същинското училище и вече учат един час повече на обед.
Не забелязвам да не посещават записаните деца училище....това е единственото време когато можеш ,да свършиш нещо лично.Тогава пазаруват, готвят, чистят...може би следобедното ходене на малките може и да се попрескача.Много жална картинка са,в 15 ч,слънце пече,в колички и полу-заспали.
Ваканцията е от 22.06 до 15.09 за училището.За градината ,август е месец за ваканция/тя не работи/
Добре е организирана ваканцията през лятото,срещу заплащане,децата продължават да посещават училище цялото лято/130е+130 стол+екстра часовете/.Тук много семейства си оставят децата през юли на училището,даже и да не работят  Sick
И да допълня че за второ дете има 10% намаление  Laughing

На мен ,доста странна ми се видя системата отначало,после свикнах...

# 439
Благодаря ви момичета за посрещането. И моят баща и той е по камионите, но вече от 23 години. Аз правя сметката да уча език и да отиваме с децата при татко им. С децата, защото сега докато съм бременна няма да стане сигурно, а и няма кой да ме вземе май на работа така, но ще видим. Дано успея да си осъществя плановете, че нещо нашата мила родна България не предлага никакво бъдеще за децата, а и да си призная на мен от много време ми е мечта да изчезна от тук. Исках и аз към Испания, но и Белгия не е лоша особено след като я поопознаеш. Ох хайде стига съм се обяснявала, лек ден на всички!

# 440
Juli_Ivka , лека бременост , миличка.  Hug
Успех каквото и да решите.  Peace
Наистина трудно е в БГ , но това е навсякъде.
Лесно няма , но поне споокойствието го имаш тук на 100%. Simple Smile
Спасявайте се докато сте млади.

# 441
  • Malgrat de mar
Жабче,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!

# 442
Благодаря ти , Еми!
Айде да почерпя.  Hug

# 443
Жабче, Честит Рожден Ден! Да си жива и здрава, много щастлива и обичана!!!

# 444
Много благодаря , Яни! Heart Eyes

# 445
  • Видин
Жабче, честит рожден ден! Пожелавам ти здраве, късмет, щастие и много любов   bouquet

# 446
Аманита , благодаря ти , миличка.  Heart Eyes

# 447
Жабче,честит рожден ден и от нас - пожелавам ти много слънце да има в живота ти Hug
Мама Еми,какви са тези цени  Shocked Ние в Португалия плащаме по 1,50 на ден за престой,храна,влиза всичко,като за следобедна закуска трябва да му носиш,а обядват в столовата ,и 10 евро за материали,май повече от 40 евро не сме плащали Flutter

# 448
zmen4o , благодаря ти , мила!  bouquet
Верно на фона на това което е тук , ти е без пари в Португалия.  Peace
Но , явно стандарта е от значение.  Laughing

# 449
  • Видин
Днес пак се чухме с нашето тати. В Чехия беше  Crazy
Към момичетата в Испания - кажете нещо типично испанско и вкусно за ядене, което да си поискам да ми бъде донесено  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт