Примерна схема на захранване (11)

• 50 586
  • 701
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря   bouquetЩе пробвам настърган на най-ситното ренде.

# 76
Здравейте,въпросът ми може би не е за тази тема, но все пак ще питам тук  Mr. Green искам да разнообразя безглутеновите каши ориз и царевица с елда и просо. Видях в справочника, че има готови бебешки каши, но не мога да намеря никъде по магазините. Живея в кв. Толстой, препоръчайте ми магазин където продават въпросните каши.

# 77
  • ул. "Мечтание"
Брех! Бях ви поизтървала, но сега ще наваксам!  Mr. Green EmbarassedХех, готино ми е, че за момента нямам въпроси, но никога не се знае дали няма да изкочи нова интересна информация!

Весели празници!   bouquet

# 78
  • Бургас
Привет момичета!  bouquet

Аз имам въпросче- днес към зеленчуковото пюре предложих за първи път

1 лъжица пюре от изцяло пуешко месо на Хип.Ако предлагам 120г

зеленчуково пюре до колко лъжици месно мога да добавям към него?! newsm78

Весели празници!

# 79

Не го знам туй пуешко пюре Simple Smile Предполагам не е 100% месо - има и вода и оризово брашно може би?
Предполагам 1/4 бурканче пюре месо + 1 бурканче зеленчуково  newsm78

# 80
  • в страната на чудесата
само за да ви следя...

# 81
  • ул. "Мечтание"
Ако не се лъжа "чистите" местни пюрета на ХИП са с 40% съдържание на месо. Rolling Eyes

# 82
Ако не се лъжа "чистите" местни пюрета на ХИП са с 40% съдържание на месо. Rolling Eyes

Колко им е грамажа?? 100-120?
По принцип съдържанието на месо в пюретата трябва да е 8-10% .. т.е. тамън 1/4 пюре горе-долу  Peace

# 83
  • ул. "Мечтание"
120 грама са тия дето съм ги виждала.  Peace

# 84
Момичета, Честито Рождество!
Включвам се пак с въпрос. Малката от няколко дни ми отказва пюретата, опитвам се да разбера защо. Сякаш плодовите все още ги приема, но месните ги отказва. Знам, че като им растат зъби бебоците минават на само кърма, но колко време трябва да продължи това? Притеснява ме единствено желязото, два месеца лекувахме тежка желязо-дефицитна анемия и ме е страх сега да не повторим. Та въпросът ми е, ако вашите мъници са правели такива номера, колко време са били само на мляко? Имахте ли проблеми с хемоглобина в резултат от такава ситуация? Някакви идеи как да я излъжа да яде?
И още един въпрос: защо не могат пюретата да се претоплят повторно? Примерно ако й стопля обяд и тя откаже, мога ли пак да стопля същото пюре след 2 часа? Голям преразход на пюрета стана с тая "стачка"Simple Smile

# 85
Весели празници!

Sunny, в едно от тези бурканчета има около 45-50 гр. месо ако не се лъжа. Изчислявай необходимото количество по тази формула (след 6ти месец):
- започва се с 10 или 15 г
- всеки месец се увеличава с 5 или 10 г
- на 1 год. се достига количество между 30 и 80 г

# 86
  • Бургас
Благодаря Ви момичета!   bouquet

# 87
yoanna, по-добре отдели малка част от пюрето, стопли нея и ако я изяде тогава предложи останалата. Пробавай да смесиш месното пюре с такова което много го харесва или с каша която обича. Калина например много обичаше тиквата и съм смесвала с тиква. Или пробвай нов вид месо? Или да направиш домашно пюре - може и само зеленчуците и да прибавиш малко от концентрираните месни пюрета на хип.

Не е хубаво веднъж стоплени пюрета да се замразяват пак защото топлината провокира размножаването на бактерии и дори и да го замразиш пак, те си остават. Но за час-два аз бих оставила пюрето извън хладилника и бих предлагала от време на време ако се върже и след това вече бих го изхвърлила. И не мисля че толкова бързо може да й падне хемоглобина. Виж ако продължи повече от десетина дни... А жълтък даваш ли вече?

# 88
Да, вече ще отделям, просто бях свикнала да изяжда цялото пюре, а май ще отвиквам временно. Каша не яде никаква.
Днес прие само плодовото пюре, но пък изяде 4-5 бисквити.
Предложих й жълтък (давам й 2 пъти седмично по принцип) смесен с любимата й тиква, но отказа. Утре ще купя моркови, тях ги обожаваше, да видим, ще си смесвам с месни еднокомпонентни.
Мислите ли, че домашно сготвените зеленчуци са по-вкусни? А домашно приготвеното месо?   

# 89
Аз лично рядко й готвя зеленчуци (за което все се упреквам), но пък като съм правила винаги ги е изяждала с апетит. Със сигурност вкусът е по-различен, може да й допадне. Месо не съм приготвяла.

Общи условия

Активация на акаунт