Примерна схема на захранване (11)

• 50 636
  • 701
  •   1
Отговори
# 90
Защо всички захранват с каша на Milupa? Толкова ли са добри и с каво са по-добри, примерно от Hipp? Предстои ми захранване и се чудя каква каша да избера!

Другата ми питанака е, като започна с каша, мога ли да продължа със зеленчук или плодовете по-добре се комбинират с кашата? Искаше ми се да продължа със зеленчуци! Изобщо не съм наясно, незнам дори какъв е асортиментът на пазара  Rolling Eyes

И още една питанка - имам домашна пуйка и домашен заек, кое месо е подходящо за пюрета - червено или бяло? Дробчетата на каква възраст мога да ги давам!

Оффф, при мисълта за предстоящото захранване ме обзема паника  ooooh!

# 91
Ами МИлупа е хубава каша. Аз лично я предпочитам пред Хипп. Някак си по добре се разтваря и стои по пухкава.

Косе Босе, благодаря за оценката на режима ни  Hug

Аз съм в задънена улица с киселото мляко. 4 дни успях да го лъжа да изяжда по няколко лъжички, но вчера вече лъжичките бяха 16 и лео категорично отказа да го яде. какво да го правя? 4 дни да считам ли за въведено? Така или иначе юе продължавам да предлагам по няколко лъжички, но едва ли скоро ще стигнем до 100тина мл.

# 92
Калина никога не изяжда толкова много кисело мляко, най-много 40-50 мл и то с бисквити или банан. Не я насилвам, колкото иска толкова.

# 93
Захраних с домашно приготвен морков, не го хареса  Sick На следващия ден опитах с Ранни моркови на Хип и сякаш му харесаха, но днес отново не бе очрован  Sad Смятам да спра да го мъча с моркови и да направя един ден пауза. Но се чудя с картоф ли да опитам или с тиква? И има ли смисъл да смесвам с морков, след като не му харесва?

# 94
Тиквата е по-сладка и бебетата я харесват. Аз, обаче, ти препоръчвам да му дадеш домашно приготвена, защото тази на Хип е доста гадничка. Моят син в началото никак не харесваше моркова, картофа си го хапваше, а сега яде и двете неща с апетит.
 Peace

# 95
  • София
На моя юнак, пък, тиквата на ХИП му харесва много. Пу-пу. Действа му и регулиращо на изхождането.

# 96
Весели празници, момичета!!!

Косе Босе, благодаря!   bouquet

JeniB, защо да са само два плода  newsm78 така като съм ги написала са 4-ри. До 8-я месец още не съм стигнала да го мисля. А-а-а това 8 е като точка, не като месец  Flutter.  Въвеждам новата храна по 5 дни и наистина преди ориза ще са минали само 15 дни, може би са малко  newsm78

Готови каши от елда и аз не мога да намеря, а линка от първа страница "как да направим каша от елда" не мога да го отворя  Sad  Ако някой го има, моля да го копне Praynig  JeniB знам, че имаш повечете неща  Hug дай го  насам

# 97
Захраних с домашно приготвен морков, не го хареса 
На следващия ден опитах с Ранни моркови на Хип и сякаш му харесаха, но днес отново не бе очрован
Смятам да спра да го мъча с моркови

Нормално е да реагира по този начин от 1-2 опитвания. Не е мъчение, на детето му трябва време, за да свикне.

Вкусът е нов – за първи път опитва твърда субстанция с напълно непознат вкус.
Консистенцията е нова – няма нищо общо с пиенето на кърма или мляко.
Ароматът е нов – вкусовите рецептори на тази възраст са много чувствителни.
Лъжичката е нещо ново – детето все още не знае какво да прави и защо му се дава.
Обстановката е нова – детето стои в столче за хранене или друга подходяща поза и се чуди защо е там.

Нежеланието към храната в началото е един вид защитна реакция. Затова е нормално дечицата да се мръщят, да избутват с език, да се съпротивляват на процеса на хранене и т.н. Целта е инстинктивно да се самозащитят. Една много хубава препоръка за началото на захранването е първата храна да се предлага 7-10 дни: достатъчно е детето да ближе лъжичката, не е нужно нито да яде, нито да увеличава количеството, а просто да опитва храната и да опознава лъжичката.

Захранването е въпрос на физиология (да внася допълнителни хранителни елементи и калории) и на психология (да запознае детето с процеса на хранене и то постепенно и плавно да се включи в този процес).

# 98
линка от първа страница "как да направим каша от елда" не мога да го отворя
Ако някой го има, моля да го копне

Домашна каша от елда

# 99
Не видях някъде да сте дискутирали въпроса за добавянето на праз или кромид лук в пюрето. /извинявам се, ако го има/. Та въпросът ми е - от каква възраст може да се добавя като подправка в пюретата?
И още - прочетох във форума, че копър и магданоз се добавят като подправки в 8 месец. Не е ли малко късно. Че нали на кърмачетата им се дава да пият чай от копър за коликите? Че затова се чудя newsm78. Нека, ако някой има инфо да сподели Simple Smile

След като прочетох за елдата имам и още въпроси - може ли да направя домашна каша от елда от брашно от елда за шестмесечно бебе. На готовите каши от елда на Хип прочетох, че съдържат обезмаслено мляко на прах, което ме притесни. Това не е АМ нали - ами си е краве мляко, така ли е?

Последна редакция: нд, 28 дек 2008, 15:50 от djini_selena

# 100

След като прочетох за елдата имам и още въпроси - може ли да направя домашна каша от елда от брашно от елда за шестмесечно бебе. На готовите каши от елда на Хип прочетох, че съдържат обезмаслено мляко на прах, което ме притесни. Това не е АМ нали - ами си е краве мляко, така ли е?
Хип имат и безмлечна каша само от елда.

JeniB, защо да са само два плода  newsm78 така като съм ги написала са 4-ри. До 8-я месец още не съм стигнала да го мисля. А-а-а това 8 е като точка, не като месец  Flutter.  Въвеждам новата храна по 5 дни и наистина преди ориза ще са минали само 15 дни, може би са малко  newsm78

Схванах по едно време, че са точки, а не месеци Grinning

Последна редакция: нд, 28 дек 2008, 16:49 от JeniB

# 101
Имам и аз един въпрос. Харесах една каша, но пише, че има 1.5% портокал в нея. Може ли да я давам или е за след 1 година?

# 102
Весела Коледа! Топлина и любов в сърцата ви! Здраве и щастие в семействата ви!

Косе Босе   bouquet. Спрях се на варианта въвеждане на пресен плод за следобедна закуска. Има ли проблем, ако като пресен плод давам круша. Тя вече е въведена като пюре. Малката я обожава Blush

И още нещо да попитам - зеленчуковото пюре наобяд го давам към 70-80г и после суче /не искам да замествам хранене, но не ми е удобно първо да кърмя, после да давам пюре/, а следобедното пак ли толкова трябва да давам или на половина?

Последна редакция: нд, 28 дек 2008, 17:51 от Gali80

# 103
Здравейте, мили мами сигурно по моя въпрос има писано много, но нямам време да се ровя, затова моля да ме извините. Дъщеря ми навърши 5 месеца миналия месец въведохме зеленчуковото пюре и този месец едното хранене ще заместим ,каша ,но от доста места чух , че ако ядем каша всеки ден ще напълнее много, това така ли е и с какво друго мога да заместя кашата.Другото за което се чудя е дали може да яде каши с глутен, педиатърката каза че може, но мен това ме притеснява.Благодаря , ако ми отговорите baby_neutral

# 104

Хип имат и безмлечна каша само от елда.

Тя пък има захар в нея, изобщо всички каши на Хип с елда май са със захар. Нали уж не трябва да даваме захар до годинката!?

Общи условия

Активация на акаунт