Тенджери, тигани, тави... Препоръчайте ми!

• 252 594
  • 657
  •   1
Отговори
# 105
Да споделя лош опит с ножове за хранене.Много бяха красиви и режеха страхотно ,но дръжките им /от някаква пластмаса/ побеляха грозно в миялнята и вече не са за пред хора.Ще търся нещо с кост или друг по-устойчив материал.Проблема е че това което съм виждала не е със зъбци а гладко и не реже добре.
Да оплюя и прословутия ''ХЕНКЕЛБАХ''за нищо не става пълен боклук #Cussing out.
Използвам да питам за отзиви от керамични ножове,има ли някой какви са впечатленията ви?Похвалете ми и комплект за сервиране/прибори и ножове/ ако се е оказал добър.
Благодаря!

# 106
  • sofia
Значи за прибори за хранене бих ти препоръчала тези на Великотърновската ножарска фабрика Терна 1923. Купих ги насипно от ХИТ (има ги във всички по-големи магазини). Мият се идеално в миялната машина.

# 107
Явно докато не се опаря и аз няма да мирясам  Wink .Харесала съм си това http://store.bonapeti.tv/index.php?main_page=product_info&cP … mp;products_id=54 и събирам впечатления   bouquet

# 108
за тези ,които се интересуват от емайлирани съдове , да споделя , че от няколко години се каня на едни сръбски и преди дни се сдобих с такава . от някъде бях чувала , че техните са по-добри от другите . малка е тенджерата , а здравата си тежи , само не ми харесва стъкления капак , но все-пак избирал я е мъж  Wink!
давам ви линк да разгледате :
http://www.metalac.com/pgs/sr/proizvodi/

Последна редакция: сб, 28 фев 2009, 16:50 от oska

# 109
  • Варна
Имам комплект ножове за кухня Amefa. Много съм доволна. Целите са от стомана. Много са удобни. Мият се в миялната без проблем.
Като прибори за хранене мога да похваля Fissler. Прекрасни са. Също нищо не им става в миялната.

# 110
И аз търся по-красиви и качествени прибори за хранене, но нямам идея къде мога да открия.
В Метро мислех да проверя. Имаше в Била преди едни, но цената беше уникална... Shocked

# 111
Аз за тигани ползвам Тефал, гювеч задължително имам досега съм спукала 2-3. За тави и тенджери сега ще търся да си купя и незнам на какво ще се спра дано е сполучливо

# 112
Значи за прибори за хранене бих ти препоръчала тези на Великотърновската ножарска фабрика Терна 1923. Купих ги насипно от ХИТ (има ги във всички по-големи магазини). Мият се идеално в миялната машина.

Не са лоши, имам ги. Харесвам всичко, което издържа в миялната.  Grinning

# 113
  • Русе
Ползвам тава и тенджера -тефлонови,италиански "Bialetti"/мисля,че така се казваха/ и съм много доволна засега.

# 114
Какви са ориентировъчно цените на Фислер  newsm78

# 115
И аз съм на тема смяна на посудата. Основно защото искам да разкарам тефлона и неръждавейката от кухнята! Отдавна се каня да изхвърля тигана, но събирам пари за достоен заместник. Малко ще ми е проблем с палачинките, но ще опитам. Здравето на семейството ми е много по-важно.
След дълго проучване се спрях на тенджера от Силарган. Честно казано, предвид цената, на първо време мисля да я използвам и като тиган Simple Smile Да не говорим, че и дръжките са метални, та и за фурна става май. Една приятелка има такива съдове и казва, че не е трудна поддръжката, всичко се измива след кратко накисване. Със сигурност отговаря на изискванията ми за  безопасност. Пък и винаги ще имам оръжие под ръка, ако някой ме нападне в кухнята  Grinning (с това тегло).
И друго - алтернативата за мен са стъклените съдове (за фурната) и стоманата 18/10. Може стоманата да не е толкова безвредна колкото керамично-чугунените тенджери, но пък цената е по-достъпна. Имам една такава и напоследък готвя основно в нея. Та така - докато пиша, си формулирам краткосрочна цел - голям стъклен гювеч за фурната и стоманена тенджера, ако не събера пари за силаргана.
И друго - ако се намери гювеч с "орто"лак, няма да го пропусна!

А иначе според най-големите професионални готвачи (поне френските  Grinning), най-добрите съдове за готвене са медните  (без покритие и други екстри) Peace
Недей така, ще изтровиш хората!!!!! Медните съдове винаги са калайдисани отвътре, само и само да няма смъртни случаи.

# 116
   Аз ползвам имам Тефал дълбок и плитък тиган с откачащи дръжки и се ползва и за тава.Прекрасни са.Тенжерата ми е на Биатлети има ги в Метро, голяма си взех мисля че беше 80лв много е хубава и нищо не загаря в нея.

Понеже се коментират и приборите за хранене много си харесвам моите на Луминарк ..имам целия сервиз.Ето го:http://www.business.bg/cgi-bin/page.cgi?page=product&id=1643&pid=18

# 117
Облаче може ли малко повече инфо за тези Силарган.Това марка ли е, материал ли е newsm78.
Какво е това " Орто Лак" newsm78.
Питам те така подробно защото знам, че се интересуваш от здравословни неща Hug

# 118
  • Варна
Какви са ориентировъчно цените на Фислер  newsm78

Ползвам комплект от 68 части. Цената му преди 3 години е била 234 лв (етикетчето още стои на кутията). Преди около  три месеца гледах комплекти за 12 човека и цените мисля, че започваха от 200лв. Има ги със сигурност в "Двата щъркела" и "Домашен рай".

# 119
Облаче може ли малко повече инфо за тези Силарган.Това марка ли е, материал ли е newsm78.
Какво е това " Орто Лак" newsm78.
хехе, имам предвид здравословен, безвреден Simple Smile по аналогия с измислената болест "орторексия' (стремеж да се храниш здравословно, което, в нормални граници, е наистина желателно. Друг е въпроса кой, защо и кому слага диагнози:). В темата за оловото се обсъждаха грънци без лак или поне с безоловен лак.

Бъни, ето тук можеш да прочетеш за силарган - това е керамично покритие на silit. Всъщност, има още едно приемливо покритие, като гледам новата информация. Ето и на български.

Общи условия

Активация на акаунт