Тенджери, тигани, тави... Препоръчайте ми!

• 252 342
  • 657
  •   1
Отговори
# 330
Бихте ли ми препоръчали марка йенска тавичка и магазин,откъдето да си купя?

Пирекс или Симакс - от боросиликатно стъкло. Пише си, че са без кадмий и олово. Има ги и в големите супери - Била, Пикадили...

Bobka, коя е фирмата, какъв е тигана, материал, покритие?

# 331
Момичета, я кажете, кои от двата тигана да си купя-керамичен тиган на "Монета керамика" (бял) или керамичен на "Века" (вътре е черен с леко червен отенък) Прави ми впечатление че на Монета дъното не е двоино като при Века, това проблем ли е (готвя на газ) инак по си ми харесва Монета newsm78
Чакам отговора ви че да отпрашвам за магазина Simple Smile

# 332
Лично аз бих предпочела Beka-та. На Ceramica Moneta покритието е с нано технология, към която имам предубеждения и без да съм сигурна, че е ОК, не бих купила.

# 333
  • София
Момичета, я кажете, кои от двата тигана да си купя-керамичен тиган на "Монета керамика" (бял) или керамичен на "Века" (вътре е черен с леко червен отенък) Прави ми впечатление че на Монета дъното не е двоино като при Века, това проблем ли е (готвя на газ) инак по си ми харесва Монета newsm78
Чакам отговора ви че да отпрашвам за магазина Simple Smile
ч
А къде ги има тези тигани и колко струват?

Isee you,не помня фирмата...уверяваха ме, че са здравословни, някакви сертификати  имаха...нямат олово.

# 334
Bobka, смяташ ли, че продавачките ще знаят повече от нас. Абсолютно не разчитай. Колкото до оловото - него в тиган не можеш да го намериш  Mr. Green При тях проблемът са незалепващите покрития, известни като "тефлон", заради съдържанието на PTFE и PFOA.

Beka-та я има по магазините за тенджерлък в моловете.

# 335
  • София
Bobka, смяташ ли, че продавачките ще знаят повече от нас. Абсолютно не разчитай. Колкото до оловото - него в тиган не можеш да го намериш  Mr. Green При тях проблемът са незалепващите покрития, известни като "тефлон", заради съдържанието на PTFE и PFOA.

Beka-та я има по магазините за тенджерлък в моловете.

E, да аз затова питам тук, но за съжаление не помня фирмата.....винаги гледам покритието да не е тефлон, а тези със сигурност не бяха с такъв...но не знам какво още да гледам и да питам...иначе цената му беше доста висока -около 100лв.

# 336
ЗНае ли някой какво означава печата за 10 години гаранция на Пирекса-йенските съдове?В магазина(малкия ЦУМ на Пиротска) ми казаха,че нямат представа,нищо не означавало,един вид картинка някаква,те давали 1 година потребителска гаранция,която покрива...пак не е ясно какво-счупване или напукване със сигурност не покривали,защото можело и аз да съм виновна,ако се получат подобни дефекти,не можаха да ми обяснят и до колко градуса максимално и за какъв период  може да се нагрява стъклото...примерно ако си забравя тавичката на 300градуса за 2 часа във фурната дали ще се пръсне?

# 337
  • София
Видях марката на тигана в Тенополис -SKK (Cast in Germany) Материалът , от който е направен е дуралуминий,алуминиеви сплави без тежки метали, без PFOA -перфлуоронова киселина, която се използва при тефлоните.  http://www.nvb-bg.com/read.php?see=skk&catid=4&p=0

# 338
И какво сега момичета, керамичен или титаниев тиган да си купя ???? абе аз кола по лесно си купувам маи Simple Smile а всъщност просто ми трябва здрав тиган без тефлон в него Simple Smile ама как да съм сигурна че тея дето не залепват нямат тефлон вътре, то маи друг вариант осве с добавка от тефлон да не залепва няма  newsm78

# 339
  • Бургас
Мисля,че който и да вземеш  няма да сбъркаш.Без това един тиган не стига и затова те съветвам да си вземеш и от двата вида ,но не наведнъж разбира се.Аз имам титаниев тиган и керамична тавичка.Доволна съм от тях.

# 340
готово, взех SKK титаниев нам си ко, без тефлон в него поне това гарантира производителя Simple Smile Ще го видим сега що за чудо е, ако не друго поне е 100 кила и за скрап ще взема повече ако го върна Wink

# 341
mranki,няма да съжаляваш,имам такава тенджера от 6г и не съм готвила в никоя друга през това време.Яденето става много по-вкусно в нея Peace

Да знаеш случайно дали се мият в миялна?И в Технополис ли се продават само,защото съм решила да си купя още един техен продукт.

# 342
сега към днешна дата къде мога да намеря SKK ? -това са тези ,които бяха в Халите ,нали ?

# 343
  • София
 Аз съм си купувала СКК два пъти от технополис в Мл 4

# 344
 благодаря  !  Hug

Общи условия

Активация на акаунт