Тенджери, тигани, тави... Препоръчайте ми!

  • 252 346
  • 657
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 2 132
Днес видях на Бека екологичните тигани. Преди ги коментирахме, но сега вече не помня - Имаше ли нещо претиснително в тях?

# 361
  • Мнения: 2 652
Днес видях на Бека екологичните тигани. Преди ги коментирахме, но сега вече не помня - Имаше ли нещо претиснително в тях?

Не. Поне от информацията на етикета. Аз взех един ей така. Но така и не съм го ползвала.

# 362
  • Мнения: 2 654
Може ли да обобщим? Кои тави, тигани и тенджери са ОК и от къде ги купувате напоследък?

SKK видях че коментирате от Технополис. Нещо друго?

# 363
  • Мнения: 189
Здравейте в тази тема. Напоследък не съм си купувала никаква нова посуда, но вече ме сърбят ръцете. И въпреки, че съм се спряла на 2 марки, пак да се поослушам тук дали нещо интересно не съм пропуснала.

I see you, би ли подшушнала кои са тези две марки  Hug

# 364
  • Düsseldorf
  • Мнения: 504
Арлина : Да си жива и здрава, че ме прати в Карфур!
Аз си купих май не като твоите, а от другата марка в зелено и бяло,  на МОНЕТА, Италия.
По-скъпи малко бяха, но с по-дебело дъно.
Е няма такъв друг съд, поне аз не познавам. Мнооого по-добро от Тефлона покритие, не залепва изобщо, много вкусно става всичко, сега пратих мъжа ми за тавичка на тази фирма от Метро, в Карфура нямаше.

Обаче все пак ме гложди нещо по въпроса доколо е полезна храната, приготвена в тези съдове.
Понеже фирмата обяснява колко "ЕКО" са им съдовете, обаче дотолкова, доколкото се опитват да не замърсяват околната среда при ПРОИЗВОДСТВОТО им. А смото покритие - то уж е керамика, но пък с някакви НАНОТЕХНОЛОГИИ.....
Някои имаше резерви към тези технологии, и все пак нещо по-конкретно? Какви са ви опасенията, че може да се отделя нещо, което да остава в храната ли?
Аз, разбира се, само готвя в тях, няма да съхранявам храна вътре, и все пак...  Thinking newsm78 newsm78
Ще пусна питане и из еко-темите...

Около 50 лв., като аз взех най-големия възможен, но за съжаление съм изхвърлила книжката и опаковката, не зная марката. Червен отвън и бял отвътре. Имаше още една марка, те бяха друг цвят.

# 365
  • Мнения: 1 313
Радвам се, че съм помогнала.
Да си призная и аз имам съмнения относно безвредността на тигана. Вижда се разлика с тенджерите на Emile Henry (също са керамични), които претендират, че са безвредни и за готвене и за съхранение. По-тънък, по-лек, по-лесно се почиства, някак си личи намеса на по съвременни технологии, целящи основно по-голямо удобство при употреба. Но мисля, че при положение, че няма и следа от каквато и да е драскотина по него, едва ли отделя вредни съставки в храната докато се готви. Така че ползвам спокойно, но избягвам да съхранявам храна в него.

# 366
  • Мнения: 2 132
В една съседна тема едно момиче се оплака от Монета. Изхвърлила ги - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=492830.msg16801806#msg16801806

# 367
  • в света на неограничените измерения
  • Мнения: 258
Да се запиша и в тази тема. Не, че в другата не коментираме
същите въпроси.

# 368
  • Мнения: 1 080
На моя мъж му се струва, че пърженето в керамичния тиган става много по-бавно отколкото в тефлоновия. Вие имате ли подобни наблюдения?

# 369
  • Мнения: 910
а за тези ,които сега са промоция в Метро какво ще кажете ,май Томас или Томсън бяха ,не са евтини -тигана ,който хванах беше около 150 лв .отвън са инокс ,а вътре са тефлонови ?!?

# 370
  • Мнения: 663
Привет,днес реших че трябва да подновявам тиганите-загледах се по тези които в момента са на промоция в Била-Delomano-с керамично покритие-някой има ли впечатления??!

# 371
  • Пловдив
  • Мнения: 3
Здравейте и от мен Simple Smile Видях темата при търсене в Google. Искам да направя подарък на майка ми - тиган 26 см Simple Smile Бях се насочил към Tefal Elegance и да смени предишния Tefal обикновената серия на няколко години ... Фурната е с керамичен плот. Преди газовия котлон скапваше обикновения Tefal и средата се надуваше винаги. Или това става на всички тънки съдове върху газовите котлони ... После случайно прочетох за тефлона, че уж бил вреден, та дори, че храната там ставала по-НЕвкусна. Направо се разколебах какво да взема. Видях и едни с керамично покритие Moneta, Bialetti ... Четох в няколко теми по форуми за тиганите и за тези пишеше, че покритието е тънко и колкото и добре да работи в началото, след година примерно започвало да залепва заради протърквания. Пишеше за чугунени и напълно керамични съдове, но последните идват доста скъпи ... Чугунени нямам идея къде има и колко струват. Та какво ще ме посъветвате, мисля, че сте ползвали вече повечето изброено от мен и ще знаете предимства и недостатъци Simple Smile Къде мога да намеря на живо тези марки Moneta и Bialetti или други полу керамики в Пловдив и заслужава ли си експеримента за пръв път да взема такова нещо, било то и за година период добра работа примерно? Лимита на цената е около 40-50 лева ...

EDIT: Но като се замисля, всичките ни съдове са метални, кои с незалепващи покрития, кои - без. Та най-добре да си взема Tefal-а за 40 лева и един капак исках и той ще е 10 лева и да съм готов, че всъщност утре искам да ги подаря ... Едва ли ще ни навреди с много на фона на всичко друго, пък и не се ползва всеки ден Simple Smile Все пак в Технополис и другите вериги ще огледам пак за керамики ...

EDIT2: След разходка до Пикадили, Техномаркет, Метро и т.н. добре, че колелото върви бързо, купих Bialetti Leonardo 26 см за 52 лева (утре нашите ще ме смъмрят за какво съм дал толкова пари, ама бях обещал на майка ми нещо за кухнята) Simple Smile Капака ще почака засега ... Тези Tefal Elegance са с малко по-тънко дъно и това ме спря. Керамичните ги имаше в Пикадили и Метро, но точно 26 см не, въпреки, че по сайтове съм виждал и 26 от Moneta. Иначе на пипане са доста гладки наистина. Ние имаме една тенджера дълбока 24 см на Bialetti на външен вид покритията са като на тигана дето взех сега. Вътре се изподраска на 4-5 места покритието като от удар с вилица и се оголи алуминия. Но е малко за щастие. Голям недостатък е, че дръжките на капака и самата тенджера са гумирани, но в частта със най-стабилен захват в средата си е оголена стоманата и е адски гореща на пипане - само с ръкохватки трябва. Тая гума да я бяха сложили на цяло по-добре, няма никакъв смисъл от нея само леко отстрани ...

Последна редакция: пн, 29 ное 2010, 16:41 от StanislavAngelov

# 372
  • Мнения: 0
Привет,днес реших че трябва да подновявам тиганите-загледах се по тези които в момента са на промоция в Била-Delomano-с керамично покритие-някой има ли впечатления??!

Здравей,

В неделя ползвах тиган ДЕЛИМАНО с керамично покритие за направата на омлети.  Тигана е превъзходен, има термо датчик между дръжката и тигана, който променя цвета си с достигане на определена температура, а керамичното покритие е дори и на ръба на тигана, където други тигани нямат и бързо потъмняват.

Покритието не залепва  - омлета се пързаляше, като че ли беше в олио, а температурата се разпределяше по начин, който не допускаше загаряне в края на омлета.
Цената в момента е до -50%, т.е повече от добра, доколкото знам извън БГ този тип съдове са много актуални и доста по-скъпи.

От мен 6+.

Поздрави,
П

П.С. Тиганите са 100% произведени в Италия Simple Smile

# 373
  • Мнения: 1 153
mixoff, като си започнал с рекламата, поне кажи къде можем да ги видим:)

# 374
  • Мнения: 2 282
Покритието не залепва  - омлета се пързаляше, като че ли беше в олио, а температурата се разпределяше по начин, който не допускаше загаряне в края на омлета.
Я метни едни палачинки и пак пиши. Че палачинките са ми болната тема...

Общи условия

Активация на акаунт