Момиченце или момченце ще е ЮНСКОТО детенце? Тема №14

• 18 778
  • 285
  •   1
Отговори
# 150
Мале Франческа, ако ми направят забележка защо съм си качила детето на автобус и не знам просто, ще избеснея сигурно, освен ако не загубя отново ума и дума от шок!
Иначе когато напролет много ми проличи, направо мисля и аз да стана нахална и тия на местата които за са възрастни, майки с деца и бременни да си ходя и да им казвам да станат.
Макар, че аз много се паля като се ядосам, пък после ми е съвестно.
Наистина е голяма простотия, живота и злобата е побъркал много хора в София вече.

# 151
greenlife, изобщо вече не се учудвам на такива случки, отдавна съм свикнала с българската простотия и нищо не ми прави впечатление. Навремето много се ядосвах, когато се качвах в автобуса или маршрутката и като погледна седящите - ами 90% са мъже. Да кажеш, че поне са пенсионери, да го преглътнеш, ама млади и здрави мъже...Сумати пъти бременни жени са стояли прави и са били блъскани в навалицата, а българските "кавалери" си седят най-невъзмутимо и, както казва Франческа, все едно са на обиколка в Париж. Случвало ми се е да ми е падало кръвното и видимо да съм ставала бяла като платно, с треперещи крака и на път да припадна, и никой не си е правил труда да ми отстъпи място. Откакто съм бременна поради тези прични избягвам да се качвам в градския транспорт. Не стига че е блъсканица, а и мирише като на умряло. ВИнаги съм се учудвала как може да има толкова нечистоплътни хора, особено сутрин - миришат на чесън, на вкиснала манджа, на застояла пот  Sick  Когато не съм с колата, колкото и път да ме чака, препдочитам да ходя пеша - хем се рахождам, хем поддържам форма, хем си спестявам сумати нерви. Единственото неприятно е, че на 15 мин. ми се дохожда до тоалетна, а по пътя няма много обществени, мен ме е срам да влизам в заведенията само за това и стискам  #Crazy

ayas,  ще чакаме снимки. Мен все ме мързи да се снимам, но ще гледам по празниците да си направя няколко с новите дрешки, че е срамота да нямам почти никакви снимки от бременността си. Поне да се възползвам, докато все още се побирам в обектива.   newsm19
Течности пия много - от малка съм свикнала да пия много вода и гледа поне по 2 литра на ден+3-4 айрана, които мого ми се услаждат напоследък. И за кафе си умирам, но гледам да се ограничавам до максимум 2 дълги на ден.  food010

хихи, все се каня да кажа колко се радвам на емотиконите, много са смешни  lalalala tooth  animal085

# 152
Здравейте момичета Hug снощи и аз бях на нещо като коледно парти.Не бях излизала сигурно от 5 месеца и се почувствах страхотно.Много весело си изкарах,но единственото нещо което ме изтормози беше цигарения дим Sickужас и затова ще избягвам да ходя много по заведения.

Една приятелка на майка ми,която е на 42 години забременя и се очакваше да роди май месец,но вчера разбрах,че и се е наложило да роди бебчето си,защото било със Даун.Тя си има 2 големи дъщери,но от 7-8 години се опитваше да забременее и да си има трето детенце,но изкара 5 или 6 спонтанни аборта.И сега тъкмо беше се "закрепило" и тя беше толкова щастлива но за кратко Sad извинявам се,че ви натоварвам,но се оказва,че възрастта найстина е от голямо значение.

# 153
Хм,аз явно съм била голяма късметлийка-с първата бременност просто нямаше случай да не ми отстъпят място в автобуса(е,откакто ми пролича коремчето,де) Grinning
А имам и един такъв случай-отстъпвам аз място на една млада жена с доста голям корем , при което тя ме изгледа злобно и така остро каза"Не съм бременна,ако тва си мислехте",че онемях Confused
Пипкава работа е тва с отстъпването,но при нас хич не е толкова зле,въобще не си мислете.
В Китай е такава блъсканица по гр. транспорт-направо сървайвър.Няма стари,сакати,бременни,малки деца-никой никога няма да ти отстъпи място,ако ще и да припадаш. Mr. Green

# 154
 hahaha Много се смях на няколкото истории за автобуси. Ще видим като ни проличи колко ще сме късметлйки  rotfImbo
Искам да споделя нещо за витамините. На мен лекарката нищо не ми каза за тях, но мисля да си взема тия дни, защото колкото и плодове и зеленчуци да ям не мисля, че е достатъчно. Вчера в аптеката видях едни О'мами и мисля да си купя тях. Пак ще се посъветвам с аптекарката, но мисля, че ще са те. Споменах ги, защото не мисля, че някой е писал за тях  Grinning

# 155
Fantasia,ако ще си взимаш О'мами препоръчвам ти да ги взимаш вечер.На сестра ми много и се гадеше от тях.Все пак при всеки е различно,но казвам,за да го имаш в предвид Peace

# 156
lili_to, като гледам как ми се гади още, очквам да имам този проблем независимо какви витамини си взема  Laughing Дано все пак се размина  Praynig

# 157
И аз не взимам никакви витамини, но се чудя дали да почвам. Не се ли увеличава апетитът от тях? Засега наблягам на плодовете най-вече.

Някой беше питал за зърната на гърдите. Не само ме болят, а ме и сърбят и едва се сдържам да не се начеша като крастава. Освен това са станали значително по-големи и са потъмнели. А на самите гърди са ми се появили едни вени, дано не почнат да изпъкват като при културистките  box

А от 2 дни започнах да използвам крем за лице на Билка и засега съм много доволна. Мирише страхотно на пъпеш (аз нямам проблем с миризмите) и много добре хидратира кожата. Досега какъвто и продукт да съм си взимала на Билка, не съм се разочаровала. Особено кремовете за ръце са страхотни.

# 158
И аз се чудя какво да правя с тези витамини.
Мисля да пия фолиева киселина до 16 г.с. и тогава ще видя..... newsm78
Все пак ям по доста плодове около 1,5 кг на ден, предполагам че, е достатъчно.

# 159
И аз се чудя какво да правя с тези витамини.
Мисля да пия фолиева киселина до 16 г.с. и тогава ще видя..... newsm78
Все пак ям по доста плодове около 1,5 кг на ден, предполагам че, е достатъчно.
Мисля, че количеството плодове, които ядеш на ден са предостатъчни  newsm10
За съжаление има много продукти, които трябва да консумираме всеки ден поне в минималните количества. Аз не успявам всеки ден да си ги набавя. Например не всеки ден ям достатъчно млечни продукти и зеленчуци...та зтова съм ЗА витамините, без да се прекалява с тях, разбира се  Grinning
П.С. Аз хапвам и люти чушлета, че много обичам и знам, че съдържат много вит. Ц.

# 160
Здравейте Сладурки,
за мен още не е свършила седмицата работна. Sad
Решихме да работим и  днес и после хубавичкоооооо да си починем Grinning.
Откога си мечтая за почивчица.
Отново докато се наканя да вляза сте изписалии вече темичка Hug
Edno momi4e, честито ти синя радост. Не си го слагай кой какво казал, знам че от близки хора е кофти такава реакция ,но какво да се прави. Важното е всичко да е наред Hug
За витамините аз пия Центрум Матерна от 13 седмица,до края на бременноста и месец след това ще ги пия. И нищто друго.
Вие?
Да питам и за кафенцето. Пийвате ли? Аз откакто забременях да не видя кафе, но от няколки дни отново ми си мисля за едно хубаво сутрешно кафенце:)
Всяка сутрих кафенце с фрешче  Rolling Eyes, но по добре отколкото мазна баничка с бозица Laughing
Лек ден от мен засега, гушки на всички, по късно като се пробера пак ще хвърля едно оченце, какви ги вършите тук:)  Hug Hug Hug

# 161
Що се отнася до автобусите,онзи ден съм в трамвая с една приятелка тя казва на един човек"Ако обичате жената е бременна"а той я поглежда и казва"Ми и аз съм бременнен бе госпожо" Shocked Shocked!

# 162
Всяка сутрих кафенце с фрешче  Rolling Eyes, но по добре отколкото мазна баничка с бозица Laughing

Да знаеш само как обичам банички и как ме е яд, че е вредна храна и си позволявам само  1-2 пъти годишно cry

mima1977, нямам думи за тоя господин. Поне да му беше взела контактите, за да ги дадеш на някой медицински център, защото такъв феномен - бременен мъж, освен по филмите, не сме виждали Laughing   За съжаление, такава е действителността и ще трябва да стискаме зъби. Лошото е, че такива "бременни" идиоти възпитават по този начин своите деца, а те - своите, и затова сме на това дередже. 

# 163
Аз чак се притеснявам някой път да не съм с мъжа си в автобус и да ми кажат такава реплика, че после да не трябва да ходя да го измъквам от районното - притеснявам се че директно за врата ще го повдигне да ми отстъпи мястото. 

За витамините аз хич не искам да пия принципно, защото много пълнея от тях, винаги когато съм пила комбинирани витамини и качвам, дори да не ям повече от нормалното, просто тогава и водата ми се лепи. Аз също принципно основно плодове, зеленчуци и сирене ям, но нещо откакто забременях и се мръщя на салатите, то и зимата едни зеленчуци... Затова вчера видях в Пикадили сиропчатата за бременни на Hipp и си взех от тях. Имат В витемините, С, Желязо, Магнезий и Цинк. Мисля че са достатъчни на този етап + портокалите и бананите с които се тъпча почти ежедневно.

# 164
Здравейте майчета!

Едно_момиче, честити момченца! Радвам се, че мечтата ти се е сбъднала! И аз винаги си бях мечтала за момченце и сега си ги имам две. Недей слуша какво ти говорят близките, няма значение пола - децата са си деца и се гледат еднакво трудно  Wink, но пък носят такава радост и щастие!

Greenlife, съжалявам за случката в автобуса, но такива ги има не само в България. Тук в Швейцария никой не ми е освобождавал място като бременна или като съм с децата. А в Германия като бях ноември месец се качихме със сестра ми на автобус (вътре беше голяма блъсканица) и на нея никой не й направи място, а беше доста забележимо бременна.

Щастлива Бубичка, и аз от както забременях хич не можех да помириша кафе, но от няколко дни си правя чат пат.

Общи условия

Активация на акаунт