"Няма време вече - МАРТ не е далече"!!!

• 18 649
  • 292
  •   1
Отговори
# 150
Привет!
И аз съм в отбора на мамите с гръбни оплаквания  Sad Особено много пък ме болят отстрани ребрата като легна настрана. Абе, трай бабо за хубаво - това е! Не искам да се оплаквам - и без това научих лоша новина в априлската темичка, тия болежки нищо не са.... Cry

# 151
  • Стара Загора
И аз прочетох за априлската мама - изгубила ги е 2 малки ангелчета близначки. Нека Господ да й даде сила, кураж и смелост за да се престраши пак и в най скоро време да види  EFP а на финала това за което е мечтала най много!!!  Hug Hug Hug

# 152
много са тъжни тези новини.
На никого не го пожелавам това.
Само се моля  всички майки да са ок и да си родим навреме бебетата

# 153
Здравейте и от мен, аз се прибрах от Априлци, а вие нова темичка сте си спретнали. Горката априлска мама...много ми е мъчно, незнам как се преживява такова нещо...На Априлци беше хубаво, купон, само дето  сняг не падна...а толкова ми се искаше. Сега с мъжа сме на Плевен, мисля тия дни да излезна за подаръци вече Simple Smile Хайде, връшам се да чета, че толкова много сте изписали... Flowers Bouquet

# 154
  • Пловдив
Здравейте бъдещи мамчета  Hug
Много ми е напрегнато покрай тия празници, а и след това януари какво ме чака  ooooh! Аз тогава ще обучавам заместниците и трябва да съм плътно на работа, а вече хич не ми се работи Confused

Ние вера бяхме на коледно парти с дядо Мраз и Снежанка,но моята щерка не беше очарована от тях!
И ние бяхме на това парти, ама явно не сме се познали  Embarassed Съжалявам за сцепената глава, на мен много ми хареса центъра, много обезопасен ми се видя, но явно не е било достатъчно. Тази година Румяна не рева от дядо Коледа, но пак не искаше да седне в него  Laughing На Снежанка обаче даже й отговаряше, като й задаваше въпроси.

За щастие не мога да се оплача от никакви болки още - нито в гърба, нито в костите, но съм се притеснила, че ако ще раждам нормално, отдавна трябваше да почна с гимнастиката за разтягане, пък аз още не съм си намерила упражненията даже. Много съм несериозна Whistling

Имам проблем с вените обаче, с всеки изминал ден стават все по-зле, от мазилата няма никакъв ефект, а хапчета не ми дават да пия. Не че като ги пиех имаше ефект де...
За съня - уж спя, ставам само до 00, някъде към 5 часа, а понякога издържам и до 7 и после пак заспивам, но като стана се чувствам все едно съм била на дискотека и съм си легнала в 2. Като пребита, с едни кафяви кръгове под очите...Кога ще се наспя незнам Sad

Заредете се с Коледно настроение! На болните бързо оздравяване!

# 155
Здравейте  Hug
   На мен ми се беше скапал компа и ми се стори, че цяла вечност го няма  Crossing Arms . На всичкото отгоре онези "специалисти"  #2gunfire са ми изтрили ВСИЧКО и бях меко казано бясна!!!
   Миналата седмица бяхме на прглед и всичко е ок. Бебка се развива добре и вече е минала 1 кг.
   Относно упражненията имам едно питане - някой знае ли откъде мога да видя упражнения с топка. Имам от тези големите на КЕТТЛЕР и бях чувала, че са много подходящи за бременни  newsm78 .
   Аз имам болки в гърба, особено нощем, а вече имам и в таза  Confused . Като се разтъпча поне отшумяват.
   С килограмите вече съм +10  ooooh! .Тази мисъл много ме измъчва. Всички ме успокояват, че после ще ги сваля, но на мен не ми се вярва да стане така лесно  #Crazy .

# 156
Здравейте!
Аз определено си се разболях, много гадна хрема ме мъчии по цяла нощ гърло ме боли... Tired И без това не спях добре, сега съвсем, така,че и аз съм в отбора на неспящите.Добре, че щерката поне се оправи и днес е на градина.Ама аз си очаквах и мен да ме хване - цяла седмица съм плътно до нея, няма как просто.
За стриите - появяват се най-вече СЛЕД раждането, когато кожата започва да се прибира, така, че има време/да ви успокоя  Laughing /Аз от първата бременност имам само на единия бедър  Grinning, за сега са само те.Но, наистина е вярно, че си е до кожа. Аз се мажа, но по-скоро за овлажняване на кожата, че да не ме сърби, не разчитам много, че ще помогне за стриите. Майка ми, например, с нищо не се е мазала, 2 деца е родила и няма нито една стрия, нито целулит, нищо. Божа работа  Simple Smile
Да ви предупредя- ако не ви е жизненоважно  Grinning, не ходете в Джъмбо тези дни, нещо страшно е  Sick Вчера направихме тази грешка и 100 пъти съжалих, но поне купихме подаръка на малката.Опашката за касите започваше от средата на залата.Добре, че зад мен се нареди още една бременна, с още по-голям тумбак и двете бяхме взели само по няколко дребни неща и някак ни пуснаха да минем напред/като пак чакахме около 30 мин  Crazy Естествено, намериха се и две джофри, майка и дъщеря, да протестират защо не сме си били чакали на опашката като всички други.Майката се изцепи, че и тя била бременна  Crazy...абе ужасни емоции, развали ми се настроението от пазаруването, чак ми се дорева.Иначе купихме и едни "маратонки" на бебка, че как без подарък и за нея  Laughing, каката ги избра, ако мога ще ги кача/но не е сигурно/.Иначе има много сладки бодита и хич не са скъпи, абе всичко, само пари и нерви да имаш.
Сега мисля да правя едни сладки/за пръв път/ от маслено тесто..някой беше писал, че е правил, Маруся ли беше?  newsm78 Станаха ли? Аз взех рецептата от  готварския, но хич не съм по тия работи, та не знам...ако някой знае някаква лесна подобна рецепта за коледни сладки - да свирка, ама наистина лесна, без някакви врътки  Naughty  Grinning

-  ето ги и маратонките на бебка  Grinning Само не знам защо излиза толкова малка снимката  newsm78

Последна редакция: пн, 22 дек 2008, 14:52 от *Nikita*

# 157
Incognito споко, аз вече съм + 15 килца отгоре и едвам се движа  Embarassed А до края, нали всички казват че в 8 и 9 месец се качва много  newsm78 аз ще съм един търкалящ се хипопотам. В тая връзка, половинката на галено ми вика Мото Мото (който е гледал Мадагаскар 2 знае за какво става въпрос  Laughing )

# 158
Момичета от 1 час съм седнала на компа и се ровя из сайтове да си права леко списаче за някой покупки за бебчето,че абсолютно нищо още не сме взели.След Нова година,живи и здрави ще тръгваме по магазините.Ама да ви кажа нещо се ошашавих,то толкова много неща има,пък невярвам всички да са ми нужни.Например за козметика на бебчето има хиляди лосиони,млека,пудри,шампоани,сапуни,кремчета...За сега се спрях на бебешко олио,сапун,пудра за подсичане и кремче!Друго ще ми трябва ли?Напраимер някакъв лосион или масажен крем  ooooh! ?Толкова съм не наясно с нещата,че чак ме е срам от мен си  Blush ,толкова ли съм глупава незнам  ooooh! !

# 159
...
Сега мисля да правя едни сладки/за пръв път/ от маслено тесто..някой беше писал, че е правил, Маруся ли беше?  newsm78 Станаха ли? Аз взех рецептата от  готварския, но хич не съм по тия работи, та не знам...ако някой знае някаква лесна подобна рецепта за коледни сладки - да свирка, ама наистина лесна, без някакви врътки  Naughty  Grinning
Аз днес съм на кулинарна вълна и правя сладки точно от маслено тесто, а утре мисля да направя меденки с лешници.

Масленки: 300г брашно, 130г захар, 200г меко масло, 2 жълтъка, ванилия, (какао и суха сметана по желание). От изброените продукти се замесва меко тесто. По желание се оцветява с какао или му се добавя суха сметана и се оставя за 1 час в хладилника. После се правят малки топченца и се пекат върху хартия за печене в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Аз понеже съм се развихрила в кухнята ще ги правя двуцветни като охлювчета, но и на топченца са вкусни  Peace

# 160
Incognito , благодаря! Аз, щото още не съм ги почнала, май ще направя твоите, лесни изглеждат. Предполагам, всичко накуп бухаш вътре, нали?  Laughing Другата рецепта е почти същата, само че се добавя и нишесте, което ми е чудно  newsm78
Качих обувчиците в албума и още 2 снимки на огромния ми шкембак  Joy

# 161
  • Ловеч
Прочетох в априлската тема: милата майчица, мили душички  newsm45 .
Аз влизам да се отчета след прегледа. Бебо се е обърнал с главата надолу, 1150гр,36-38см. С контракции съм, ама ще ми се размине престоят в болницата, ще пия известно време Магнерот за да поуспокоим нещата. Док ми изписа Хотемин свещички, пише да не се прилагат при бременни, слагала ли си е някоя мама.
Ще си ги мерим ли килограмите..... +17кг до момента, не знам къде са се лепнали, факт е че ми тежат.

# 162
Nikita-къде е този албум не мога да го видя Naughty newsm78
толкова ли съм зле??

# 163
  • Варна
Даниелка, аз преди да родя предния път, просто влязох в една аптека и попитах аптекарката какво ще ми трябва като козметика за бебето. Нито марки познавах, нито знаех какво трябва, абе нищо, пълна дезинформация. Тя ми каза, че друго освен измиващ гел за коса и тяло, овлажняващ крем (или олио за зимните бебета) и крем за подсечено дупе, няма да ми трябва. Поне на първо време. Така се и оказа. В последствие купих само кремче за лице, че започна много да се лигави и бузките му станаха нещо като подсечени. Пудра и сапун не съм ползвала и до ден днешен.

Катерина 78, не знаех, че има специална гимнастика за разтягане. Аз и едва ли ще се хвана да правя нещо, де. Но тези които имат воля (и ще раждате нормално) - няма да е лошо да се пробвате, че аз предния път след раждането имах такава ужасна мускулна треска... Не е болка за умиране, но не съм предполагала, че ще е такова усилие - с ръцете дърпах (едни специални ръчки за опора), с краката натисках, цялото тяло стегнато в напъните...

# 164
майка ми също 2 деца е износила и нито една стрия  Shocked само от брат ми и се появили вените  Close
Danielkka казаха ми че с чист зехтин е по-добре да се маже бебчо,но вече както си прецениш,аз мисля да взема пудра,крем против подсичане-Бочко че е по-мазен,и зехтина или някой мляко,дали е по-добре да взема стерилизатор и нагревател 2в1 или да си взема по отделно,как ще  е по практично,май няма значение а? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт