Отговори
# 45
брейви, чета в момента темата за това как ще реагирате ако непозната майка удари детето ви пред вас
като прочета цяла такава тема гледам да си синтезирам за себе си най-полезното накрая  Blush като ученичка
не си водя записки де  Mr. Green но запомням всичко ценно
четох преди време и една тема за ударено дете в градина от лелката, и оттам си направих някои изводи за себе си, ако не дай боже се случи как е добре да се процедира така че да не се травмира детето
и стари теми назад ровя и чета, все изскача по нещо ценно

изобщоооооо  ooooh! сега се убеждавам, че най-трудното нещо на тоя свят е да възпиташ истински човек, по възможност не комплексиран, не наплашен, уверен, силен, упорит, реалист, щедър, добър .....
ако постигна поне няколко такива нещица да я науча  Praynig   Hug

честито на тройната леля   love001

# 46
erika,честито,мила!И на теб,и на сестра ти!Много здраве и късмет на малкото човече! Hug  bouquet Hug
Поздрави я от нас! Grinning

Ади Сан,хубаво ще започнете новата година! Peace Много се радвам! Hug А пожеланията са страхотни!Да ти се връщат! Heart Eyes Hug

За биенето на глава и тръшкането-мога да се "похваля",че и Лизи от преди 10-тина дни го прави! Rolling Eyes Като не стане на нейното пада на колене и почва да си я удря в пода.Обаче като се издрънча яко няколко пъти,вече се поукроти!А онзи ден като взе да го прави и да реве,ама якооо и аз станах и я шляпнах по пампа и й се скарах,поне да има за какво да се дере! Crossing Arms Не знам и аз как да постъпваме,но от този случай май не си спомням друг такъв! Wink А днес като не й позволя да ми изгаси компа примерно,или да пише с химикалка по него,почваше да реве и отиваше при баща си,гушкаше го и ме гледаше с укор! Laughing Абе хитри са като цяло стадо лисици! Mr. Green
Та ,Бреви,не си сама! Hug

# 47
  • София
Ерика, честито!  bouquet  bouquet

Адисън, и Дани преди доста често си блъскаше така главата назад в облегалката на стола за хранене. Къде от яд (като не става на неговата), къде от скука, ей така. Crazy Но вече все по-рядко. Понякога пробва да се тръшка, но го оставям да си падне на пода, само внимавам главата да не удари.
И не се оплаквай за кашоните Wink, аз си мечтая за това преместване, пък нека е навръх празниците. Wink

Като заговорихте за зъби  Laughing - ей сега преди малко както си му е редът го преоблякох за сън, накърмих, намазах с Генгигел и хоп - пробил е третият кътник. Остава още един и после кучешките (помня, че и при Емко последни избиха). Види им се краят. Laughing
сега се убеждавам, че най-трудното нещо на тоя свят е да възпиташ истински човек, по възможност не комплексиран, не наплашен, уверен, силен, упорит, реалист, щедър, добър .....
Мдааа, така е. И това е най-важната ни задачка. Wink Whistling Praynig

# 48
  • у дома с любимите си хора
Хелоу и от нас с Ралка!
Аз не се включвам напоследък,ама нещо все не мога да се доредя до компа.
Ралинка е добре,щъпа си детето,хапва/особено напоследък -изяде сладките на майка си преди да е дошла Коледа Mr. Green/,има 11 зъба и много обича да играе на гоненица.
Подаръци купих още през ноември.За Вико-акордеон,а за Ралка дървен строител с различни форми.
Ескаринка,мисля че видях ваша снимка в списание "Моето бебе и аз".
Ерика,честита радост на сестра ти и на теб!

# 49
Ааа,Лизи е със 7 зъбчета от доста време! Tired

# 50
  • гр.Варна
Ерика, честито, мила!  bouquet  bouquet  bouquet
Да са много щастливи в голямото семейство! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Ще чакаме още новинки за мама и бебчето.
Надявам се,че сестра ти бързо ще се възстанови и ще изкарат незабравими празници! Peace Peace Peace

# 51
  • Бургас
Привет и от мен,
Ерика, честито трето племениче, много здраво и весело бебе да бъде! Леко и бързо възстановяване и на сестра ти!
Аз съм много доволна от себе си, защото най-после купих Коледен подарък на Алекс! Купих му и една дъска за рисуване и 2 часа все едно бяхме без дете, драска с химикалката, слага печати, носи я напред назад, говори й. Това е много сполучлив подарък.
По въпроса с възпитанието и аз съм в потрес. Не разбира нито от шамарче, нито от повишен тон. Даже ако му кажа, че ще го шляпна, той се удря сам и то по главата. Това с блъскането на главата в стената явно е период, защото и при нас го имаше. Та преди два дни избеснях, защото непрекъснато ходи да ми изключва кафемашината и де що има включено в контакт. Те са обезопасени, но без значение. И като ми падна пердето и го грабнах, изнесох го на терасата и го затворих навън. Леле като ревна това дете, после 10 минути не мога да го успокоя. И не беше пипал два дни никакви контакти и тази вечер пак. И без да му кажа че отива на тераса, почна да се опитва да включи контакта и сочи с пръстче терасата.Значи разбира.
Куши, много готини снимки на Валето!
Хайде лека

# 52
Здрасти на всички!
Ние се позагубихме защото бяхме и май още сме болни и имах като пред отпуска да довършвам работа... Дребния в сряда вдигнал 39 ама не ми казали. Педи казала че е от зъби - гърлото му не било червено, ама аз като знам че около него са болни, а и зъби на хоризонта няма никакви. И той хем температура, хем не спи, цяла нощ реве 3 часа добре че се сменяхме с мъжо и накрая вчера се прибирам в 7 той заспал и с 2-3 събуждания да суче стана чак в 8:30 това прави 13 часа и половина  #Crazy  #Crazy  #Crazy някой друг да е спал толкова? че съм се запритеснила. Плюс вчера разстройство, днес запечен и няма нищо. А мене страшно ме цепи глава и май е от синузита защото нищо не ми помага.
И сега съм отпуска и ще ви попрочета...
Честита шейна на Лизито да си я ползва със здраве! Hug
Честито племениче на Ерика!
Аня  много се почувствах съпричастна, защото и моят така прави като Дани  Simple Smile
Целувки на всички мами и бебоци, надявам се всички са ок  Hug
Лека нощ  Heart Eyes

# 53
Erika, честито трето бебче на сестра ти! Да й е живо и здраво и много да я радва Simple Smile Много хубава новина точно преди празниците   bouquet

Краси, Ани си е изкарала супер на тържеството. И браво на нея, че не е плакала изобщо  Hug Аз като гледах снимките ви и ми стана едно такова носталгично... Майка ми е детска учителка, но от много години е без работа, защото няма работа за детски учителки в Русе  Sad (Т.е. има, но винаги се заема от хора с връзки, най-често близки на директорките, а пък ние като нямаме такива...) Та си спомням как ходехме със сестра ми на детските тържества едно време и хем ми стана много хубаво като ги гледах снимките, хем и се понатъжих, че това време сега го няма... Ани е страхотна както винаги  Hug

арвада, добре дошла и приятно четене  Grinning Hug

Брейви, не знам какво да те посъветвам за това удряне на главата. Деси също е огромен инат и в повечето случаи отвличането на внимание не помага, но е факт, че още не се е сетила да си удря главата (поне това не прави). Обаче пък е изяла доста шамарчета по дупето и ръчичките. Аз съм убедена, че без такива не може. Сега и мен сигурно ще ме линчуват, но просто на моменти нещата достигат до точка на кипене, когато нервите на мама не издържат. И аз не искам да го правя и в интерес на истината страшно много пъти едва съм се удържала да го правя, но понякога просто трябва да се покаже по някакъв начин, че това, което прави детето е неправилно или лошо. Сещам се единствено, че може да я слагаш в кошарата, ако имате, когато не слуша или започне с тия мурафети. Тя е мека и няма как да се тръшка в нея и да се уради  Peace Hug

Деси е с 8 зъба, сега я мъчат двата долни кътника, но още не са избили. То ще стане един месец вече... ooooh!

Честит рожден ден на мъжете на Веси и Хекси! Пожелавам ви много да ви слушат, обичат и уважват! А Хекси, не се притеснявай, че не е дошъл подаръка, важното е, че ще дойде, важен е жестът и съм сигурна, че мъжът ти го е оценил. Обичайте се!  Grinning

Куши, този твой Вали е направен за гушкане само, така като го гледам - няма такъв сладур просто! Много целувки и гуш за него от двете ни с Деси. А няма да ти кажа Деси пък как му се радва като гледа снимките днес - то не беше радост, крясъци, смях...  Mr. Green

Мирта, Деси беше същата при Дядо Коледа. Голяма ми е пъзла милата, но си взе подаръка  Wink

Ади Сан, пожеланията ти са много хубави! Дано и на теб ти се връщат същите хубави неща през новата година  Hug

пебси, честита ви шейна! Хайде вече снегът може да идва. Забавиха поръчката ми специално заради теб и Лизи, за да сте екипирани подобаващо за хубавия сняг  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Мейски, честити ви зъбчета, вие сте направо рекордьори по бройка  newsm47 Ама и ти си имала наистина кошмарен ден, дано утре успееш да си починеш като хората и да се заредиш с празнично настроение покрай украсяването на елхата  Praynig Hug, че нещо го няма оня позитивизъм, който обикновено лъха от постовете ти. Всичко наред ли е?

Люси, браво на мъжа ти, заслужава си похвалата. А и Мимо не е глупав, може и без цицка, но пък като е на разположение защо да не си я ползва?  Mr. Green Радвам се за теб, че си си изкарала страхотно.

Моите колеги тази година нямало да празнуват. Малко е странно, досега не са пропуснали, ама както и да е. Затова пък кумовете ни се обадиха, че искат да празнуват с нас Нова Година, така че ще се заформи все пак хубав купон (надявам се!  Praynig)  Mr. Green

Купих му и една дъска за рисуване и 2 часа все едно бяхме без дете, драска с химикалката, слага печати, носи я напред назад, говори й. Това е много сполучлив подарък.
Значи разбира.

За подаръка и аз съм взела такъв за Деси - зарадва ме, че Алекс е реагирал така, дано и Деси така му се зарадва Simple Smile А за разбирането и дума няма, че не разбират - но всичко е борба за 'надмощие' и 'власт', детето търси слабото място, откъдето може да контролира мама и татко. Абе лудница  Crazy

Последна редакция: сб, 20 дек 2008, 23:04 от Escarina

# 54
  • София
И аз днес установих, че всичко си разбират вече малчовците, друг е въпросът, че не винаги успяват да го изразят. Идва Дани от спалнята и го виждам, че е с една пантофа. 'Дани, къде ти е пантофата?' 'А, куде?' и се обърна и върна да я търси и ми я даде да му я обуя. Също и сочи рафта с книгите и ми обяснява нещо (щото взе много да ги събаря и шляпах по ръчичките).

Myнка, може да си отспива детето, щом преди това не е спал. Дани май напоследък редовно си откарва 12-13 часа нощен сън.
А как така детето е било с 39 градуса температура, и не са ти казали? #Crazy

Последна редакция: сб, 20 дек 2008, 23:16 от Аня♥♥

# 55
Много дълго стана горното, ама няма как. Даже не съм разбрала, че е толкова дълго, карах наред, за което се сетих да пиша Flushed

Малко продължение...

Кокич
, напълно съм съгласна с теб, това е най-важното - да възпиташ добър човек с всички онези качества, които ти си изброила. Няма да е лесно, но не бива да се отказваме  Peace

Мунка, дано оздравее синеокият красавец скоро. Може пък да са били и зъби, защото разстройството е също признак и такова нещо. А щом казваш, че днес няма, нищо чудно да се окажат и зъби. Дано да е от това, а да не сте болни!  Hug

Аня
, браво на вашия батко! А че всичко разбират, така си е. Просто не мога да се сетя има ли нещо, което съм казала на Деси и тя не ме е разбрала. Може би само около 10-тина% от нещата, които й казвам не ги разбира, но всичко, свързано с иди, донеси, погледни, направи, вземи, искаш ли, обичаш ли, къде е и още много глаголи с прилежащите към тях съществителни и пояснения, се разбират и изпълняват без никакъв проблем  Wink Ама са хитруши и се правят на разсеяни понякога съвсем нарочно  Naughty

Вили, мда, ние сме  Embarassed

Айде лека от мен Grinning

# 56
Eрика, честито племенниче, много беше вълнуващо да чета очакванията ти! Да са ви живи и здрави и мама и бебе!

Мирта, много е сладък Тошко  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Мунка, незнам как си се почувствала като си разбрала за Т-то в последствие. Аз много мразя, ако ми крият нещо, защото когато съм далече от детето умирам от страх да не й се е случило нещо и да не ми казват Confused Confused Имам чувството, че скоро ще врътна от подобни мисли, но това е друга тема...

Аница, честита бременност  bouquet! Поздравления и за борбата, която водиш за малката Ивана

Сами - и Маринка се тръшка по абсолютно същия начин както си описала ooooh! ooooh!

Хекси, днес успях най-накрая да поръчам от mytoys и исках да те питам колко се забави доставката ти? Сайтът много ми хареса, освен играчки има маркови дрехи и обувки на много добри цени  Peace

Ади Сан, много сладко пожелание  Hug

Честити кучешки зъбчета на Тони  Heart Eyes! Бързо да оздравяват София и мама!

Четях ви отвреме на време, но от телефона и не успявах да се включа в предната тема...

При нас Маринка беше болничка, минахме без АБ, но все още си влачи задна хрема и попокашля. Аз се пържа на огън в работата по годишното приключване, в къщи не проявяват особено разбиране и така става, че ми се събират по 3-4 часа с прекъсвания сън на ден и вече почвам да залитам... Задръстванията са ми опънали нервите до край... Нямам търпение да мине и вторникът и да си поотдъхна в къщи  smile3524 Мечтая си за сън...
Снощи бяхме на парти до малките часове и съвсем са ми паднали батериите...

Май трябва и аз да си направя акаунт в мултиплая, че не мога да гледам снимките  Thinking Thinking

Hug Hug лека нощ!

# 57
Erika, честито ти племениче! Да са ти много здрави и сестрати и бебока  Hug
ДаниМакс, дано успееш да си отпочинеш по време на празниците Praynig Така като те чета се чудя дали ще ти стигнат обаче  Thinking Дано Маринка да се оправи напълно бързо  Praynig За мултиплая може да ползваш общия акаунт - има го на първата страничка  Peace
Мунка, и при нас се е случвало дреболина да спи по толкова. Просто има нужда да си възстанови силите  Peace Дано само с това да се размините  Praynig
Кали Мей, дано и ти да успееш да си отпочинеш утре  Praynig Много е кофти човек да работи когато всички почиват Sad Дано поне да ти е празнично в душата  Hug

Аз до сега гледах Changeling (Сменено дете му беше преведено заглавието) с Аджелина Джоли и Джон Малкович. Сюжета е по действителен случай и е доста разтърсващ. Хареса ми как е направен.

# 58
  • София
Леле, колко хубаво било да си поспи до късно човек  Mr. Green !
С Тони днес я откарахме до 9:30ч., преди малко му дадох закуската, а аз сега пия кафе  Crazy !
Душичката на мама - като че ли е знаело, че имам нужда от сън!

Ерика, честита радост   bouquet ! Добре дошло на малкото човече! Много щастие да донесе на сестричката ти, както и на всички вас!

Ески  Hug Hug Hug ! Всичко е наред! Просто много динамични дни ме погнаха напоследък и явно си е проличало в постовете ми! Някакси още не мога да усетя Коледния дух, такава въртележка ме е завъртяла. Сигурно днес като си украся вкъщи, ще ми стане по-коледно и усмихнато. Най-важното е, че всички сме здрави, другото са дреболии!

Елси, аз откакто се помня съм все на работа по всички празници. Но така е - за ТВ няма почивни дни  Confused !
Хубавото е, че сме на малко по-олекотена програма, а и с колегите си разделихме добре смените, но пак си е ходене на работа - какво да се прави   33uu !

ДаниМакс  Hug , дано успееш и ти да си починеш скоро!
И те чакам в Мултиплая smile3521 ! Да нацелуваш малката нежност вкъщи  Heart Eyes Hug !

Мунка, не се притеснявай за спането по 13ч. Откакто застудя наблюдавам, че Тони спи по повече. Ето снощи е заспал в 20:30, а се събуди в 9:30ч. тази сутрин. Но през останалото време е такава фурия, че изобщо не мисля, че има проблем с това по-дълго спане.

Ади, много хубави пожелания   bouquet ! Дано на всички Новата година да е много ползотворна и щастлива!

Вилиан, радвам се, че се разписа и че двете с Ралка сте добре!

Гледам за възпитанието сте отворили дума. Това наистина ще е най-голямото приключение, което ще ни дойде до главата, а то е най-трудното  Crazy ! На мнение съм, че през този доста дълъг период, няма да мине без пошляпване и шамарчета - те са си част от "образователната" програма. Иначе ще се качат на главата  Crossing Arms !

За разбирането - Тони така е захитрял, всичко му е ясно! Вчера го храня и съм с гръб към прозореца, а той с лице. Майка ми идва през това време и надниква през прозореца. А Тони ми посочва с ръчичка и казва "Баба!". Така разбрах, че майка ми е дошла  Heart Eyes Hug !

Хайде стига толкоз! Отивам да чистя и украсявам елха!

# 59
Здравеите Мили момичета
Благодаря ви много за пожеланията и съпричасноста ви.
Днес на обед ще и го дадът да си го нагушка.Първите и впечетления както повечето маики беше Леле колко е грозно  Laughing ама е мнооооого русо.Ние сме си всичките от русата порода така ,че то няма на кои друг да прилича де...
Още не съм отишла да ги видя но мисля да изчакам да и го дадът и тогава да отида за да мога да и помогна ако има нужда.Тя си знае работата но ми звъни постоянно да ме пита какво следва и кое как да направи защото е позабравила след толкова години.
Наистина Голям подарък ни направи преди празниците всички сме в еуфория.
Още веднъж Благодаря на всички вас,че бяхте съпричасни с нащата радост. Hug Hug  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт