АВГУСТ е тъй далече, а в коремчето расте мъничко човече! №5

• 15 791
  • 276
  •   1
Отговори
# 165

Ще ти бъда благодарна да потърсиш въпросната статия, да.

http://www.safefetus.com/search.asp?SearchType=1&letter=a

Eто мила, само като ги гледам колко са многоооо  Confused какъв азбу4ник има.... Може би е добре да ги сложим на първа страница, но както прецените.

# 166
  • София
Стрелче аз живо се интересувам от приема на лекарства по бреме на бременност,защото съм доста податлива на истинки, в нета има разнообразна инфо по този проблем, ето една от многото страници със статии, просто напишете в бременност и лекарства и излизат.http://www.biberonbg.com/info/bremennost_i_lekarstva.htm. Не вярвам АГ-доки да изпише нещо вредно за бебето,имам му по-голямо доверие от колкото на Джи Пи-то. Има и един сайт, в който пишеш името на лекарството и ти го категоризират по степен на безвредност.Ще го откриеш както съм ти писала по-горе. Лично аз предпочитам въпросите относно лекарствата да съгласувам с лекар,не с комшийката, а статиите ползвам за свое успокоение. Simple Smile

# 167
Не се шашкайте толкова с тези лекарства и имайте повече доверие на лекарите си Peace.Все пак те разбират доста повече и от нас, и от научно-популярни статии в интернет ,и от кварталния помощник-фармацевт.Много по-опасна може да бъде една нелекувана инфекция и за плода, и относно риск от спонтанен аборт.
Повечето момичета, които идваме от Проблемното или които са след АРТ сме с една шепа лекарства и инжекции до 12 седмица, че и след това, ако е рекъл Господ Praynig.Повечето лекарства са рискова група С и изрично пише да не се приемат по време на бременност.Но се приемат от хиляди жени.И по цял свят е така!
Така че за всяко нещо през тези 9 месеца последна дума има АГ-то Peace.

# 168
Здравейте момичета  Heart Eyes Аз съм вече мама на малко августинче и влизам да ви поздравя и да ви пожелая лека и сладка бременност Simple Smile Преди една година разбрахме с мъжа ми че съм бременна  (след малко оная малка точица ще яде Mr. Green) Много ви се радвам и да си кажа честно-четейки ви си припомних моите вълнения около двете чертички, видеозона и всички последващи вижданиян на малкото човече.
Гледам, че говорите за настинки и болести. Причината да се светна, че може да съм бременна е, че покрай Коледа миналата година взе да ми се доспива, понастинах малко, а ми закъсняваще 3-4 дена. Направих теста за всеки случай, понеже около година преди това нищо не се получаваше и през ум  не ми мина че може наистина да съм бременна...та оказа се че съм. Лекарката ми каза че мога да пия само парацетамол и осцилококциум, да консумирам много цитрусови плодове и чайчета с мед...така се спасих от грипа, който вилнееше на работното място Mr. Green

Много се радвам за всички вас, стискам палци и ви целуваме с малкия бонбон  love001

# 169
Здравейте, бъдещи августовски майчета!

Можете да ме запишете с термин 30-ти август с трета бременност. На 29 години съм от Пловдив, и съм мама на две момчета. Нека бременността ви мине леко и приятно, а притесненията да са по-малко.

# 170
Лилия.Н добре дошла като гледам и ти си като мен съвсем в на4алото, кога смяташ да ходиш на УЗИ да видите то4ката?

# 171
Денди,моята АГ ми бе6е казала,4е на 3ти ден от закъснението на месе4ния цикъл може да установи бременност с 3Д.Не съм никак компетентна просто предавам думите и.Дано да съм в помощ.
 Момичета,дойде мина ум-какво друго освен фолиева киселина пиете?Витамини?

# 172
ЛАЛИ аз съм на Утрогестан, ама съм по специален слу4ай, вземам и понякога Но Шпа ако имам болкии, но забелязах, 4е с напредване на времето намаляват. Мисля 4е фолиевата се пие до края на трети месец, от там се запо4ва с витамините. Сега си правя по4ти всеки ден по една  купа плодова салата, така си набавям витаминките.

# 173
Лилия. Н Hug  bouquet
Dendy не бързай с УЗИ-то.Аз препатих доста-първо не видяха бременност,после бебето малко,а сега всичко е ОК.Изчакай до последно до 8 гс. за да си спестиш нерви
ЛАЛИ само ФК и плодове

# 174
Здравейте сладурки  Hug
толкова се зарадвах на хубавите новини и многото близнаци   bouquet Само така трябва да продължаваме - положително настроени  Peace

ЛАЛИ за сега май само фолиева киселина трябва да и пием до 3 месец. При мен напоследък гаденето ми се засилва и си повръщам всеки ден, освен това не мога да понасям толкова много миризми на храни, които иначе много обичам (като месо и особено пилешко). Та питах АГ-то дали да не започна да пия витамини да си набавям каквото не мога с храната и той каза, че дори не е нужно да са специално за бременни, а каквито си харесам мултивитамини, но аз си взех Матерна все пак Simple Smile
Не знам как е при вас, но аз успявам да ям само припечени филийки със сирене, ориз, зеле и домати Sad другите храни само като ги помириша и тичам към WC. Просто не знам как ще издържа на работа от 5 януари

Сега да споделя и за другите лекарства, дано съм полезна на мамчетата с подобни проблеми, вече 2-ра седмица съм болна - зачервено гърло, хрема и кашлица, без температура за щастие. Личната ми лекарка каза, че мога да пия:
  Ефералган, Упсарин - разтворимите не минавали през плацентата и съответно не вредят на бебето
  Осцилококцинум - но е добре да се взема още като се усети, че работата върви на разболяване.
  какпки за нос само хомеопатични - в аптеката като попитате знаят какво да дадат
  сироп за кашлица - пак билков Тусавит
и разбира се си четете какво пише в листовските на самите лекарства.
Имах малки притеснения дали да ги пия тези лекарства и питах гинеколога, и той потвърди - щом са билкови - стават. Каза също да не го мисля толкова, че не съм единствената бременна болна така че горе главата Smile

Сори за дългия пост  Embarassed нямам много време и рядко пиша та затова всичко на куп, но си ви чета редовно   bouquet

За списака в началото може да ме добавите термин 14 август, въпреки че според мен ще е 10, първа бременност на 29 г. София

# 175
И аз нямам търпение да ви с похваля. Докато бяхме в Добрич ходих в болницата и....видяхме сърчице Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes. Направо моето щеше да спре докато ме преглеждаха, защото нищо не се виждаше с коремен ехограф та се наложи с вагинален. Много съм щастлива но не и спокойна. Да ви се оплача - днес ми "поникнаха"стресници на цялата горна устна - не са 1 не са 2. Чувствам се ужасно и се лекувам с хомеопатия. Дано да минат по-бързо. Весели празници на всички!!!!

Последна редакция: нд, 28 дек 2008, 18:28 от @teya

# 176
Моят преглед е утре,най-после Heart Eyesще си чуем сърчицето.
Успех на всички,които утре са на лекар. Hug
Добре дошли на всички нови мами,гледам много близначета ще си имаме. Heart Eyes
Тези дни нещо не са ми от най добрите Sickто се знае от какво е. Mr. Green
Прегръдки за всички и лека вечер. Hug

# 177
  • София
Здравейте! Аз съм съвсем нова тук Simple Smile Моят термин е на 07 Август 2009. Засега всичко върви добре, надявам се.
Имам някакви бактерии - стрептококи група Б и ми е предписан антибиотик, а мен много ме е страх да го взимам - нали съм само в 8ма седмица. Чакам си и резултати от изследване за токсоплазмоза, понеже имаме коте.  ooooh!
Много се радвам, че има толкова много бъдещи августовски майки тук и се надявам да сме живи и здрави всички.

# 178
ЕХЕЕЕ,КОЛКО НОВИ МАМИ ЗА 2 ДНИ!ДОБРЕ ДОШЛИ!
 lovekiss
УТРЕ СЪМ НА ПРЕГЛЕД И ПОСЛЕ ПАК В ЛЕГЛОТО.ТЕЗИ НАСТИНКИ ЩЕ НИ УМОРЯТ.ВЧЕРА МЕ БОЛЯ УХО И КАПАХ ТОПЛО ОЛИО ,И ЛЕЖАХ ЦЯЛА ВЕЧЕР НА ЕЛ.ВЪЗГЛАВНИЦА.СЕГА СЪМ ДОБРЕ.КАШЛИЦАТА СЪЩО МИНА ,НО 3 ВЕЧЕРИ СЕ ИЗТРИВАХ С КАМФОРОВ СПИРТ(СЪОТВЕТНО СПАХ В ХОЛА,ЧЕ МИРИШЕ И МЪЖО НЕ ПОНАСЯ),ВАРИХ ДЮЛИ С ИНДРИШЕ И ЛУКЧЕТА И ПИЕХ ЧЕСТО ОТ ТОЗИ КОМПОТ.ОООООООО ЗАБРАВИХ МЕДА И СЛАДКОТО ОТ БОРОВИ ВРЪХЧЕТА.Е МИНА МИ СЕГА СЪМ ПО-ДОБРЕ ,НО ЩЕ СИ СТОЯ ПОВЕЧЕ ВКЪЩИ.С РАБОТАТА ПРИКЛЮЧИХ ПО НАРЕЖДАНЕ НА ДОК.,ЧЕ БИЛО РИСКОВАНО,ПЪК И СЛЕД 6 Г.СТЕРИЛИТЕТ И ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ СЛЕД ИНСЕ И АЗ НЕ СЕ НАТИСКАМ ДА РАБОТЯ.ПОНЯКОГА МИ ДОСКУЧАВА,НО НЯМА КАК ЩЕ ТЪРПЯ.НАЛИ СЪМ СВИКНАЛА СРЕД ХОРА,А СЕГА ..........

# 179
ЗАБРАВИХ ДА СИ НАПИША ТЕРМИНА-20 АВГУСТ.ТОВА ЗА МЕН Е ПЪРВА БРЕМЕННОСТ .НА 32 ГОДИНИ СЪМ.
КОЙ ЩЕ НИ ЗАПИШЕ В НАЧАЛОТО???????????????

Общи условия

Активация на акаунт