***Обучение за доброволни консултанти по кърмене в София***

• 21 401
  • 430
  •   1
Отговори
# 105
  • София, Младост 2
А, не съм забелязвала досега да дивеят хлапетата - обикновено си играят доста кротко и спокойно. Всеки ще си търчи след личното дете, ако се налага. Пък и заниманията не са предвидени точно като лекции в университета, където слушаш и пишеш - има много говорене предвидено от ваша страна, групова работа, практически упражнения и т.н. Mr. Green Т.е. ще е по-раздвижено и не би трябвало да е проблем да се следи какво се говори. А и материалът ви е познат, просто се систематизира и задълбава малко повече. Ако на някой нещо не му е станало ясно и е изтървал някаква част, винаги може да попита после или следващия път.

# 106
А, не съм забелязвала досега да дивеят хлапетата - обикновено си играят доста кротко и спокойно. Всеки ще си търчи след личното дете, ако се налага. Пък и заниманията не са предвидени точно като лекции в университета, където слушаш и пишеш - има много говорене предвидено от ваша страна, групова работа, практически упражнения и т.н. Mr. Green Т.е. ще е по-раздвижено и не би трябвало да е проблем да се следи какво се говори. А и материалът ви е познат, просто се систематизира и задълбава малко повече. Ако на някой нещо не му е станало ясно и е изтървал някаква част, винаги може да попита после или следващия път.
Ако съдя по ЛЛЛ-тата дето ги правим тук, никак не е много възможно спокойна и кротка среща с лапета.. Особено над година  Mr. Green Просто става.. звероукротилник.. начело с мойто  Joy
Затуй съм страшно щастлива, че откак се е родил един цял ден няма да съм с негоооооо.. Та ще попивам всяка думичка  Blush

# 107
  • София
...Олив ...Поговори с близките си - сигурна съм, че варианти ще се намерят. Иначе няма никакъв проблем да започнеш и ако не се получава, да прекратиш - но ми се струва, че има как да се наместят нещата, все пак говорим само за веднъж месечно, а не за всяка седмица.

....
Ок, ще измисля някакъв вариант, пък ще видим как ще потръгне, все пак наистина е само веднъж месечно. Grinning
Макар че, да ви кажа, преди малко ужасно се депресирах и се чудя дали ставам за тази работа - около 1 час успокоявах една моя близка /която има огромно желание да кърми, но е доста чувствителен човек и се притеснява за всичко/, че има кърма и не й е спряла изведнъж без причина, извадих всемовъзможни аргументи и целия си опит, а накрая тя пак не беше убедена. Може би не ставам за тази работа. Sad Извинете за офф-а Blush, но много ме е яд.

# 108
...Олив ...Поговори с близките си - сигурна съм, че варианти ще се намерят. Иначе няма никакъв проблем да започнеш и ако не се получава, да прекратиш - но ми се струва, че има как да се наместят нещата, все пак говорим само за веднъж месечно, а не за всяка седмица.

....
Ок, ще измисля някакъв вариант, пък ще видим как ще потръгне, все пак наистина е само веднъж месечно. Grinning
Макар че, да ви кажа, преди малко ужасно се депресирах и се чудя дали ставам за тази работа - около 1 час успокоявах една моя близка /която има огромно желание да кърми, но е доста чувствителен човек и се притеснява за всичко/, че има кърма и не й е спряла изведнъж без причина, извадих всемовъзможни аргументи и целия си опит, а накрая тя пак не беше убедена. Може би не ставам за тази работа. Sad Извинете за офф-а Blush, но много ме е яд.

Ей, горе в главата Simple Smile
На мен в 80% от случаите не ми с еполучава и ме гледат каро извънземно  Mr. Green Дори и много близки хора.. дори и такива, които уж са наясно с нещата..
Ама на 2-3 приятелки и на братовчедка ми съм успяла да помогна да кърмят поне до година и това ме прави щастлива Simple Smile
Не че и аз не съм все с рогата напред, ама се опитвам да съм толерантна (Бу   bouquetBlush .. до колкото мога  Twisted Evil

# 109
  • София
Поред за всички с въпроси:

nellyani, няма проблем да идваш с детето - почти всички майки ще идват така. Хубаво е все пак да не се пропускат лекции - няма ли възможност как само ти да дойдеш до София за едната събота другата седмица?

Не ,защото сме на около 400 км от София , при нашите сме с малката, цял месец  вече. И се разбрахме мъжа ми да дойде да ни вземе февруари, към средата или края , както дойде.

# 110
  • София

Аз ще нося бележник за записки и фотоапарат за архива. Wink

Нещо друго ще трябва ли?

Може би водичка и нещо за хапване...

# 111
  • София, Младост 2
Вода и обяд за вас и детето предвидете задължително - МД има едно кафе долу, където може да се купи принцеса и разни сладки неща, но е по-разумно да си носите по нещо, особено за децата.

Тоалетните може да са малко проблемни. Публичната е на първия етаж (ние ще сме на втория), ключ за нея се взима от портиера - като всяка публична тоалетна не е цвете (не си представяйте нещо като в Макдоналдс или OMV, обикновена болнична тоалетна не от супер гадния тип, но не е много близо до етикета `приемлива`). Затова помислете добре за децата, които ползват тоалетна или ЕБХ какви ще са вариантите - според мен да се носи гърне може да е по-удачно, отколкото да се води детето в тази тоалетна.

Който е с детето не знам дали ще му остане възможност за писане - дано поне слушането да не е проблемно, че микрофон не сме предвидили (а май трябваше... Thinking) Mr. Green Ако някой случайно има микрофон, може ли да го жертва за каузата Mr. Green

Още - помислете за постелки за под, за да могат децата да си играят долу. Място ще има, залата е достатъчно голяма и ще разместим масите, така че да се отвори пространство - но колкото по-удобно успеем да им направим мястото, толкова по-добре ще можете да слушате. Естествено, е добре да има разнообразни играчки, може и някоя възглавница да донесете за удобство за кърмене, подпиране и т.н.

Пък за следващия път вече всички ще трябва да си носите възглавница, добро сътрудничещо бебе или кукла или плюшена играчка с големина на живо бебе за трениране на позите - но това ще е за февруари, не сега Mr. Green

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 18:15 от hedra

# 112
Здравейте, зная че се включвам на последната права преди началото, но ако приемате ново попълнение, с радост бих се включила в обучението. Кърмаческият ми опит е 1 год. и 1 мес. с малката ми дъщеря (още я кърмя) и 6 месеца с каката. За мотивацията ми много може да се говори като се има предвид, че каката я кърмих едва 6 мес. с дохрахване заради "компетентни" мнения и моята неинформираност, неопитност, несигурност в себе си...
Слава Богу, че имам втори шанс:)  Hug

# 113
  • София, Младост 2
Ами заповядай - вече сте толкова ужасно много, че още един няма да се усети, просто ще се изгуби в тълпата Mr. Green Шегувам се - добре си дошла Hug
Изпрати ми на ЛС или на мейла в профила име, ник, мейл и телефон за връзка, за да те запиша Grinning

# 114
  • София
Може ли един мобилен за връзка, всичко се случва - ако някой закъснее, а сме вече на 2-рия етаж, да знае къде да ни търси. Не планирам да закъснявам, ама знае ли се, съботен трафик, деца... Blush
Последно уточнение - остава 10.30 утре - събота, във фоайето на МД?

# 115
Аз не знам защо бях решила, че е в неделя.. и се готвя психически за неделя и щях да си чааааакам тогава сигурно Simple Smile сама ..  Rolling Eyes
Иначе мисля сама да дойда, ще ми е ден за релакс.

# 116
  • София, Младост 2
Утре, събота, 31.1. 10.30ч, Фоайето на МД Hug

Жени, и мен преди няколко дни ме обля студена пот, защото по някаква причина бях останала с впечатление, че съботата е първи февруари и упорито като ми се налагаше да говоря за това говорех за първи - така че проверих пак внимателно навсякъде за кога съм писала Mr. Green А понеже пращах на всички копи-пейст нещата, би трябвало всички да са получили вярна информация за датата Grinning Иначе сега леко се препотявам от мисълта, че ако дори само половината майки си доведат децата, в залата ще има минимум 15 деца... #Crazy Така че е супер, че можеш да си отделиш деня само за теб Hug

Ако някой закъснее, звъни на тел на кабинета по кърмене - 0896 418 488 и Снежка ще ми се обади да изляза да ви взема - МД е малко като лабиринт и трудно се намират залите, ако някой не те заведе, така че винаги по този начин процедираме.

Една молба от мен - бъдете точни и се съобразявайте с времето, което сме уговорили за начало на сесията, а не с времето, в което децата ви обикновено стават от сън Peace На никой досега не му се е случило нищо лошо, ако един ден го събудят по-рано от обикновено и си промени дневния график Mr. Green

Подхождаме към нещата много сериозно, има много материал за покриване, много неща за правене и действително ще ни е необходимо цялото време, което сме предвидили (че даже може и да не стигне).

# 117
   здравейте,днес разбрах за обучението от приятелка която живее в Италия и има едномесечна дъщеря.на нея бях казала преди време ,че бих станала инструктор по кърмене.аз самата бях ентусиазирана кърмачка година и три месеца. бих се включила и аз,ако не е прекалено късно Simple Smile

# 118
  • София, Младост 2
Ами заповядай - направо ела утре и ще те запишем Grinning
Днес се включвате вече трима души ooooh! Mr. Green

# 119
  • София
  Успех в първата лекция от обучението  Simple Smile Ще чакам с нетърпение коментари как е преминала, а ако наистина някои е взел диктофот или нещо подобно ще съм безкрайно благодарна. Не мога да опиша колко съжалявам, че още първия път се налага да пропусна мероприятието.
  Хедра, а колко месеца ще продъжи обучението, ако само веднъж месечно има лекция или това ще се разбере след утрешната среща и скоростта с която се взима материала?

Общи условия

Активация на акаунт