***Обучение за доброволни консултанти по кърмене в София***

• 21 401
  • 430
  •   1
Отговори
# 30
  • София, Младост 2
Записвам се да следя темата, все още кърмя и бих искала да помагам, но не зная дали ще мога да се включа заради служебната ми натовареност /иначе Анна мога да си я взимам с мен, не вярвам да ми пречи/, така че, като се детайлизират нещата, ще реша окончателно. Ако ме искате, разбира се Grinning.
Добре си дошла, много ще се радвам да се видим Hug
Духи Пухи - не, не е нужно да имаш педиатър, с когото да си се разбрала, реално и сама можеш да се занимаваш. В градовете, където има БПБ-болници, кабинети ще се оформят към тях и тогава подготвените хора ще има с кого да работят - това още е на фаза проекти обаче, кабинет функционира само в София и много скоро ще има и във Варна. Дотогава който е в друг град, ще си работи самостоятелно - дали във форумите, дали когато се обаждат майки от този град, които имат нужда от помощ и ги прехвърляме на някой на място, дали когато стане популярен сред майките и познати прехвърлят към него други познати Grinning

# 31
Аз ЛЛЛ много трудно ще се организирам да се изуча  Blush ама за туй ще се пробвам Simple Smile
А за педиатрите питах - защото имам двама под ръка, с които бих могла да работя.. И двамата ме знаят колко съм откачена по темата  Mr. Green Та ако имам и кетап пък .. няма да може да се говори с мен  Joy

Що ли си мисля, че първата среща ще е на Антоновден Simple Smile

# 32
    Ех, защо само в София? От Пазарджик съм и няма как да се включа! #Cussing out
Иначе отговарям на условията - кърмих баткото 1 година, а малката - 2, въпреки задържаните плацентарни части и сепсиса, който получих в последствие. bowuu
    Иначе в Пазарджик има много майки ентусиастки, които с радост се включват със съвети и биха могли (и СА) в помощ на начинаещите кърмачки в града. Имаме си акушерка-ентусиастка (ак. Екатерина Антонова от МБАЛ Пазарджик). Мимсат също започна да се включва. Heart Eyes
    Ще помагаме тук с каквото можем, ама друго си е да минем и през курс на обучение (макар че най-големият курс е собственият опит). Grinning
 Hug Hug Hug

# 33
  • София, Младост 2
За трудно е трудничко - но никак не е невъзможно да се включиш в обучението Grinning Предвид че ще е през уикендите и едва ли ще е по-често от веднъж месечно, е постижимо, мисля - Пазарджик съвсем не е толкова далеч от София Mr. Green И още една ентусиастка от Пазарджик се включи напред в страниците - можете да се комбинирате и да ви е по-лесно и по-забавно Grinning

# 34
hedra, с Nellina сме съседки и ще е страхотно, ако успеем да се включим заедно.
Моят съпруг няма да може да ме кара с колата, затова ще изчакам да обявиш дати и часове, за да проверя дали ще имам удобен транспорт, а и гледач за дъщеря ми, защото едва ли ще мога да я взимам с мен с автобус или влак.......
Но пък късмета от баницата ми беше - "На теб учение се пада, да се изучиш ти приляга!"
Учението ще да е на тема Кърмене Mr. Green

# 35
Gerit0,  Hug!
 hedra, а малко повече инфо за обучението - кога ще започне, къде ще се провежда; продължителност на обучението?
 Hug Hug Hug

# 36
Обучението ще стартира януари. ПРодължителността ... ами зависи от времето на всички ви, но се надяваме до към април да сте приключили, за да могат официално да ви се връчат дипломите (ама няма да ви казвам къде - изненада) Hug Ще се проважда в Майчин дом - София. В зависимост от това колко момичете се съберете - или в кабинета, или в зала Peace

# 37
  • София, Младост 2
Ами аз писах някъде нагоре - ще е през уикендите, края на януари ще е първото занятие. Кога точно ще знаем някъде към 10. януари вероятно.
Ще продължава 3-4 часа на ден, не повече - иначе става много натоварващо и уморително, пък и децата се изнервят. Нямам представа още дали ще използваме целия уикенд, т.е. дали ще го правим и в двата дни, но по-вероятно е да не е така, тъй като имаме и твърде много друга работа (приемните часове на кабинета стават веднъж седмично от януари).
Засега предвиждаме да има поне 4 такива сбирки, а вероятно ще са повече, особено като се включи и практиката (трябва да имате наблюдения над майки, за да тренирате).
Ще се провежда в Майчин дом, а къде точно зависи от това колко ще е голяма групата. Ако не са много хора, ще сме си в кабинета на 8. етаж- ако са повече, ще е в залата, където правим лекциите за бременните, на 2. етаж.
Вероятно ще започваме някъде към 10ч (което преведено на български означава 10.30 Mr. Green) и ще караме докъм 14ч.
Как ще вървят лекциите си зависи и от вас - ако много се приказват странични неща (което е много силна тенденция на тези обучения Mr. Green - те приказките че не са странични за темата кърмене-не са, обаче обикновено отклоняват доста от темата, която се работи), нещата ще вървят по-бавно и ще е нужно повече пъти да се виждаме. От друга страна, и материалът се напасва според това, което се вижда, че липсва според лекциите - в различните групи са различни нещата, на които се набляга, според конкретните потребности на хората.

# 38
  • София
   Хедра, а как стои въпроса, ако се наложи да се пропусне някое от занятията? Сега като прочетох отново именно края на януари има голяма вероятност точно тогава да не сме тук в София. Свекървата има юбилей и сигурно ще ходим до Добрич... точно последния уикенд на месеца....

# 39
  • София, Младост 2
Не сме го обмисляли точно, но на доста хора може да им се наложи да пропуснат някое занятие (деца боледуват, празници и т.н.) - не би трябвало да е фатално, пък и накрая нали ще има изпит Peace

# 40
Благодаря за информацията, момичета! Heart Eyes
А цена на обучението?

# 41
  • София
Цитат
Работата към Неформалния алианс не се заплаща. Обучението също е безплатно.

# 42
Благодаря ти, Aila!
 Hug Hug Hug

# 43
Записвам се да следя...и да мисля Simple Smile

# 44
И аз!!!  Peace  Браво за инициативата! С удоволствие бих помагала на другите мами, които искат да кърмят, а срещат трудности! Ще следя темата и ще гледам да се организирам за срещите. С някои от мамите се познаваме, но сега заради обстоятелствата съм по-активна във форума за деца с увреден слух  Sad .
Имам кърмачески опит 25 месеца и продължава да расте! Но пък не съм срещала никакви трудности и не съм компетентна в сложните ситуации!

Общи условия

Активация на акаунт