***Обучение за доброволни консултанти по кърмене в София***

• 21 401
  • 430
  •   1
Отговори
# 165
Еха, Честито на Хедрината приятелка! Двойна радост! Хедра - утре на поправка в окачването на близнаците! Joy
Браво, Деси Енчева!

# 166
А как се казват????
И много добре знаеш, че е нормално да й причиняват болка в началото... Все пак са двама и колкото и близо до термин да ги извадиха не са по три кила и половина Hug
казвам аз, която бях с огромни рагади и на двете зърна при раждането на Любо, който, както не всички знаят се оказа с високо небце Peace
Тъй де - обущарят ходел бос Mr. Green

# 167
  • София
  Хедра честити близнаци на твоята приятелка, надявам се да разкажеш повечко като се видим следващата събота на лекцията. Както знаеш имам си по-специален интерес към близнаците и кърменето. Доколкото си спомням тя трябва да е родила в деветия месец и не би трябвало да среща сериозни проблеми, а с такава приятелка като теб за консултант вярвам че ще се справи  Simple Smile Пожелавам ти по-голям успех утре и до се похвалиш с добри новини  Simple Smile Какъв е по-точно проблема, предполагам че на всички тук в темичката ще ни е интересно, размера на зърната например или начина по-който засукват малките. В какви пози опитахте, по едно бебе или едновременно?

# 168
  • София, Младост 2
Сега при второто виждане нещата са значително по-добре Grinning
Проблемите са обичайните - бебоците просто са малки и още им е трудно хубаво да отворят уста, заради което захапват малко плитко. Но днес вече нещата изглеждаха много по-добре, много по-малко приплесват зърната (вече са тип ново червило, а не ужасно сплескани - пак не е оптималното, но е крачка напред) и няма развитие към повече разраняване, което е много насърчително. И което е ужасно важно в нейната ситуация - ако се получи разраняване, по медицински причини няма да може нито да слага децата на гърда, нито да дава изцедена кърма, докато не се оправи съвсем.
Единият младеж (по-големия - 2800) суче като шампион, днес беше като едно прасенце, налочи се за 15 мин непрекъснато гълтане и откърти като пън Mr. Green Другият е нежничък, фин и слабичък (тежи 2410 в момента) и ще има грижи с него, не суче ефективно и рядко гълта и в общи линии си чака добавката. На първия се разбрахме да му спре всякакви добавки, но за малкия ще е нужно поне докато тръгне обилно кърмата.
Въпросът с добавките си е нейно решение - което разбирам и уважавам, тъй като знам какво стои зад него. Да не забравяме, че при нея задължително не трябва да се получава разраняване и че е съвсем сама с двете бебета в болницата (а тя изобщо не може да си представи да ги остави в детското, както добронамерено са й предложили) и съответно изобщо не спи, както се знае добре от близнашките майки.
Сутринта ме хвана яд, като си приказвахме с нея, защото тя каза, че вчера през деня децата са спали спокойно, но тя не е можела да дремне, защото постоянно е имало някой при нея, посещения и т.н. Та ходих тази сутрин с идеята да я оставя да поспи и да погледам бебетата (идеално разрешение според мен, да нагуша тези мъничовци колкото си искам Heart Eyes), ама не се получи, че те точно решиха да ядат и час и нещо се занимавахме с тях. ама ги приспахме и се надявам сега да успее да дремне. Мисълта ми беше, че роднините много не се усещат какво точно й е нужно на майката в момента и е добре да се подсещат (това е полезно да се помни от нас, за да може да осигуряваме на майките повече почивка).
А относно защо не би могла да храни бебетата, ако се получи разраняване, чакам да измислите вие - другата събота ще ми кажете предположенията Mr. Green

# 169
Ауу, споделете после отговора, че и аз се зачудих сега Rolling Eyes Grinning

# 170
  • София
А предположения тук на глас не може ли Laughing?

# 171
  • София
  Предлагам наистина да оставим въпроса за обсъждане в събота за да може повечето да се помъчим и да поровим за информация, аз имам вече една идея, но ще се наложи да направя справка по въпроса, че не съм съвсем сигурна.
  Хедра много се радвам за добрите новини. Младежите са много добре сложени и родени като за близнаци, нормално ли е раждала? А за спането опитай се да стегнеш роднините и мамата защото ще е много добре да си почине и да се наспи, на мен това най-много ми пречеше първия месец, докато открия не само легналата поза, но легналата за едновременно кърмене и  на двете и спане  Simple Smile На мен Николета ми беше по-дребната, изписаха я 1400 грама, роди се 1500 грама и си спомняш ,че писах за съвети относно нея именно. В началото помогна да ги кърмя едновременно и когато Ваня засукваше стабилно млякото просто си потичаше и Ники гълташе, постепенно вече и тя се справяше, но при мен това беше решението. Е малко Ваня го отнесе в началото защото едната гърда произвеждаше по-малко и по-трудно се сучеше от нея и съответно мъчех по-често Ваня там и тя дори беше качила по-малко от Ники, но след първия месец вече нещата изцяло бяха влезли в релси  Simple Smile

# 172
  • София, Младост 2
А предположения тук на глас не може ли Laughing?
Не може, за да не преписват другите Laughing За някои от вас знам, че веднага ще се сетите - ама мисленето е важно, както и да се порови човек, така най-добре се учи Grinning

Айле, секцио са децата, основно защото са близнаци и защото са дълго чакани (майка им чете в близнашкия, макар че не е регистрирана във форума и намира за много полезни твоите обяснения и споделен опит Hug). За късмет както беше планирано за понеделник секциото (38 г.с., така че са си напълно доносени), в нощта срещу понеделника й изтекли водите, така че децата си тръгнали самички и са изкарали приблизително 4 часа с контракции, докато организират секциото, което е идеален вариант в нейната ситуация.
Малкият наистина гълта повече, докато другия суче, но пак сукането му още е дезорганизирано, спорадично и повече придъвква, почти няма дълбоко ефективно засукване. Но той явно върви ден назад от другия - първия ден хич не знаеше какво да прави и само спеше, втория ден правеше каквото големия беше способен да прави предишния ден, така че явно така ще си върви юначето - ще му трябва по още един ден, за да настига брат си с уменията и се надявам утре да е още по-добре (особено предвид че днес и докторката трябва да ги види) Grinning

# 173
  • София
  Радвам се че така се е получило, реално при нея нещата са се развили точно както при мен с изтекли води и контракции, което ако има секцио което се налага е най-добрия вариант. Само дето аз исках да стане така и умишлено се уговорих с лекарката за много късна дата за секцио с идеята че няма да устискам чак дотам. Радвам се че мамата чете и при нас в близнашкия, но може да и кажеш и да пише ако се престраши, ще ни е приятно на всичко от компанията там  Simple Smile

# 174
Надничам да чета и завиждам благородно EmbarassedИзпуснах ноемврийското обучение, но се надявам някой път и мен да ме огрее Mr. Green

# 175
  • София/Варна
Понеже бременният ми мозък ми изневерява, реших да питам - за следващата лекция необходими ли са някакви помощни материали (възглавнички, бебета)?

# 176
Аз също исках да попитам за това. Хедра спомена, че този път ще ни трябват кукли или кърмачета, или поне кооперативни отбити кърмачета (последното е моя интерпретация)... Та това ми е въпросът, тъй като искам да знам дали да водя Румен с мен...

# 177
Аз това съм го пропуснала, но бих предпочела кукла да взема отколкото звяра.

# 178
  • София, Младост 2
По план една част от занятията са упражняване на правилно поставяне - така че е нужно поне една част от вас да носят подръчни материали Mr. Green Достатъчно е на 3 души да има по някоя възглавница и една кукла (плюшена играчка с големина на бебе), ще работите в групи.

Това за съдействащите кърмачета беше шега - просто който води дете, няма как да се занимава да влачи кукли и възглавници, естествено и ще си ползва наличното дете. Няма нужда да водите специално децата за тренировки, те са се доказали като експерти по сукане вече Mr. Green

Забравих да кажа - носете си и флумастри, има една задача за рисуване. Не е беда, ако не си носите, ама ще е по-забавно да е в цвят.

Последна редакция: вт, 17 фев 2009, 19:22 от hedra

# 179
Ау, надявам се да се присламча към някоя кукла (играчка или жива  Mr. Green) .. че никак не ми се мъкнат по рейса възглавници  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт